bbartek napisał(a):Niestety dzisiajsza sytuacja sportowa i organizacyjna Klubu , a szczególnie ostatnie wydarzenia dotyczące Stadionu Ludowego , to efekt walki politycznej pomiedzy SLD i PO.
SLD prowokacyjnie zaprosiło Napieralskiego a PO pojechało po bandzie.
Dementi kazdej ze stron są nieprawdziwe i śmieszne..
Brak zgody na szczeblu Miasta w połączeniu z brakiem silnego , strategicznego sponsora skazuje nas na piłkarską wegetacje..
Co do strony sportowej.. To sztuka aby przez 3 lata, mając do dyspozycji takie środki finansowe, nie zbudowano drużyny, która awansuje do 1-ligi.
Pieniadze, w tym, Miasta zostały zmarnowane lub wydane (?) na inne cele.
Drużynę oparto na zawodnikach, którzy MOGĄ awansować, ale niekoniecznie CHCĄ.
Różnica jest ogromna bo same kwalfikacje nie wystarczą, trzeba motywacji sportowej i finansowej co daje dopiero determinacje.
taką determinacje widziałem raz na Stadionie Ludowym w meczu z Zawiszą, od 25 minuty.
Wina rozkada się na wszystkie osoby które dzisiaj podejmuja decyzje..
Nie widzę sznasy na radykalną poprawę bo przecież animozje pomiedzy SLD i PO nie znikną, dużego sponsora nie mamy , więc skazani jesteśmy na obecnego właściciela, , zarząd jest taki jaki Właściciel wybrał, o dyrektorze Klubu nic nie mogę powiedzieć bo nie wiem czym się zajmuje.
A może to pesymizm a nie realizm ...
http://www.esosnowiec.pl/index.php?dane ... 3994&num=1
Wywiad z Piętą który nadal nie ma nic do zarzucenia PO nie dostrzegając że to ich wojewoda Zamykając Stadion Ludowy rozpoczął dołek Zagłębia.
Pytanie tylko: Co teraz w następnym sezonie będzie?
Znowu Pięta zawoła do kibiców "zamknij się synek"