Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
RUDI napisał(a):August ale przecież tu nie chodzi tylko o to że awans się "oddalił" ,chodzi o to że można przegrywać z drużynami "niby lepszymi" "potencjalnymi pierwszoligowcami ",ale do cholery z drużyną która w 14 meczach zdobywa 1 bramkę?
To Łajzy są i tylejackie57 napisał(a):O żadnym awansie nie może być nawet mowy. Nie z tą organizacją, motywacją i umiejętnościami.
arek napisał(a):ylko co z tego zostało? Miasto nie ma odwagi żeby uwalić ostatnie dwie drużyny które pozostały i udaje tylko że się nimi opiekuje a tymczasem to jest utrzymywanie klubów w stanie śpiączki i nie mam tutaj żalu do Chęcińskiego na którym niektórzy się wyżywają bo to nie on do tego doprowadził a jedynie zastał taką sytuację po latach demontażu sosnowieckiego sportu.
Na ostatniej sesji Rada Miejska przyjęła uchwalę ws. zmian budżetu miasta na 2012 r., w tym zwiększenia wydatków majątkowych z tytułu objęcia akcji Zagłębia S.A. (piłka nożna) o 500 tys. zł i Zagłębia Sosnowiec S.A. (hokej) o 700 tys. zł.
Według informacji uzyskanych przez sosnowiec.info.pl, pierwsza transza środków z tytułu dokapitalizowania zostanie przekazana do obu spółek w przyszłym tygodniu.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,22156
Kilka tygodni temu został powołany zespół, który ma określić zasady dalszego finansowania sportu zawodowego. Nie jestem członkiem tego zespołu. Z tego co wiem odbyło się do tej pory jedno spotkanie, które nie przyniosło większych efektów. Kluczową sprawą będzie oczywiście wysokość finansowania w roku 2013 - projekt budżetu pojawi się za dwa tygodnie. Przypuszczam, że pieniędzy starczy na spłatę starych długów i dokończenie obecnego sezonu. I to jest prawdziwy problem, ponieważ racjonalne zarządzenie wymagałoby zamknięcia interesu po zakończeniu rozgrywek. Ale na to nikt się nie zdecyduje (już za dwa lata wybory). Skończy się na ponownym zadłużaniu spółek i kolejnych kroplówkach. Jeżeli będzie nas na nie stać, a z tym może byc problem o wiele większy niż w tym roku.
Sir napisał(a):Bilety na Polkowice za free, a koszty pokryją piłkarze?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników