ZAGŁĘBIE - ARKA 22.08.15 sobota godz. 18.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - ARKA 22.08.15 sobota godz. 18.00

Postprzez Adam1906 2015-08-23, 6:47 pm

Adam1906

Postprzez lesław1 2015-08-24, 12:44 am

zaglebie32 napisał(a):Zwycięstwo cieszy i styl w sumie też.Nie ma co narzekac, można sie przyczepic do pewnych formacji ale po co? są 3 punkty i to cieszy, bo wygraliśmy z zespołem , który odegra jedną z kluczowych ról w walce o awans.Jak już pisali przedmówcy martwi niestety , że wraz z frekwencją wzrasta patologia dopingu i zachowania.Ogladam wiele meczy ligi polskiej na wielu byłem ale to co teraz sie dzieje w Sosnowcu to zaczyna trącic żenadą.Jak można nie dopingowac druzyny tylko cały czas ku......wac ? Siedziałem na krytej i jej lewa strona nie widziała bramki Fidzia.Z prostej przyczyny wśród kibiców a w sumie koło dzieciaków w 5 czy szóstym rzędzie wybuchła petarda.I poleciała ona z grupki tzw " kumatych " bluzgajacych z krytej.rekacja trybuny prawidłowa czyli oburzenie i szukanie winnego,ale fidziu bramkę strzelił wiec rozeszło sie po kosciach.Miałem Ci gnoju , który rzuciłeś petardę w dzieciaka napisac że zycze ci tego samego ale nie napisze bo jeśli masz dzieciaki i chodza na mecze to one nie są winne , że ojciec jest idiotą.Tyle

też mnie to zbulwersowało, żęby chuja zidentyfikowali i zakaz do konca zycia , nie dosc że kretyn to jeszcze pierdolona ciota która nie umie rzucić petardy na 20 metrów
lesław1

Postprzez marcelino 2015-08-24, 2:17 pm

Jak podaje stronka Dziennika Zachodniego, policja zwróciła się do wojewody z wnioskiem o zamknięcie stadionu Zagłębia, w związku z wydarzeniami w jego pobliżu, do jakich doszło przy okazji meczu z Arką ;-(
marcelino

Postprzez STACH PL 2015-08-24, 2:48 pm

marcelino napisał(a):Jak podaje stronka Dziennika Zachodniego, policja zwróciła się do wojewody z wnioskiem o zamknięcie stadionu Zagłębia, w związku z wydarzeniami w jego pobliżu, do jakich doszło przy okazji meczu z Arką ;-(

Oj coś mi się zdaje że słono nas będzie kosztował ten mecz :!:
STACH PL

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-08-24, 3:19 pm

Jeżeli Pan Wojewoda zamknie Stadion Ludowy - to co się będzie działo z KASĄ od
telewizji za brak możliwości przeprowadzenia transmisji wcześniej zaplanowanych ?
A co z PZPN - racowisko ponownie na meczu z Arka pojawiło się - wcześniej Klub
już został ukarany za race w meczu z Suwałkami. Mam takie pytanie Ile złego dla
Klubu który niej potęgą finansowa mogą jeszcze przyspożyć Kibice ? ja tego nie
ogarniam - mimo ze moje najpiękniejsze lata spędziłem na LUDOWYM od pierwszego
dnia istnienia Stadionu tj. jego uroczystego otwarcia.
Pozdrawiam ze smutkiem
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Smazu 2015-08-24, 3:45 pm

Jeżeli stadion zostanie zamknięty to będzie to obowiązywało tylko kibiców.Transmisja jak najbardziej się odbędzie , aczkolwiek z meczu z Pogonią takowej transmisji nie będzie. Zamknąć nie powinien bo z jakiej racji? Tamci przyjechali i się rzucali, organizator meczu w niczym nie zawinił.

Mnie jedynie smuci , że młyn przeniósł się bliżej sektora gości w konsekwencji czego druga strona trybuny odkrytej nie słyszy co mają śpiewać... ale cóż.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez comitam 2015-08-24, 4:02 pm

problem w tym, ze tym razem ktoś został zraniony od rac i petard więc raczej część stadionu zamkną ale to nikomu nie przeszkadza bo większość i tak chodzi tylko na mecze podwyższonego ryzyka, a takowy jak na razie się nie zapowiada.wydarzenia z przed stadionu nijak się mają do zamykania stadionu bo iść tym tropem to można nawet narodowy zamknąć
comitam

Postprzez STACH PL 2015-08-24, 4:06 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jeżeli Pan Wojewoda zamknie Stadion Ludowy - to co się będzie działo z KASĄ od
telewizji za brak możliwości przeprowadzenia transmisji wcześniej zaplanowanych ?
A co z PZPN - racowisko ponownie na meczu z Arka pojawiło się - wcześniej Klub
już został ukarany za race w meczu z Suwałkami. Mam takie pytanie Ile złego dla
Klubu który niej potęgą finansowa mogą jeszcze przyspożyć Kibice ? ja tego nie
ogarniam - mimo ze moje najpiękniejsze lata spędziłem na LUDOWYM od pierwszego
dnia istnienia Stadionu tj. jego uroczystego otwarcia.
Pozdrawiam ze smutkiem
Tadeusz

Kol.Tadeuszu stracimy na pewno na tym meczu,i finansowo a przede wszystkim marketingowo,pewnie stadion zostanie zamknięty na jakieś 2-3 spotkania zapłacimy ze 30 tyś kary za race na PATOLOGIA już wolę z dzieckiem iść do kina.
STACH PL

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-08-24, 4:53 pm

Kol. Comitam - szedłbym Kol. tropem jaki wpływ na wydarzenia
przed Stadionem ma organizator meczu. gdzieś tam wyczytałem
za na liście nazwisk są ludzie z woj. pomorskiego i ślaskiego i tu
nie wiem o kogo chodzi pomocników Arki z Bytomia a pewnie i
naszych wojowników.
Co by nie mówić - Klub musi się bronić - przyjechali i namieszali.
Istotne może być która Policja będzie prowadziła sprawę Sosnowiecka
czy tez Policja Katowicka. Dlaczego ten Prezes tak musi cierpieć i to
ze wszystkich stron - może jeszcze wytrzyma i to Zagłębie wyprowadzi
na prostą.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2015-08-24, 6:20 pm

Sam mecz to cymes. Biorąc pod uwagę fatk, że kisiliśmy sie przez 7 lat piętro niżej, a w związku z tym i przeciwnika, to z pewnością jeden z leszych meczy o punkty ligowe ostatnich lat. Przyznam, że w pierwszym kwadransie miałem wątpliwości i obawy obserwując grę gdynian, wiekszą dojrzałość i wydawałoby się lepsze przygotowanie motoryczne ponieważ wygrywali wiekscość pojednyków. Tym bardziej szacunek za pozostałe 75 minut gry. Jeśli chodzi o zastrzeżenia - moim zdaniem - nie mozna jednak przejść bez echa od dwóch błędów obydwu stoperow. Przy pierwsze, bardzo ładnej bramce, Nalepa mógł wjechać w pole karne jak w masło bo w tym czasie Sołowiej dosłownie potykał się o własne nogi. Markowskiemu takie podwórkowe błędy jak przy drugiej bramce również nie powinny się zdarzyć. Dlatego jest nad czym mysleć.
Trybuny natomiast to inna kwestia. Zresztą nie pierwszy raz tzw. doping to przede wszystkim obelżywe przyśpiewki wobec przeciwnika natomiast doping swoich grajków i co gorsza przez wielu o ile nie więkoszość przychodzących na stadion jest to uznawane za normę. Mam świadomość, że mecz piłkarski to nie norma, ale też pamiętam jak to wygladało na Ludowym na przestrzeni wielu lat jak również jak to wygląda na innych stadionach zarówno w kraju jak i za granicą, śmiem twierdzić że jest to poziom patologii. A uosobieniem patologii jak związanej z nią bezmózgowia jest fakt, że kilka dni wcześniej klub został ukarany za race a mimo to jest powtórka z rozrywki w sobotę. Śmiem twierdzić, że w tym przypadku - niestety - przy możliwej aprobacie Jaroszewskigo, który przecież nie płaci z własnej kieszeni. Mogę podejrzewać że to iż mimo kary odplono race, palno szaliki, na odkrytej został zraniony człowiek i to, że jakiś półgłowek rzucał racami w dzieci o ustawkach w pobliżu stadionu nie wspomnę, nie zdziwie się jak Wojewoda szybciutko zamknie stadion. Nie od dziś wiadomo, że klub, a zwłaszcza kibice nie są ulubieńcem władz a mimo to w debliny sposób stwarza sie możliwość zastosowania sankcji. Jeśli tak by było, mozna mieć pretensji do tych, którzy do takiej sytuacji doprowadzili, nie do WOjewody i tym podobnyh. Nie tym razem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RysioLubicz 2015-08-24, 7:55 pm

Proponuje Ci idź jeszcze to na komendę zgłoś.
Co się z Wami ludzie dzieje, może lepiej teatr?
RysioLubicz

Postprzez mario1 2015-08-24, 11:05 pm

jesli tacy jak my wybiora teatr to nie bedzie komu spiewac oooooo Zaglebie ooooo Sosnowiec
(choc w moim przypadku to i tak labedzi spiew)
mario1

Postprzez lesław1 2015-08-25, 2:10 am

niech mi ten c*** jebany co rzucił petarda w dzieci zwraca kutas peirdolony za karnet jeśli mają zakmnąć stadion(bo jedynie za to mogą)
co do raz są na wiekszosci meczów lecha i legii i jakoś nikt tam nie uczy się na błędach, że będzie za to jakaś kara, ważne aby tym nie rzucać
lesław1

Postprzez lesław1 2015-08-25, 2:11 am

a patologią jest karanie za ich odpalenie- bo nawet komentatorom telewizyjnym podoba się taka oprawa
lesław1

Postprzez lesław1 2015-08-25, 2:31 am

a tak swoją drogą czemu tylko w Sosnowcu zdarzają się takie sieroty, które wsadzają oczy do rac??
pamiętam, bodajże na meczu pucharowym z Pogonią też jakieś dziecko doznało poparzenia oka... na Żylecie odpalają 100 raz i nie słyszałem nigdzie w mediach o takich przypadkach
lesław1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna