Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-06-23, 2:44 pm

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1344414,wiadomosc.html
Nie jestem poplecznikiem Janasa ale to mnie wkurza. Pan Piłkarz będzie sobie Trenerów wybierał. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2006-06-23, 4:05 pm

Czekałem kiedy Frankowski pogrozi palcem. Teraz kiedy zdymisjonowanie Janasa jest bardzo realne szczeka odważnie, ale podkuli ogon jak Janas zostanie na stanowisku.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez SCORPARO 2006-06-23, 9:26 pm

WOJTEK napisał(a):http://mundial.onet.pl/0,1247843,1344414,wiadomosc.html
Nie jestem poplecznikiem Janasa ale to mnie wkurza. Pan Piłkarz będzie sobie Trenerów wybierał. :roll: :roll:

...nie bronie ani tego, ani tego, ale Frankowski ma rację - jak można zgubić forme zawodników ( niewątpliwie ja mieli przed MŚ) w dwa tygodnie zgrupowania ??? ...jak dla mnie (i chyba nie tylko ) Janas powinien odpocząść od trenerki reprezentacji...
SCORPARO

Postprzez Przemek26 2006-06-23, 9:32 pm

SCORPARO napisał(a):
WOJTEK napisał(a):http://mundial.onet.pl/0,1247843,1344414,wiadomosc.html

...nie bronie ani tego, ani tego, ale Frankowski ma rację - jak można zgubić forme zawodników ( niewątpliwie ja mieli przed MŚ) w dwa tygodnie zgrupowania ??? ...jak dla mnie (i chyba nie tylko ) Janas powinien odpocząść od trenerki reprezentacji...

No nie przesadzaj Franek nie potrafi trafić w bramke na treningach co dopiero w meczu. Co to on gwiazda nie podoba sie to wypad na Burkina Fasso tam maja tez kadrę chyba
Przemek26

Postprzez SCORPARO 2006-06-23, 9:35 pm

...nie twierdze że Franek musi zostać numero uno w reprezentacji, powiedziałem że ma rację że janas musi odejść. Wyobrażasz sobie jakieś sukcesy na międzynarodowej arenie pod wodzą Janasa ?? - ja NIE.

no chyba że za sukces uznamy porażkę z Luxemburgiem tylko 1 : 0 a nie 3: 0 ...
SCORPARO

Postprzez Przemek26 2006-06-23, 10:24 pm

A wyobra żasz sobie miedzynarodowe sukcesy pod wodzą kogos innego?
Po koleji przychodzi nowy trener i co spotka sie z piłkarzami prez jakieś 48 godzin przed meczem o punkty. Poiwedzmy że bedzie to Kasperczak któremu tak wszyscy tyłek liżą tylko się czyta Henio to , Henio tamto a według mnie Kasperczak to trener który jak w przysłowiu o krowie która duzo muczy a mało mleka daje przykład patrz na wyniki Wisły w Europie pod jego wodzą - wyników brak.
Juz raz popełniono błąd po Koreii wywalajac Engela.
Co mamy do starcenia ?
Jak narazie to po każdych eleiminacjach czy zawodach zwalniamy trenera i co mamy ? dno i dno i jeszcze większe zło. Janas przegrał zawalił zale może po takiej porażce nie skopiuje błedów a wręcz przciwnie?
Przemek26

Postprzez PawełK 2006-06-24, 12:08 am

Nie porównuj reprezentacji narodowej do klubu bo to jest zupełnie inna sprawa. W klubie jest tak że się przejmuje zawodników po poprzedniku tak jak Białek po Tochelu w reprezentacji trzeba wypatrywać kto jaką formę prezentuje i w miare tego sklecić jakiś kolektyw. Na plus w lidze jest to że drużyna sie zgrywa ze sobą na treningach natomiast w reprezentacji zgrupowania są krótsze. Według mnie Janas powinien odejść ale wraz z nim Listkoludki z PZPN.
PawełK
pyszałek

Postprzez MrCricket 2006-06-24, 9:21 am

Janas jest spalony i musi odejść. Ale to dużo nie zmieni bo tu potrzebne są duze zmiany w całej organizacji polskiej piłki. Trzeba postawić na "młodzież" tzn. ludzi typu Wdowczyk, Kubicki, Kosecki itp którzy byli długie lata na zachodzie i wiedzą jak to powinno funkcjonować.
Jestem za tym, żeby przyszedł trener zagraniczny, ale to jest mało realne przy obecnych układach. Nie gwarantuje to sukcesu, ale kilka reprezentacji, które piłkarsko były chłopcami do bicia, teraz pod wodzą zagranicznych trenerów pokazały, że trzeba się z nimi liczyć w świecie. Kasperczak to nie jest bliski człowiek "Listka" więc raczej nie ma co na niego liczyć, a poza tym zarabia(dalej) w Wiśle ok 80 tys zl miesięcznie, więc w kadrze też nie chciałby "zbiednieć". Wydaje mi się, że już szykowany jest Majewski- "swój chłopak" i nie bez powodu odchodził z Widzewa, tak mi się zdaje.
MrCricket

Postprzez SCORPARO 2006-06-24, 12:33 pm

Przemek26 napisał(a):A wyobra żasz sobie miedzynarodowe sukcesy pod wodzą kogos innego?
Po koleji przychodzi nowy trener i co spotka sie z piłkarzami prez jakieś 48 godzin przed meczem o punkty. Poiwedzmy że bedzie to Kasperczak któremu tak wszyscy tyłek liżą tylko się czyta Henio to , Henio tamto a według mnie Kasperczak to trener który jak w przysłowiu o krowie która duzo muczy a mało mleka daje przykład patrz na wyniki Wisły w Europie pod jego wodzą - wyników brak.
Juz raz popełniono błąd po Koreii wywalajac Engela.
Co mamy do starcenia ?
Jak narazie to po każdych eleiminacjach czy zawodach zwalniamy trenera i co mamy ? dno i dno i jeszcze większe zło. Janas przegrał zawalił zale może po takiej porażce nie skopiuje błedów a wręcz przciwnie?

I tutaj trafiłeś w sedno ... tez uważam że wywalenie Engela było wielkim błędem i nastepstwem tego "czynu" są "dzisiejsze" wyniki naszej reprezentacji...
Jeżeli miałbym opbstawiać trenera reprezentacji - to jestem jak najbardziej za przywróceniem Engela.
SCORPARO

Postprzez WOJTEK 2006-06-25, 4:21 pm

Szkoda, że umarł Pan Kazimierz Górski. Ale może jeszcze Piechniczek ?? Albo Strejlau ?? Przecież oni się doskonale znają na futb(ó)lu.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bongo(zz) 2006-06-26, 1:09 pm

SCORPARO napisał(a):I tutaj trafiłeś w sedno ... tez uważam że wywalenie Engela było wielkim błędem i nastepstwem tego "czynu" są "dzisiejsze" wyniki naszej reprezentacji...
Jeżeli miałbym opbstawiać trenera reprezentacji - to jestem jak najbardziej za przywróceniem Engela.

Przepraszam, ale w jaki to by sposob by pomoglo polskiej pilce reprezentacyjnej? Engel? To czlowiek, ktory szedl w zaparte, nie umial przyznac sie do bledow. Teoretyk futbolu, ktoremu jakos tak jak wiekszosci w naszym kraju trudno teorie przekuc w praktyke.

I jeszcze jedna sprawa. Engel tak jak Janas to czlowiek z ukladu. Ukladu w PZPN. I dopoki PZPN bedzie istnial w takiej formule jak dotychczas, beda nim rzadzic tzw. "lesne dziady" i organizacja futbolu w Polsce bedzie wygladac jak wyglada, to mozemy zapomniec o sukcesie wiekszym niz awans do MS.

I szczerze mowiac, jezeli nastepstwem takich sukcesow ma byc wystep na MS polegajacy na "szybki wpierdol i do domu", to ja wole zebysmy nie awansowali do takich imprez.
Bongo(zz)

Postprzez Przemek26 2006-07-04, 10:41 am

http://sport.onet.pl/0,1248708,1350465,wiadomosc.html

A o nim zapomnieli wszyscy a człowiek robi niezłą robotę
Tyle że to człowiek z poza układów więc wróg listka.
Przemek26

Postprzez Przemek26 2006-07-07, 9:45 pm

Coś napisze o Panu Frankowskim. O tym dlaczego nie pojechał na mistrzostwa kibice dowiedzą się w niedługim czasie z reportażu telewizyjnego. Po przejściu do lihi angielskiej, pewien dziennikarz z telewizji regionalnej miał przeprowadzić wywiad z Frankiem i wreczyc mu jakis tam puchar. Dziennikarz przyjechał do Londynu. Gdy dopytywał się o Franka nikt nie potrafił powiedzieć jak go znaleźć gdyz nie kojarzono go. Gdy spóźnił sie na wywiad dziennikarz dzwonił za nim.Po kilku godzinach doszło do spatkania . Franek przyszedł z dzieckeim. Oburzony po co dziennikarz przyjechał że on nie bedzie z nikim rozmawiał i kto pozwolił dziennikarzowi przyjechać. Puchar został mu wręczony bo takie było polecenia dla dziennikarza ale materiału z rozmowy nie było. Tak gwiazdor Franek przedstawił swoja osobę. Druga sprawa , która też obejrzy światło dzienne. Franek potrafił spóźniać sie treningi kadry nawet 3 godziny, i robił wielkie awantury gdzy ktoś mu zwrócił uwagę. Jego zachowanie było beszczelne i menele na ulicy sa bardziej kultularni od niego . Dlatego Janas go nie wziął.
Przemek26

Postprzez Kamilsts 2006-07-07, 11:13 pm

A bramkę to strzelił ze rok temu ... i tak by nie był lepszy od Żurawskiego.
Kamilsts

Postprzez Codino 2006-07-08, 12:52 am

Przemek26... dajże spokój z takimi historiami, kto mądry w to uwierzy. Zawodnik grający dobre 10 lat profesjonalnie w piłkę spóźnia się 3 godziny na trening...
Codino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników