Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez pyla 2011-08-09, 9:26 pm

PawełK napisał(a):
szuli1906 napisał(a):Nawet na sparingu z Błyskawicą Preczów zawodnicy Błyskawicy byli lepiej ubrani od nich, a ci z Zagłębia b-klasowego wyglądali jak by byli ubrani w ubrania z ,,darów dla powodzian,,

Dziś podczas sparingu zespół z a-klasowego Pioniera był lepiej ubrany niż drugoligowcy z Zagłębia.

PawełK Ty się dobrze czujesz ?
pyla

Postprzez dardawsz1 2011-08-09, 9:35 pm

PawełK napisał(a):
czarodziej napisał(a):Każdy kto choć odrobinę liznął wiedzy na temat organizacji meczu piłkarskiego, dobrze wie że mecz piłkarski jest imprezą o podwyższonym ryzyku. Jeżeli dojdzie do tego spora grupa kibiców to właściciel stadionu nie zabezpieczając jej w odpowiedni sposób podejmuje ryzyko. Z tego co pamiętam na 30 widzów musi być 1 ochroniarz. Kluby mają problemy z uzbieraniem kasy na sędziów i nikomu nie jest potrzebny wydatek na dodatkową ochronę. Twoje słowa niestety pokazują jasno, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz. Radzę zaczerpnąć trochę informacji z ustawy o imprezach masowych bodajże z 2009 roku.

Oj bzdury piszesz. Poczytaj lepiej tą Ustawę. Nowelizacja była troszkę później niż w 2009 roku... Nie ma czegoś takiego jak impreza o podwyższonym ryzyku.

Jednak to ty PawelK sie mylisz.
Nadal jest coś takiego jak impreza o podwyższonym ryzyku.Z tego prostego względu że wciąż obowiązuje ustawa z 2009 roku.Fakt że nastąpiły zmiany w 2010 jednak zmian o imprezach o podwyższonym ryzyku nie było.

Natomiast co ciekawe zmiany zeszłoroczne uderzą pewnie w zagórski klub.Jeśli oczywiście liczba widzów przekroczy magiczny tysiąc na co zapewne włodarze nowego klubu liczą.
Przekroczenie tego tysiąca wiąże się jak wiadomo z wieloma utrudnieniami i kosztami dla organizatora.
Między innymi :
-licencjonowana ochrona w odpowiednio wysokiej liczbie
-konieczność ubezpieczenia imprezy
-zabezpieczenie medyczne itp

Jednak najprawdopodobniej tysiąca widzów nie będzie a przynajmniej legalnie , imprezę taką trzeba przecież zgłosić 30 dni wcześniej a zapewne tego nie zrobili a jeśli nawet by zgłosili to wątpliwe aby dostali zgodę na organizacje imprezy masowej na tym obiekcie.
Tak czy siak po przekroczeniu tego tysiąca problemy będą bo będzie to impreza masowa nielegalna.Kara za to wynosi minimum 240 stawek dziennych (chyba 46zł) czyli jakieś conajmniej11tys zl
Ale co tam ponoć mają bogatego sponsora...
dardawsz1

Postprzez PawełK 2011-08-09, 9:43 pm

dardawsz1 napisał(a):Jednak to ty PawelK sie mylisz.
Nadal jest coś takiego jak impreza o podwyższonym ryzyku.Z tego prostego względu że wciąż obowiązuje ustawa z 2009 roku.Fakt że nastąpiły zmiany w 2010 jednak zmian o imprezach o podwyższonym ryzyku nie było.

Natomiast co ciekawe zmiany zeszłoroczne uderzą pewnie w zagórski klub.Jeśli oczywiście liczba widzów przekroczy magiczny tysiąc na co zapewne włodarze nowego klubu liczą.
Przekroczenie tego tysiąca wiąże się jak wiadomo z wieloma utrudnieniami i kosztami dla organizatora.
Między innymi :

Jednak najprawdopodobniej tysiąca widzów nie będzie a przynajmniej legalnie , imprezę taką trzeba przecież zgłosić 30 dni wcześniej a zapewne tego nie zrobili a jeśli nawet by zgłosili to wątpliwe aby dostali zgodę na organizacje imprezy masowej na tym obiekcie.
Tak czy siak po przekroczeniu tego tysiąca problemy będą bo będzie to impreza masowa nielegalna.Kara za to wynosi minimum 240 stawek dziennych (chyba 46zł) czyli jakieś conajmniej11tys zl

Jeżeli już starasz się używać poprawnego nazewnictwa to... nie ma czegoś takiego jak impreza o podwyższonym ryzyku, lecz impreza masowa o podwyższonym ryzyku. Decyzję o kwalifikacji imprezy masowej wydaje policja. 3,5 roku miałem z ta tematyką do czynienia...
PawełK
pyszałek

Postprzez PawełK 2011-08-09, 9:45 pm

pyla napisał(a):
PawełK napisał(a):
szuli1906 napisał(a):Nawet na sparingu z Błyskawicą Preczów zawodnicy Błyskawicy byli lepiej ubrani od nich, a ci z Zagłębia b-klasowego wyglądali jak by byli ubrani w ubrania z ,,darów dla powodzian,,

Dziś podczas sparingu zespół z a-klasowego Pioniera był lepiej ubrany niż drugoligowcy z Zagłębia.

PawełK Ty się dobrze czujesz ?

Wszystko ok :-) Jakoś o samopoczucie nie pytałeś szuliego 1906 wcześniej...
PawełK
pyszałek

Postprzez pyla 2011-08-09, 9:48 pm

Uspokoiłeś mnie :-) Pozdrawiam
pyla

Postprzez dardawsz1 2011-08-09, 10:18 pm

PawełK napisał(a):
dardawsz1 napisał(a):Jednak to ty PawelK sie mylisz.

Między innymi :

Jeżeli już starasz się używać poprawnego nazewnictwa to... nie ma czegoś takiego jak impreza o podwyższonym ryzyku, lecz impreza masowa o podwyższonym ryzyku. Decyzję o kwalifikacji imprezy masowej wydaje policja. 3,5 roku miałem z ta tematyką do czynienia...

Ech , straciłeś 3,5 roku bo wiedzy zero.
Ad 1.
nie policja decyduje co jest a co nie jest impreza masową ,nic im do tego wiec nie pisz bzdur
Ad 2.
kolejna bzdura że impreza o podwyższonym ryzyku musi być imprezą masową.
Najprościej ci tłumacząc gra przykładowo Błędów z Ogrodzieńcem, nienawidzą się od zawsze,na zeszłym ich meczu była straszna rozróba i kilkanaście osób rannych, na meczu ma być tych 200 i tamtych 200 ,czyli lącznie 400 wiec nie jest to impreza masowa ale mecz o podwyższonym ryzyku z tego względu że istnieje ryzyko zakłócania porządku itd.
Myślę ze teraz zapałeś.

Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to chętnie ci wytłumaczę ale na prv , tutaj strasznie rozmywasz.
dardawsz1

Postprzez PawełK 2011-08-09, 10:32 pm

dardawsz1 napisał(a):Ech , straciłeś 3,5 roku bo wiedzy zero.
Ad 1.
nie policja decyduje co jest a co nie jest impreza masową ,nic im do tego wiec nie pisz bzdur
Ad 2.
kolejna bzdura że impreza o podwyższonym ryzyku musi być imprezą masową.
Najprościej ci tłumacząc gra przykładowo Błędów z Ogrodzieńcem, nienawidzą się od zawsze,na zeszłym ich meczu była straszna rozróba i kilkanaście osób rannych, na meczu ma być tych 200 i tamtych 200 ,czyli lącznie 400 wiec nie jest to impreza masowa ale mecz o podwyższonym ryzyku z tego względu że istnieje ryzyko zakłócania porządku itd.
Myślę ze teraz zapałeś.

Jeśli jeszcze czegoś nie rozumiesz to chętnie ci wytłumaczę ale na prv , tutaj strasznie rozmywasz.

Kolejny z problemami z czytaniem ze zrozumieniem :-) Zapraszam na PW...
PawełK
pyszałek

Postprzez RUDI 2011-08-10, 9:09 am

Wiem że tu nie jest miejsce tego wpisu ,ale ktoś zaczął wcześniej ,czasami nie o to się toczy spór-
Impreza masowa o podwyższonym ryzyku

Impreza masowa o podwyższonym ryzyku - jest to impreza masowa, w czasie której, jak wynika z posiadanych informacji i dotychczasowych doświadczeń dotyczących zachowania osób uczestniczących, istnieje obawa wystąpienia aktów przemocy lub agresji. W przypadku organizacji takiej imprezy liczba miejsc dla osób na stadionie lub w innym obiekcie niebędącym budynkiem lub na terenie umożliwiającym przeprowadzenie imprezy masowej wynosi nie mniej niż 300, a w przypadku hali sportowej lub innego budynku umożliwiającego przeprowadzenie imprezy nie mniej niż 200.
A do PawełK -co do tych strojów Zagłębia ,chciałeś być zabawny?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez PawełK 2011-08-10, 9:34 am

RUDI napisał(a):A do PawełK -co do tych strojów Zagłębia ,chciałeś być zabawny?

Zabawny to chciał być szuli1906, który z kilkoma userami starali się przyczepić i wyśmiać Zagłębie 1906. Swoim postem chciałem ukazać, że nie ma co przywiązywać szczególnej uwagi do strojów w jakich grają piłkarze w grach kontrolnych.
PawełK
pyszałek

Postprzez LucasUSA 2011-08-11, 11:24 pm

Swiatelko w tunelu?! Dobry pomysl - mam nadzieje krok we wlasciwym kierunku!

Grupy kibicowskie zapraszają na Zagłębiowski sparing, który rozegrany zostanie najprawdopodobniej na bocznym boisku przy ul. Kresowej w sobotę 13 sierpnia o godzinie 12.00.

http://kibicezaglebia.net/forum/viewtop ... 992b#79334
LucasUSA

Postprzez dardawsz1 2011-08-12, 11:39 pm

Ponad 15-sto minutowy wywiad tv z vice prezesem Gabrielem Krawczyńskim

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1327
dardawsz1

Postprzez Howard 2011-08-13, 2:03 am

Wywiad Gabrysia utwierdził mnie w przekonaniu, że pomysł jest świetny, ale realizowany od dupy strony. Mam nadzieję, że strony się dogadają i powstanie z tego wybuchowa mieszanka. Szkoda jednak, że nic na to nie wskazuje...
Rozumiem frustracje, bo sam je odczuwam - mimo wszystko są pewne zasady których trzeba przestrzegać. Czy ten protest to przejaw wierności do barw? do klubu?

Druga sprawa to podział na kibiców gorszych i lepszych. Jak to ktoś fajnie napisał, mierzona w skali na ilu wyjazdach byłeś. To że nie jeżdżę na wyjazdy, to znaczy że jestem gorszy? mniej wierny? - Mimo tego że jest źle, to i tak przychodzę oglądać tą "chujnię", tą "chujnią" żyję, tą "chujnią" oddycham i podejrzewam, że równie żywiołowo co w/w Gabryś.
Teraz słowa do jednej i do drugiej strony: Ktoś zarzuca wam, że jesteście mniej wierni czy kibicami drugiej kategorii? Przecież sami wiecie jaką macie wartość, a głupotą jest przejmować się zdaniem kogoś, kto wie na wasz temat tyle ile wy wiecie na jego.

Kur... ludzie, nie interesuje was nowy klub - nie zabierajcie głosu i róbcie swoje. Jesteś przeciwny? Dodaj sobie w podpisie "Nie dla Zagłębie 1906 Sosnowiec" i każdy będzie znał twoje zdanie na ten temat. Ja pozostaję wierny Zagłębiu Sosnowiec, ale to nie powód żeby skakać sobie nawzajem do gardeł i się oczerniać. Chłopaki niech robią swoje, ja tej formy nie popieram i wystarczy.

Do zobaczenia na Ludowym!
Howard

Postprzez szuli1906 2011-08-13, 3:16 pm

Howard 110 % prawdy!
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!
szuli1906

Postprzez tiktak 2011-08-13, 8:45 pm

Howard napisał(a):Wywiad Gabrysia utwierdził mnie w przekonaniu, że pomysł jest świetny, ale realizowany od dupy strony. Mam nadzieję, że strony się dogadają i powstanie z tego wybuchowa mieszanka. Szkoda jednak, że nic na to nie wskazuje...
Rozumiem frustracje, bo sam je odczuwam - mimo wszystko są pewne zasady których trzeba przestrzegać. Czy ten protest to przejaw wierności do barw? do klubu?

Druga sprawa to podział na kibiców gorszych i lepszych. Jak to ktoś fajnie napisał, mierzona w skali na ilu wyjazdach byłeś. To że nie jeżdżę na wyjazdy, to znaczy że jestem gorszy? mniej wierny? - Mimo tego że jest źle, to i tak przychodzę oglądać tą "chujnię", tą "chujnią" żyję, tą "chujnią" oddycham i podejrzewam, że równie żywiołowo co w/w Gabryś.
Teraz słowa do jednej i do drugiej strony: Ktoś zarzuca wam, że jesteście mniej wierni czy kibicami drugiej kategorii? Przecież sami wiecie jaką macie wartość, a głupotą jest przejmować się zdaniem kogoś, kto wie na wasz temat tyle ile wy wiecie na jego.

Kur... ludzie, nie interesuje was nowy klub - nie zabierajcie głosu i róbcie swoje. Jesteś przeciwny? Dodaj sobie w podpisie "Nie dla Zagłębie 1906 Sosnowiec" i każdy będzie znał twoje zdanie na ten temat. Ja pozostaję wierny Zagłębiu Sosnowiec, ale to nie powód żeby skakać sobie nawzajem do gardeł i się oczerniać. Chłopaki niech robią swoje, ja tej formy nie popieram i wystarczy.

Z grubsza można się z tym zgodzić, ale jest jeden punkt zaczepny. Chodzi o nazwę nowotworu i tu zgody może nie być.
tiktak

Postprzez patrios91 2011-08-14, 9:35 am

dardawsz1 napisał(a):Ponad 15-sto minutowy wywiad tv z vice prezesem Gabrielem Krawczyńskim

http://www.tvzaglebie.pl/?p=1327

Hmm..i znowu te wyjazdy..itp. Po raz kolejny..chwala im za to. Gabrys powiedzial,ze chlopaki beda sie wzajemnie pilnowac by nie popelnic jakiegos "bledu". Zapomnial,ze juz popelnili zabraniajac prowadzic doping mlodym. Wroca jak klub zauwazy,ze nie ma kibicow. Rok temu nie bylo tlumow,2 lata temu tez. Teraz "wiecej" siedzi na krytej bo bilet za 10 zl,a widocznosc boiska wedlug mnie o wiele lepsza.

tiktak napisał(a):Z grubsza można się z tym zgodzić, ale jest jeden punkt zaczepny. Chodzi o nazwę nowotworu i tu zgody może nie być.

To kolejna bajka. To nowy klub,ktory probuje nawiazac do naszego Zaglebia Sosnowiec. Mogli sie nazwac.."Kibice Zaglebia Sosnowiec" takze dla mnie sama nazwa jest mala prowokacja.

Z wywiadu rozumiem,ze jesli Baczynski postawi klub na nogi,to kibice wroca. Tak robia sezonowcy. Teraz tworzymy przyszlosc,a pan Gabriel ciagle wraca do przeslosci podkreslajac sluszne zaslugi typu wyjazdy,oprawy. ..ale to juz przeszlosc,tworzymy przyszlosc. Sprawa jest taka,ze jezeli grupa kibicowska powroci w I lidze,to juz nikt nie bedzie pamietal ich zaslug,lecz bedzie im ciagle wypominal,ze zostawili klub w trudnych czasach. Wiara,ktora przetrwala-chlopaki stracili wiare...a szkoda. Jesli chodzi o grupy kibicowskie z Warszawy. Mieszkam od niedawna w Warszawie i wiem,ze nikt kogokolwiek widzialem nie popiera tego czynu. Oni tez walczyli z ITI,ale nie zalozyli nowej Legii w B-klasie.
Teraz wioski nas wyzywaja i serce peka. :kiepsko:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna