Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bahn-16 2008-02-28, 10:23 pm

Dla mnie powinna wyjść taka 11 : Bensz - Kłoda,Hosić, Marek, Komorowski - Łuczywek, Berliński, Pach , Małecki - Bednar - Olszar.

Vlado niech zagra podwieszanego pod Sebka gracza, Patryk na prawej pomocy myśle ze da rade , ale i tak wszytsko lezy w ich nogach !!

DO BOJU SOSNOWICZANIE !!
bahn-16

Postprzez tymin 2008-02-29, 8:16 am

bahn-16 napisał(a):Dla mnie powinna wyjść taka 11 : Bensz - Kłoda,Hosić, Marek, Komorowski - Łuczywek, Berliński, Pach , Małecki - Bednar - Olszar.

Vlado niech zagra podwieszanego pod Sebka gracza, Patryk na prawej pomocy myśle ze da rade , ale i tak wszytsko lezy w ich nogach !!

DO BOJU SOSNOWICZANIE !!

A ja dałbym szansę Demydence.
tymin

Postprzez flex 2008-02-29, 9:39 am

to ci lokalny patriota ;-)
Chyba już mu na dekiel wali, najpierw strzela samobuje w meczu z Cracovią, teraz chce nam ekstraklasę z głowy wybijać hoho ...
Sports.pl napisał(a):Mecz o sześć punktów, czyli walka o przeżycie
29.02.2008 | 05:00
Dla Polonii i Bytomia będzie to szczególny mecz. Po dwudziestu latach ekstraklasa znów zawita na stadion przy ulicy Olimpijskiej. W dodatku będzie to pierwszy ligowy mecz rozegrany w tym mieście przy sztucznym świetle.
Motywacja w obu zespołach jest ogromna. Szczególnie ostrzy sobie zęby na ten mecz Tomasz Owczarek, nowy kapitan Polonii. Wychowanek AKS Niwka-Sosnowiec, rodowity Zagłębiak, od dziecka marzył o grze w Zagłębiu, ale nigdy jego życzenie się nie spełniło.

- Chyba trzykrotnie próbowałem przekonać do siebie trenerów w Sosnowcu ale jakoś nigdy nie było nam po drodze. Najbliżej gry w Zagłębiu byłem latem tego roku, gdy trenerem był Jerzy Kowalik, ale mimo wstępnych ustaleń nie doszliśmy do porozumienia i tak wylądowałem w Polonii - tłumaczy Owczarek.

Zawodnik bytomian w pierwszym meczu tych drużyn rozegranym jesienią w Wodzisławiu przełknął gorycz porażki. Teraz wraz z kolegami chce wygrać i pogrążyć Zagłębie.

- Jesteśmy podwójnie zmotywowani aby wygrać. Chcemy wybić Zagłębiu ekstraklasę z głowy i jestem przekonany, że tak się stanie. Dzięki tej wygranej odpadnie nam jeden z rywali o utrzymanie w lidze i powinno się nam w tej sytuacji grać o wiele łatwiej w kolejnych meczach - dodaje pomocnik bytomian.

W Sosnowcu nie zamierzają jednak ułatwić sprawy Polonii. Piłkarze Zagłębia zapowiadają, że jadą do Bytomia po trzy punkty. - Teraz już nie ma co kalkulować. Musimy wygrać i tyle. Jeśli wygramy nasze szanse na utrzymanie wzrosną - mówi Rafał Berliński, kapitan sosnowiczan.

Krzysztof Polaczkiewicz
http://www.sports.pl/pilka_nozna/artyku ... ykul=23403
flex
Administrator

Postprzez STS_1906DG 2008-02-29, 10:32 am

Bensz - Komorowski Marek Hosić Kłoda - Pach Berliński Chwallibogowski Bednar - Olszar Małecki

Jeśli zagramy takim składem to będzie dobrze. Alternatywą dla któregoś z napastników powinien być Bałecki, no i Folc pozostaje. Szkoda mi Skrzypka bo nie ma za bardzo dla niego miejsca na boisku bo na prawej pomocy gra najlepsze jesienią Bednar a na lewej obronie drugi najlepszy, Kłoda. Bednarowi można by zmienić pozycję, ale wątpie żeby trener dla Skrzypka robił roszady w składzie. Marek widać dojrzał już piłkarsko, natomiast Komorowski jest dla mnie wielkim znakiem zapytania. Ale myslę że dobrze się zaprezentuje. Oby dzisiaj Małecki z Olszarem coś zaprezentowali musimy wygrać ten mecz!
STS_1906DG

Postprzez MarcelZS 2008-02-29, 10:36 am

Tomasz Owczarek - w meczu z Zagłębiem był najsłabszym zawodnikiem Poloni, był tak słaby że nawet na dzień dzisiejszy by musiał grać w Zagłębiu by je jeszcze bardziej pogrążyć. Jakby w Poloni było 11 Owczarków to o wynik bym był spokojny.
Inna sprawa to bardzo chciał grać dla nas i zapewne będzie z januszkiem w. chciał nam OE wybić z głów.

Mam nadzieje że któryś z naszych odda strzał życia... że wpadnie do bramki Bytomia to co wpaść nie powinno ... a nasza obrona zagra bezbłędnie ... bo inaczej przesłanek nie ma by wierzyć w 3pkt i przedłużenie złudzeń na II ligę w przyszłym sezonie.
MarcelZS

Postprzez mario1 2008-02-29, 10:42 am

co z radiem dajcie cynk
mario1

Postprzez jackal29 2008-02-29, 11:47 am

dajcie znac czy bedzie relacja radiowa.

JEBAC HANYSOW Z BYTOMIA!!!

TYLKO ZAGŁĘBIE !!!
jackal29

Postprzez adas 2008-02-29, 12:04 pm

STS_1906DG napisał(a):Bensz - Komorowski Marek Hosić Kłoda - Pach Berliński Chwallibogowski Bednar - Olszar Małecki

O Arku Kłodzie nie ma mowy. Najwcześniej na Jagiellonię będzie zdrów.Co do radia, zobaczymy powinno się udać.
adas

Postprzez jls 2008-02-29, 3:24 pm

OE: Zagłębie zagra dzisiaj w Bytomiu

foto arch.

To jest wiadomość dnia. Wracamy na Olimpijską! - cieszył się w czwartek Cezariusz Zając, dyrektor Polonii. Inspekcja przedstawiciela PZPN-u Andrzeja Bińkowskiego

R E K L A M A

na bytomskim stadionie, od której zależało dopuszczenie obiektu do meczów ekstraklasy, zakończyła się sukcesem. W piątek mecz z Zagłębiem!

- Delegat może nie był szczęśliwy, ale na pewno zadowolony z tego, co zobaczył - mówił Zając. Andrzej Bińkowski - zgodnie ze swoim pełnomocnictwem - wydał Polonii licencję na rundę wiosenną, co razem z udzieloną wczoraj rano zgodą władz Bytomia na organizację imprez masowych oznacza, że na Olimpijską wreszcie wraca ekstraklasa.

Pierwszy test ligowy stadion przejdzie już dzisiaj wieczorem. W hitowym dla naszego regionu meczu Polonia zmierzy się z Zagłębiem Sosnowiec. Obiekt dopuszczony jest na 6 tys. widzów i taka liczba kibiców na pewno się na nim pojawi. Klub szykuje dla nich kilka niespodzianek. Działacze obawiają się jednak zatorów przy kasach i dlatego apelują do sympatyków Polonii, aby jak najwięcej wejściówek nabyli w przedsprzedaży w punktach w centrum miasta.

Wynik o meczu (początek o godz. 20) może mieć kluczowe znaczenie w walce o utrzymanie w lidze obu drużyn. - To dla nas najważniejszy meczu rundy - twierdzi napastnik Polonii Grzegorz Podstawek. Emocje tonuje trener bytomian Michał Probierz. - Śmieję się, jak słyszę, że to mecz za sześć punktów. Więcej niż trzy na pewno za niego nie dostaniemy - mówi. W jego zespole zabraknie kontuzjowanych Ireneusza Marcinkowskiego i Marcina Radzewicza. Pod znakiem zapytania stoi występ Marcina Suchańskiego. - Akurat problemu z obsadą bramki nie widzę. Mam przecież jeszcze do wyboru Michała Peskovicia, Seweryna Kiełpina i Rafała Magaczewskiego - przypomina Probierz.

Po remisie z Ruchem pętla wokół szyi Zagłębia zacisnęła się jeszcze mocniej. Mecz z Polonią może być dla drużyny z Sosnowca już ostatnią szansą na wydostanie się ze strefy spadkowej. - Po spotkaniu z Ruchem jestem bardzo rozczarowany. To nie był zespół, jaki chciałem zobaczyć. Nie dopuszczam myśli, żeby mecz z Polonią miał wyglądać tak samo. Oczekuję walki i zaangażowania od pierwszej do ostatniej minuty - podkreśla Paweł Hytry, prezes sosnowieckiego klubu.

W porównaniu z pierwszym spotkaniem w kadrze Zagłębia będzie kilka zmian. Na lewej obronie zadebiutuje Marcin Komorowski, a Tomasz Łuczywek, który go zastępował w meczu z Ruchem, najpewniej zagra na lewej pomocy. Wszystko wskazuje na to, że w podstawowej jedenastce zagra też Patryk Małecki, który zastąpi Marcina Folca.

Napastnika Zagłębia od kilku tygodni kusi Piast Gliwice, w klubie obawiają się, że nie pozostało to bez wpływu na jego słabszy występ w meczu z Ruchem. Piłkarz podobno uzgodnił już warunki indywidualnej umowy z Piastem, klubom jednak daleko do porozumienia. Z naszych informacji wynika, że Piast proponuje za Folca ledwie kilkadziesiąt tysięcy złotych! To trzy razy mniej niż Widzew zapłacił za młodego Przemysława Oziębałę. Dodajmy, że do meczowej kadry Zagłębia wrócił Dawid Skrzypek. Prawy pomocnik uchodzi za speca od strzelania bramek drużynie z Bytomia.

W rundzie jesiennej sosnowiczanie wygrali z Polonią w Wodzisławiu 1:0. Ranga dzisiejszego spotkania bardziej przypomina jednak II-ligowy mecz drużyn sprzed niespełna roku, który odbył się na Olimpijskiej. - Wygraliśmy wtedy po moim golu. Może teraz historia się powtórzy? Na pewno zapowiada się fajne widowisko - cieszy się Podstawek.

Przypomnijmy, że z kolei w 2006 roku Zagłębie wygrało w Bytomiu aż 3:0. W jego szeregach brylował wtedy autor jednego z goli Janusz Wolański (obecnie Polonia), a w bytomskim zespole w końcówce meczu pojawił się na boisku Arkadiusz Świder (obecnie Zagłębie).

źródło: Gazeta Wyborcza - Katowice
jls

Postprzez tymin 2008-02-29, 7:41 pm

Kur*a, czemu nawet na ławce nie ma Demydenki? Dobry technicznie, w sparze z Honvedem zagrał nieźle, to może w obliczu słabego ostatnio Pacha wypadłby dobrze? A tak widzimy na ławce dwóch napastników.
tymin

Postprzez esox26 2008-02-29, 8:11 pm

dziala wam radio ???bo mnie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pomocy!!!!!!!!!!!!
esox26

Postprzez manuel90 2008-02-29, 8:45 pm

mnie działo do 10 minuty a teraz lipa...nie działa ;/

[ Dodano: 2008-02-29, 8:52 pm ]
Z przyczyn technicznych odwołana została relacja radiowa z dzisiejszego meczu w Bytomiu. Problemy są niezależne od twórców serwisu, lecz spowodowane przez dostawcę serwera. Serdecznie Państwa przepraszamy.
szkoda ;( DO BOJU ZAGŁĘBIE!!!
manuel90

Postprzez novack 2008-02-29, 10:12 pm

Brawo panie Orzeszek! Ile akcji skonstruował Pach, i kto na ławce był dla niego alternatywą, Kopył?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Masakra

Postprzez matreo 2008-02-29, 10:20 pm

tylko jeden strzał. koniec postu
matreo

Postprzez manuel90 2008-02-29, 10:25 pm

niestety dno...
manuel90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna