Akcja "Pełny Ludowy!!!"

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Akcja "Pełny Ludowy!!!"

Postprzez jackal29 2010-08-28, 11:48 am

....po trzecie pomodlic sie o dobrą pogodę!!!
jak będzie lało to wielu zostanie w domu...
jackal29

Postprzez uzielone 2010-08-28, 12:27 pm

Akcja "Pełny Ludowy" udowadnia, że nowy prezes dostrzega problemy i podejmuje odpowiednie działania. Obniżka biletów jest dobrym pomysłem, 3 rok w II lidze skutecznie zniechęca kibiców do przychodzenia na stadion a i nasi przeciwnicy nie są atrakcyjni kibicowsko poza kilkoma wyjątkami. 5 i 10 zł to dobrze skalkulowana i uczciwa cena jak za 2-ligowe widowisko. Aby przyniosło to jeszcze zadowalający skutek musi iść w parze z dobrą grą i zwycięstwami piłkarzy a z tym w ostatnim czasie nie jest za dobrze. Co do samego plakatu to uważam, że na początek jest to trafiony projekt, akcje rodem z PRL-u należy odbierać przede wszystkim z przymrużeniem oka. Biorąc pod uwagę dzisiejszą pogodę to może ona storpedować nawet najlepszy plan, niestety.
uzielone

Postprzez August 2010-08-28, 12:45 pm

~Suchy1906~ napisał(a):po pierwsze zlikwidować relację radiową
po drugie tekstową zmniejszyć aby nie była tak szczegółowa
to może wtedy ludzie ruszą tyłek z przed monitorów i pójdą na Ludowy, bo są strasznie wygodni
Pozdawiam :)

A może by tak wynik podawać z kilkudniowym opóźnieniem ? :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez ~Suchy1906~ 2010-08-28, 1:39 pm

ta to byłoby najlepsze ;D wiesz ale kpiną jest to, że na mecze klubu z tradycjami przychodzi garstka osób powinno być co mecz około 3500 - 5000 ludzi a nie 1000-1500 ^^ Pozdrawiam
~Suchy1906~

Postprzez artur78 2010-08-28, 2:17 pm

Całkowicie popieram relację radiowa zlikwidować a tekstową mocno ograniczyć.Ja dziś zabieram na mecz osobę która jeszcze nigdy nie była tak długo namawiałem aż sie zgodziła :brawo:
artur78

Postprzez GrubyPerez 2010-08-28, 2:38 pm

To nie relacja radiowa jest problemem! zwariowaliście?? z meczy gdzie była super atmosfera - jeszcze nie tak dawno przecież też były przeprowadzane relacje radiowe i jakoś na frekwencję nie wpłynęło to negatywnie ... jeden z meczów pucharowych w poprzednim sezonie można było zobaczyć za free nawet w tv- na orangesport- frekwencja na Ludowym - super. Tu trzeba- upraszczając mocno rzecz jasna- dwóch głównych czynników:
piłkarze MUSZĄ GRAĆ - to ma być piłka i AMBICJA
klub musi podejść do kibica jak do KLIENTA- oferować produkt coraz wyższej jakości -

Wtedy ludzie na Ludowym znowu się pojawią - także "pikniki" jak niektórzy nasi koledzy z tego forum nazywają kibiców okazjonalnych- tych "nie z młyna" . To też jest niepotrzebne- bo jak będzie ładna gra to sprawny młyn jest w stanie poderwać do dopingu cały stadion. Każdy z Was był kiedyś na Ludowym pierwszy raz.
Ale akcję oczywiście popieram, coś się dzieje przynajmniej. Parafrazując przesłanie plakatu (po namyśle uznałem że pomysł jest trafiony- pomimo mojej nienawiści do komuny) "słuszną linię ma nasza władza".
Nie pada już , podzwońcie może jeszcze po znajomych , może dadzą się skusić...biletów raczej nie zabraknie nawet w ostatniej chwili
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez petromar 2010-08-28, 2:57 pm

do wszystkich pier....o pogodzie rozjasnia się !!!!!!! a poza tym jest kryta za dyszkę - więc jazda na ludowy - ja już się zbieram ... DO BOOOOJU ZAAAGŁĘĘEBIE
petromar

Postprzez yahaya 1906 2010-08-28, 3:31 pm

petromar napisał(a):do wszystkich pier....o pogodzie rozjasnia się !!!!!!! a poza tym jest kryta za dyszkę - więc jazda na ludowy - ja już się zbieram ... DO BOOOOJU ZAAAGŁĘĘEBIE

Nie na krytą , tylko do młyna WSZYSCY ! :)
yahaya 1906

Postprzez greno 2010-08-28, 3:32 pm

Koledzy! Nie obniżka cen biletów,nie likwidacja tego czy owego! Tylko 3 wysokie wygrane pod rząd (5:0) i ludzie znowu uwierzą . Jestem starszym kibicem i już ok. 27 lat chodzę na Ludowy , moi koledzy zrezygnowali ponieważ mówią ,że ich nie stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto. Ktoś powie że to nie kibice? To się myli! Hasła w stylu "na dobre i złe" w dzisiejszych czasach odchodzą do lamusa, ludzie zaczynają bardziej szanować pieniądze i chętnie zapełnią nasz Ludowy , dadzą wyraz lepszej atmosferze (czyt. doping) jeśli będą wiedzieli za co ''płacą'' A z kolei piłkarze zagrają to czego my oczekujemy jeśli dostaną pensje na czas a nie obietnice że może w przyszłym tygodniu lub miesiącu bo jest ciężko! pozdrawiam wszystkich forumowiczów i do zobaczenia na Ludowym!
greno

Postprzez bbartek 2010-08-28, 4:07 pm

Jednym z elementow, napewno nie najważniejszym, ale istotnym ,jest godzina ( 19.00 )rozpoczecia meczów.
Dla osób które muszą dojechać , nie mieszkających w Sosnowcu, a nie mają własnego samochodu, jest czynnik zniechęcający.
Powrót o 21.00 w soboty środkami komunikacji mieskiej to znaczy powrót do domu 22.00-23.00.
Proponuje mecze o 17.00, a tylko w wyjatkowych wypadkach o 19.00.
Napewno zorganizowanie specjalnych autobusów z Bedzian, Dabrowy...może ten problem (rozwiązać).
Wcześniejsza godzina to oszczędności- warto te pieniądze ( oświetlenie) przeznaczyć na spłatę długów.
bbartek

Postprzez August 2010-08-28, 11:51 pm

bbartek napisał(a):Jednym z elementow, napewno nie najważniejszym, ale istotnym ,jest godzina ( 19.00 )rozpoczecia meczów.
Dla osób które muszą dojechać , nie mieszkających w Sosnowcu, a nie mają własnego samochodu, jest czynnik zniechęcający.
Powrót o 21.00 w soboty środkami komunikacji mieskiej to znaczy powrót do domu 22.00-23.00.
Proponuje mecze o 17.00, a tylko w wyjatkowych wypadkach o 19.00.
Napewno zorganizowanie specjalnych autobusów z Bedzian, Dabrowy...może ten problem (rozwiązać).
Wcześniejsza godzina to oszczędności- warto te pieniądze ( oświetlenie) przeznaczyć na spłatę długów.

Ja już tę kwestię kiedyś poruszałem. Odkąd zamontowano oświetlenie z uporem maniaka forsuje się mecze z włączonymi jupiterami. Chyba nawet Man Utd na Old Trafford tyle nie gra przy światłach co Zagłębie na Ludowym. A tzw. fasjna atmosfera przy światłaach to nie wszystko. W środku tygodnia czy póżną jesienią to rozumiem bo po to jest to oświetlenie ale w obecnym okresie to nie bardzo. Myślę, że gdyby mecz zaczął się o 16-17 to przyszłoby więcej ludzi. Przecież jest właśnie sporo osób, które mają określone zobowiązania a poza tym przy 3 lidze to sporo osób woli spędzać sobotrni wieczór w inny sposób.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2010-08-29, 1:26 am

"akcja jest taka
oddajecie mi tego piątaka
i jak w toruniu zwycięstwa nie wywalczycie
to na ludowym gówno nie kibiców zobaczycie
bo za takie żenówy
nie warto dać ni złotówy"

koniec k***a, panowie i panie, serdecznie to pierdolę, możecie mnie usuwać z forum,bo z ludowego już sam się usunąłem.
koniec k***a ,powtarzam raz jeszcze

acha i te przyśpiewki w młynie , stale k***a to samo,. Usypiacie ich jak Górniaczka w korei.

Z jakimś gościem,który nie mógł zdzierżyć tego "widowiska" (pozdrowienia ziom- jeśli czytasz) udało się zaintonować k***a MAĆ - ZAGŁĘBIE GRAĆ - i kilkadziesiąt osób podchwyciło- ale nieeee - kolesie z młyna -"nic się nie stało , Zagłębie nic się nie stało"...i ciiii... a właśnie ,że k***a się stało!!!
dość tych upokorzeń.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez luk82 2010-08-29, 4:58 am

Mówi się że prawdziwy kibic nie opuszcza swojej ukochanej drużyny nawet jak przegrywa. Dobra, ok tylko jak przegrywa mecz z powodu braku umiejętności a nie tak jak nasi wychodzą na mecz ze słabiutką drużyną i myślą że wygrają bez żadnego zaangażowania. Za co oni biorą taką kasiorę?!!
Będzie gra, będą kibice!!!
luk82

Postprzez Qcu20 2010-08-29, 10:45 am

A odnosnie samej akcji? Sadzicie ze odniosla jakis skutek? Przyszlo wiecej kibicow niz ostatnio? Bo ja nie zauwazylem roznicy...

Moze to glupi pomysl ale wizualnie stadion wyglada na bardziej pusty jezeli kibice sa "rozsiani " po wszystkich sektorach.
Duzo lepiej by to wygladalo, gdyby byla otwarta tylko jedna trybuna, dajmy na to ostatnia..wtedy wszyscy by kibicowali i przynajmniej "wydawaloby sie" ze jest wiecej osob...
Qcu20

Postprzez GrubyPerez 2010-08-29, 11:38 am

ja mam wrażenie ,że akcja się powiodła- gdyby nie ona kibiców by wczoraj było na Ludowym dużo mniej.Ale niestety- udała się ostatni raz - bo nie ma gry!

Jeszcze raz - nie akcje, nie sztuczne zagęszczanie ( np.otwierając jeden sektor!) tylko dobra gra piłkarzy.
BĘDZIE WALKA I AMBICJA, BĘDZIE GRA - BĘDĄ KIBICE!
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna