Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez tiktak 2011-08-14, 10:36 am

patrios91 napisał(a):tiktak napisał(a):
Z grubsza można się z tym zgodzić, ale jest jeden punkt zaczepny. Chodzi o nazwę nowotworu i tu zgody może nie być.

To kolejna bajka. To nowy klub,ktory probuje nawiazac do naszego Zaglebia Sosnowiec. Mogli sie nazwac.."Kibice Zaglebia Sosnowiec" takze dla mnie sama nazwa jest mala prowokacja.

Co jest bajką? Każdy może może sobie organizować co chce, pod warunkiem że nie przywłaszcza sobie nazwy, symbolu, daty do której nie ma żadnych praw. Klub piłkarski w Sosnowcu nawiązujący tradycją do początków ruchu sportowego w mieście z roku 1906 nazywa się Zagłębie Sosnowiec. Ma swoją siedzibę przy ulicy Kresowej i rozgrywa swoje mecze na Stadionie Ludowym. Jeśli ktoś chce utworzyć sobie coś osobnego i nawiązać w nazwie do Zagłębia to może się nazwać: Zagłębiak, Zagłębianka, Zagłębiakowianeczka, a jak chce wpisać datę to może być rok urodzin prezesa na przykład czy jak tam sobie chcą. I nic tego nie zmieni, choćby tysiąc opróżniaczy wyjazdowców jeźdźiło do Gdańska i Szczecina przez biegun południowy i Alaskę.
tiktak

Postprzez bimber 2011-08-14, 3:35 pm

Jeśli chodzi o nowy klub jak zwał tak zwał, to fajna inicjatywa. Jeśli chodzi o nazwę, to z marketingowego punktu widzenia uderzenie w "10"( choć nie w smak mi zawłaszczanie tradycji w lokalnych rewolucjach) . Jak sądzę jedną z przyczyn powstania klubu była chęć stworzenia lokalnych herosów tworu z którym można się identyfikować (potrzeba tradycyjna nazwa, herb) i być z niego dumnym (nie radzimy sobie w II lidze będziemy orać pola po wsiach ale zawsze to lepsza wygrana na polu za stodołą niż remis czy przegrana z renomowanym przeciwnikiem) , chęć konsolidacji zagłębiowskiego środowiska kibiców którzy w coraz większym stopniu zaczynają odchodzić do innych klubów (to nie do wiary żeby z Zagłębiowskiej aglomeracji około 600 tyś mieszkańców, jedynym flagowym wyjazdem był Toruń, Częstochowa) a na wyjazd trudno uzbierać 2-3 autokary a czasem jeden... Odnośnie imprez masowych (w podtekście problem z Policą) twórcy tego zespołu sami pokarzą jak poradzą sobie ze swoimi kibicami czyt. kolegami. Dyskusja impreza masowa, impreza masowa o podwyższonym ryzyku itp. jakie to ma znaczenie ? Jest tyle innych przepisów KK, KW, Ustawa o sporcie(drużynę tworzyli ludzie jak sądzę inteligentni którzy potrafią obsługiwać wyszukiwarkę i mają 15 min. na znalezienie odpowiednich aktów prawnych) . A przykro byłoby patrzeć gdyby twórcy tej drużyny skupili się tylko na grajkach a zapomnieli o "tych dla których liczy się tylko przygoda", bo niektóre przygody czasem źle się kończą a rykoszetem mogą podciąć skrzydła drużynie.
bimber

Postprzez FuBu 2011-08-14, 7:07 pm

patrios91 napisał(a): Jesli chodzi o grupy kibicowskie z Warszawy. Mieszkam od niedawna w Warszawie i wiem,ze nikt kogokolwiek widzialem nie popiera tego czynu. Oni tez walczyli z ITI,ale nie zalozyli nowej Legii w B-klasie.
Teraz wioski nas wyzywaja i serce peka. :kiepsko:

Co to za bzdury? a CWKS to niby sam sie założył? Wyjścia grup kibicowskich Legii ze stadionu nie było? jak masz pisac takie farmazony to lepiej milcz.
FuBu

Postprzez sportowadabrowa 2011-08-14, 8:34 pm

Grupy kibicowskie w Warszawie popieraja inicjatywe z utworzeniem Kibicowskiego Zaglebia!!
sportowadabrowa

Postprzez yahaya 1906 2011-08-14, 9:33 pm

No i co z tego? przecież wiadomo że grupy decyzyjne (kibicowskie) tak Zagłębia jak i Legii silnie się przyjaźnią.Ciekawe czy Paweł usunie ten post bo jest niepoprawny bo przecież wszyscy powinni kochać tę zgode i ją ślepo akceptować.Nie obchodzą mnie Wasze "sprostowania" dotyczące mojego posta.
yahaya 1906

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-14, 10:05 pm

A miej swoje zdanie ... i mimo, że Cię to nie interesuje to obrażanie zgód jest niedopuszczalne. Z drugiej jednak strony, to forum wśród kumatej publiki Naszych Braci nie jest traktowane do końca poważnie. Tak zresztą jak i wśród kibiców Zagłębia.

Informacje kolega wrzucił w odpowiedzi na post patriosa91, który to "dyskutował" w Warszawie z "grupami kibicowskimi" ;)
ZS1906ZS

Postprzez LucasUSA 2011-08-14, 11:22 pm

ZS1906ZS napisał(a):A miej swoje zdanie ... i mimo, że Cię to nie interesuje to obrażanie zgód jest niedopuszczalne. Z drugiej jednak strony, to forum wśród kumatej publiki Naszych Braci nie jest traktowane do końca poważnie. Tak zresztą jak i wśród kibiców Zagłębia.

Informacje kolega wrzucił w odpowiedzi na post patriosa91, który to "dyskutował" w Warszawie z "grupami kibicowskimi" ;)

No to po co sie tu produkujesz? Jeszcze jeden taki tekst i odpoczniesz od tego "zartobliwego" forum. PawleK, co Ty na to?

A swoja droga co do Legii - fajnie sie popiera "inicjatywy", siedzac na nowoczesnym stadionie w kilkadziesiat tysiecy osob, ogladajac pilke na najwyzszym krajowym poziomie. Czytajcie ze zrozumieniem - patrios napisal, ze z kimkolwiek rozmawial, nie pisal tu o zadnych tajnych negocjacjach z przyslowiowymi juz "grupami kibicowskimi". A co ma Legia powiedziec, jak sami to wymysliliscie? Mam nadzieje, ze beda Was wspierac na wyjazdach.

Podobnie jak wszystkie inne grupy kibicow, zwlaszcza te odwiedzajace Ludowy - niby popieraja, ale ubaw maja po pachy i swobodnie obrazaja Zaglebiakow. Jakos nie bojkotuja drugoligowego Zaglebia, a maja jedyna w zyciu okazje, zeby byc na Ludowym "u siebie". Pewnie niektorzy kibice Zaglebia w grobach sie przewracaja. Wstyd i hanba.

Brawo koledzy! Czekacie tylko, az Zaglebie zdechnie, zeby wskoczyc ze swoim klubikiem na Kresowa. Taki jest plan???
LucasUSA

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-15, 12:03 am

Przeżyję ;-(

A produkuje się chociażby po to aby niektóre kłamstwa i obelgi nie pozostały bez odpowiedzi. Bo na to forum trafić łatwiej przeciętnemu Kowalskiemu z Polski, który to chce zaczerpnąć informacji o NASZYM Klubie.
ZS1906ZS

Postprzez LucasUSA 2011-08-15, 12:09 am

proponuje kibice.net lub onet.pl - tam "Kowalskich z Polski" nie brakuje, jesli juz tak dbasz o PR. Moze czas na wlasna strone i forum?

Wracajac do tematu, ciekaw jestem, co sie stalo z planowanym sparingiem?
LucasUSA

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-15, 12:14 am

Widzę, że ciśnienie po meczu jeszcze nie zeszło ...

Ale żeby pozostać w temacie !

Do zobaczenia w środę na Pucharze Polski ;-)

Obrazek
ZS1906ZS

Postprzez dardawsz1 2011-08-15, 12:16 am

ZS1906ZS napisał(a):o NASZYM Klubie.

O NASZYM klubie , na który się chwilowo obraziłem bo miał nieuczciwe zarządy ,jest zadlużony na 3,5 mln zł,ma słabych grajków i młodego trenera ale wrócę jak tylko przyjdą wyniki.
dardawsz1

Postprzez jondek 2011-08-15, 5:56 am

Już wy sami jesteście jedną wielką "atrakcją" na skale krajową a może i europejską :redface: :czerwona: A poważnie,czy są ulgowe bilety dla niekumatych ;-)
jondek

Postprzez PawełK 2011-08-15, 9:23 am

LucasUSA napisał(a):No to po co sie tu produkujesz? Jeszcze jeden taki tekst i odpoczniesz od tego "zartobliwego" forum. PawleK, co Ty na to?

Zasady pisania na forum dotyczą wszystkich, zarówno przeciwników jak i zwolenników powstania Zagłębia 1906 Sosnowiec. Poziom tego forum w ostatnich latach spadł wraz z drużyną do 3 ligi, a pamiętajmy, że forum nie tworzą moderatorzy czy admini, lecz głównie kibice. Niestety praca moderatorów w ostatnim okresie czasu nie wyglądała w ogóle stąd jest jak jest. Czas na poprawę tego stanu rzeczy.

Co do podejścia indywidualnego do naszych zgód, to nie będą tu tolerowane jakiekolwiek wpisy obrażające Legię Warszawa, BKS Stal Bielsko-Biała czy Olimpię Elbląg. Jak ktoś chce "nawrzucać" to niech wyjdzie na ulice albo sobie założy swoje forum.
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2011-08-15, 10:12 am

ZS1906ZS napisał(a):A miej swoje zdanie ... i mimo, że Cię to nie interesuje to obrażanie zgód jest niedopuszczalne. Z drugiej jednak strony, to forum wśród kumatej publiki Naszych Braci nie jest traktowane do końca poważnie. Tak zresztą jak i wśród kibiców Zagłębia.

Przepraszam...czy ja obrazilem zgoge z Legia ? Napisalem to co kibice Legii mowia,jak i Ci prywatni tak i Ci oficjalni. Nie bede sie licytowal bo wiadomo zdania sa podzielone i to jest slowo przeciwko slowu,ale mozna sobie takze poczytac komentarze na stronach Legii. Ja jak narazie spotykam sie ze sprzeciwem. Prosze mi nie wkladac slow w usta,po jeden glupote napisze,a za nim drugi i trzeci. Jesli ktos twierdzi,ze obrazilem zgode z Legia to przepraszam,ale nie wiem skad taki wniosek.

FuBu napisał(a):Co to za bzdury? a CWKS to niby sam sie założył? Wyjścia grup kibicowskich Legii ze stadionu nie było? jak masz pisac takie farmazony to lepiej milcz.

Najpierw byl CWKS. Dalo sie zauwazyc protest kibicow Legii w ostatnich latach poprzez brak dopingu. Nikt nowego klubu nie zalozyl i kibice siedzieli na trybunach,lecz bylo cicho. Taki prostest to ja rozumiem i popieram,lecz nie pozostawianie tonacego okretu.
Ostatnio edytowano 2011-08-15, 10:21 am przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-15, 10:19 am

Szanowny PAWLEK - z tym wyjsciem na ulice i zakładaniem własnego FORUM
to troche przesadziłes - proponuje chwile zastanowienia nad tym co sie pisze
a powiem w ten sposób iz nie zawsze zgody wychodza tym ktorzy je zawieraja
na dobre - mam przede wszystkim Kluby ktore reprezentuja - mam na mysli
negatywne zachowania na meczach wspólne kilka zgód RAZEM np. BYDGOSZCZ
nastepstwem jest ECHO jakie niesie sie przez cała POLSKE - to echo nergatywne
i konsekwencje dla KLUBU równiez który nie zawinił a buli forse za nie swoje
grzechy - mało razy to tak było i na Ludowym i na wyjazdach.
Szanowny PAWLEK - poczytaj co sie dzieje w Toruniu w nizszych ligach -
wnioski wyciagajcie sami .
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników