2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez LucasUSA 2010-02-09, 3:19 pm

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,75413 ... _mowi.html

O potencjalnym zakupie Zawiszy przez Bonka i wzmocnieniach w bydgoskim klubie. Calosc wkleilem w "Przegladzie prasy".
LucasUSA

Postprzez patrios91 2010-02-09, 3:22 pm

9 lutego 2010, 14:49:29 - prof
Jerzy Brzęczek trenerem Rakowa

Jerzy Brzęczek został oficjalnie pierwszym trenerem Rakowa, jego asystentem będzie Andrzej Wróblewski. Cały sztab szkoleniowy zostanie skompletowany w najbliższych dniach.

Z Rakowa odeszli natomiast Bartosz Gliński i Konrad Gerega, którzy w rundzie wiosennej będą bronić barw częstochowskiej Skry. Kontrakty tych dwóch zawodników z Rakowem zostały rozwiązane za porozumieniem stron. Obaj piłkarze nie odchodzą jednak do Skry za darmo, klub z Limanowskiego otrzyma za nich finansową zapłatę.

źródło: Częstochowski Portal Sportowy
-> http://www.90minut.pl/news/115/news1153 ... akowa.html
No to zeby cos wycisnac z Rakowa trzeba bedzie co tydzien sciagac Blaszczykowskiego na mecze ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2010-02-09, 3:32 pm

Kubisz to tylko taki pierwszy z brzegu przykład, jakby lepiej się rozejrzeć to takich jest o wiele więcej. Ogólnie miałem na myśli to, że jak pojawia się jakiś "znany" grajek, którego lekko inne kluby pozbywają się, a my mając niezłych na tę ligę grajków mamy się rzucać na niego jak "szczerbaty na suchary", a np. Jaromin i Myśliwy odlecieć na trybuny. Nie tędy droga :kiepsko:
MrCricket

Postprzez mariusz76 2010-02-09, 4:34 pm

Raków Częstochowa nie zostanie zlikwidowany. Choć ma ponad 500 tysięcy złotych długu, znalazły się środki, aby wyprowadzić klub na prostą - donosi \"Dziennik Zachodni\". Na wtorek zaplanowano konferencję, na której działacze przedstawią plan naprawczy i nowego sponsora. Na razie nazwa wybawiciela piłkarzy utrzymywana jest w tajemnicy. Z całą pewnością nie jest to ukraiński koncern Donbas, zarządzający ISD Hutą Częstochowa, który od października ubiegłego roku zwodził obietnicami grupę sympatyków Rakowa na czele z byłym reprezentantem Polski, srebrnym medalistą Igrzysk Olimpijskich w Barcelonie, Jerzym Brzęczkiem.

Raków musi w najbliższych dniach zwrócić miastu prawie 370 tysięcy złotych. W sobotę późnym wieczorem Brzęczek wraz z innym byłym zawodnikiem Rakowa i Górnika Zabrze, Krzysztofem Kołaczykiem, prowadzili negocjacje z nowym darczyńcą. - Sytuacja diametralnie się zmieniła. Jesteśmy optymistami - podkreśla Kołaczyk, który nie chce jednak zdradzić żadnych szczegółów. - Proszę o cierpliwość. W poniedziałek mamy jeszcze dwa spotkania, które ostatecznie ustalą scenariusz naszego działania na najbliższe tygodnie.

rakow.com.pl
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez emdżej 2010-02-10, 9:54 am

Wesoła jest ta nasza piłka.

- Byłem chyba najlepszym zawodnikiem Czarnych w rundzie jesiennej. Za to, że odszedłem z klubu, chcą mnie zniszczyć - denerwuje się Paschal Obinna Ekwueme. Żagańscy działacze przekonują, że to Nigeryjczyk wyrządził szkodę klubowi.

Kilkanaście dni temu Paschal Ekwueme podpisał kontrakt z drugoligowym rywalem Czarnych - Olimpią Grudziądz. Kontrakt, jak na ten szczebel rozgrywek lukratywny, bo opiewający podobno na 6 tys. zł miesięcznie.

Gdy półtora tygodnia temu przyjechał do Żagania, by zdać sprzęt, rozpętała się prawdziwa wojna między nim a działaczami. Z zawodnikami się pożegnał, postawił im piwo i zostawił prezenty, ale w stosunku do działaczy i trenera nie był już tak miły. - Nie podam im ręki, wygadują bzdury w mediach, że uciekłem. Co ja im zrobiłem? Byłem tu najlepszym piłkarzem, zawsze profesjonalnie podchodziłem do swoich obowiązków - komentował wypowiedzi prasowe ówczesnego prezesa Pawła Lichtańskiego i trenera Zbigniewa Smółki.

- Paschal po prostu uciekł. Zostawił niezapłacone rachunki za media w wynajmowanym przez nas domu, także za rozmowy telefoniczne z Nigerią. Rachunki opiewają na kilka tysięcy złotych i przewyższają nasze zadłużenie wobec niego - ripostował Lichtański.

- Dzwoniłem w sprawie wizy, to chyba dla dobra klubu - odpowiadał zawodnik.

W miniony poniedziałek doszło do ostrej wymiany zdań pomiędzy Ekwueme, a ówczesnym członkiem zarządu, obecnie prezesem Tadeuszem Bergerem. - Nazwał mnie rasistą - wspomina tamto wydarzenie Berger. - Bo wyzywał mnie od bambusów - przekonuje Ekwueme.

Trudno dociec, jak było. Faktem jest, że nigeryjski napastnik wysłał potem do żagańskiego działacza trzy SMS-y, krótko mówiąc ostre. - Używał pan wobec mnie rasistowskich słów. Wybaczam panu, bo jest pan starszym człowiekiem. Gdyby był pan młodszy, zniszczyłbym pana - pisał w jednym z nich. - Konsultowałem sprawę z prawnikiem i zastanawiam się nad skierowaniem do sądu pozwu o zniesławienie i grożenie mi - informuje prezes Berger.

To jednak nie koniec przepychanki między klubem, a byłym zawodnikiem. - Potwierdzam, że wpłynęło do nas zawiadomienie o przywłaszczeniu mienia - mówi zastępca komendanta żagańskiej policji Artur Kamiński.

Okazuje się, że działacze Czarnych złożyli doniesienie na policję, jakoby Ekwueme przywłaszczył sobie klubowy telewizor i dekoder telewizji cyfrowej. - Dochodzenie w tej sprawie trwa - potwierdza Kamiński.

- Telewizor jest potrzebny mojej żonie i małemu synkowi, który ogląda na nim bajki - odpowiada zawodnik.

Żona Ekwueme i jego syn nadal mieszkają w Żaganiu, mimo że napastnik nie jest już piłkarzem Czarnych. - Porozumiałem się z kobietą wynajmującą to mieszkanie, obiecałem, że zapłacę rachunki i pozwoliła tu jeszcze zostać mojej żonie i dziecku - tłumaczy Ekwueme. - Ale niedługo zabiorę ich stąd. Oddam też telewizor i dekoder, nie będą mi potrzebne - zapewnia.

Na tym ta walka się nie kończy. Działacze nadal utrzymują, że Ekwueme uciekł klubu. - Dlatego skierowaliśmy do niego pismo informujące o porzuceniu miejsca pracy. Wezwaliśmy go na czwartek na zebranie zarządu, choć zdajemy sobie sprawę, że pewnie nie przyjedzie. Natomiast SMS-y, które do mnie wysłał, przesłałem prezesowi jego obecnego klubu, Olimpii Grudziądz - informuje Berger.

- Tyle zrobiłem dla nich. Żagań zawsze pozostanie w moim sercu. Tym bardziej nie rozumiem, co się dzieje i dlaczego chcą mnie zniszczyć. Przecież ja nic nie zrobiłem - kończy Nigeryjczyk.

http://www.90minut.pl/news/115/news1154 ... wueme.html
emdżej

Postprzez August 2010-02-14, 8:28 pm

W Zawiszy - póki co - chyba od strony finansowej nie jest wesoło:

Brazylijczyk Da Silva nie będzie wiosną reprezentował barw II-ligowego Zawiszy. Piłkarz dostał zgodę na transfer do Orkanu Rumia. Taka decyzja jest spowodowana ograniczonymi środkami finansowymi.26-letni pomocnik miał być następcą Brazylijczyka Lilo, który przeniósł się do Zagłębia Sosnowiec. Da Silva przebywał w Zawiszy na testach od początku stycznia, ale szefowie bydgoskiego klubu wyrazili zgodę na jego przejście do III-ligowego Orkanu Rumia. Wszystko jest spowodowane ograniczonymi środkami finansowymi. - Szukamy środków na kolejne transfery, dlatego zgodziliśmy się na jego odejście - powiedział na łamach Gazety Pomorskiej wiceprezes klubu Piotr Burlikowski.

To nie jedyne zmiany w Zawiszy. Klub szuka nowych drużyn dla Damiana Cupera oraz Marcina Rogalskiego. Wcześniej na przeprowadzkę do Unii Janikowo zdecydował się Grzegorz Brzeziński. - Szukamy jeszcze klubów dla Marcina Rogalskiego i Damiana Cupera. Jeśli podpiszemy umowę z Tomislavem Basiciem, to Łukasz Zapała będzie wypożyczony do Unii - dodał Burlikowski.

Zawisza jest także zainteresowany podpisaniem kontraktu z Sergio Batatą. Trwają również poszukiwania defensywnego pomocnika.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... -da-silvy/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-02-14, 10:07 pm

Wielka Zawisza majaca byc zbawiona przez samego Zbigniewa Bonka nie ma pieniedzy na pilkarza z nizszej,III ligi.. ? Skad ja wiedzialem ze to wszystko bujda...a moze to nie bujda tylko logiczne myslenie...moze..
patrios91

Postprzez dziejus 2010-02-14, 10:21 pm

A wielkiego Szatana ktory obiecał kase z wynajmu stadionu na mocne transfery nie stać na porządnego NAPASTNIKA że o Grybosiu nie wspomne :twisted: Cóz - zima,niezle mozna kręcić lody :redface:
dziejus

Postprzez patrios91 2010-02-15, 12:57 am

dziejus napisał(a):A wielkiego Szatana ktory obiecał kase z wynajmu stadionu na mocne transfery nie stać na porządnego NAPASTNIKA że o Grybosiu nie wspomne :twisted: Cóz - zima,niezle mozna kręcić lody :redface:

Szatana stac....ale w klubie jest pewien pan,ktory jest baardzo "Hytry",a pan Szatan bardzo go lubi ;-)
patrios91

Postprzez Szakal 2010-02-15, 11:04 am

Sorry za off topic - ale czy ktoś wie jakie stanowisko zajmował Pan Hytry ? Jakie ma doswiadczenie w byciu "prezesem" klubu sportowego
Szakal

Postprzez patrios91 2010-02-15, 1:37 pm

Szakal napisał(a):Sorry za off topic - ale czy ktoś wie jakie stanowisko zajmował Pan Hytry ? Jakie ma doswiadczenie w byciu "prezesem" klubu sportowego

Ma kolege Krzyska i to mu wystarcza na objecie tej posady :)
patrios91

Postprzez kiboll 2010-02-15, 3:50 pm

Da Silva wypowiadal sie w wywiadze ze mial male szanse na wystepy w pierwszym skladzie Zawiszy porozumieli sie i odszedl do 3 ligowca . Co do wzmocnien macie racje czytalem ze Boniek chce dac kase juz teraz czas pokaze wypowiadali sie ze chca jeszcze 2-3 piłkarzy na poziomie Extraklasowym . NIe ma w co tu wierzyc tylko czas pokaze. Boniek sie wypowiadal przeciez czytaliscie wogule nie chce miec nic z Polska pilka wspolnego teraz juz chce dawac kase bierzmy to wszystko pol zartem pol serio a czas pokaze kto do nich jeszcze dojdzie jednak mysle ze dojda napewno wartosciowi gracze . I oby tak unas bylo
kiboll

Postprzez emdżej 2010-02-15, 5:35 pm

No to Rafał Pietrzak znów wypada z zespołu na dwa mecze.
emdżej

Postprzez patrios91 2010-02-15, 5:51 pm

emdżej napisał(a):No to Rafał Pietrzak znów wypada z zespołu na dwa mecze.

Gorzej ze wypadl z kadry U-19...Skutki braku gry w Zaglebiu...
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-02-15, 8:23 pm

patrios91 napisał(a):
emdżej napisał(a):No to Rafał Pietrzak znów wypada z zespołu na dwa mecze.

Gorzej ze wypadl z kadry U-19...Skutki braku gry w Zaglebiu...

Będzie w U-18 -> http://www.90minut.pl/news/115/news1158 ... elgia.html
Teoria błędna. Chyba o to Emdżejowi chodziło.
7-12 marca odbędzie się konsultacja szkoleniowa a 6-go gramy z Janikowem i 13-go z Legnicą.
Jak ma grać więcej w Zagłębiu? Skoro nie jest nawet w stanie zgrać się z zespołem.
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna