Zagłębie Sosnowiec vs Górnik Polkowice 12.05.2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec vs Górnik Polkowice 12.05.2010

Postprzez PawełK 2010-05-10, 5:51 pm

Sir napisał(a):
dziejus napisał(a):Nie bardzo łapie o co tu chodzi.Brakuje komentarza ze niby co???Dla piłkarzy lepiej ze zachmurzenie całkowite czy pochmurno i słabe opady ? Bo dla prawdziwych kibiców to przecież bez znaczenia.Chyba ze coś się zmieniło ;-)

Tu chodzi o prognoze CIŚNIENIA.... ;-)

To cholernie słabe to ciśnienie :-(
PawełK
pyszałek

Postprzez Adam1906 2010-05-10, 6:19 pm

leszekp85 napisał(a):Nasze Miasta Zagłebiowskie SŁABO OPLKATOWANE - DĄBROWA - MIZERIA A I SOSNOWIEC ODBYŁEM GODZ PRZED MECZEM MAŁY REKONESANS LICHUTKO .
MŁODZIEŻY ZAGŁEBIOWSKA :!: :lol: :lol: DO DZIEŁA TO NASZE ZAGŁEBIE DĄBROWSKIE A W NIM NASZA DRUŻYNA .
POZDRAWAIAM .

No to kopiować i wrzucać, gdzie się tylko da :!: :brawo: :!:
http://i43.tinypic.com/28rlegy.jpg

I dość miauczenia, że "pogoda brzydka, że Finał Ligi Europejskiej, czy że bilety za drogie" :!: ... :twisted:
Ludzie, ocknijcie się: to jest prawdziwy mecz o przysłowiowe 6 pkt :!: :!: :!: :!: :!:
WSZYSCY NA STADION LUDOWY :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez August 2010-05-10, 7:43 pm

Brawo strona 100% Zagłębie Sosnowiec za artykuł o dotychczasowych "wyczynach" złodziei z Polkowic. O takich rzeczach trzeba cały czas mówić i pisać. I równieżo tym chamskim oświadczeniu , w którym Prezes złodziei przejechał siepo Zagłębiu jak po burej suce. W przeciwieństwie do Prezesa, chłopaki ze 100% pokazały, że mają po prosttu jaja. Natoiast boję się, że żenująca postawa Zarządu naszego klubu może tylko "zachecić" polkowickie zlodzieje do załatwienia nam jakiegoś brzydkiego numeru.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GŁB1994 2010-05-10, 7:55 pm

Z korupcją w polskiej piłce jest jak ze szmuglowaniem. To zawsze będzie, bo powstają jakieś patenty, kombinacje, więc nie wydaje mi się, że to zniknęło. Nie róbmy z tego tematu tabu.

Analiza frekwencji wygląda następująco:
- Bilet 10zł -> 2zł taniej niż na Zawiszę. (++)
- Środek tygodnia (- - -)
- Godzina 20:00 (+)
- Mecz Ligi Europejskiej Atletico - Fulham (- - -)
- Prawdopodobne zachmurzenie i deszcz (- -)
- Mecz z nieciekawym kibicowsko zespołem. (- -)
- Najważniejszy mecz o awans do 1 Ligi. (++++)
- Wykupione bilety z przedsprzedaży kwietniowej (++)
- II Liga Zachodnia (- -)
- Coraz lepsza gra Zagłębia (++)
- 500 plakataów na mieście (+)

Powiedzmy że średnio w tym sezonie na mecz przychodzi 2,500 tys.
to na meczu Zagłębie - Polkowice będzie ok. 3 tysięcy ludzi. (tak sądze)

Ale ci co przyjdą nie będą żałować widowiska, ale rewelki na trybunach niestety się nie spodziewam :(
GŁB1994

Postprzez ZIBI-26 2010-05-10, 9:13 pm

Ja już mam 2 bilety z przed sprzedaży kwietniowej wiec napwno się wstawie w tym ważnym meczu dla naszego Zagłębia.Myślę że karzdy kibic Zagłębia który za takiego się uważa powinien być na tym meczu i nie powinno mieć dla niego znaczenie czy będzie całkowite zachmurzenie czy będzie gwieździste niebo czy będzie grała LM czy też bilet bedzie kosztował 10 zł a nie 9.Co to ma do rzeczy jak czytam takie posty to mam wrażennie że piszą to ludzie którzy tylko sa kibicami Zagłębia ale w tinnym kontekście tego słowa znaczeniu czyli : ,, wieżący ale nie praktykujący,, lub praktykujący gdy ładna pogoda itp... Niech takie osoby zadadzą sobie pytanie czy jestem prawdziwym kibicem Zagłębia ? Czy tylko ... no wałaśnie kim ??? To niech każdy sobie już sam odpowie na to pytanie. Wracając do wątku meczu z Górnikiem Polkowice to boję się tylko jednego o sędziowanie w tym meczu bo mam wyraźnie w tym sezonie że Górnikowi sędziowie sprzyjają by nie powiedzieź że ,,pomagają,, w gromadzeniu punktów natomiast po meczu z Zawiszą o forme Zagłębia się nie martwie bo wyraźnie nabierają rozpędu i polotu w swoich poczynaniach na boisku.Jeżeli zagramy taki mecz jak z Zawiszą to 3 punkty napewno dopiszemy sobie do naszego konta.
ZIBI-26

Postprzez YOOSHKY 2010-05-10, 9:46 pm

ZIBI-26 napisał(a):Ja już mam 2 bilety z przed sprzedaży kwietniowej wiec napwno się wstawie w tym ważnym meczu dla naszego Zagłębia.Myślę że karzdy kibic Zagłębia który za takiego się uważa powinien być na tym meczu i nie powinno mieć dla niego znaczenie czy będzie całkowite zachmurzenie czy będzie gwieździste niebo czy będzie grała LM czy też bilet bedzie kosztował 10 zł a nie 9.

:lol: :lol:
Jak ktoś przyjdzie odpowiednio wstawiony to nie dziwne ze mu wszystko jedno czy pada czy nie, czy zimno czy ciepło... Wszystko zależy od "stopnia wstawienia" i skali w jakiej jest mierzony :)
A tak poważnie to wstaw się lepiej po meczu, będzie powód aby się opić ;-)
YOOSHKY

Postprzez dziejus 2010-05-10, 10:18 pm

Trzeba pamiętać i powiedzieć to wszystkim znajomym że w środę naszym przeciwnikiem będzie nie tylko zespół Polkowic ale cały żelbetonowy układ pzpn-owski!!!Dlatego swoją obecnością na meczu powiemy sitwie ze starych układów NIE!!!!!Nie godzimy się aby przekręty na boisku nazywane były "duchem sportu" a na ważne i decydujące o spadku lub awansie mecze desygnowani(trudne słowo) ;-)byli sędziowie stronniczy lub niedojdy.Przyjdzmy na mecz i udowodnijmy swoim dopingiem ze z drużyną będziemy na dobre i na złe a całą reszte mamy serdecznie w dupie :twisted: pzpn pzpn kocham kocham(inaczej)pzpn!!!!
dziejus

Postprzez GŁB1994 2010-05-10, 11:04 pm

Ja oczywiście pójdę na ten mecz, ale mi chodzi o coś innego. Zebranie frekwencji w naszym wybrednym mieście jest syzyfową pracą. Wskazałem kilka czynników dla których wiele osób, które niby kibicuje swojemu klubowi może nie stawić się na meczu. Prawdziwych fanów Zagłębia takich najszczerszych jest może 500-800, taka jest prawda. A ja raczej do tej grupy nie należe, jak większość tych, którzy mnie potępią za to stwierdzenie.

Nie nawidzę po prostu głupiego gadania że zła pogoda i środek tygodnia i syndromu 3 tysiaków na arcyważnym meczu. Zła frekwencja to PIERWSZY i KLUCZOWY aspekt meczu piłkarskiego, związanej z nim otoczki, atmosfery oraz nastroju.

Mamy dość spory stadion, ba, nawet jak wydaje mi się, że na meczu jest dużo ludzi to potem na zdjęciach wydaje mi się że na innym meczu byłem. To dla mnie straszne i niezrozumiałe, że ludzie zapominają o Zagłębiu do czasu awansu do Ekstraklasy czy dobrych występów w Pucharze Polski :/

P.S. OSTATNI GWIZDEK, NAMAWIAJCIE ZNAJOMKÓW PISZCIE NA ŚLEDZIKU i PRZEKONUJĄCO POLECAJCIE TEN MECZ. Naprawdę warto uzbierać dużo liczbe ludzi, choćby dlatego że Górnik nie jest przyzwyczajony do gry przy dużej publice i może ich to SPARALIŻOWAĆ! ; )
GŁB1994

Postprzez miuzik17 2010-05-10, 11:15 pm

GŁB1994 "Naprawdę warto uzbierać dużo liczbe ludzi, choćby dlatego że Górnik nie jest przyzwyczajony do gry przy dużej publice i może ich to SPARALIŻOWAĆ! " Z tym sie zgodze :)
TYLKO ZAGŁEBIE SOSNOWIEC !
niemoge sie juz doczekać , zbirac kumpli , przyjacół , rodzinke , Musimy ich Sparaliżować ! ! ! :brawo:
Sorki za błędy ortograficzne :)
miuzik17

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-10, 11:16 pm

Co myślicie jak by ich (i sędziów i Polkowice) już na początku, na wejściu przywitać skandowaniem:
złodzieje, złodzieje, złodzieje !
Może dało by im do myślenia że tym razem wszyscy im patrzą już od początku "na ręce", może choć odrobinę mniej byliby skorzy do zrobienia wała ?
Krzysztof_Ju

Postprzez Sarmat 2010-05-10, 11:19 pm

Krzysztof_Ju napisał(a):Co myślicie jak by ich (i sędziów i Polkowice) już na początku, na wejściu przywitać skandowaniem:
złodzieje, złodzieje, złodzieje !
Może dało by im do myślenia że tym razem wszyscy im patrzą już od początku "na ręce", może choć odrobinę mniej byliby skorzy do zrobienia wała ?

chyba zbyt odważne , i nie zrozumiałe dla osób nie kumatych.
Sarmat

Postprzez GŁB1994 2010-05-10, 11:27 pm

Nie no, gdyby co, poczekamy na rozwój wypadków. i wtedy SŁOWIAŃSKI ZIMNY WIATR!
hehehehe joke.
GŁB1994

Postprzez bolo73 2010-05-11, 7:16 am

Trzeba koniecznie pokonać tych polkowickich przekrętów.Nie mam nic przeciwko temu gdybyśmy tego dokonali ich bronią tj. brama ze spalonego,strzelona ręką,z karnego z "kapelusza" etc.Ja rozumiem jeżeli jest jeden mecz w którym drużyna wygrywa po kontrowersjach ale jeżeli dzieje to się nagminnie a te barany ze Związku nic nie reagują to ja się pytam po jakiego ch... cała ta szopka z karaniem klubów za korupcję i przekręty.
bolo73

Postprzez uzielone 2010-05-11, 8:01 am

Pokonanie złodziei z Polkowic, fan clubu śmiesznego "wielkiego" Zagłębia Lubin to już sprawa Naszego zagłębiowskiego honoru! Wszyscy na Ludowy i niech nasz doping sparaliżuje Górnika oraz jego sojuszników z PZPN a nasze Zagłębie poprowadzi do równie efektownego zwycięstwa jak w sobotę z Zawiszą!!!
uzielone

Postprzez August 2010-05-11, 8:31 am

uzielone napisał(a):Pokonanie złodziei z Polkowic, fan clubu śmiesznego "wielkiego" Zagłębia Lubin to już sprawa Naszego zagłębiowskiego honoru! Wszyscy na Ludowy i niech nasz doping sparaliżuje Górnika oraz jego sojuszników z PZPN a nasze Zagłębie poprowadzi do równie efektownego zwycięstwa jak w sobotę z Zawiszą!!!

Piękne słowa, ale chyba nie do końca o to chodzi. Zwycięstwo nad Górnikiem, najlepiej (co najmniej) dwubramkowe da nam 3 pkt, drugie miejsce i ewentualnie jedną kolejkę w "zapasie". I to jest najważniejsze. A przy okazji mamy szansę udowodnić, kto jest po prostu lepszy. Mam przekonanie, że z naszej strony "coś" wpadnie. Jesteśmy piłkarsko zdecyydowanie lepsi od Złodziejowic, gramy ostatni lepszą piłke. Mam jednak wątpliwość, ile z tego będzie musiało wpaść, aby sędzia nam uznał a jednocześnie nie podarował gostkom jakiegoś "prezentu". Popatrzcie na analizę na stronie głównej. Złodzieje powinni mieć gdzieś ok. 10 pkt mniej i być mniej więcej w tym samym miejscu co Jarota.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna