laBombonera napisał(a):jak dla mnie karanie klubow to totalna paranoja,ci ktorzy cos przeskrobali oczywiscie do wiezienia,ale kluby naleza do KIBICOW a ci z korupcja nie maja nic wspolnego,to tak jakby prcownik dajmy nato hutyCedler zrobil przekret a sad ukaral hute(albo cos w tym stylu)
a jesli nas ujeb... to tylko dla tego ze nie mamy plecow(mediow,politykow,znanych wplywowych kibicow itd)
Też doszedłem do podobnych wniosków. Wiem, że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, ale w sumie dlaczego winę za korupcję w polskiej piłce mają ponosić kibice. To oni w końcu są odbiorcami widowiska piłkarskiego. I dlaczego nagle z powodu kilku osób, które grały nie fair mają cierpieć kibice.
Jeśli kupował/sprzedawał piłkarz, trener, prezes, dyrektor, menadżer czy jakaś inna osoba to karę powinna ponieść ona indywidualnie. Oczywiście jeśli zostanie jej udowodniona wina.
Jednak z tego co widzę to na taki rozwój sytuacji raczej liczyć nie możemy, a karę raczej dostaniemy tylko pytanie jaką ?
Na pewno drużyna Zagłębia pod względem sportowym jest przygotowana na walkę o awans. Dlatego nie oglądając się na działania pozasportowe powinni walczyć do końca aby zdobyć jak najwięcej punktów i zająć jak najlepsze miejsce.