Piotr Stach - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Stach - były trener Zagłębia

Postprzez turku 2011-10-03, 7:16 pm

Ja się zastanawiam czy Stach honorowo podal się do dymisji czy też jedzie na garnuszku Zagłębia. Bo jak czytam informacje to raczej krzywda mu sie nie stała.

Stresu mniej a kasa na konto jak spływała tak spływa dalej. Czy dobrze rozumuję??
turku

Postprzez cronos 2011-10-03, 8:07 pm

Stacha trenerka Zagłębia przerosła, to prawda nie miał mocnej kadry ale sam też nie miał pomysłu na tą drużynę.Zamiast trenować wolał pograć na giercea taktyka szkoda gadac. Kto następny, mówi się o Tomku Kulawiku, zobaczymy
cronos

Postprzez wojtas sc 2011-10-03, 8:57 pm

zaglebie76 napisał(a):Nikt po trenerze Stachu chyba płakał nie będzie.

;-( że za długo to trwało i ostatnie miejsce w tabeli
:) ciesze się że w końcu zmiana oby na lepsze
może ktoś z doświadczeniem treneiro ;-
aaa jeszcze jedno miło było by gdyby zmiana na stopiła za pana Stanka
a pan czerwiec na 2 treneiro i ok
wojtas sc

Postprzez August 2011-10-03, 9:06 pm

wojtas sc napisał(a): jeszcze jedno miło było by gdyby zmiana na stopiła za pana Stanka

Majster......sztyk
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez zag23 2011-10-03, 10:25 pm

Kto zostanie po Stachu trenerem w Zagłębiu? Moje propozycje: Dworczyk albo Tochel ?!
zag23

Postprzez django 2011-10-03, 10:27 pm

Moja propozycja - Knychała. Ale znając życie Baczyński odgrzeje jakiegoś kotleta.
django

Postprzez August 2011-10-04, 7:46 am

zag23 napisał(a):Kto zostanie po Stachu trenerem w Zagłębiu? Moje propozycje: Dworczyk albo Tochel ?!

Przestańcie już o tych dwóch cieńkich trenersko polsilverach. O ile pamiętam, to własnie Dworczyk wypatrzył Pitrego i na tym koniec. Miał mocną kadrę, z którą jechał na przygotowaniu jej przez Białka, którego grajki spuściły. Natomiast ten drugi wsławił się tym, że za jego czasów Jeleń i Błaszczykowski byli za słabi natomiast za "gwiazdy" mieli robić Kruszyński i Lisiecki. Pamięta ich ktoś jeszcze ? Wątek korupcji Tochela pomijam bo już wiele zostało napisane.
django napisał(a):Moja propozycja - Knychała. Ale znając życie Baczyński odgrzeje jakiegoś kotleta.

Wiele dobrego słyszałem o jego pracy w Wągrowcu. Ale zapewne Pan Leszek wynajdzie jakiegoś starego kumpla a'la Franek Krótki, Romek Szukiełowicz.
August

Postprzez zaglebie76 2011-10-04, 7:56 am

August - obyś się mylił.
Musi przyjść trener z jajami (i pomysłem) który poukłada drużynę i nie będzie robił czarnego PR-u , publicznie mówiąc że ten skład nie ma szans na utrzymanie.

Nie mogą się powtórzyć mecze takie jak z Chojnicami ,nie stać na to.
zaglebie76

Postprzez August 2011-10-04, 10:50 am

Wczoraj ze stanowiskiem trenera Zagłębia Sosnowiec pożegnał się Piotr Stach. Szkoleniowiec mógł stracić posadę już wcześniej, ale... nie było komu przyjąć jego rezygnacji - informuje "Sport".
Trener chciał zrezygnować po kompromitującej wpadce w Chojnicach. Zagłębie prowadziło już 3-0 z Chojniczanką, by ostatecznie przegrać 3-5. Wtedy decyzja o zwolnieniu Stacha nie była na rękę działaczom, ponieważ jego asystenci nie mają uprawnień na prowadzenie zespołu na tym szczeblu.

W "Sporcie" czytamy również, że trenera mieli dość sami piłkarze. Zawodnikom II-ligowca nie podobały się wypowiedzi Stacha, w których przyznawał, że z tym składem personalnym nie ma szans na utrzymanie klubu.

Jak decyzję o zwolnieniu przyjął Stach? - Trzeba się z nią pogodzić. Piłkarze muszą się obudzić, bo najgorsze będzie to, jeśli po zmianie trenera nadal nie będzie wyników. Trzymam kciuki za drużynę i wybieram się na sobotni mecz z Nielbą Wągrowiec - mówi szkoleniowiec.

Kto poprowadzi Zagłębie w kolejnych meczach? Dowiemy się jutro. Wśród potencjalnych nowych trenerów wymienia się Jerzego Dworczyka, byłego szkoleniowca i piłkarza sosnowiczan oraz Jerzego Grabarę, opiekuna Czarnych Sosnowiec.
posting.php?mode=reply&f=1&t=8998
August

Postprzez cezarro 2011-10-04, 1:29 pm

Nowym szkoleniowcem Zagłębia Sosnowiec został 62-letni Jerzy Wyrobek, ostatnio skaut w Ruchu Chorzów.
Poprzedni szkoleniowiec zajmującego ostatnie miejsce w grupie zachodniej II ligi Zagłębia, Piotr Stach, został w poniedziałek zwolniony ze swojej funkcji.

Wyrobek to jeden z symboli chorzowskiego Ruchu. Były piłkarz i trener, który doprowadził niebieskich do ostatniego mistrzostwa Polski w roku 1989. Ostatnio odpowiadał w chorzowskim klubie za skauting.

- Nie wyszło z młodym trenerem, więc stawiamy na doświadczenie. Znam i szanuję Jurka Wyrobka, który oglądał kilka naszych ostatnich spotkań. Liczę, że pomoże młodej drużynie na nowo uwierzyć we własne siły - podkreśla prezes Leszek Baczyński.

Wyrobek zadebiutuje na trenerskiej ławce Zagłębia sobotnim meczem z Nielbą Wągrowiec.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
cezarro

Postprzez LucasUSA 2011-10-04, 2:43 pm

django napisał(a):Moja propozycja - Knychała. Ale znając życie Baczyński odgrzeje jakiegoś kotleta.

:) Miales racje, tylko zamiast kotleta jest karminadel :lol:
Ale jak zwykle - osadzimy po wynikach.
LucasUSA

Postprzez Sarmat 2011-10-04, 2:54 pm

LucasUSA napisał(a):

:) Miales racje, tylko zamiast kotleta jest karminadel :lol:
Ale jak zwykle - osadzimy po wynikach.

Ale gorzej już raczej nie będzie...przecież i tak grzejemy ostatnie miejsce ;-)
Sarmat

Postprzez August 2011-10-04, 2:57 pm

Na pewno jak najgorszym rozwiązaniem było trzymanie na ławce Stacha.
August

Postprzez LucasUSA 2011-10-04, 2:59 pm

August napisał(a):Na pewno jak najgorszym rozwiązaniem było trzymanie na ławce Stacha.

Absolutna zgoda!
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-10-04, 3:04 pm

A tak dla rozweselenia forumowiczów ,co by się stało jakby Prezes Baczyński zaprosił ,zaproponował Panu Mariuszowi Zadęckiemu ,prowadzenie ,współpracę,jako trenerowi ,bo przecież można podkupywać zawodników ,trenerów :)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników