Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez patrios91 2010-06-09, 4:14 pm

artur78 napisał(a):Apeluje do osób które decydują zróbmy jakis protest,manifestacje nie wiem pod siedziba klubu albo urzedem miejskim preciwko szatanowi i Hytremu oni muszą odejśc bo ciągną Zagłębie na samo dno,Szatanowi nie zależy na Zagłebiu tylko na wyprowadzaniu kasy z klubu róbmy coś póki jeszcze nie jest za puzno.

Najlepiej to znajdz jakiegos bogatego przedsiebiorce,ktorey przejmie klub po upadku...za pozno juz jest dawno.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-06-09, 4:36 pm

patrios91 napisał(a):
artur78 napisał(a):Apeluje do osób które decydują zróbmy jakis protest,manifestacje nie wiem pod siedziba klubu albo urzedem miejskim preciwko szatanowi i Hytremu oni muszą odejśc bo ciągną Zagłębie na samo dno,Szatanowi nie zależy na Zagłebiu tylko na wyprowadzaniu kasy z klubu róbmy coś póki jeszcze nie jest za puzno.

Najlepiej to znajdz jakiegos bogatego przedsiebiorce,ktorey przejmie klub po upadku...za pozno juz jest dawno.

Jest to bardzo prawdopodobne. Nie wiem czy lepszym wyjściem nie byłoby utworzenia "nowego" Zagłębia i zgłoszenia rozgrywek od 4 ligi. Tylko póki ten Złodziej Szatan będzie trzymał w ręlu obecny klub i nie wycofa go oficjalnie z rogrywek, to raczej niemożliwe.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-06-09, 4:50 pm

August napisał(a):Jest to bardzo prawdopodobne. Nie wiem czy lepszym wyjściem nie byłoby utworzenia "nowego" Zagłębia i zgłoszenia rozgrywek od 4 ligi. Tylko póki ten Złodziej Szatan będzie trzymał w ręlu obecny klub i nie wycofa go oficjalnie z rogrywek, to raczej niemożliwe.

August..przeciez Szatan jak w ciagu kilku tygodni nie dostanie pieniedzy to oglasza upadlosc,albo go ktos wykupuje za poldarmo. ATC tez oglasza upadlosc wiec Szatanek jest na skreslonej pozycji,a pieniadze z Cargilla przy takich dlugach to wielkie g*wno.
patrios91

Postprzez August 2010-06-09, 4:52 pm

Zanim zostaie ogłoszona upadłośc to może trochę minąć. Z tego co widac to ATC jest w likwidacji a nie uoadłości. To troche różnica. Nie chce aby klub został postawiony w stan likwidacji. Jeżeli już to tylko upadłość.
August

Postprzez patrios91 2010-06-09, 4:59 pm

August napisał(a):Zanim zostaie ogłoszona upadłośc to może trochę minąć. Z tego co widac to ATC jest w likwidacji a nie uoadłości. To troche różnica. Nie chce aby klub został postawiony w stan likwidacji. Jeżeli już to tylko upadłość.

Suma sumaru Szatanowi pozostaje rodzinny Algas. Miasto nie wchodzi do spolki bo Szatan to zlodziej i oszust...dlugi coraz wieksze,3 miesiace pilkarzy bez wyplat,ktore bedzie musial wyplacic jak najszybiej. Oby budecon sie wstrzymal z podpisaniem nowej umowy. Szatan jest pod sciana. Ma jedno wyjscie...wziasc wlasne dlugi na siebie co k*rwa jest dla kazdego czlowieka na tej kuli ziemskiej normalne,a wtedy miasto wchodzi do spolki,albo upada.
patrios91

Postprzez Sonda 2010-06-09, 6:53 pm

Szatan przechwalał się wiele razy w mediach że jeszcze żadnej swej firemki nie położył :lol:
Jak przyszło mu kierować FIRMĄ ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC to posrał się i gówna mamy na ponad 3 mln długu.
Sonda

Postprzez zimek 2010-06-09, 8:33 pm

Sluchajcie nie piszmy takich czarnych scenariuszy poczekajmy co czas pokaze wiem jakie sa realia ale choc troche badzmy dobrej mysli to nasz klub a miasto tez nie do konca by pozwolilo na to aby klub zniknal z mapy Szatan to cwaniak ale Gorski jeszcze wiekszy poczekajmy
zimek

Postprzez patrios91 2010-06-09, 9:12 pm

Wlasnie ogladalem sport w regionalnej. "Wlasciciel Zaglebia Krzysztof Szatan poza kamera zapewnia,ze z klubu nie odejdzie niezaleznie od decyzji miasta". Fatalne wiadomosci. Szatan...wypier :czerwona: Zreszta za niedlugo klub upadnie razem z Toba. Twoj wybor-odejdziesz z zerem. Widze,ze musze uswiadomic TV,ze miasto nie chce wejsc do spolki z powodu dlugow,ktore sam sobie narobiles i chcesz by inni je splacili. Nie dam dalej rujnowac Zaglebia i jako laik zrobie wszystko by je odciagnac od takich ludzi jak Szatan i Hytry.
patrios91

Postprzez August 2010-06-09, 9:20 pm

patrios91 napisał(a):Wlasnie ogladalem sport w regionalnej. "Wlasciciel Zaglebia Krzysztof Szatan poza kamera zapewnia,ze z klubu nie odejdzie niezaleznie od decyzji miasta

Też słyszałem jak to młody Cader mówi. Być może gość próbuje jeszcze udawać zbawcę. Tyle, że to było 3 lata temu. A dziś brzmi groteskowo. Facet, który jedynie pozyczał (ciekawe na jaki procent) , a wszelkie koncepcje funkcjonowania jego spółki oparte były na pieniądzach podatników. Zobaczymy, co zrobi jak Miasto nie wejdzie do spółki.
August

Postprzez patrios91 2010-06-10, 11:13 am

Myśliwy rozwiązuje kontrakt, Zagłębie nie może się doczekać decyzji prezydenta Sosnowca

Zagłębie rozwiązało kontrakt z Krzysztofem Myśliwym. Działacze klubu zapowiadają, że może to być dopiero początek rozstań, a jeżeli prezydent Sosnowca nie podejmie wreszcie decyzji o wykupie pakietu akcji, to w następnym sezonie może wystąpić drużyna oparta na wychowankach
Co prawda kontrakt Krzysztofa Myśliwego obowiązywał do końca czerwca, ale napastnik po rozmowie z trenerem Markiem Chojnackim wiedział już, że jesienią nie będzie dla niego miejsca w Zagłębiu. Spotkał się więc z prezesem klubu Pawłem Hytrym i obaj doszli do porozumienia w sprawie szybszego rozwiązania umowy.

Myśliwy grał w Zagłębiu przez 2 lata. Szczególnie udany był dla niego sezon 2008/09, w którym jego 12 bramek zapewniło sosnowiczanom utrzymanie w II lidze. W kończącym się właśnie sezonie grał o wiele mniej i zanotował tylko 3 trafienia. Jak sam mówi, stracił zaufanie trenerów przez to, że zawsze mówił to, co myśli. Sporą burzę wywołało choćby to, że skrytykował na łamach prasy byłego szkoleniowca Zagłębia, Piotra Pierścionka. Mimo to, do końca pozostał ulubieńcem większości sosnowieckich kibiców.

Rewolucja kadrowa będzie pewnie znacznie większa. Klub jest bowiem zadłużony na ponad 3 mln. złotych, a zaległości w płacach względem piłkarzy sięgają blisko trzech miesięcy. Jedyną szansą dla Zagłębia jest dokapitalizowanie przez Miasto. - Co zrobimy jeśli nie otrzymamy tych pieniędzy? Prawdopodobnie będziemy musieli przystąpić do następnego sezonu składem opartym na wychowankach - mówi prezes Hytry, zapewniając jednocześnie, że do końca czerwca zostaną uregulowane należności wobec piłkarzy.

Radni wyrazili już zgodę na przejęcie przez Miasto mniejszościowego pakietu akcji Zagłębia i dokapitalizowanie klubu kwotą ponad miliona złotych. Problem w tym, że ostateczna decyzja należy do prezydenta Sosnowca Kazimierza Górskiego, a ten wcale się nie śpieszy z jej podjęciem, stawiając twarde warunki właścicielowi klubu Krzysztofowi Szatanowi. - My, jako Rada Miejska, podjęliśmy już wszystkie możliwe decyzje, więc postępowanie prezydenta Górskiego zakrawa na śmieszność, a przy okazji po raz kolejny pokazuje, że prezydent ma problemy z dotrzymywaniem danego słowa. Już pół roku temu osobiście zapewniał, że Miasto za chwilę przejmie akcje, więc pytam o co tu chodzi? - mówi sosnowiecki radny Maciej Adamiec

Adamiec dostrzega również analogię z sytuacją Płomienia Sosnowiec, który kilka lat temu nie doczekał się pomocy finansowej i upadł. - Z właścicielem Płomienia również się drażniono, obrażano go. Słyszał tylko: przełóżmy, poczekajmy, jakoś się wszystko ułoży. I nie ułożyło się - kończy radny.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... oczekac-d/
Jak mnie to wqr... jak taki Adamiec udaje glupa w prasie by zaszkodzic Gorskiemu.
patrios91

Postprzez LucasUSA 2010-06-10, 12:25 pm

Moim zdaniem, jezeli zwloka w przejmowaniu Zaglebia ma umozliwic wypieprzenie na zbity pysk Szatana, to jestem jak najbardziej za. Nie podoba mi sie scenariusz, gdzie miasto grzecznie przelewa na konto klubu milionik, zeby zalatac najwieksze dziury, a pozostaja dlugi i sytuacja nie ulega zmianie.

Szatan - gdzie podzialy sie pieniadze? Skad te dlugi?! Nie boj sie, jeszcze Cie rozliczymy!

Nota bene ciekaw jestem, czy kibice druzyn z III ligi, ktore zajely miejsca ponizej tych premiowanych awansem, po cichu licza, ze Zaglebie poleci... (to taka uwaga, zebysmy nie liczyli na finansowe potkniecia Polkowic czy Ruchu, bo u nas, jak sie okazuje, jest najwiekszy syf).
LucasUSA

Postprzez patrios91 2010-06-10, 12:41 pm

LucasUSA napisał(a):Moim zdaniem, jezeli zwloka w przejmowaniu Zaglebia ma umozliwic wypieprzenie na zbity pysk Szatana, to jestem jak najbardziej za. Nie podoba mi sie scenariusz, gdzie miasto grzecznie przelewa na konto klubu milionik, zeby zalatac najwieksze dziury, a pozostaja dlugi i sytuacja nie ulega zmianie.

Szatan - gdzie podzialy sie pieniadze? Skad te dlugi?! Nie boj sie, jeszcze Cie rozliczymy!

Nota bene ciekaw jestem, czy kibice druzyn z III ligi, ktore zajely miejsca ponizej tych premiowanych awansem, po cichu licza, ze Zaglebie poleci... (to taka uwaga, zebysmy nie liczyli na finansowe potkniecia Polkowic czy Ruchu, bo u nas, jak sie okazuje, jest najwiekszy syf).

On jeszcze chce zeby go splacic za sponsoring z ATC i Algasu...-poj*b :) ponad 3 MLN + licencja to ponad 4 MLN :) Upadlosc bliziutko..bo Szatan bedzie mial juz tylko jedna firme. Poczekajmy,nie wchodzmy do spolki,sam sie chlop wykonczy.
patrios91

Postprzez LTMario 2010-06-10, 7:58 pm

Nie wiem czy ktokolwiek widział ten artukuł

Krzysztof Szatan już nie wierzy, że klub zawiąże spółkę z miastem. W nowym sezonie Zagłębie ma walczyć o przetrwanie. Działacze informują, że zespół opuści aż dwunastu zawodników.
Przegrany awans, zmarnowane pieniądze, przeciągające się rozmowy z miastem - to tylko podsyca złość i niedomówienia.

- Jakie rozmowy? Z kim?! Przecież w mieście nikt nie traktuje nas poważnie. Już nie kopiemy się z koniem tylko ze słoniem - denerwuje się Szatan, który ma już dosyć słuchania, że klub jest zadłużony na prawie 4 miliony złotych. - To bzdury! Ten kto rozpowiada takie brednie jest kłamcą! Gratuluję włodarzom miasta rachmistrzów - irytuje się.

Zdaniem działaczy realny dług Zagłębia to około 300 tysięcy złotych. - W piątek klub stanie przed Komisją Licencyjną i pochwali się tym, że nie ma żadnych zobowiązań wobec ZUS-u i Urzędu Skarbowego. Wiele drużyn z ekstraklasy nie ma takiego komfortu - mówi Szatan.

Paweł Hytry, prezes klubu, zapewnia, że zadłużenie w pensjach piłkarzy sięga jednego miesiąca.

Skąd więc takie różnice w rachunkach? Miasto wylicza pożyczkę - pieniądze, jakie Szatan przelał na konto Zagłębia, ale liczy, że w przyszłości je odzyska. Pożyczki były trzy na łączną sumę około miliona złotych. - Nie jest prawdą, że pieniądze pożyczałem tylko ja. Klubowi pomagali też moi znajomi. To nie tak, że miasto przeleje pieniądze za akcje, a ja zaraz położę na nich rękę. Nie wezmę nawet złotówki. Przecież miasto dysponuje moją pisemną deklaracją, że tak się nie stanie. Więcej, po zawiązaniu spółki z miastem, zgodzę się też na to, by ta pożyczka dokapitalizowała klub - mówi Szatan.

Według władz miasta, dług to także pieniądze, które trzeba zapłacić byłym piłkarzom czy trenerom. Sam Daniel Treściński - zwolniony z klubu, gdy okazało się, że jest w gronie osób zamieszanych w korupcję - czeka na około 170 tysięcy złotych. - Ale się nie doczeka. Mamy sądowy wyrok, który zaświadcza, że nic mu się nie należy [wyrok nie jest prawomocny - przyp. red.] - mówi właściciel, który podkreśla, że są dwa główne powody finansowych kłopotów Zagłębia.

- Budowaliśmy zespół, zakładając, że wiosną Cracovia i Wisła wciąż będą grać i płacić za wynajem Stadionu Ludowego, a także, wierząc w słowa władz miasta, które nie raz powtarzały, że już w lutym będą współrządzić klubem. Mieliśmy robić wspólne interesy. Rewitalizować górkę środulską - zbudować tam ośrodek sportowy. Wynająłem architektów, namówiłem bank do współfinansowania tej inwestycji, a teraz widzę, że dla miasta lepiej, żeby tam ganiały się zające. Szkoda, bo to miał być nasz sposób na niezależność - mówi Szatan.

Podczas posiedzenia Komisji Kultury, Sportu i Rekreacji, gdy radni po raz kolejny dyskutowali o przejęciu akcji klubu, prezydent Kazimierz Górski zasugerował, czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby przejęcie 100 procent udziałów.

- Prezydent po raz kolejny chce odwlec decyzję w czasie. Zrzucić odpowiedzialność na radnych. To polityka. Pewnie pomoże, gdy będzie już za późno. Wtedy będzie kreował się na zbawcę - mówi "Gazecie" jeden z radnych.

O politycznych gierkach mówi też Szatan. - Jeszcze kilka tygodni temu, gdy wojewoda zamknął nam stadion, prezydent wszedł do szatni i zapewniał, że pomoże. Stał w błocie pod płotem i klepał nas po plecach. I co z tego zostało? - pyta.

Przeciwnicy Szatana zarzucają mu, że gdy przejmował klub ten był bez długów, a mógł liczyć na wpływy z Canal + i od sponsorujących klub Włochów.

- Wszystko prawda, ale o tym, że przejąłem na siebie zobowiązania i wysokie kontrakty, jakie odziedziczyłem po poprzednich właścicielach, to już nikt nie pamięta. W ciągu kilku pierwszych miesięcy po przejęciu klubu musiałem wyłożyć milion z własnej kieszeni, żeby zbilansować budżet - odpowiada.

Szatan nie wyklucza, że odda klub miastu. - Zapłaciłem za Zagłębie tysiąc złotych i za tyle też je oddam, ale ze wszystkimi zobowiązaniami - mówi, chociaż sam nie wierzy w taki scenariusz.

- Tak łatwo się nie poddam. Ograniczymy koszty i będziemy grać juniorami. Trener Marek Chojnacki już o tym wie. Liczę, że pomoże nam zbudować nowy zespół. Udowodnię prezydentowi, że jednak można - podkreśla. Łatwo nie będzie, bo z zespołem już się pożegnali, albo mają to zrobić w najbliższym czasie, czołowi gracze, m.in.: Krzysztof Myśliwy, Dariusz Kłus, Hubert Jaromin, Vladimir Bednar, Lilo, Tomasz Łuczywek i Sławomir Pach.

Mimo deklaracji właściciela, prezes Hytry wierzy, że jeszcze nie wszystko stracone i planuje na piątek kolejne spotkanie - tym razem z wiceprezydentem Zbigniewem Jaskiernią. - Poproszę prezydenta, żeby wskazał na czyje konta spółka ma wpłacić te brakujące miliony - mówi Hytry.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

No to k***a pięknie :czerwona:
LTMario

Postprzez nexus7777 2010-06-10, 8:10 pm

to komu można wierzyć "w tym dzikim kraju" to ja już nie wiem, ale popieram w pełni DRZEWIECKIEGO za ten tekst
nexus7777

Postprzez Lars 2010-06-10, 9:06 pm

i o co chodzi?
licytacje biznesowo-polityczne moim kochanym Zagłębiem :(
by to c*** wszystko.
odpierdolcie sie wszyscy i zaczniemy od nowa...
ZAGŁĘBIE TO MY A NIE WY !!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna