TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez kret75 2009-07-16, 7:49 pm

Zagłębie przekłada inaugurację ligi
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... -,1,4,1136
Zielona Architektura będzie wymieniać ziemię pod główną płytą Stadionu Ludowego. Niestety, tak jak wczoraj informowaliśmy, dla Zagłębia będzie to wiązało się z przełożeniem pierwszego spotkania ligowego.

Zielona Architektura w ramach gwarancji wymieni ziemię pod murawą sosnowieckiego stadionu. - Prace zaczną się w poniedziałek i potrwają maksymalnie 12 dni. Płyta ma być przygotowana na 1 sierpnia. Przedstawiciele firmy zdecydują, czy ziemia pod murawą zostanie wymieniona cała, czy tylko na 20 metrowym pasie boiska - wyjaśnia dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz.

Zagłębie Sosnowiec ma rozpocząć ligę już 25 lipca. Tego dnia sosnowiczanie mieli zmierzyć się na własnym stadionie ze Ślęzą Wrocław, ale z powodu wymiany ziemi, spotkanie zostanie przeniesione. - Wysłaliśmy prośbę o zmianę terminu tego pojedynku. Nie wchodzi w rachubę zmiana gospodarza, gdyż Ślęza również prowadzi prace na stadionie. Mecz zostanie rozegrany najprawdopodobniej 5 sierpnia - tłumaczy dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula. Już jutro powinna zapaść decyzja w tej sprawie.

Dla trenera Piotra Pierścionka oznacza to kolejny cenny tydzień na przygotowanie drużyny do ligowych zmagań. Pierwszy mecz Zagłębie rozegra 1 sierpnia - w Turku zmierzy się z tamtejszym Turem.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez novack 2009-07-16, 7:50 pm

dziejus napisał(a):To dobrze bo w sobote sparing ;-) :)

Zależy, co dla kogo jest dobre. Ja zdecydowanie wolę, aby murawa po „zaledwie” dwóch latach „już” była gotowa i to bynajmniej nie na sparing!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez psv 2009-07-16, 7:50 pm

nie wiem czy tak dobrze, jestem tak samo wk... jak Przemek , na takie rzeczy mieli czas po zakończeniu poprzedniej rundy a nie teraz. Ale przecież nasz mosir jest nieobliczalny, głupi i tępy. :czerwona:
psv

Postprzez django 2009-07-16, 9:05 pm

Temat o meczach Wisły zamknięty, ale chciałbym jeszcze napisać jedną ważną rzecz. Ogólnie rzecz biorąc to Wisła robiła na Stawikach co chciała. W Siedlisku pełno karków w koszulkach Wisły i Lechii. Policja obstawiała wszystkie mosty i drogi wyjazdowe, ale na terenie samych Stawików ich obecność była symboliczna. W efekcie trochę osób z Sosnowca, które wybrały się tam na spacer straciło to z czym przyszli. Nie wiem po jaki c*** policja robiła kordon na placu przed Ludowym, skoro kto chciał i tak mógł sobie wyjść poza niego. Proponuję komisarzowi Andrzejewskiemu (a wiem, że jego ludzie na forum zaglądają), żeby przy okazji następnego meczu trzymać bydło zamknięte na stadionie, a nie pozwalać im popijać piwo nad wodą i przy okazji kroić sosnowiczan.
django

Postprzez klamka06 2009-07-17, 2:54 am

:lol: Ale propaganda gebels by się nie powstydził!Było fajnie,mokro i kulturalnie,czy ta babcia to wasza rzeczniczka bo jak tak to moje gratulacje.Sam stadion ujdzie w tłoku extra murawa,czysto schludnie nie ma się do czego przyjebać,tymi waszymi wpisami sami się kompromitujecie :lol: Wiem że miłość do ległej zobowiązuje ale TAKICH przyjaciół sami sobie wybraliście,także nie nasza wina że warszawiaków kochają w całej Polsce no może oprócz was i szczecina ale to już wasz problem :brawo: Bez napinki to nie nasza wina iż jesteśmy NAJLEPSI! :niezle:
klamka06

Postprzez Luki89 2009-07-17, 8:59 am

wczoraj ściągałem vlepki wks-u z bram Ludowego.... :czerwona: :czerwona:
Ostatnio edytowano 2009-07-17, 8:35 pm przez Luki89, łącznie edytowano 1 raz
Luki89

Postprzez PawełK 2009-07-17, 9:04 am

klamka06 napisał(a):... Wiem że miłość do ległej zobowiązuje ale TAKICH przyjaciół sami sobie wybraliście,także nie nasza wina że warszawiaków kochają w całej Polsce no może oprócz was i szczecina ale to już wasz problem :brawo: Bez napinki to nie nasza wina iż jesteśmy NAJLEPSI! :niezle:

Ban!
PawełK
pyszałek

Postprzez Mathof 2009-07-17, 9:39 am

Ten kto zaprojektował ten dach jest niedorozwinięty a ten co zatwierdził ten projekt jest totalnym debilem, jak moze chronic przed deszczem pod takim kontem. Jak mawiał Kargul do Pawlaka w USA TOSZTO ISTNY ŚZOK!!
Mathof

Postprzez maciek123 2009-07-18, 11:31 am

Dla tych wszystkich którzy chcą nowego stadionu w innej lokalizacji :

Przy „Ludowym” rosną boiska

Autor: (mawa) / sportowezaglebie.pl
Na ośrodku sportowym przy ulicy Kresowej praca wre. Powstaje boisko ze sztuczną trawą, na dniach ruszą pracę przy dwóch boiskach naturalnych.

Obok boiska ze sztuczną trawą, które ma być gotowe w połowie sierpnia, od poniedziałku ruszą pracę przy 2 naturalnych murawach. Inwestycja pochłonie ponad 2 miliony złotych, powstaną dwa trawiaste boiska (wraz z oświetleniem) w miejscu gdzie do tej pory znajdowały się murawy treningowe i stary budynek klubowy, który został już wyburzony. Zmieni się ich geometryczne położenie, zostaną odwrócone o 90 stopni względem dotychczasowego położenia. Zaplecze szatniowe, które aktualnie rośnie na ośrodku przy kresowej, będzie gotowe w styczniu 2010 roku.

Bardzo cieszy informacja, iż już w przyszłym roku sosnowieccy piłkarze będą mieli do dyspozycji dwa pełnowartościowe naturalne boiska treningowe (trawiaste murawy zostaną oddane do użytku około maja - czerwca 2010). Najbardziej z tej informacji ucieszy się młodzież, która zyska świetne warunki do rozwoju.
maciek123

Postprzez Blajpios 2009-07-18, 1:10 pm

maciek123 napisał(a):Dla tych wszystkich którzy chcą nowego stadionu w innej lokalizacji :

(...)

A po co nam to? Bo że to niby argument za budową tam i nowego Ludowego nie mający siły rozstrzygającej - to już to wykazano parę stron wcześniej. Rozumiem, to zachąta do podjęcia dyskusji, dlaczego sosnowieckie "dobre gospodarze" są krótkowzroczne! :-)
Blajpios

Postprzez emdżej 2009-07-18, 7:55 pm

Myślę, że zainteresuje kogoś kilka zdjęć z budowy bocznych boisk i zaplecza.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
emdżej

Postprzez swiezy52 2009-07-20, 8:39 pm

e-sosnowiec.pl

http://www.e-sosnowiec.pl/index.php?dan ... 2970&num=1

Ulewa pod krytą trybuną

Bardzo zdziwili się kibice krakowskiej Wisły, którzy w ubiegłym tygodniu gościli na Stadionie Ludowym podczas spotkania pucharowego swojej drużyny. Trybuna kryta, na którą wykupili bilety, nie sprostała bowiem warunkom, jakie postawiła tego wieczoru kapryśna aura. Gdy lunął deszcz, musieli uciekać.

Głównym zadaniem dachu jest zazwyczaj ochrona znajdujących się pod nim ludzi przed deszczem czy śniegiem. Ta oczywista z pozoru teza nie wytrzymuje w konfrontacji z sosnowiecką rzeczywistością. A ściślej - z rzeczywistością stadionu przy ul. Kresowej.

Zadaszenie, które kilka miesięcy temu zostało postawione nad jedną z trybun „Ludowego", kosztowało miasto „tylko" około miliona złotych. W związku z tym, jak twierdzą osoby odpowiedzialne za tę inwestycję, nie można od niej oczekiwać zbyt wiele.

Kiedy w drugiej połowie meczu ulewa osiągnęła kulminacyjny moment, na „krytej" trybunie Stadionu Ludowego kibice na próżno szukali miejsca, w którym mogliby się schować przed padającym deszczem. -Rzeczywiście było to dosyć dziwne. W sumie bardziej wywołało u mnie śmiech niż złość. Nie jestem z cukru i przecież się nie roztopię. Faktem jest jednak, że z taką sytuacją jeszcze się nie spotkałem. Wydaje mi się, że ten dach nie został dobrze zaprojektowany - mówi nam jeden z kibiców obecnych na pucharowym spotkaniu.

To, że dach na „Ludowym" nie spełnia swojej podstawowej funkcji Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji tłumaczy... względami finansowymi. Twierdzi, iż poprawienie tej sytuacji jest jednak możliwe i już myśli o podjęciu odpowiednich kroków. -Zadaliśmy pytanie projektantowi, czy możliwe jest wykonanie dodatkowych blend, które zapobiegną dostawaniu się deszczu pod trybunę. Kiedy zadaszenie było budowane, myśleliśmy o jak najmniejszych kosztach. Żaden dodatkowy element nie był wtedy przez prezydenta zatwierdzony. Pamiętajmy ponadto, że przed nami inwestycja w nowy stadion i jest to zadaszenie tymczasowe - przekonuje Zbigniew Drążkiewicz i dodaje, iż jeśli kilka miesięcy temu dach zostałby wybudowany z dodatkowymi elementami chroniącymi przed deszczem, to koszt jego budowy wzrósłby o kilkaset tysięcy złotych.

Tylko po co budować dach, który przecieka? - Nie dość, że ten dach podtrzymują maszty, które ograniczają widoczność, to jeszcze gdy tylko pojawi się trochę deszczu, ludzie muszą moknąć. Podobna sytuacja miała miejsce nie tak dawno podczas jednego ze spotkań ligowych rozgrywanych przez Zagłębie. Ta konstrukcja jest archaiczna. Dach jest za krótki, kończy się na tej samej linii co krzesełka i dlatego deszcz dostaje się na trybunę. Jeśli ten dach kosztował milion, to o milion za dużo - komentuje, prosząc o anonimowość, jeden z krakowskich dziennikarzy, obecnych na ostatnim spotkaniu.

Marcin Tulicki

to co ten czlowiek mowi to po prostu skandal :czerwona:
MILION za gowno zeby tylko licencja byla, totalne marnotrawstwo publicznych pieniedzy,

trzeba bylo parasole z ogrodka piwnego postawic, lepiej by sie sprawdzily!!!
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez dziejus 2009-07-20, 8:59 pm

Dach oprocz ochrony przed deszczem i sniegiem moze rowniez chronic,tak jak parasol,przed sloncem.I to jest chyba ta wersja dachu :-) ;-) A tak na powaznie to nie mamy szczescia do nowoczesnych projektow na stadionie.Nastepny przyklad to ZEGAR :kiepsko: Podejrzewam ze wykonali go uczniowie jakiejs szkoly zawodowej zeby ciac koszty.A przeciez w powiedzeniu ze "biednego nie stac na tanie rzeczy "jest b.duzo racji ;-)
dziejus

Postprzez dziejus 2009-07-21, 1:04 pm

Moglby ktos z wiezowca na Piastow kuknac czy artysci z Zielonej Architektury robia cos z murawa ? :-)
dziejus

Postprzez Leżak 2009-07-21, 2:37 pm

Dzisiaj zerwany był fragment murawy i kilku pracowników robiło coś przy wymienniku wody.
Leżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna