Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Zibi83 2010-05-23, 10:09 am

bbartek napisał(a):Niestety dzisiajsza sytuacja sportowa i organizacyjna Klubu , a szczególnie ostatnie wydarzenia dotyczące Stadionu Ludowego , to efekt walki politycznej pomiedzy SLD i PO.
SLD prowokacyjnie zaprosiło Napieralskiego a PO pojechało po bandzie.
Dementi kazdej ze stron są nieprawdziwe i śmieszne..
Brak zgody na szczeblu Miasta w połączeniu z brakiem silnego , strategicznego sponsora skazuje nas na piłkarską wegetacje..
Co do strony sportowej.. To sztuka aby przez 3 lata, mając do dyspozycji takie środki finansowe, nie zbudowano drużyny, która awansuje do 1-ligi.
Pieniadze, w tym, Miasta zostały zmarnowane lub wydane (?) na inne cele.
Drużynę oparto na zawodnikach, którzy MOGĄ awansować, ale niekoniecznie CHCĄ.
Różnica jest ogromna bo same kwalfikacje nie wystarczą, trzeba motywacji sportowej i finansowej co daje dopiero determinacje.
taką determinacje widziałem raz na Stadionie Ludowym w meczu z Zawiszą, od 25 minuty.
Wina rozkada się na wszystkie osoby które dzisiaj podejmuja decyzje..
Nie widzę sznasy na radykalną poprawę bo przecież animozje pomiedzy SLD i PO nie znikną, dużego sponsora nie mamy , więc skazani jesteśmy na obecnego właściciela, , zarząd jest taki jaki Właściciel wybrał, o dyrektorze Klubu nic nie mogę powiedzieć bo nie wiem czym się zajmuje.
A może to pesymizm a nie realizm ...?

http://www.esosnowiec.pl/index.php?dane ... 3994&num=1

Wywiad z Piętą który nadal nie ma nic do zarzucenia PO nie dostrzegając że to ich wojewoda Zamykając Stadion Ludowy rozpoczął dołek Zagłębia.
Pytanie tylko: Co teraz w następnym sezonie będzie?
Znowu Pięta zawoła do kibiców "zamknij się synek" ?
Ostatnio edytowano 2010-05-23, 10:11 am przez Zibi83, łącznie edytowano 1 raz
Zibi83

Postprzez SO_1906 2010-05-23, 10:10 am

django napisał(a):Hokej to sport, który mało kogo obchodzi. Nie mówiąc już o ping pongu, czy szermierce. Zgadzam się, że Dąbrowa z medalem w siatkówce i koszykarzami walczącymi o PLK jest w tej chwili sportową stolicą regionu

Chyba mi nie powiesz, że kogokolwiek interesuje sport w wykonaniu kobiet... Ahhh tę piękne anemiczne zagrania....
SO_1906

Postprzez django 2010-05-23, 10:17 am

Ciekawy fragment tej rozmowy:

O jakie kłamstwa Panu chodzi?

Kazimierz Górski powiedział, że jest po rozmowie z wojewodą i wynegocjował zgodę na wejście na stadion grupy około 900 osób. Takiej rozmowy w ogóle nie było. Mam do siebie żal, że nie udało mi się obnażyć prawdziwych, nieuczciwych intencji prezydenta.

SO_1906 napisał(a):Chyba mi nie powiesz, że kogokolwiek interesuje sport w wykonaniu kobiet... Ahhh tę piękne anemiczne zagrania....

Myślę, że byś się bardzo zdziwił jakbyś zobaczył wskaźniki oglądalności play - offów.
django

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-23, 11:39 am

August napisał(a):Nie tylko chodzi o piłkarskie Zagłębie a przede wszystkim powstaje pytanie o przyszłość sportowego Sosnowca.Już w tej chwili jesteśmy kompletnym zaściankiem - nawet w regionie - a dzięki medalowi MKS-u sportową stolica Zagłębia powoli staje się Dąbrowa Górnicza. Sosnowiec jest raczej już tylko stolicą wspomnień.

Ale za to odnosimy ogromne sukcesy organizacyjne i sportowe organizujÄ…c Mistrzostwa ÅšlÄ…ska w LA
Poczytajcie sobie strategię rozwoju Sosnowca to jak dobrze pójdzie to doczekamy się wkrótce w Sosnowcu, tak jak tam zapisano Festiwalu Miast Śląskich. I to wszystko urządzi dla nas spełniając nasze marzenia nowy idol kibiców :)
Krzysztof_Ju

Postprzez GrubyPerez 2010-05-23, 6:53 pm

???...Festiwal Miast...k***a jakich??? w Sosnowcu?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez patrios91 2010-05-23, 8:33 pm

django napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Chyba mi nie powiesz, że kogokolwiek interesuje sport w wykonaniu kobiet... Ahhh tę piękne anemiczne zagrania....

Myślę, że byś się bardzo zdziwił jakbyś zobaczył wskaźniki oglądalności play - offów.

Co do kobiet to Czarne Sosnowiec wbijaja do Ekstraligi ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez uzielone 2010-05-24, 8:14 am

Jako kibice Zagłębia powinniśmy jednakowo wspierać i hokejowe i piłkarskie Zagłębie, odnoszę wrażenie, że wagę do tego przykładają tylko kibice z Zimowego, a od kibiców z Ludowego wsparcia w tym sezonie nie było widać żadnego. W obecnej sytuacji uważam, że to hokejowe Zagłębie stanie się nr 1 ponieważ wątpię aby po przegranym awansie piłkarskie Zagłębie w przyszłym sezonie walczyło o awans, stawiałbym raczej na walkę o przetrwanie, niestety.
uzielone

Postprzez MiChAs089 2010-05-24, 9:41 am

Panowie co z Środą organizujemy pochód ? idziemy wesprzeć jeszcze naszych zawodników czy dajemy spokój już w tym sezonie ?
MiChAs089

Postprzez patrios91 2010-05-25, 12:17 am

MiChAs089 napisał(a):Panowie co z Środą organizujemy pochód ? idziemy wesprzeć jeszcze naszych zawodników czy dajemy spokój już w tym sezonie ?

To zalezy czy protestujesz przeciwko wladzom Zaglebia ..czy nie ?!
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez corner11 2010-05-25, 7:48 am

uzielone napisał(a):Jako kibice Zagłębia powinniśmy jednakowo wspierać i hokejowe i piłkarskie Zagłębie, odnoszę wrażenie, że wagę do tego przykładają tylko kibice z Zimowego, a od kibiców z Ludowego wsparcia w tym sezonie nie było widać żadnego.

A byłeś choć na jednym meczu w tej rundzie? Byłeś na patelni? Bo ja odnoszę wrażenie że nie - piszesz bzdury !
corner11

Postprzez nexus7777 2010-05-25, 8:08 am

Miałem to wrzucić do "PRZEGLĄD PRASY" ale wydaje mi się, że ten artykuł powinien się znaleźć akurat tutaj:

Zagłębie złych decyzji, czyli jak się nie robi awansu

Sosnowiczanie po mistrzowsku zaprzepaścili szansę na awans do I ligi - pisze Wojciech Todur i wymienia najważniejsze przyczyny, które przesądzają o końcowej porażce drużyny.

Pieniądze. Dziś trudno w to uwierzyć, ale jeszcze zimą Zagłębie wygrało ranking "Gazety" na najbardziej pożądanego w naszym regionie piłkarskiego pracodawcę! Krzysztof Szatan, właściciel klubu, podziękował wtedy za wyróżnienie, ale zaraz dodał, że za kilka miesięcy Zagłębie może być w nim na miejscu ostatnim. Dziś już wszyscy wiedzą, że budowanie sukcesu na pieniądzach Wisły i Cracovii, które płaciły jesienią za wynajem Ludowego, miało wątłe podstawy. Jak można więc było proponować piłkarzom kontrakty na poziomie 10 tysięcy złotych?!

Politycy. Gdy wojewoda zamknął Stadion Ludowy, pod bramami obiektu zaroiło się od lokalnych polityków. Pewnie mogliby wejść na trybunę, ale oni woleli stać w ulewnym deszczu, po kostki w błocie, wypatrując zwycięstwa na telebimie. Wtedy byli z Zagłębiem W sprawie otwarcia Ludowego mogli tylko lobbować, ale już decyzja o finalizacji projektu przejęcia klubowych akcji i dofinansowania Zagłębia należała głównie do nich. Działacze czekają na nią przynajmniej od lutego! - Oby nie było tak, że pomoc spłynie wtedy, kiedy na walkę o awans będzie już za późno - przestrzegał na łamach "Gazety" prezes klubu Paweł Hytry. Już jest za późno

Właściciel. Krzysztofowi Szatanowi przez ostatnie lata można było zarzucić wiele rzeczy, ale na pewno nie to, że mu nie zależało. Gdy już brakowało mu pomysłów, straszył, że odejdzie. Gdy miał lepszy humor, powtarzał, że Zagłębie będzie wielkie, bo on jeszcze nigdy nie położył żadnej firmy. Zagłębie jest jednak workiem bez dna i do Szatana chyba zaczyna to docierać. Gdy rozmawiałem z nim po tym, jak trener Piotr Pierścionek dał do rozumienia, że piłkarze są zagłodzeni, sprawiał wrażenie człowieka, którego w ogóle to nie interesuje. Poza? A może już mu się nie chce?

Piłkarze. Zagłębie nie pierwszy raz trwoni na finiszu dorobek całych rozgrywek. To był znak firmowy klubu, który opływał w dostatek, gdy zarządzali nim Włosi. Wtedy powtarzano, że piłkarzom nie opłaca się awans, gdyż zastąpią ich lepsi, a oni stracą dobrze płatną pracę. Później okazało się, że zespół czasami "zwalniał" lub "przyspieszał" z powodu korupcji. Prawdą jest jednak taka, że piłkarze tamtego Zagłębia byli naznaczeni porażką i niemocą. W składzie obecnej drużyny wciąż jest ich wielu. Dlaczego więc wynik miałby być inny?

Wojciech Todur, Gazeta Wyborcza Katowice

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... wansu.html
nexus7777

Postprzez uzielone 2010-05-25, 8:51 am

corner11 napisał(a):
uzielone napisał(a):Jako kibice Zagłębia powinniśmy jednakowo wspierać i hokejowe i piłkarskie Zagłębie, odnoszę wrażenie, że wagę do tego przykładają tylko kibice z Zimowego, a od kibiców z Ludowego wsparcia w tym sezonie nie było widać żadnego.

A byłeś choć na jednym meczu w tej rundzie? Byłeś na patelni? Bo ja odnoszę wrażenie że nie - piszesz bzdury !

Byłem i na Zimowym i na Patelni i pod telebimem i na Ludowym. Na Zimowym zazwyczaj widziałem 500-700 tych samych twarzy, co ciekawe większość z nich była także na Patelni, więc gdzie byli wtedy kibice z otwartej na Ludowym? Jeżeli choć połowa kibiców z otwartej na Ludowym chodziła by na hokej to frekwencja wynosiłaby ok. 2 tys i Bernat nie miałby takich problemów finansowych. Wsparcia od kibiców piłkarskich w tym sezonie nie było żadnego i ci co chodzą na hokej mogą to potwierdzić.
uzielone

Postprzez chris_79 2010-05-25, 9:23 am

hejka, jak myslicie z Rakowem wygraja, czy potraktuja ten mecz jako trening, myslami bedac juz na wakacjach?
chris_79

Postprzez August 2010-05-25, 9:56 am

Cenię sobie warsztat dzienikarski pana redaktora Todura niemniej nie do końca mogę się zgodzić z podanymi przez niego przyczynami co do braku awansu, i tak:
nexus7777 napisał(a):Oby nie było tak, że pomoc spłynie wtedy, kiedy na walkę o awans będzie już za późno - przestrzegał na łamach "Gazety" prezes klubu Paweł Hytry. Już jest za późno

Opoźnienie w przystapieniu Miasta do spółki jest oczywiście irytujące ale nasuwa mi się pytanie. Co Zarząd zrobił w czasie choćby ostatnich klku miesięcy w zakresie znalezienia innych źródeł finansowania ? Miasto mimo wszystko zapewniło pieniądze dla klubu z wynajmu krakusom, stypendium dla praocwników czy choćby za światło w czasie meczy.

nexus7777 napisał(a):Krzysztofowi Szatanowi przez ostatnie lata można było zarzucić wiele rzeczy, ale na pewno nie to, że mu nie zależało. Gdy już brakowało mu pomysłów, straszył, że odejdzie

Szkoda, że Pan redaktor nie podał tychże pomysłów. Trzy (jak na razie) taksówki czy też szalenie wirtualne plany związane z górką .A poza tym ? No, może obietnice prowizji każdemu kibicowi, który przyprowadzi sponsora.
nexus7777 napisał(a):Zagłębie jest jednak workiem bez dna i do Szatana chyba zaczyna to docierać. Gdy rozmawiałem z nim po tym, jak trener Piotr Pierścionek dał do rozumienia, że piłkarze są zagłodzeni, sprawiał wrażenie człowieka, którego w ogóle to nie interesuje. Poza? A może już mu się nie chce?

Tu mój apel. Niech Pan Krzysiu ma jaja i powie otwrcie, że jeśli chodzi o niego to koniec. Bedzie uczciwuej.
nexus7777 napisał(a):Prawdą jest jednak taka, że piłkarze tamtego Zagłębia byli naznaczeni porażką i niemocą. W składzie obecnej drużyny wciąż jest ich wielu. Dlaczego więc wynik miałby być inny?

Analogia z pozoru prosta, ale to pójście po nanjamniejszej linii oporu. Prawda jest o wiele bardziej złożona.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sarmat 2010-05-25, 10:42 am

chris_79 napisał(a):hejka, jak myslicie z Rakowem wygraja, czy potraktuja ten mecz jako trening, myslami bedac juz na wakacjach?

Jeśli będą grac tak jak dotychczas przegrają czy to w sposób normalny czy "treningowy". Trener winien dac szansę młodzieży a ta powinna zapier.dalać za piłką ile sił w nogach przez +90minut.
Sarmat

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników