Znicz Pruszków - Zagłębie 24.05.2015 12.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Znicz Pruszków - Zagłębie 24.05.2015 12.00

Postprzez August 2015-05-24, 4:24 pm

pyla napisał(a):
Kisiel Jerzy napisał(a):Niestety znow strata 2 pkt i awans ucieka definitywnie.Przykre ze pilkarzyki robia sobie jaja z fanow Zaglebia.Zenada i wstyd.Ciekawe dlaczego nie chca grac w I lidze.

Daj już sobie spokój z takimi wypocinami :redface:

Nie takie znów wypociny Pyla. Starzy kibice uważają że być może jest jakaś przyczyna typu brak kasy na I ligę, która powoduje brak chęci awansu. Nawet jeśli traktować to jako bzdurę to takie mecze powodują takie odczucia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MiChAs089 2015-05-24, 4:46 pm

Po 1
W 1 lidze jak i 2 jeździ się po całej Polsce
Po 2
W 1 lidze dochodzi hajs z transmisji TV

Więc tu nie chodzi o hajs tylko o to że połowa z nich może się pożegnać z ciepłą posadką w zakurwiałej lidze za dobrą kase ...
MiChAs089

Postprzez Adam1906 2015-05-24, 5:10 pm

Bzdurą jest twierdzenie, ze piłkarzom nie zależy na awansie. Dlaczego? Po pierwsze: czy awansują czy nie to i tak najsłabsze ogniwa będą musiały odejść. Po drugie (i najważniejsze): system płac w obecnym sezonie jest taki, ze piłkarze mają zamrożoną 1/3 pensji. Otrzymają te pieniądze TYLKO w przypadku awansu. Czy ktokolwiek z Was zrezygnowałby z tych pieniędzy?...
Adam1906

Postprzez MiChAs089 2015-05-24, 5:18 pm

https://www.youtube.com/watch?v=bPgdBTz ... e=youtu.be

Wypowiedź Mizgały bardzo na poziomie ...

,,Pogoda też nie była tak żeby za tą piłką mega latać ,,

Drużynie która walczy o awans , zgania kolejny remis na pogodę?

Nosz k***a !
MiChAs089

Postprzez August 2015-05-24, 5:20 pm

Adam1906 napisał(a):Bzdurą jest twierdzenie, ze piłkarzom nie zależy na awansie. Dlaczego? Po pierwsze: czy awansują czy nie to i tak najsłabsze ogniwa będą musiały odejść. Po drugie (i najważniejsze): system płac w obecnym sezonie jest taki, ze piłkarze mają zamrożoną 1/3 pensji. Otrzymają te pieniądze TYLKO w przypadku awansu. Czy ktokolwiek z Was zrezygnowałby z tych pieniędzy?...

Zgadzam się. Ale przy takich wynikach i grze jak ostatnio ludzie mogą wyciągać różne wnioski. Mogli wygrać choć jeden mecz więcej, mieliby przewagę punktową i byłoby spokojniej.
August

Postprzez Adam1906 2015-05-24, 5:33 pm

Oczywiście zgadzam się w 100% z Twoją wypowiedzią August. Przecież wystarczyło wygrać z Górnikiem Wałbrzych oraz Wisłą Puławy i mielibyśmy teraz nie 1 a 5 pkt. przewagi nad drugim miejscem (nie liczę wyniku z trwającego meczu Rozwój-Raków). Ale nadal podtrzymuję to o czym po prostu wiem: ONI CHCA AWANSOWAĆ.
Adam1906

Postprzez August 2015-05-24, 5:38 pm

Adam, jak udowodnią to na boisku i zdobędą 6 pkt w ostatnich meczach to lepszego potwierdzenia nie będzie. Każda strata punktów nie dość że skomplikuje sytuację to spotęguje właśnie takie twierdzenia jakie dziś usłyszałem.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-05-24, 5:59 pm

Na Rozwoju 89 min wynik 1-1 ale wracam do naszych wspaniałych zawodników
w meczu ze Zniczem i nie tylko z racji remisów. Mam przekonanie ze w meczu
z Wałbrzychem nasi zawodnicy odpuścili sobie gre majac wynik 2-0 zamiast
postapic tak jak Puszcza - dobic przeciwnika i po zawodach. Jestem przekonany
ze zawodncy chcą AWANSU tylko w tych meczach remisowych może nie wszystkich
brakowało wykończenia z 4 metrów, z 5 metrów aby otworzyć wynik meczu i grac
dalej swoje.
Czy Zagłebie AWNSUJE do I ligi w tych rozgrywkach - moja odpowiedz brzmi TAK
Będzie to AWANS wymuszony z jednej strony a z drugiej pod pewna kontrolą ta
ta przewaga tego jednego punkciku - oby tej jeden punkcik pozostał do dnia
6.06.2015 - to ja powiem dziękuję Wam a nerwy same odejdą.
Dwa mecze w Kołobrzegu i na Ludowym to mecze trudne i na tym konczę.
Wszystkich pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Sir 2015-05-24, 7:27 pm

Powiem, tak bo byłem na meczu w Pruszkowie.

W 1 połowie dominowało Zagłębie w drugiej Znicz.

Zmiany nasze w składzie i gra kompletnie siadła.

Dlatego w tym meczu naprawdę remis jest sprawiedliwy i cieszy, bo bałem się że w końcówce Znicz coś strzeli.

Zastanawia mnie to, że jednak ta drużyna która w marcu i w kwietniu na koniec meczu podkręcała tempo i fizycznie wyglądała zdecydowanie lepiej niż każdy przeciwnik, teraz tendencja jest wręcz odwrotna, że pod koniec nasi mają coraz mniej sił i nie wyglądają już tak motorycznie, kondycyjnie dobrze.

Dziś na duży plus SPOKÓJ w defensywie jaki prezetentował Markowski. Bravo Krzysztof! Na plus dziiś w pierwszej połowie Ryndak.

Gąsiński w drugiej połowie wyjął i w pierwszej też, ale podanie do przeciwnika które powinno skończyć się bramką dla Znicza w pierwszej połowie to ewidentny brak koncentracji...i słaba gra nogami.
Sir

Postprzez Kisiel Jerzy 2015-05-24, 7:42 pm

W Kolobrzegu bedzie bardzo trudno.Remis juz nic nie da .Trzeba gryzc trawe zeby wygrac.Nie wiem czy ten zespol stac jeszcze na wykrzesanie wszystkich swoich walorow.Miejmy nadzieje ze dadza z siebie wszystko.
Kisiel Jerzy

Postprzez Inż. Mamoń 2015-05-24, 8:03 pm

Z taką grą o zwycięstwie w Kołobrzegu możemy zapomnieć. Całe szczęście, że mamy bystrego trenera który w przebłysku swojego trenerskiego geniuszu po 5 meczach bez zwycięstwa zauważył, że to może być kryzys. Normalnie mistrz !!! Jedyna szansa dla nas to otwarta gra Kotwicy, grają o wszystko, liczę na zabójcze kontry.
Inż. Mamoń

Postprzez Anakin 2015-05-24, 9:17 pm

Miałem nadzieję że Mecz z Pruszkowem pokaże że Stanek jednak jest w stanie coś zaradzić w grze drużyny po kilku remisach. Wydaje się że mecz pokazał iż nie jest lepiej a gorzej. Zamiast tego trener zaczyna uprawiać demagogię o kryzysie i o ilości odrobionych punktów wiosną. Można odnieść w związku z tym wrażenie że sytuacja zaczyna go przerastać. Na dodatek Mizgala gadający tak że wydaje się iż warunki gry były jak na równiku. Trener ma kilka dni aby znaleźć przyczyny słabszej gry i coś próbować z tym zrobić.
Anakin

Postprzez django 2015-05-25, 7:40 am

Po takiej wypowiedzi "piłkarz" Mizgała powinien do końca sezonu dostać urlop, a później wrócić z wypożyczenia do macierzystego klubu. Żyjemy w kraju, w którym często występują warunki pogodowe nie sprzyjające "piłkarzowi" Mizgale, także nie ma większego sensu, żeby swoją osobą blokował etat w Zagłębiu. Myślę, że nie będzie problemu ze znalezieniem zawodnika o podobnych umiejętnościach, któremu niestraszna będzie gra przy temperaturze 15-20 stopni.

Co do samego meczu, to chyba był najsłabszy w tej rundzie. Nawet z Okocimskim przeciwnik nie miał tylu szans bramkowych. Pisanie o dobrej grze Markowskiego to przesada biorąc pod uwagę, że prawie każdy dośrodkowanie ze stałego fragmentu w pole karne kończyło się strzałem Znicza. Z kolei w ofensywie poza setką Araka nie mieliśmy praktycznie nic. Kuba powinien to strzelić, ale trudno liczyć na niego w każdym meczu, tym bardziej że nie mamy innego napastnika i ma prawo czuć się zmęczony, bo musi grać po 90 minut w każdym meczu.
django

Postprzez Anakin 2015-05-25, 8:29 am

django napisał(a):Co do samego meczu, to chyba był najsłabszy w tej rundzie

Nie brzmi optymistycznie w kontekście meczy z zespołami, które maja nóż na gardle więc maja o co grać. Pytanie: czy to tylko obniżka formy ? Szczęście co do zwycięstw przestało nam sprzyjać ? Sytuacja jednak przerasta Stanka ? Wydaje mi się, że wszystkiego po trochu. Przy czym, jak napisałem wcześniej, poukładanie i zmotytowanie drużyny w decydujących kolejkach chyba przerasta sztab trenerski. Mecz ze Zniczem to był ostatni mecz z zespołem, który nie walczy o nic. A jednak nie udało się wykrzesać więcej sił choćby na kilkanaście minut w ciągu których przycisnęłoby się rywala.
Anakin

Postprzez Sir 2015-05-25, 11:52 am

django napisał(a):Po takiej wypowiedzi "piłkarz" Mizgała powinien do końca sezonu dostać urlop, a później wrócić z wypożyczenia do macierzystego klubu. Żyjemy w kraju, w którym często występują warunki pogodowe nie sprzyjające "piłkarzowi" Mizgale, także nie ma większego sensu, żeby swoją osobą blokował etat w Zagłębiu. Myślę, że nie będzie problemu ze znalezieniem zawodnika o podobnych umiejętnościach, któremu niestraszna będzie gra przy temperaturze 15-20 stopni.

Co do samego meczu, to chyba był najsłabszy w tej rundzie. Nawet z Okocimskim przeciwnik nie miał tylu szans bramkowych. Pisanie o dobrej grze Markowskiego to przesada biorąc pod uwagę, że prawie każdy dośrodkowanie ze stałego fragmentu w pole karne kończyło się strzałem Znicza. Z kolei w ofensywie poza setką Araka nie mieliśmy praktycznie nic. Kuba powinien to strzelić, ale trudno liczyć na niego w każdym meczu, tym bardziej że nie mamy innego napastnika i ma prawo czuć się zmęczony, bo musi grać po 90 minut w każdym meczu.

Django, nie zgodzę się. W pierwszej połowie jako tako to wyglądało, a w drugiej klapa. Znicz, gdyby walczył o awans to śmiem twierdzić, żeby bardziej przycisnął w drugiej połowie i strzelił bramkę.

Po prostu piłkarze oraz sztab od kilkunastu dni próbują znaleźć przyczynę obniżki formy ale nie potrafią i stąd takie gadanie Mizgały i Trenera.
My zamiast łapać maksimum formy na najważniejsze mecze to idziemy z formą w dół. Więc ewidentnie przyczyna leży w nieodpowiednim/niedopasowanym treningu do aktualnych potrzeb...

Trzeba się cieszyć że pomimo naszych słabości wciąż jesteśmy liderem i w tempie ślimaka ale zbliżamy się do awansu póki jesteśmy "na zielono".

Liczę na mądrość sztabu szkoleniowego, który wyciągnie wnioski i przygotuje drużynę do arcyważnego meczu w Kołobrzegu.
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników