przez novack 2008-06-26, 6:37 am
Po sparingu z Zagłębiem Lubin, działacze sosnowieckiego klubu doszli do porozumienia w sprawie transferu Jewhena Kopyła.
W dzisiejszym spotkaniu Ukrainiec miał jedną bardzo dobrą interwencję, kiedy wybił potężny strzał Krzysztofa Myśliwego na róg.
- Nie ukrywam, że wiele zawdzięczam sosnowieckiemu klubowi. W zespole panowała świetna atmosfera, a o trenerach mogę wypowiadać się w samych superlatywach. Jednak trudno mi odrzucić taką propozycję. Już jestem zdecydowany na przejście, teraz wszystko w rękach działaczy - mówił po drugiej części spotkania, jeszcze niepewny swojej przyszłości Kopył.
Po trzeciej tercji było już pewne, że ukraiński bramkarz w przyszłym sezonie będzie bronił barw jedenastki „miedziowych”.
- Dzięki świetnej pracy Grzegorza Kurdziela (trener bramkarzy Zagłębia Sosnowiec - wyj. mw), wypromowaliśmy dobrego bramkarza. Może kwota odstępnego nie jest oszałamiająca, ale nie ma co trzymać go na siłę w kadrze. Doszliśmy do wniosku, że to będzie najlepsze rozwiązanie dla bramkarza i klubu, w końcu teraz Jewhen będzie miał większe szanse na rozwój. Nie chcieliśmy blokować jego talentu. My mamy wystarczającą ilość bramkarzy, dlatego zdecydowaliśmy się na ten transfer - powiedział prezes klubu Paweł Hytry.
Jak się dowiedzieliśmy transfer zostanie sfinalizowany już jutro.
Ciekawe którzy to bramkarze z tej "wystarczającej ilości" ? Kopył w Lubinie, Bensz w Łodzi a u nas ... Jaszczyk 0:8!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...