Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2006-10-31, 9:12 am

SCORPARO napisał(a):
Przemek26 napisał(a):http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3710787.html
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

pocieszajace w tym wszystkim jest to że mowa w artykule również o "zawiszy"... baniaki też nie sa czyste...

Marne to dla mnie pocieszenie, że mogą nas zdegradować z Hydrozagadką :?
No cóż, niech klub szykuje prawników. Nie można się dać zrobić kozłem ofiarnym.
krzysztof

Postprzez SCORPARO 2006-10-31, 10:54 am

nie chodziło mi o to że mogą nas zdegradować z "hudrocostam", ale o to, że jeżeli już do tego dojdzie (tfu, tfu, tfu) to cały "winowajca" (baniak i spółka) pojdzie na dno razem z nami... swoją drogą, szukanie kozła ofiarnego (Zagłębie) w czasach gdzie 99,9 % piłkarzy, działaczy i innych, jest umoczonych w "branie i dawanie", jest conajmniej śmieszne, a nie "da się" zdegradowac wszystkich lig o kilka klas niżej - wię trzeba na szybko "uwalić" jakieś liczące się drużyny - a jak .
SCORPARO

Postprzez HrabiaZąbek 2006-10-31, 11:51 am

Nie siejcie paniki i zamętu!
Po pierwsze na dzień dzisiejszy PZPN ma na głowie wążniejsze sprawy (nowy statut, bo obecny jest niezgodny z prawem polskim).
Po drugie śledztwo związane z korupcją cały czas tra i jeszcze trochę wody w Wiśle a w zasadzie w Odrze (Wrocław) upłynie zanim sprawa znajdzie swój finał w sądzie.
Po trzecie PZPN nie podejmie żadnej pochopnej decyzji, bo i ludzie z Miodowej uczą się na błędach :!: (niesowite :lol: ) Pamietają dobrze sprawę Szczakowianki i groźbę sądowego dochodzenia przez Szczakowiankę swoich racji.
Po czwarte zbyt dużo klubów jest zamieszanych w cały ten preceder nie mówiąc już o samym PZPN-ie :roll: .
Tak więc nie ma mowy o żadnych degradacjach co najwyżej ujemne punkty i kary finansowe ale to pieśń jak narazie odległej przyszłości.Tak dopiero gdzieś najwcześniej po zakończeniu tego sezonu (nowy statut, zjazd wyborczy w PZPN-ie, zakończenie śledztwa w sprawie korupcji polskiej piłki i postawienie zarzutów osobom zamieszanym w cały ten proceder).

TAK WIĘC PROSZĘ O ZACHOWANE FASONU!
HrabiaZąbek

Postprzez STACH PL 2006-10-31, 12:10 pm

Najwyżej dostaniemy w OE -10 pkt 8)
STACH PL

Postprzez Lars 2006-10-31, 12:34 pm

ta sprawa w sądzie będzie sie ciągła niezłych kilka lat...
więc żadnych kar nie będzie narazie, choć jesli pzpn przywalił nam kare za wulgaryzmy to kto wie za co jeszcze moze nas zdegradować, odjąć punkty itp
ANTYPZPN :evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez martinho 2006-10-31, 2:15 pm

Odniosę się jeszcze raz w kwesti októrej pisałem wcześniej: o szastaniu nazwą klubu Zagłębie przez pismaków. Nikt nic nie ujawnia ani w prokuraturze ani oficjalnie w PZPN a oni wszystko wiedzą co, kto za ile. Rozumię idee wolnych mediów ale moim zdaniem ktoś z klubu powinien zareagować na pojawianie się nazwy Zagłębie w kontekście aferykorupcyjnej w każdym artukule lub zwrócić się o przdstawinie dowodów na podstawie których wysnuwa takie wnioski !!! Abyśmy przez to faktycznie nie stali się kozłem ofiarnym w myśl przysłowia: "plotka powtarzana wielokrotnie staje się prawdą".

Od dawna wybiórcza nie jest przychylna zarówno klubowi jak całemu regionowi zagłębiowskiemu.
Dziwię się tylko wyborczej że np: ostatnich incydentów na boisku Widzewa nie przypisali również nam.

Uważam, że całą ta afera korupcyjna przy dobrych prawnikach i tak się urwie. Istnieje u nas prawo domniemanej niewinności a udowodnienie wszystkich a przynajmniej większej ilości przkupstw może okazać się niemożliwe. Obawiać się można tylko konsekwencji ze strony PZPN, bo oni najpierw wydają decyzję a potem ...... potem pauza bo o myśleniu u nich nie ma mowy.
martinho

Postprzez MarcelZS 2006-10-31, 2:39 pm

Aby ktoś był klubowi przychylny to trzeba z nim dobrze żyć, nie pisze tu o takzwanym lobbowaniu kasą czy innymi grantami, ale o współpracy na lini Zagłębie - Media - każdy z nas wie jaki jest Rudy, nic mu się nie chce, a do niedawna zamykał bramy stadionu przed TV, a swoje biuro przed gazetami.

Klub co napisze kolejny raz, musi działać jak dobra firma w warunkach ostrej konkurecji, a nie moloch z czasów komuny.

Niestety Rudy, PZPN i reszta działaczy i trenerów to jedna zakłamana rodzina, to państwo w państwie, gdzie zasady rynkowe i dobro finalnych odbiorców, jakim jest piłka nożna i widowisko sportowe ma się w gębokim poważaniu.

Nie jest też dla mnie dziwne, że Centrala PZPN, nie lubi klubów z regionu Śląska i Zagłębia - bo czy któryś z innych klubów został zdegradowany lub "załatwiony punktami" - Szczakowianka, GKS,Piast a teraz.....

MY SIĘ NIE DAMY
- i dalej będzimy śpiewać swoje PZPN,PZPN j.bać PZPN!!! - bo chyba nic więcej nie możemy zrobić
MarcelZS

Postprzez laki 2006-11-01, 9:49 am

Dziurowicz ujawniajac realja wskazał na głównych winowajców pzpn ,
za co został jednogłosnie odsuniety od struktur pzpn-u .
Dodał jeszcze że jeżeli nie bedzie poważnych zmian na samej górze
to korupcja bedzie tylko w sposób tak zakamuflowany że nikt nic nie
udowodni.
Sledztwo trwa zatrzymuje sie kolejnych podejrzanych prokuratura
łapie sie za głowe mówiac o skali zjawiska , a prasa pisze ciagle o jednych
i tych samych klubach , które to pzpn ewidetnie szykuje jako kozły
ofiarne w ramach walki z korupcja.
Pytanie czy pospolite ruszenie to jedyny sposób aby skorumpowanych
aparatczyków wywalic na zbity pysk i osadzic ?
laki

czytaliście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez oooo 2006-11-01, 12:23 pm

oooo

Postprzez czysty zysk 2006-11-01, 12:39 pm

człowieku, jak Ty czytasz to forum??? Wałkujemy ten temat od X czasu... :|
czysty zysk

Postprzez mezo 2006-11-01, 12:46 pm

Z tego linka powyzej :
"Wsród klubów, ktorych dzialacze uczestniczyli w tym procedzerze są :
Kujawiak Włocławek, ...... :shock: Jeszcze wczoraj byla mowa o Zawiszy (2) , ktora wiosna sezonu 2005/2006 kupila mecz z Piastem Gliwice.
mezo

Postprzez emdżej 2006-11-01, 4:52 pm

Największe szanse (choć i tak zapewne niewielkie) mają moim zdaniem takie kluby jak np. Hydro czy TSP bo tam zatrzymali prezesów, a więc kogoś na wysokim stanowisku w klubie. A u nas trzech piłkarzy. I od razu panika i afera
emdżej

Postprzez laBombonera 2006-11-01, 11:52 pm

jak dla mnie karanie klubow to totalna paranoja,ci ktorzy cos przeskrobali oczywiscie do wiezienia,ale kluby naleza do KIBICOW a ci z korupcja nie maja nic wspolnego,to tak jakby prcownik dajmy nato hutyCedler zrobil przekret a sad ukaral hute(albo cos w tym stylu)
a jesli nas ujeb... to tylko dla tego ze nie mamy plecow(mediow,politykow,znanych wplywowych kibicow itd)
[/b]
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Lars 2006-11-02, 10:46 am

dziś czwartek. jest jakaś szansa że odwieszą Lache?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez krzysztof 2006-11-02, 11:00 am

laBombonera napisał(a):jak dla mnie karanie klubow to totalna paranoja,ci ktorzy cos przeskrobali oczywiscie do wiezienia,ale kluby naleza do KIBICOW a ci z korupcja nie maja nic wspolnego,to tak jakby prcownik dajmy nato hutyCedler zrobil przekret a sad ukaral hute(albo cos w tym stylu)
a jesli nas ujeb... to tylko dla tego ze nie mamy plecow(mediow,politykow,znanych wplywowych kibicow itd)

Też doszedłem do podobnych wniosków. Wiem, że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia, ale w sumie dlaczego winę za korupcję w polskiej piłce mają ponosić kibice. To oni w końcu są odbiorcami widowiska piłkarskiego. I dlaczego nagle z powodu kilku osób, które grały nie fair mają cierpieć kibice.
Jeśli kupował/sprzedawał piłkarz, trener, prezes, dyrektor, menadżer czy jakaś inna osoba to karę powinna ponieść ona indywidualnie. Oczywiście jeśli zostanie jej udowodniona wina.

Jednak z tego co widzę to na taki rozwój sytuacji raczej liczyć nie możemy, a karę raczej dostaniemy tylko pytanie jaką ?
Na pewno drużyna Zagłębia pod względem sportowym jest przygotowana na walkę o awans. Dlatego nie oglądając się na działania pozasportowe powinni walczyć do końca aby zdobyć jak najwięcej punktów i zająć jak najlepsze miejsce.
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna