Prezes Marek Adamczyk - pytania i odpowiedzi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Prezes Marek Adamczyk - pytania i odpowiedzi

Postprzez Blajpios 2010-08-08, 2:55 pm

Przy okazji chciałbym wyrazić wdzięczność wobec tych Kolegów, którzy okazali w rozmaitych propozycjach jakiś czas temu życzliwość wobec mnie, jakkolwiek oczywiście łączą się też z tym rozmaite aspekty, także i z kategorii niemożliwości - niemniej wszelka życzliwość naprawdę człowieka ujmuje: i dziękuję :-)
Niestety, tylko zarysowo teraz przedstawić myśli mogę. Jakkolwiek z pewnością przydałoby się dużo szerszej analizy.
Najkrócej pisząc: miesiąc miodowy minął. Od szczęśliwych tylko małżonków zależy, co z tego dalej będzie.
Między innymi o tych obecnych schodach myśląc pisałem na początku wątku, że zdaję sobie sprawę - może i zdajemy - że odważna decyzja Pana Prezesa szukania tego typu forumowego kontaktu - jest przede wszystkim godna uznania, co wyrażane było czasami wręcz entuzjastycznie. Pisałem też - że przecież znaczyć to może, że wobec realiów życia, ta obecność też może ewoluować, nawet ze skutkiem wpisywania się przez jakiegoś sekretarza. Przestrzegałem też, by gorącość kibicowskich wypowiedzi, brak zrozumienia relacji z Prezesem: nie skłaniały z kolei do gorszych wersji posunięć, jak wycofanie się, czy w ogóle zamknięcie na dialog. Chyba wszyscy uznają jako jedną z istotnych wartości "miodowego miesiąca", że dialog się utrzymuje. Trzeba więc życzliwie zdać sobie sprawę też z trudności, jakie po drugiej stronie występują. Sądzę, że jak w każdym dialogu - prawo to, czy zadanie odnosi się do wszystkich stron. Na przykład koniecznie trzeba rozumieć obciążenia czasowe Prezesa, co będzie skutkować czy nerwowością, jakimś "puszczaniem" czasem nie tyle nawet nerwów, co pewnych "skrótów myślowych" "w błyskawicznym tempie i z piorunami". Trzeba zdać sobie sprawę, np z ograniczeń formalnych w obecnym układzie, w jakich związaniu Prezes działa. Przede wszystkim trzeba zdać sobie sprawę, że srebra rodowe już nie tylko zaśniedziałe ale gorzej a poziom zaścianka faktycznie głębokiego - to dzisiejsze Zagłębie. Realia budżetowe mogą być takie, że rzeczywiście bez ruchu.
Jednak mimo wszystko marzeniem moim jest, że Pan Prezes zechce chwilę pomyśleć i w kierunku tym, co dotąd nie podjął tych myśli a obecne są na forum także. Jakkolwiek rzecz jasna cenimy sobie odpowiedzi "ad hoc", w sprawach niektórych, które da się poruszyć, szczegółowo czasem nawet rozwiewające wątpliwości. Niemniej gdy np. Kol. LucasUSA - bo to z dzisiaj, akurat pamiętam - pisze przecież o dobrym zespole i nie zaściankowym z trzeciej polskiej klasy rozgrywkowej, przytaczając wypowiedź lidera dziękującą za to, że udało się dobry produkt zaprezentować: to dzieli się z troski o Zagłębie istotną sprawą, która powinna stać się jednym np. z dziesięciu podstawowych elementów strategii wszystkich pracowników Klubu, niemal automatycznie stosowanym; toteż jeżeli sam Prezes będzie w tym kierunku prowadził, nauczą się tego najlepiej. Podobnie np. Kol. pyla, patrios91, jls, uzielone, August czy inni wcześniejsi, jak choćby ktoś, co zadał pytanie personalne związane z przeszłością w PRLu i widzę, że już chyba tego głosu nie ma... Wiele rzeczy ciekawych wnieśli. Rozumiem, że częściowo mogą być niewygodne. Może i czasem - do ominięcia (czy jednak do cenzury). Wręcz - czasem mogą grozić poruszeniem lawiny. Czy jednak nie jest rolą Prezesa zręcznie spod lawiny uciec, niemniej nie zlekceważyć problemu, poruszyć, choćby wskazując, że tak, to cenne głosy, niemniej obecnie to z takich a takich racji nierealne i myślimy nad twórczym rozwiązaniem. Niestety, w wątku o taxi - jest to tylko częściowo zrobione (boję się, że te słowa oznaczają, iż jako pomysł poprzedniego Prezesa pomysł jest do odstrzału bez realnego szukania możliwości poprawy - ale może się mylę, jak ufam). Niemniej - to dobry kierunek, na który się oczekuje, byle tylko bardziej twórczo był podejmowany. Jak również, nawet przede wszystkim: taka linia powinna być objąć wszystkie wątki. Jeżeli prace nad deklarowanym bilansem otwarcia posuwają się - powiedzieć. Jeżeli nie: tym bardziej powiedzieć, na kiedy i dlaczego odsunięty. Jest kilka ważnych spraw poruszanych przez kibiców, nawet jeżeli tak trudne, jak wyjaśnienie, czemu więc kontraktuje się obrońców i pomocników a nie drugiego napastnika - to też podjąć, wychodząc od tego, że ludzie zaangażowani i życzliwi, przejęci to mówią. Przy czym - akurat sądzę, że przy takim pokazaniu spojrzenia w szerokości poglądów, to sprawa wytłumaczenia kadr rzeczywiście jest do przeskoczenia. Pan Prezes to zresztą już zrobił. Tyle - że może brakło poruszenia tych pobocznych kwestii. Tymczasem - jeszcze pozostają inne trudne sprawy. Dlatego ciągle, niestety, wciąż chyba trzeba "na przyszłość" - marzyć, jak będzie w przyszłości. Ba. To są moje marzenia - ale one sięgają nawet dalej. Nawet tego, że Prezes będzie i Kibiców stymulował do rozwoju, popychał, stawiał żądania np. co do Stowarzyszenia Kibica. Warto to jednak robić tak, by Kibice czuli to wciąganie, kontynuację tego szacunku wzajemnego jak na początku relacji... Są oni bowiem trochę w zbiorowości jak kobieta? W każdym razie, wiele uciągną, ale też mogą być siłą niszczącą.
Jak napisałem - marzenia to wszystko, ale może warte realnych zabiegów. To znaczy - również i z kibicowskiej strony chyba potrzeba było popchnięcia wreszcie tych przepychanek czy organizacja środowiska kibicowskiego dobra czy zła: do konretów coraz bardziej brania przykładu ze środowisk europejskich, w Polsce choćby Lecha (by nie ruszać sprawy Legii czy Wisły), co już nieraz pisałem. Z pewnością bowiem, tu potrzeba wzajemnych wysiłków a nie oskarżeń.
Miesiąc miodowy - myślę - minął nieźle. To może napawać nadzieją na następne tygodnie - ale tylko przy porozumieniu.

"Prezes Marek Adamczyk - pytania i odpowiedzi" - czy jest tu jakieÅ› pytanie do Pana Prezesa? // Smazu
Blajpios

Postprzez tiktak 2010-08-08, 4:17 pm

"Niestety, tylko zarysowo teraz przedstawić myśli mogę. Jakkolwiek z pewnością przydałoby się dużo szerszej analizy." - proponuję powstrzymać się od szerszej analizy.
tiktak

Postprzez Blajpios 2010-08-08, 5:32 pm

tiktak napisał(a):"Niestety, tylko zarysowo teraz przedstawić myśli mogę. Jakkolwiek z pewnością przydałoby się dużo szerszej analizy." - proponuję powstrzymać się od szerszej analizy.

Dziękuję za propozycję, by zrobić to, co zrobiłem. Prócz tego - proponuję też pomyśleć.
Blajpios

Postprzez DiveRss 2010-08-09, 10:38 pm

Witam,

Mam pytanie do prezesa w sprawie biletów dla osób które nie szkończyły 18 lat.
Dlaczego nasze bilety ulgowe obowiązują roczniki 97 oraz niższe + kobiety ? W innych klubach bilety ulgowe obowiązują do lat 18 (Oczywiście nie wszędzie ale w II lidze większość klubów bilety ulgowe ma do lat 18).
Panie Prezesie chciałbym zapytać czy byłaby możliwość żeby bilety ulgowe obowiązywały do lat 18 ?

Pozdrawiam
DiveRss

Postprzez damian_2006 2010-08-10, 11:38 am

Rownież miałem zadać takie pytanie jak kolega wyżej,ja nawet poszedłym dalej,aby ulgowe były dla wszystkich osób uczących się ,czyli także studentów ;) Ale przejde teraz do mojego pytania: Czy jest taka możliwość żeby zrobić wspólne bilety z hokejowym klubem? Mogą być takie sytacje ,że terminy będa sie pokrywać i wtedy będzie kłopot,a tak to taki kibic kupił by sobie bilet np. za 14 zł na mecz hokeja i piłki (jeżeli były by te mecze w ten sam weekend) Bo jak się domyślam w hokeju bilet będzie kosztował 10 zł u nas średnia cena to też 10 zł także koszt 20 zł. na weekend i przy założeniu ,że idzie pare osób z rodziny na te mecze to jest już niezła sumka;)
Pozdrawiam i życze sukcesów w pracy;)
damian_2006

Postprzez peterrabit3 2010-08-10, 11:38 am

witam
Moje pytanie nie jest dośc skomplikowane
Czy pojawiÄ… sie aktualne wzory koszulek meczowych w sklepie internetowym?
peterrabit3

Postprzez DiveRss 2010-08-10, 12:46 pm

peterrabit3 napisał(a):witam
Moje pytanie nie jest dośc skomplikowane
Czy pojawiÄ… sie aktualne wzory koszulek meczowych w sklepie internetowym?

Nawiąże do tego pytania. Kiedy w oficjalnym sklepie internetowym Zagłębia będzie więcej rzeczy do kupienia ?
DiveRss

Postprzez Blajpios 2010-08-10, 2:53 pm

Hm. Jak już tak trzeba wyoślić, to po prostu: w każdym zdaniu, które ująłem jako oczekiwanie czy marzenie co do Prezesa jest pytanie: czy i kiedy? Tyle. że nie chciałem tak nahalnie w każdym zdaniu, tylko zostawiając Panu Prezesowi swobodę odbioru treści, choć - oczywiście - i licząc na głębszą odppwiedź.
Blajpios

Postprzez August 2010-08-19, 9:19 pm

Czy przed końcem okienka transferowego planowane są jeszcze jakies ruchy kadrowe ? O ile oczywiście klub na takowe stać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez kermit666 2010-08-20, 8:38 pm

Witam Panie Prezesie

Bardzo podoba mi sie pomysł zrelacjami live sms.

Teraz pytanie : jaki jest przychod dla klubu z tych sms 3,66 i 6,1 PLN

Skoro mamy z tego jakis profit i nie jest on tajemnica, podajmy to do informacji publicznej (kibicowskej),
dzis sie zastanawiam czy wyslac sms czy nie? jesli dam za posrednictwem tego sms klubowi 1 PLN to wysle jesli nie ma z tego zadnego profitu dla klubu , to wole wejsc w net i sprawdzac samemu.

Druga sprawa jesli juz cos na tym zarabiamy, podajmy po kazdym meczu ile relacji bylo uruchomionych i ile klub na tym zarobil.

np. 21.08.2010 godzina 18 raport, uruchomionych 1400 relacji sms, przychod dla klubu 1400 PLN, po takiej info za tydz znow wysle sms.

Wydaje mi sie ze to dobry pomysl, $ na komorce nikt nie pilnuje, napewno inaczej niz 3pln na piwo w portfelu.

Fajny pomysl, wydaje mi sie ze jesli , zrobi sie bardziej medialny a zysk z niego bedzie podany do publicznej wiadomosci, moze przynisic naprawde fajny zysk. Lepszy niz coponiektorzy sponsorzy.

Czekam na opinie Prezesie.
kermit666

Postprzez greno 2010-08-30, 12:20 pm

Witam panie Marku!
Proszę o zdementowanie wiadomości o M.Lachowskim czyli jego ewentualnym przejściu do Górnika.
Odejście Marcina to strata kolejnych % kibiców na Ludowym, tak ma wyglądać budowanie drużyny i pozycji klubu? Jak na razie to tylko się pozbywamy zawodników a nie pozyskujemy. Kiedy się skończy ta żenada, wszyscy od paru lat tylko obiecują awans i silną pozycję klubu a z przecieków wynika,że dług sięga już 3,5 mln.zł. I na koniec jeszcze jedno pytanie, pojawił się kiedyś wątek powrotu Włochów jako sponsorów . Czy na prawdę nie można by ''popucowac''klamek w ich gabinetach?
Pozdrawiam
greno

Postprzez Qcu20 2010-08-30, 3:08 pm

Pozwolę sobie na małe przemyślenia;)

Bo jak dla mnie to wszystko jedna wielka szopka. Nie mamy napastników i więcej tracimy niż strzelamy.
Nie dałoby się sprowadzić obok Adriana Marka jeszcze Hosicia, który według mnie trzymał to wszystko w ryzach? Pamiętamy przecież, Zagłębie po rundzie jesiennej miało najmniej straconych bramek w I lidze.

Na koniec propozycja, która już tu chyba padła..
Jeżeli w tym sezonie nie uda się wywalczyć awansu do I ligi, to proponuję to wszystko "rozpieprzyć" i zacząć od samego początku. Tak zrobiła np Lechia Gdańsk, z którą kiedyś walczyliśmy na boiskach ówczesnej pierwszej ligi. Co roku pięła się o klasę wyżej.
Czasem trzeba zbudować coś od nowa..
Qcu20

Postprzez pawelpkibicpogoń 2010-09-01, 9:03 am

Witam
Zaczyna mnie nurtować pytanie: co się dzieje ?
Sprawa wypożyczenia Lilo w takim, a nie innym momencie, postawa zespołu w ostatnich meczach na Ludowym, efekty pracy pana Chojnackiego ... czy były jakieś rozmowy z zespołem i trenerem po ostatnich "osiągnięciach" naszej drużyny ? Jakie są perspektywy na przyszłość i przede wszystkim o co gramy w tym sezonie?
Ja rozumiem, że pan prezes może nie mieć czasu dla nas ( jego ostatnia wizyta na forum to 8 sierpnia, czyli prawie miesiąc temu ), ale podobno mamy rzecznika prasowego. Znowu będziemy o wszystkim dowiadywać się po faktach i to niezbyt miłych dla każdego kibica ?
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2010-09-03, 8:48 am

Do końca sierpnia miała być zatrudniona osoba odpowiedzialna za sprawy sportowe. Czy sprawa jest nadal aktualna ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MiChAs089 2010-09-03, 11:05 pm

A może nam Pan Prezes powiedzieć coś o tym ? http://stadiony.net/projekty/pol/stadion_ludowy

Bo aż mi się śmiać chce
MiChAs089

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników