Zagłebie - Elana

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gothblack 2008-08-09, 9:31 pm

No cóż..........taka gra jaka drużyna i jaka liga....trzeba się będzie do tego przyzwyczaić i obawiam się,że na dłużej.....nie jestem jakimś tam pesymistą ,że zaraz po jednym nieudanym meczu jęczę itp.......tylko raczej realistą........ta drużyna w tym stanie osobowym może osiągać różne wyniki,ale na pewno nie może zapewnić dobrej gry bo nie umie i już......część grajków nie ma takiej możliwości....dodatkowo jesteśmy traktowani jako faworyci,więc nastawienie przeciwników ultra defensywne,a żeby dobrze grać w ataku pozycyjnym to trzeba mieć playmakera,dobrych skrzydłowych i chociaż pół napastnika z prawdziwego zdarzenia.....czy my mamy??? ...hmmmm......nie wydaje mi się.......nie będę pisał kto się wyróżnił kto zawiódł bo to jest zespół i jako taki jest odpowiedzialny w całości za ten mecz......mam tylko nadzieję,że reszta drużyn w tej lidze prezentuje podobny poziom i wyniki będą sprawą otwartą...,ale dobrej piłki nie oczekujmy...nie mamy prawa......
gothblack

Postprzez Bartos 2008-08-09, 9:40 pm

no to pierwsze fotki :)

Obrazek Obrazek

reszta bedzie pewnie jutro :)
Bartos

Postprzez Smazu 2008-08-09, 9:51 pm

Bartos niech Cie diabli wezma :/ teraz wiem co stracilem :(
Fotki dobrej jakosci ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2008-08-09, 9:53 pm

Przewaga po naszej stronie, szkoda straconych 2 pkt.

Ale jedno czas zmienić. Cygnar zmień sport, czy nikt w tym klubie nie widzi że on jest BEZNADZIEJNY!!!!!?????
Przemek26

Postprzez Schabu 2008-08-09, 9:54 pm

Młody zespół,bez choćby jednej gwiazdy!!
Ludzie czego wy się spodziewacie?
Nie ma rozgrywającego,nie ma skrzydeł.... dużo treningów jeszcze.
Łuczywek to niestety nie jest lider i już na pewno nie będzie.
Frekwencja tragiczna,doping katastrofa!!!!!
Jest mi wstyd za tych ludzi którzy siedzą w młynie i się proszą o doping starszych fanów!!
I jeszcze jedno.Nie wrzuce nikomu już grosza na żadną oprawę!!!!
I pytam na jaką wy oprawe zbieracie?? Chyba na hokej?
Jak w h..a walicie to róbcie to z gówniarzami,a nie z kibicami którzy na mecze chodzą 20 lat i takiego syfu to nie pamiętają.Tragedia
Schabu

Postprzez Smazu 2008-08-09, 9:57 pm

LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Lars 2008-08-09, 9:58 pm

strasznie wyrównana ta liga, a jej poziom taki sobie, czesto decyduje przypadek, kazdy z kazdym moze wygrac. My zmagamy sie dodatkowo z -4ptk, co moze okazac sie w czerwcu 09' decydujace o naszym awansie lub jego braku.
Mam jednak nadzieje ze szczescie bedzie z Nami i zawsze uda sie jakos szczesliwie ustrzelic o jedna bramke wiecej niz przeciwnik, a dzisiejszy mecz bedzie tylko wyjatkiem potwierdzajacym regułę.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Darian 2008-08-09, 10:16 pm

Mieliśmy dzisiaj w szeregach Zagłębia dwóch debili. Pierwszy z nich znajdował się zbyt długo na boisku(Cygnar), a drugi "inteligent" na ławce trenerskiej odpowiadał za taki stan rzeczy.

Potwierdziło się ponadto że Zagłębie nie umie grać ataku pozycyjnego. Z Jarotą i Rakowem graliśmy z kontry i mecze kończyły sie zwycięstwami. Mecz z Elaną był rozgrywany atakiem pozycyjnym i od razu straciliśmy punkty. Jeżeli tego elementu nie poprawimy nie mamy co liczyć na grę w nowej pierwszej lidze.

A tą szarańczę czy jak to się nazywa nie sobie Pierścionek wsadzi w d...
Darian

Postprzez dzenx 2008-08-09, 10:27 pm

Taka oprawa mial byc zajebista dzis i dupa beda pieprzyc glupoty ze Warunki atmosferyczne nie pozwoliły na to.Zal Wiec moje pytanie, czy warunki atmosferyczne były naprawdę aż takie złe, że nie dało się zaprezentować oprawy????
dzenx

Postprzez Waluś 2008-08-09, 10:40 pm

Podsumowanie meczu z www.sosnowiec.info.pl

Zagłębie straciło dwa punkty
Maciej Wasik
Zagłębie Sosnowiec straciło pierwszą bramkę i pierwsze punkty w rozgrywkach II ligi. Zespół Elany Toruń przyjechał z zamiarem wywiezienia punktu i cel osiągnął. Zagłębie dobrze grało, niestety tylko do 20 metra przed bramką gości, gdzie zagęszczenie pola przez przeciwnika nie pozwalało na dokładne podanie i doprowadzenie do sytuacji strzeleckiej. Mecz zakończył się „tylko” remisem 1:1, do tego Arkadiusz Kłoda opuścił boisko z powodu bólu w kolanie.

Zagłębie miało dogodną sytuację już w 5. minucie. Świetnie w polu karnym znalazł się Krzysztof Myśliwy, niestety jego strzał w krótki róg obronił bramkarz gości. Kto wie, jak potoczyło by się to spotkanie, gdyby udało się naszemu zespołowi wyjść na prowadzenie. Niestety, to zespół z Torunia zdobył pierwszą bramkę. W środku pola piłkę stracił Paweł Cygnar, szybkie podanie do uciekającego Karola Bilskiego, który po przebiegnięciu 40 metrów znalazł się w dogodnej sytuacji i bez problemów pokonał bezradnego Macieja Gostomskiego. Od tej chwili Elana mogła spokojnie wykonywać swoje założenia taktyczne, czyli obronę dostępu do własnej bramki, a była to dopiero 24. minuta meczu. - Paweł Cygnar nie zagrał złego spotkania, a już na pewno nie można zrzucić na niego winy za stratę punktów. Byliśmy lepszym zespołem. Elana całe spotkanie się broniła, odnosząc w rezultacie wynik, na jaki się nastawiała przed spotkaniem. My w każdym meczu walczymy o trzy punkty. Nie mogę odmówić zespołowi zaangażowania, więcej - uważam, iż był to najlepszy mecz w naszym wykonaniu - broni swojego zespołu trener Piotr Pierścionek.

Sosnowiczanie wyrównali w 39. minucie. Pierwszą bramkę w barwach Zagłębia w meczu o ligowe punkty zdobył Arkadiusz Kłoda. Po podaniu Rafała Bałeckiego, Kłoda strzelił w poprzeczkę, piłka przekroczyła linię bramkową, po czym wyleciała w pole. Na szczęście sędzia nie miał wątpliwości i bramkę uznał. Strzelec gola opuścił plac gry w 62. minucie. - Poczułem ból w kolanie, dlatego nie ryzykowałem i poprosiłem o zmianę. Remis tak naprawdę jest dla nas porażką. Szybko stracona bramka podcięła nam skrzydła - mówił po meczu Kłoda.

Gra zespołu z Torunia nie mogła się podobać. Głęboko cofnięci goście przede wszystkim myśleli o zabezpieczeniu dostępu do swojej bramki. Sosnowiczanie mieli problemy z tego typu taktyką, przez co ich poczynania często przypominały bicie głową w mur.

Grę ożywiło wejście Piotra Smolca. Dynamiczny skrzydłowy poderwał zespół do walki. W 71. minucie na pełnej prędkości przyjął piłkę, odegrał do Myśliwego, który za mocno wypuścił piłkę do nabiegającego w pole karne Pawła Smółki. Kilka minut później Cygnar podał do Myśliwego, ten odegrał do Smolca. Niestety strzał tego ostatniego został zablokowany wślizgiem przez obrońcę.

Podczas meczu, w loży honorowej zasiadł Rafał Ulatowski, asystent trenera Leo Beenhakkera. - Przyjechałem na to spotkanie prosto z meczu Piasta w Wodzisławiu. Nie jest tak, że Zagłębie Sosnowiec spadło z ekstraklasy, a my automatycznie wykreśliliśmy ten klub z naszych notesów. Gra tutaj zarówno Maciej Gostomski, jak i Adrian Marek. Cały czas pamiętamy o tych zawodnikach - mówi trener Ulatowski, po czym zapytany o atmosferę w Sosnowcu dodaje: - Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Doping jest bardzo dobry z obu stron, pod tym względem prezentujecie się na poziomie ekstraklasy. Tylko stadion nie spełnia wszystkich wymogów, ale to nie jest tylko problem Zagłębia - podsumował Ulatowski.
Adrian Marek zapytany o zainteresowanie swoją osobą, odpowiedział krótko. - Bardzo się cieszę, że o mnie nie zapomnieli. Wybrałem grę w II lidze, bo jestem przywiązany do Zagłębia, kocham ten klub i chciałbym tu jak najdłużej grać - skomentował obrońca Zagłębia, który odniósł się również do spotkania. - Szkoda dzisiejszego wyniku. Zespół gości bronił się całe spotkanie, mieliśmy problem z przebiciem się przez ich szyki obronne, nawet ja podłączyłem się raz do akcji ofensywnej zespołu. Kibice nas wspierali przez całe spotkanie, za co jesteśmy im bardzo wdzięczni. Szkoda, że nie udało nam się strzelić tej jeszcze jednaj bramki - ocenił Marek.
Waluś
kumaty

Postprzez novack 2008-08-09, 11:03 pm

Ja oczywiście się na tym nie znam, ale dzisiaj Cygar i Bodziony raczej byli po stronie Elany. Jednak nie jest tak dobrze jak mogłoby się wydawać.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez hellboyek 2008-08-09, 11:25 pm

hellboyek

Postprzez rademenez 2008-08-10, 12:04 am

Kurw mac remis i niektorzy robia z tego tragedie nie zawsze da sie wygrywac!! To ze zremisowali nasi z Elana to nie znaczy ze sa sabi!! elana bronila sie cala druzyna a nasi nie potrafili tego wykorzystac sytuacji, jak druzyna sie broni calym zespolem ciezko jest cos stworzyc!! I Przestancie pierdolic glupoty ze derenel do debil i cygnar tez!! zagral dzis slapbiej!1 ale kto moal wejsc jak raek Kloda zglaszal kontuzje!! Ci ktorzy nazekaja na gre ZAgłębia pewniena meczu nie byli!! Niech sami wyjda na boisko i zagraja lepiej!!!! W Chyjanapewno lepiej nie beda grac!! Pilki nawet nie powochaja!! Wkurwiacie mnie tymi pierdolonymi komentarzami!!

Jesli kochasz ZAGŁĘBIE jestes z nim na dobre i na zle!! bez wzgledu na la lige i jak graja!!

Moge dostac BANA ale c*** z tym pisze co mysle i pierdoli mnie to!!
rademenez

Postprzez Blajpios 2008-08-10, 12:04 am

Hm. Z pewnością trudno do końca wyrażać mi się o meczu, na którym nie byłem. Nawet - w ogóle się nie wypowiadam. Jednak - chcę zwrócić uwagę na kwestie "pobliskie meczowi". Dla mnie mimo wszystko ważne jest to, że dość sensownie mówi trener, P. Pierścionek. Także dlatego, że prócz wszystkiego - jest sosnowiecką, zagłębiowską szansą, możliwe że przyszłością. Niemniej to ostatnie jest w jakimś sensie "wartością dodatkową". Nie byłoby istotne, gdyby "głupoty prezentował". Tyle że mimo wszystko: nie bardzo "głupoty" a jakąś raczej wiedzę prezentuje; nie tylko kibicowskie emocje i chęć, by "nasi wygrywali zawsze". Oby tylko trenera Pierścionka nie zraziło biadolenie i zatruwanie octem z racji różnych leczeń u niektórych kompleksów czy emocjonalnych huśtawek po porażkach. Jako ta szansa zagłębiowska - dodatkowo, prócz tego, że młody trener - zyskuje też P. Pierścionek pewne prawo do błędów, byle się rozwijał. Lepiej teraz w trzeciej lidze, niż kiedyś w przyszłości, w pierwszej (ekstraklasie), gdy już będzie walka o najwyższe cele. Wypowiedź pomeczowa moim zdaniem konkretna, w niej umotywowane takie czy inne decyzje. To zaś, że nie można atakować w sposób wariacki, stąd trzeba było wobec kontuzji Kłody dać wsparcie destruktywne - i jeszcze bardziej to, iż deklaruje, że Zagłębie zawsze będzie grało o 3 punkty, że zna możliwości motoryczne zawodników itd: to wszystko razem zostawia dobre wrażenie. Nie obawia się też mówić o błędach zawodników, ale nie traktuje ich jak wrogie ciało, chłopców do bicia, na których można przerzucić swoją odpowiedzialność, czy jako jakichś "z piątej kolumny". Raczej przeciwnie - to są ludzie z naszego obozu, za których czuje odpowiedzialność i którym gotów jest służyć też wsparciem, pomimo krytyki.
Ostatnio edytowano 2008-08-10, 12:06 am przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez rademenez 2008-08-10, 12:05 am

acha i nikt nie byl po stronie elwany jak tu ktorys napisal!! Mieli slabszy dzien i tyle!! nie zawsze mozna miec super dzien!!
ZAGRANCIE LEPIEJ!! Nie wieze w to zebyscie zagrali ow iele lepiej!!
rademenez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna