TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez Blajpios 2009-04-30, 9:03 pm

Taka gra Wisły stwarzałaby szansę na "strategiczne zmiany emocjonalne" - choć obawiam się, że "przywiązanie do ciasności emocjonalno-mentalnej" znów weźmie górę. Nie piszę wprost o konieczności nawiązania zgody i przyjaźni z Wisłą, choć i to przecież mogłoby nie zaszkodzić - ale przynajmniej o otwarciiu, zgodnie z historią piłkarską (niejeden jednak zawodnik grał i tu i tu) - zgodnie ze strategicznymi regionalnymi odniesieniami (Zagłębie, chcące dbać o swoją tożsamość inną niż śląska powinno mądrze wykorzystywać odrębność swoich odniesień, czyli np. małopolskie korzenie też) - czy w końcu i różne inne personalne powiązania warte są ciepłego podgrzewania, zamiast kasowania i pogardzania (myślę tu choćby o zagłębiowskich korzeniach Cupiała). Warto widzieć, jako zysk - nie tylko pieniądze, ale i pozamaterialne zyski, jak możliwość lepszego "przyzwyczajenia do Ludowego kibiców z Olkusza czy Jaworzna" - jak i w ogóle samo trwanie atmosfery ekstraklasy, polskiej piłki na najwyższym poziomie: na zagłębiowskim stadionie! No, tak, ale znów - do wykorzystania tych wszystkich czynników, trzeba by jednak: myślenia, szerokości spojrzenia marketingowego, istnienia np. Stowarzyszenia kibiców, podczas gdy, jak nieraz pisano, szerokość myślenia i zrozumienie zasad marketingu nigdy się chyba w Zagłębiu nie urodziło a jeżeli nawet zaistniało, to umarło, podczas życia płodowego. Co do Stowarzyszenia kibiców - to chyba jednak tak, jak pisałem w wątku którymś tam: już czas jakiś się mówiło i "się przestało" - i ostatnio, po po ostatnich wzburzających przejściach: zmiarza się znów do tego samego, błogiego snu, po pogadaniu trochę.
Blajpios

Postprzez August 2009-05-01, 11:11 pm

Niezaleznie od wszystkich plusów minusów i plusów gry Wisły w Sosnowcu jestem bardzo ciekawy jakie decyzje podejmie Prezydent Krakowa bo raczej gość będzie musiał stanąć na uszach żeby Wisła zostala w Krakowie bo mogą mu wypomnieć fakt, że gośc pochodzi własnie z Sosnowca.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez emdżej 2009-05-02, 10:34 pm

A co powiecie na to? :lol:
Obrazek
emdżej

Postprzez mariusz2109 2009-05-03, 7:42 am

Staram się coś zrobić z tymi numerkami i nic mi nie wychodzi.Kur.........czy to debil zakładał czy alkoholik.
:) :brawo: :) :brawo: :) :brawo: :) :brawo: :) :brawo:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz2109

Postprzez dziejus 2009-05-03, 11:23 am

Rosjanie na takÄ… sytuacje mowiÄ…:"A co to za roznica?"Moze to robota najemnikow ze wschodu :-)
dziejus

Postprzez KalF92 2009-05-03, 11:31 am

Widzę żę osoba odpowiedzialna za numerowanie krzesełek miała nie podrodze do szkoły podstawowej.
KalF92

Postprzez PawełK 2009-05-03, 11:36 am

KalF92 napisał(a):Widzę żę osoba odpowiedzialna za numerowanie krzesełek miała nie podrodze do szkoły podstawowej.

Źle przykręcili - krzesełka były wymontowywane jak był montaż dachu, a dokładniej jak wylewali fundamenty pod słupy podtrzymujące dach...
PawełK
pyszałek

Postprzez mariusz2109 2009-05-03, 12:06 pm

PawełK napisał(a):
KalF92 napisał(a):Widzę żę osoba odpowiedzialna za numerowanie krzesełek miała nie podrodze do szkoły podstawowej.

Źle przykręcili - krzesełka były wymontowywane jak był montaż dachu, a dokładniej jak wylewali fundamenty pod słupy podtrzymujące dach...

Albo to ty je przykręcałeś albo chcesz kogoś wybielić :brawo:
mariusz2109

Postprzez PawełK 2009-05-03, 4:19 pm

mariusz2109 napisał(a):
PawełK napisał(a):

Albo to ty je przykręcałeś albo chcesz kogoś wybielić :brawo:

Tak i ja też wyklejałem napis nad kasami, modliłem się o deszcz przed meczem z Wisłą, zgasiłem agregat przed meczem z Lechem a wczoraj nie strzeliłem bramki bo mi zeszło...
PawełK
pyszałek

Postprzez maciek123 2009-05-03, 5:52 pm

I jeszcze byłeś inżynierem budowy dachu i ty kazałes podłożyć po murawe tą ziemie co nie przepuszczałą wody !! :)
maciek123

Postprzez August 2009-05-04, 5:54 pm

Na stronie oficjalnej Wisły Kraków (www.wisla.krakow.pl) jest sonda pt. w jakim mieście Twoim zdaniem powinny odbywać się mecze Wisły w czasie remontu stadionu? i do wyboru Tarnów, Jaworzno, Kielce, Sosnowiec, Żylina oraz opcja w żadnym z powyższych. Sosnowiec zdecydowanie zajmuje ostatnie miejsce (nawet za Żyliną).
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez turku 2009-05-04, 6:21 pm

August napisał(a):Na stronie oficjalnej Wisły Kraków (http://www.wisla.krakow.pl) jest sonda pt. w jakim mieście Twoim zdaniem powinny odbywać się mecze Wisły w czasie remontu stadionu? i do wyboru Tarnów, Jaworzno, Kielce, Sosnowiec, Żylina oraz opcja w żadnym z powyższych. Sosnowiec zdecydowanie zajmuje ostatnie miejsce (nawet za Żyliną).

Nie wiem czy ta sonda będzie miała jakieś znaczenie przy wyborze miasta ale nic nie stoi na przeszkodzie byśmy i my oddali głoś na Sosnowiec 8)
Nie zaszkodzi a pomóc może.
turku

Postprzez def 2009-05-04, 7:03 pm

August napisał(a):Na stronie oficjalnej Wisły Kraków (http://www.wisla.krakow.pl) jest sonda pt. w jakim mieście Twoim zdaniem powinny odbywać się mecze Wisły w czasie remontu stadionu? i do wyboru Tarnów, Jaworzno, Kielce, Sosnowiec, Żylina oraz opcja w żadnym z powyższych. Sosnowiec zdecydowanie zajmuje ostatnie miejsce (nawet za Żyliną).

Nie ma co się dziwić jak zobaczyli nasze rusztowanie to już wolą grać w Tarnowie.
def

Postprzez KalF92 2009-05-04, 8:13 pm

Jestem pewien że o wyborze stadionu zadecydują nie kibice a władze Wisły Kraków. Pewnie wybiorą najkorzystniejszą z punktu widzenia ofertę.

(Gdyby Wisła zagrała by na Ludowym ciekawie wyglądałby mecz Legia vs Wisła)
KalF92

Postprzez SO_1906 2009-05-04, 9:44 pm

Nasze rusztowanie raczej nie ma znaczenia bo sonda była daaawno przed naszym remontem a i tak zajmowaliśmy ostatnie miejsce :)
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników