TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez Lukasch89 2009-07-10, 6:50 pm

Słuchajcie... gdy był pamiętny awans do I ligi zrobiliśmy (my, czyli kbicie oraz sympatycy klubu Zagłębie Sosnowiec) protest pod urzedem miasta, który coś dał... warunki jakie Górski podpisał na tym liście co był, zostały spełnione...
Może czas znowu przypomnieć o sobie?
Lukasch89

Postprzez otol81 2009-07-10, 6:56 pm

hahaha,,,stadion w sosnowcu,,wez to chlopie skasuj z glownej strony bo szkoda słow,niestety to prawda,niema co sie oszukiwac
otol81

Postprzez SO_1906 2009-07-10, 7:45 pm

otol81 napisał(a):hahaha,,,stadion w sosnowcu,,wez to chlopie skasuj z glownej strony bo szkoda słow,niestety to prawda,niema co sie oszukiwac

A ty jesteś idiotą czy tylko udajesz?
SO_1906

Postprzez jarek263 2009-07-10, 8:41 pm

Witam!!
Jeżeli chodzi o ilość miejsc, też uważam, że jest ona troche mała:/. Byłyby wyniki spokojnie stadion by się zapełniał, nie tylko dlatego, że gralibyśmy mecze z Legia, Lechem, Wisła..... itp itd!!!... No ale też dlatego, że ludzie sami chcieliby zobaczyć nowoczesny obiekt, zobaczyliby to by sie do niego PRZEKONALI... napewno znalazłoby się wielu wielu chetnych którzy chcieliby jeździć na mecze całą rodziną wiedząc ze to jest nowoczesny i bezpieczny obiekt!!!!. Mozna posłużyć się przykładem innych klubów takich jak Lech Wisła..... oni jeszcze kilka lat temu (jakies 8-10) też mieli problem z wypełnieniem stadionów!!!. Na wislę chodziło po 5-6 tys. Z tego co Pamiętam w tamtych czasach to Legia i Pogoń miała największą frekwencje... w Wiśle zaczęto modernizacje odrazu liczba sie powiekszyła... to samo Lech, dobra organizacja, nowoczesne trybuny, kawał dobrej roboty wykonany przez dział marketingowy i na Lechu zawsze jest komplet. Gadałem z wieloma pyrusami i dla nich to mecze Lecha to nie tylko 22 piłkarzy biegających po stadionie, to wrażenia artystyczne!!!. Z dopingu opraw a także z samego widoku NOWOCZESNEGO STADIONU!!!!. Nalezy o tym pamietać.... bo stadion na 18 tys. to ma Zagłebie ...ale Lubin!!!! (miasto wielkości populkacji okolo 80 tys!!! ) I u nich na meczach z Korona przychodziło ponad 15 tys, wiec nie mówcie mi, że w samych tylko 4 głownych miastach Zagłębia Dąbrowskiego, które liczą sobie ponad 500 tys ludzi nie znajdzie się 20 tys chętnych na oglądanie Piłki Nożnej!!!!. Bo nie wierze, że Wy w to Sami WIERZYCIE!!!!.

Jeżeli chodzi zaś o możliwość rozbudowy, to pamiętam, że była mowa o rozbudowie stadionu do maxymalnej wielkości 22 500.... według MNIE MAŁO!!!!. Zabrze( 180 tys ludzi) już teraz buduje stadion na 25 tys!!! A zapewne plany rozbudowy będą spokojnie przekraczały 30!!!. Bo nie oszukujmy się wiekszy stadion to większa kasa i wieksza promocja dla .... KLUBU.... MIASTA ... CAŁEGO REGIONU!!!.

Jeżeli zaś chodzi o lokalizacje, to z tego co pamiętam to w gre wchodził również stadion KS Górnika Sosnowiec na Zagórzu!!!. Teren z super lokalizacją!!!. Super dojazd z każdego miejsca naszego regionu.... Trasa ekspresowa .... z Olkusza jedzie sie tam 20 MINUT!!! nieprzekraczając przepisów!!!. Niedaleko są juz Targi Silesia, 2 HALE widowiskowo SPORTOWE jedna to HALA powszechnie znana jako "Dorian" - gdzie swoje mecze rozgrywaja piłkarze Piłki Ręcznej!!! Oraz Hala Centrum kolo Nemo!!!!. Super lokalizacja prawdziwe centrum sportu by sie tam mogło znaleść!!!. Jeżeli nie to miejsce to jest jeszcze ŚRODULA tak jak wspominacie!!!. A jak nie to kojarzycie łąki za Auchanem??. To jest teren BARDZO BARDZO BARDZO DUZY który leży na pograniczu SOSNOWCA-DĄBROWY-BEDZINA!!!.

Nie rozumie troche myślenia naszych samorządowców, skoro koszty możnabybyło zmiejszyć budując stadion od podstaw to czemu TEGO NIE ROBIC!!!?????!!!!. Wtedy wiekszy stadion i tak by mógł kosztować mniej niż te 50 mil!!!. Zapewne też i sama budowa mogłaby krócej potrwać..... niech juz Ci "czerwoni" odejdą z naszego Urzędu i przyjdzie ktoś kompetentny z wizją ..... bo pamiętam te plakaty górskiego jakoto miał nasz stadion wyglądać......

ps. zaraz pewnie posypią się głosy, że narzekam czy cos... moze i tak ale pewnie nie tylko ja tak uważam!!!!. Ja poprostu marze o WIELKIM ZAGŁEBIU z pełnymi trybunami super zorganizowanym klubie mogącym walczyć o NAJWYŻSZE CELE!!!!. A sponsorzy zawsze będą woleli by ich Logo było kojarzone z Klubem na którego trybunach zasiada 30 - 35 tys widzów a nie 18.....
jarek263

Postprzez dziejus 2009-07-10, 9:39 pm

Z takimi dupkami dzialaczami to i o 10tys.bedzie trudno.
dziejus

Postprzez KBB 2009-07-10, 9:49 pm

Mnie osobiście najbardziej odpowiada lokalizacja za Auchan na górce od strony Mydlic/Warpia. Jest (był) plan przedłużenia tramwajki 24 w te okolice, tamtędy ma (miała) przebiegać DTŚ. A dodatkowo blisko do 'zapomnianej' stacji PKP Będzin gdzie bez bólu można 'specjały' zostawiać i przyjezdnych po łakach prowadzić bezszkodowo :)
KBB

Postprzez zbych12 2009-07-10, 10:09 pm

Przykro to mówić, ale działacze Zagłębia robią wszystko, aby zniechęcić kibiców i to w dużym stopniu sie im udaje. Przypomnę niedawne pseudo zaproszenie Szatana na stojaco przed budynkiem i zamkniety sparing. Dzisiaj przed bramą zjawiło sie mniej niż 100 osób, co dowodzi, że ludzie mają dosyć. Kiepska gra, niekompetentni ludzie w zarządzie, brak jakiegokolwiek marketingu, lekceważenie fanów. Za to mobilizacja policji i to przeciwko komu - własnym kibicom !!! W takiej sytuacji dojdzie do tego, że wystarczy stadionik na 500 osób jak w Klimontowie. Ludzie mają płacić i jeszcze być poniżani przez pseudodziałaczy bez wyobraźni. Gorzkie to słowa, ale niestety prawdziwe. Z tymi ludźmi nie doczekamy się Wielkiego Zagłębia o którym marzymy i jeśli oni pozostaną, to nawet nowy stadion niewiele zmieni, ale mimo wszystko chciałbym by powstał, dla moich dzieci, może one doczekają tego, co nam nie było dane...
zbych12

Postprzez jarek263 2009-07-10, 11:33 pm

KBB napisał(a):Mnie osobiście najbardziej odpowiada lokalizacja za Auchan na górce od strony Mydlic/Warpia. Jest (był) plan przedłużenia tramwajki 24 w te okolice, tamtędy ma (miała) przebiegać DTŚ. A dodatkowo blisko do 'zapomnianej' stacji PKP Będzin gdzie bez bólu można 'specjały' zostawiać i przyjezdnych po łakach prowadzić bezszkodowo :)

No Lokalizacja za Auchanem na łąkach kolo Mydlic i Będzina jest ZAJEBISTA!!!!!. TAM BY mogły powstac 4 stadiony Barcelony:). No ale tak poważnie, nie jest to najgorsza lokalizacja i z każdego miasta Regionu jest naprawde blisko. Co do działaczy ... jest bardzo wdzięczny Panu Szatanowi, że uratował nasz Klub!!!. Bo tak naprawde było. Co do dalszej działalności to nie jest najlepiej. Myśle, że wraz z wejściem miasta( o ile wogole wejdzie, bo narazie to ty;lko zapowidzi:/ ) coś się zmini, bo jesdnak Pan Szatan z całym szacunkiem, bo takowy mam do niego nie posiada wystarczającego kapitału by stworzyć Wielkie Zagłębie... co do reszty jego działań to jest kiepsko... jeżeli chodzi o kadre myśle, że Lachowski, Koźmiński(nowe nabytki), Kłoda, Pietrzak, Myśliwy, Marek pociągną ten wózek na tyle, że uda się awansować a wtedy ... hmmmm może pojawią się tłumy na stadionie i sponsorzy zaangarzują wiekszą kase??. Należy tylko wierzyć, szkoda że jest jak jest... w Regionie nie ma zbyt wielu firm które mogłyby przejąć klub i zainwestować spory kapitał w niego... zwłaszcza w czasach kryzysu. Wszystkie firmy włoskie, produkujące części do samochodów w naszym Regionie po Akcji z Ergomem raczej nie wejdą w klub, jedynie Salgobain(czy jak się to pisze) mogłoby zaszaleć ale teraz kryzys ich wykończył na maxa.... więc pozostaje liczyć na Pana Szatana i pomoc miasta .... bo innych opcji nie widze.
jarek263

Postprzez KBB 2009-07-11, 1:25 pm

Nie wiem jak i czy 'wogle' jest możliwe dodawanie załączników, ale 'namęczyłem się' nad zobrazowaniem mojej ulobionej lokalizacji, toteż tutaj można sobie 'luknąć':
http://picasaweb.google.com/editka.p/20 ... 9842899058
Dodatkowo o czym nie wspomniałem w poprzednim poście dochodzą bliskość 'dworca PKM' w Będzinie, skąd odchodzą busy na cały powiat i nie tylko, gdyż dojeżdżają nawet do zabranych przez zaborce ;-( Pyrzowic, Dobieszowic... a nawet do 'łazowskich' Grabowej i Niegowonic
Z pętli autobusowej na Mydlicach odjeżdża większość autobusów wewnątrzdąbrowskich czyli np. Błędów, Strzemieszyce, 'trójkąt bermudzki', Ząbkowice, Ujejsce itd...
na 'grafice' :lol: 'czerwona jedynka' to DTŚ, różowe to planowany kiedyś tramwaj 24

PS
nie piszę tego we wlasnym interesie - mieszkam na Starym S-cu i teraz mam 10 minet do Ludowego!
do tej wymażonej przez mnie lokalizacji (integracja Zagłębia) będę musiał korzystać chyba z PKP - mówi się trudno ale liczy się idea a nie wygoda :)

PS2
niestety wygląda ta 'grafika' teraz jak d... ale nie znalazłem na forum jaki plik mogę wrzucić jako załącznik :/
błędy wywalało :/
KBB

Postprzez davidian 2009-07-11, 2:13 pm

KBB - teraz mam 10 minet - WOW powiedz mi ile czasu zajmuje Ci to ? :) :) :)

Piękny plan a jeszcze wokoło dobry teren na ustawki i bliskość ogródków działkowych + wiosną i latem świeże owoce i warzywa :)
davidian

Postprzez jurus1111 2009-07-11, 6:19 pm

Czytajac to co piszecie o lokalizacji trudno sie nie zgodzic,mysle ze nawet stadion o tej pojemnosci co planowana moglby sie zapelnic tylko gdyby byl do niego dojazd z calego Zaglebia,bo uwazam ze na naszym Ludowym trudno na to liczyc.Wiecie ze taka zelazna liczba kibicow to okolo 4tys i tylko w porywach przyjdzie wiecej.Pamietacie mecz z Wisla w ekstraklasie,pierwszy mecz u Nas taki przrciwnik i okolo 6tys ludzi,to tez o czyms swiadczy.Pozdrawiam kibicow Zaglebia
jurus1111

Postprzez jarek263 2009-07-11, 7:23 pm

Widze, że nie tylko ja uważam tą lokalizacje za idealna!!!!. jak pierwszy raz tam byłem, to było jakies 5 lat odrazu pomyślałem... "łąki" które łączą 3 miasta ZAGŁEBIA!!!. tYLE PRZESTRZENI ... Super lokalizacja na stadion!!!. Tym bardziej, że tam swojego czasu miała przebiegać DTŚ jeżeli mnie pamięć nie myli:].

Co do frekwencji na Wiśle.... ok, zgodze się z Toba... ale wedy mieliśmy chyba 4 pkt. w Wisła miała ich już pewnie z 30!!. Wiele osób nie widziało sensu przychodzenia na mecz który i tak był z góry przesądzony... a szkoda bo wtedy Zagłębie pokazało sporo dobrej walki... hehe zwłaszcza Bednar(akcja z Cleberem:] ). Gdy są wyniki to na mecz ze Śląskiem Wrocław w 3 lidze potrafiło przyjść coś kolo 15 tys, z Jagielonią jak już wszyscy wiedzieli jak sprawy z kupowaniem meczów się miały było też okolo 12 tys!!. Więc prosze nie mówić, że mialibyśmy problemy z zapełnieniem stadionu na mecze z Wisła, Legią, Lechem .... i resztą klubów grających w ekstraklasie.... bo to jest troche niedorzeczne!!!. 18 tys. to jest niecałe 4 % LUDNOŚCI ZAGŁEBIA DĄBROWSKIEGO!!!!. Moze ta liczba przemówi do tych co uważają, że stadion na 18 tys jest za duży dla fanów Zagłebia:|||
jarek263

Postprzez Mathof 2009-07-13, 9:20 am

Pomyślcie jaki to ma sens budować stadion na pipidowku gdzie nie ma hoteli nie ma ośrodka do treningu??
A na kresowej buduje sie ośrodek treningowy z sztuczna nawierzchnia i jeszcze jest mini hotel aria nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje
A po drugie Katowice chca usunąć torowisko za stadionem ma byc jakaś inwestycja to miasto będzie starało sie pokryć z ta inwestycją
Mathof

Postprzez Blajpios 2009-07-13, 10:00 am

Mathof napisał(a):Pomyślcie jaki to ma sens budować stadion na pipidowku gdzie nie ma hoteli nie ma ośrodka do treningu??
A na kresowej buduje sie ośrodek treningowy z sztuczna nawierzchnia i jeszcze jest mini hotel aria nie wiem czy to jeszcze funkcjonuje
A po drugie Katowice chca usunąć torowisko za stadionem ma byc jakaś inwestycja to miasto będzie starało sie pokryć z ta inwestycją

a czy łatwiej przejechać zespołowi na mecz, czy 1000 kibicom? A gdyby się chciało zyskać 100 nowych kibiców, to łatwiej ich zainteresować, gdy dojazd mają bliższy czy dalszy? A skoro "pipidówek, czyli są tereny" - to czy nie da się tam wybudować tego, co ma być budowane na Kresowej? A czy miejsce ma być jak najlepsze z punktu widzenia "poczucia, że Zagłębiacy są tu u siebie, w samym centrum, sercu" - czy jak najdalej ma być od "serca Zagłębia"?
Blajpios

Postprzez ugarte 2009-07-13, 10:19 am

Mam pytanie, kiedy pojawiła sie informacja ze ta firma zaprojektuje stadion, był wymóg aby była możliwosc rozbudowy do ok 30tys. Stadion Alkmaar ma taką możliwość. Czy coś wiadomo czy ten projekt zakłada taką możliwość?
ugarte

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna