Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Blajpios 2010-06-12, 1:04 pm

August napisał(a):Jedni (Szatan i Hytry) i drudzy (Miasto, vide Górski) robia nas jak chcą. To co , Wszyscy modlili się nad papierami przez kilka miesięcy i nie potrafią odczytać jakie klub ma długi ? Robią z nad idiotów jak chcą.

Niestety, na to wygląda. Szkoda tylko, że niektórzy nie potrafią tego tutaj zauważyć, czy przyznać. Kiedy fakty (niezdolność zanalizowania dokumentów, którą "zarazili się" nie wiadomo czemu miejscy urzędnicy) zaczynają krzyczeć o tym, że obie strony pogrywają podobnie, nagle tutaj wzmaga się krzyk propagandowy obelg jednostronnych; jakby interesem czyimś było zakrzyczeć owe fakty. Tymczasem faktycznie wygląda na to, że z jednej i drugiej strony prowadzona jest ostra gra (by użyć delikatnych sformułowań).
Blajpios

Postprzez Gilardino 2010-06-12, 1:21 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jak widac miasto nie daje upasc(odejsc) Szatanowi. Zobaczymy przy najblizszych wyborach...tylko ja wtedy o wszystkim skutecznie przypomne.

Pokryć stratę to powinni z zarobionego zysku. A to przynajmniej w Polsce jest niemożliwe.

O właśnie jak można pokryć z zysku skoro takowego nie ma i zerowe szanse, że będzie.

Jeśli jest faktycznie 300 tys. długu (choć jakoś nie bardzo w to wierzę) to myślę, że miasto stać by wejść i pokryć taki dług. Tylko moim zdaniem powinno się to odbyć tylko w takim układzie, że miasto kupuje od Szatana 100% akcji za tyle ile on zapłacił Włochom (1000 zł, słownie: tysiąc złotych) razem z tym załdużeniem. (oczywiście z odpowiednimi klauzulami uniemożliwiającymi - przy innej interpretacji poszczególnych pozycji finansowych -Szatanowi dochodzenie jakichkolwiek roszczeń z tytułów rzekomych pożyczek, etc.

Jeśli jednak zdecydują się to zrobić obejmując 49% akcji to... widzę ciemność, ciemność widzę.
Szatan dostanie kasę i dalej będzie miał głos decydujący. A, że nie potrafi zarządzać to już pokazał. Klub przejął bez zadłużenia. Dostał kasę od Włochów, od ekstraklasy, z Miasta otrzymał: korzystanie z obiektów za przysłowiowa złotówkę, kasę z wynajmu przez krakowskie zespoły, kasę za promocję S-ca i chyba jeszcze kasę na młodzież. I co ?? Bezsensowne rozwiązanie

Pozdrawiam
Gilardino

Postprzez django 2010-06-12, 1:33 pm

Ale to przecież oczywiste, że obie strony chcą tu coś dla siebie ugrać. Niemniej Miasto jest w tym momencie jedyną nadzieją dla klubu.Pewnie się zawiedziemy, bo już po nazwiskach, które gdzieś tam krążą wygląda na to, że Górski nie przejmuje się przyszłością klubu. Ale tak naprawdę niewiele mamy do stracenia. Z obecną ekipą nie ma co wiązać nadziei na przyszłość, ale wcześniej czy później Zagłębie będzie Miastu ciążyć i może to zmusić Górskiego do wzięcia się za szukanie poważnego właściciela. Oczywiście jest też taka możliwość, że prezydent będzie chciał mieć swój klub, żeby móc go wykorzystać propagandowo, ale moim zdaniem w dłuższym okresie to nie przejdzie.
django

Postprzez Dobromir01 2010-06-12, 6:46 pm

TO WSZYSTKO TO GRA.
WIEM ZE NIE JEST DOBRZE W KLUBIE ALE DECYZJE IDIOTY cHYREGO MNIE CORAZ BARDZIEJ WPRAWIAJA Z ZDUMIENIE.
MAMY (ZAGŁEBIE) PODPISANE DŁUGOLETNIE KONTRAKTY A Z TEKSTU Z ZAGLEBIE.INFO WYNIKA ZE NP. LILO MA OPUSCIC KLUB.
OD DAWNA BYLEM PRZECIW HYTREMU A TERAZ MAM OCHOTE ISC POD URZĄD MIEJSKI , KLUB, SIEDZIBE PO I ZROBIĆ TAM ROZPIERDUCHĘ.
HYTRY.......CO ........ WYPIEDAL...AJ :czerwona: :czerwona:
GÓRSKI .....CO ......... --//-- :czerwona: :czerwona:
PIETA....... CO..... TY PAJACU :czerwona: :czerwona:

MUSIMY SKOŃCZYĆ ABY GRALI ZAGŁĘBIEM JAK IM TYLKO SIĘ ZAMARZY
:czerwona:
POLITYCY DO BRYNICY
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-06-12, 8:27 pm

Dobromir01 napisał(a):TO WSZYSTKO TO GRA.
WIEM ZE NIE JEST DOBRZE W KLUBIE ALE DECYZJE IDIOTY cHYREGO MNIE CORAZ BARDZIEJ WPRAWIAJA Z ZDUMIENIE.
MAMY (ZAGŁEBIE) PODPISANE DŁUGOLETNIE KONTRAKTY A Z TEKSTU Z ZAGLEBIE.INFO WYNIKA ZE NP. LILO MA

Bo on lubi marnowac pieniadze,a mega potwierdzeniem jest ostatni sezon w Ekstraklasie. Kiedy on wreszcie poleci z posady...? To jest amator rujnujacy ten klub. Warunek wejscia miasta do spolki-Hytry OUT! Mialy byc zmiany w zarzadzie..gdzie one sa? Teraz jest najlepszy okres na transfery. I znowu pseudograjki zagraja kolejny zmarnowany sezon na Ludowym. Najlepie by bylo piz*nac tym wszystkim i zostawic to komus kto kocha klub badz chce stworzyc potege jaka Zaglebie kiedys bylo...ale nie ..."musze sie ku*wa nachapac forsy,a jak ci*lnie wszystko to mam to w d*pie."
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez darek998 2010-06-13, 9:48 pm

SZatan tak jak duda pójdzie z torbami
darek998

Postprzez frg 2010-06-13, 10:57 pm

trzeba sie niestety pogodzic z tym ze zaglebie przez kolejne dziesiec lat bedzie lezalo i kwiczalo w 5 lidze czy troche wyzej. niestety, tam gdzie nie ma kasy to nie ma i gry.. moze to i wyjdzie na dobre... moze lepiej wszystko zaczac od podstaw? zeby odeszli wszyscy i od nowa?w radzionkowie jakos sobie poradzili.. smutna sprawa no...ale jestem za tym zeby placic za swe bledy..
frg

Postprzez sprechen 2010-06-14, 7:17 am

Witam, może narażę się niektórym, ale top nikt inny jak Szatan przejął Zagłębie gdy Włosi zrezygnowali z prowadzenia Spółki, a koncepcja jej przejęcia przez ludzi zza Brynicy okazała się fikcją. Niestety prowadzenie klubu dla aktualnego Zarządu to zbyt duże wyzwanie co widać gołym okiem i z tymi faktami nie da się dyskutować.
Co do zadłużenia, z mojej wiedzy (prasowej) wynika, że faktycznie oscyluje ono wokół kwoty 3 mln zł, bo gadanie Panów Szatana i Hytrego - że pożyczka udzielona przez tego pierwszego to nie dług to kompletna bzdura. W bilansie Spółki widnieje to zobowiązanie i ono faktycznie jest. Owszem właściciel może umorzyć tę pożyczkę, ale wówczas..... klub będzie musiał zapłacić od tego podatek (hm... zastanawiam się z czego, skoro nie płaci zawodnikom).
Odnosząc się do kwestii przejęcia Spółki przez miasto, moim zdaniem brak tu jakiejkolwiek woli politycznej, mówi się o tym bo wypada, a jednocześnie wyszukuje się coraz to nowe problemy, zamiast rozmawiać z obecnym akcjonariuszem o sposobie wyjścia z impasu.
Tak czy inaczej różowo to mi to nie wygląda.
Pozdrawiam
sprechen

Postprzez August 2010-06-14, 8:56 am

patrios91 napisał(a):..."musze sie ku*wa nachapac forsy,

Starzy kibice Zagłębia też mają takie zdanie o Szatanie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Desantis 2010-06-14, 2:11 pm

Niestety nad naszym klubem zawisły czarne chmury i nic dobrego z tego nie będzie jak aktualny zarząd dalej pozostanie bez zmian:( Pan Szatan dalej będzie opowiadał w mediach bajeczki dla dzieci, prezesunio dalej będzie robił wrażenie(czyli nie robił nic!).Jak do tego jeszcze im wpadnie kaska od miasta to znów będą z powrotem szczęśliwi bo będzie co chapać!! Ogólnie rzecz biorąc Zagłębie przypomina tonący okręt z którego uciekają szczury a widoku na mocną pomoc(strategiczny sponsor) jakoś nie ma i chyba długo nie będzie:(( Nie wiem jak by wyglądała dalej sytuacja klubu w przypadku awansu ale wiem kto się do tego stanu walnie przyczynił i MYŚLĘ ŻE KAŻDY ZAGŁĘBIAK BĘDZIE O TYM PAMIĘTAŁ W DNIU WYBORÓW!! Wszystko co związane z wojewodą Ł. :czerwona:
Desantis

Postprzez patrios91 2010-06-14, 9:25 pm

Desantis napisał(a): MYŚLĘ ŻE KAŻDY ZAGŁĘBIAK BĘDZIE O TYM PAMIĘTAŁ W DNIU WYBORÓW!! Wszystko co związane z wojewodą Ł. :czerwona:

Nie tylko chodzi o wojewode,ale takze o Gorskiego i spolke.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-06-14, 9:41 pm

patrios91 napisał(a):
Desantis napisał(a): MYŚLĘ ŻE KAŻDY ZAGŁĘBIAK BĘDZIE O TYM PAMIĘTAŁ W DNIU WYBORÓW!! Wszystko co związane z wojewodą Ł. :czerwona:

Nie tylko chodzi o wojewode,ale takze o Gorskiego i spolke.

Wojewody nie wybiera się w wyborach powszechnych więc zapewne taki Łukaszczyk może na spokojnie olać. Natomiast gdyby obecne przebicie kibiców Zagłębia było w wyborach duże to już dawno mielibyśmy zapewniony kilkumilionowy budżet i rozpoczęte prace przy modernizacji Ludowego.
Ostatnio edytowano 2010-06-14, 9:48 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez dziejus 2010-06-14, 9:47 pm

Coś bliżej ? ;-)
dziejus

Postprzez August 2010-06-14, 9:50 pm

dziejus napisał(a):Coś bliżej ? ;-)

Co, cos bliżej ?
W Sosnowcu kibice z pewnością obecnie stanowią jakąś czątkę elektoratu ale nie na tyle - jak widać - silną aby Górski skutecznie zaangażował się rozwój klubu. Sądzę, że równie silną grupę stanowią osoby, które niechętnie patrrzą na ładowanie publicznej kasy w grajków.
August

Postprzez django 2010-06-14, 10:02 pm

August napisał(a): Sądzę, że równie silną grupę stanowią osoby, które niechętnie patrrzą na ładowanie publicznej kasy w grajków.

Myślę, że zdecydowanie silniejszą (w sensie liczniejszą).
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna