przez gliwiczanin 2003-05-26, 11:44 am
Nie mam zamiaru z nikim polemizować na temat kupowania, sprzedawania pojedyńczych meczy, całych kolejek, itd. itp.
Pozwólcie ze wyrażę tylko opinię na temat tegorocznych rozgrywek w III lidze.
Po pierwsze:
na forum III Ligi przeczytałem nie tak dawno wypowiedzi kibiców Zagłębia kierowane zapewne do kibiców Piasta zwiazane z tym iż dzięki "rozjemcom" z Warszawy przekrętów nie dało się zrobić (POLONIA - PIAST). Po sobotnim meczu znowu czytam, iż sedzia z Warszawy to miał nam wasz mecz zremisować - i według was to zrobił.
Ludzie, Wy przecież wmawiacie Sobie iż nie grały drużyny Zagłębie - Lech, tylko sędziowie. Czy więc sędzia kazał:
- w 28 minucie niejakiemu Panu Staweckiemu pudłować do pustej bramki Lecha
- w 77 minucie Panu Łuczywkowi z wolnego strzelać ponad bramką,
- a w 94 minucie Panu Twardawie z dwóch metrów trafić prosto w bramkarza?
Pewnie też zawodnikom Lecha, a w szczególności Panu Malinowskiemu kazał trafić prosto w waszego bramkarza pod koniec I połowy.
po drugie:
zgadzam się z Wami co do tego iż Piast przegrał dosyć ważne mecze: czy to z wami, czy też z Włókniarzem. Ale to dzięki tym meczom pasjonujecie się i rozpisujecie na temat szans waszej ukochanej drużyny do samego końca, bo przewaga była już bardzo duża - i została wypracowywana przez cały sezon - również w I rundzie. A tak na marginesie o ile mi wiadomo liczy się ilość punktów na koniec sezonu a nie bezpośrednie mecze z Wami,Lechem czy Włókniarzem.
po trzecie: kibice
5500 ludzi to extra wynik, można pozazdrościć. Skoro chcecie komuś wytykać ilość kibiców to skierujcie go w stronę:
I liga: Polonia Warszawa, Amica Wronki
II liga: Polar, Tłoki, Ceramika, Świt, Ruch R.
III liga śląska: wszystkie drużyny oprócz was kibice Zalębia.
Jeżeli więc chcecie się licytować w ilości kibiców (jakby to miało znaczenie w awansie) to wmówcie bardziej drużynom II ligi które wymieniłem wyżej o to że nie godne są tam grać. Jezeli awansujemy (w co wierzę lecz nie jestem pewny i nie dzielę skóry na niedźwiedziu) to bedziemy mieć ze swoimi 2500 drugą lub trzecią siłę w tej lidze. A co do samego dopingu: o to się nie martwcie: do czasu rozpoczęcia następnych rozgrywek nauczymy się - pewnie weźmiemy dobry przykład z Was.
po czwarte:
stadion - widziałem znacznie gorsze od naszego zarówno na boiskach I jak i II Ligi. Więc bez problemu sobie poradzimy. A mam nadzieję już w niedługim czasie krzesełka znajdą się wokół bramek i powstanie sztuczne oświetlenie. Więc martwcie się o Wasz stadion, a nasz zostawciw w spokoju.
po piąte:
awans: jeszcze nie jesteśmy w II lidze. Pożyjemy, zobaczymy - lecz gdyby okazało sie że:
- nie awansujemy na rzecz Lecha - to im pogratulujemy koncowego sukcesu !!!
- jeżeli Wy awnsujecie - to też gratulacje bedą (przez szacunek dla wyników i końcowej tabeli)
- jeżeli jednak to MY awansujemy - to mamy cały okres transferowy na zmiany - a zawodników na rynku coraz więcej. Aha, i nie oczekujemy wtedy od was gratulacji - bo przecież zaden Zagłębiak się tak nie poniży, nieprawdaż ???