Zagłębie Sosnowiec - Lech Poznań 01.12.2007. godz. 18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2007-11-30, 7:40 pm

lukasz88 napisał(a):a ja typuje 1-2 rengifo i kikut :D dobrymecz i wygrana KOLEJORZA nie tyylkona boisku :)

Sory ale ja nie gram jutro :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez emdżej 2007-11-30, 7:44 pm

^m@rcin^ napisał(a):
lukasz88 napisał(a):a ja typuje 1-2 rengifo i kikut :D dobrymecz i wygrana KOLEJORZA nie tyylkona boisku :)

Wprawdzie rozmywamy, ale muszę zapytać: kontuzja? kartki?
emdżej

Postprzez mayday77 2007-12-01, 12:25 am

Lech: Przez Zagłębie po Koronę

Żeby stawką ostatniego w tym roku meczu ligowego Lecha Poznań z Koroną Kielce było drugie miejsce, lechici muszą dziś pokonać najsłabszy zespół ekstraklasy - Zagłębie Sosnowiec
W połowie rozgrywek "Kolejorz" ma dorobek poniżej oczekiwań sprzed sezonu, ale gdy patrzeć na 29 pkt zdobytych w 15 meczach przez pryzmat kłopotów, które tej jesieni miał Franciszek Smuda, to jest to wynik lepszy niż można się było spodziewać. Dorobek to lepszy niż w ubiegłym sezonie i najlepszy od 1998 r. Lech pod wodzą Adama Topolskiego zgromadził wtedy na półmetku 30 pkt i był wiceliderem, ze stratą 10 pkt do... Wisły Kraków prowadzonej przez Smudę. Teraz "Kolejorz" też może otwierać grupę pościgową za krakowianami, ale warunki do tego są dwa: nie może się potknąć w Sosnowcu i w piątek musi wygrać na Bułgarskiej bezpośrednie starcie z Koroną Kielce. Wówczas poznaniacy udadzą się na zimowe urlopy w zdecydowanie lepszych nastrojach, niż można było oczekiwać jeszcze parę tygodni temu.

Liczby zatem przemawiają za Smudą, który w związku z tym próbuje bronić mało popularnej tezy, iż jesień 2007 r. nie była zła. - U siebie jesteśmy niepokonani - mówi trener. O meczach wyjazdowych, które szczególnie zirytowały kibiców, mówi: - Nie zdobyliśmy tam zbyt wielu punktów, ale nie jest tak, że graliśmy tam jakoś beznadziejnie i rywal z nami "jechał". Przegrywaliśmy, ale na wyjazdach też graliśmy ofensywnie. Zdaniem Smudy, wiosną jeszcze nawet Wisła jest do dogonienia.

A że piłkarska wiosna właśnie się zaczyna i Wisłę trzeba zacząć gonić już teraz, Lech absolutnie nie może nie wygrać dziś z Zagłębiem - ostatnim zespołem ekstraklasy. To zadanie dość proste, ale... - Nie chcemy popełnić błędu z zeszłego sezonu, kiedy to wydawało się, że mamy łatwiejsze mecze z Arką Gdynia i Odra Wodzisław, a pogubiliśmy punkty - mówił Smuda, choć nadział się na kontrę, że Lechowi w zeszłym sezonie zabrakło do podium więcej niż tylko punktów w tych meczach z ligowymi przeciętniakami.

Tym razem sytuacja faktycznie jest zbliżona - tyle że trapiony kontuzjami zespół uczy się już nie tracić punktów ze słabeuszami, nawet jeśli gra na ich boisku. Pokazał to przed tygodniem w Łodzi z ŁKS. Teraz lechici jadą do Sosnowca, aby - jak mówi Smuda - "nie pokpić sprawy". To kolejne ze spotkań, na którym trener "Kolejorza" znacznie więcej może stracić niż zyskać.

Lech zagra dziś w Sosnowcu bez siedmiu zawodników. Niezdolni do gry od jakiegoś czasu są: Emilian Dolha, Bartosz Bosacki, Zlatko Tanevski, Marcin Dymkowski, Tomasz Midzierski, Jakub Wilk i Maciej Scherfchen. Są małe szanse, by którykolwiek z nich wykurował się na ostatni mecz roku z Koroną, chociaż we wczorajszym treningu uczestniczyli już Bosacki, Scherfchen i Tanevski. Paradoksalnie największe szanse na powrót ma "Bosy", który leczył się najdłużej. - Jeżeli będzie uczestniczył w gierkach wewnętrznych, to będzie znaczyło, że jest gotów do gry - uważa Andrzej Woźniak ze sztabu trenerskiego Lecha.

Źródło:www.sport.pl

[ Dodano: 07-12-01, 00:30 ]
^m@rcin^ napisał/a:
lukasz88 napisał/a:
a ja typuje 1-2 rengifo i kikut :D dobrymecz i wygrana KOLEJORZA nie tyylkona boisku :)

Wprawdzie rozmywamy, ale muszę zapytać: kontuzja? kartki?

Marcin Kikut: Kręta droga do mistrzostwa
Źródło: sportowe fakty.pl

Marcin Kikut ma pewne miejsce na prawej obronie w drużynie Lecha Poznań. Jego Kolejorz ma mistrzostwie aspiracje, choć wyniki wcale na to nie wskazują. - Ja zawsze wierzę w sukces i podobnie jest tym razem - mówi nam piłkarz.

- Trzeba twardo stąpać po ziemi, być realistą i mogę powiedzieć, że wyprzedzenie krakowian, byłoby niemalże nieziemskim osiągnięciem! W piłce może się jednak wszystko wydarzyć, a my musimy zrobić wszystko, aby zgromadzić jak najwięcej „oczek”. Jeżeli Wisła nie zdobędzie mistrzostwa, to będzie mogła mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie - dodaje Kikut.

Na celowniku kibiców Lecha znajduje się obecnie trener Franciszek Smudy. Fani żądają głowy jednego z najlepszych szkoleniowców pracujących w Polsce. Co na to pan Marcin? - Fani są rozgoryczeni, bo czasami te wyniki odbiegały od oczekiwań. Wiadomo, cała krytyka spadła na trenera, choć nam również się trochę oberwało. To normalne, że tak reagują, ale jeżeli chodzi o szkoleniowca, ciężko mi coś powiedzieć - tłumaczy.

[ Dodano: 07-12-01, 11:21 ]
http://lechpoznan.tv/?id=747

Analiza przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec.

Ile nam brakuje do takich klubów jak Lech Poznań obrazuje ten link.
mayday77

Postprzez Ajax_dg 2007-12-01, 1:47 pm

lechtv... mozemy o czyms takim tylko pomarzyc...

fajnie było obejrzeć analize przedmeczową, dobrze posłuchać jak ktoś ciepło mówi o Zagłębiu, nie krytykuje. :)

ALE wracajac do potyczki, jeśli mecz dojdzie do skutku czuje w kościach że, WYGRAMY :) bo Lechici mogą mieć kolejny słabszy wyjazd.. oby tak było :)
Ajax_dg

Postprzez Lukasz_1906 2007-12-01, 1:54 pm

Niema co ukrywać , organizacyjnie klub jest "sto lat za murzynami" , ale Lech potężnie się rozwinął w kazdym elemencie - tylko po za zdroscić .

Co prawda pogoda nie sprzyja ku temu aby oglądać mecz z trybuny stawiki , ale warunki wprost zblizone do meczu z Wisłą , co może być naszym atutem ! Jesli tylko zagramy 4-4-2 to są szanse na zdobycz punktową ! Aż się nie mogę doczekać ujrzenia stanu murawy !

Do boju Zagłębie ...
Lukasz_1906

Postprzez adas 2007-12-01, 3:50 pm

Lukasz_1906 napisał(a):Niema co ukrywać , organizacyjnie klub jest "sto lat za murzynami" , ale Lech potężnie się rozwinął w kazdym elemencie - tylko po za zdroscić .

Co prawda pogoda nie sprzyja ku temu aby oglądać mecz z trybuny stawiki , ale warunki wprost zblizone do meczu z Wisłą , co może być naszym atutem ! Jesli tylko zagramy 4-4-2 to są szanse na zdobycz punktową ! Aż się nie mogę doczekać ujrzenia stanu murawy !

Do boju Zagłębie ...
Gramy 4-4-2 z Ozim i Vlado w napadzie. Boisko w porównaniu do meczu z Wisła dużo lepsze.
adas

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-01, 4:00 pm

Szansa na zwycięstwo jest, ale remis też nie byłby złym wynikiem. Trzeba wierzyć w zwycięstwo i dopingować naszych z całych sił! Wszystko w nogach kopaczy!

Mam nadzieję, że Przemka przywitamy oklaskami, bez żadnych gwizdów!
PaprykarZ19

Postprzez Smazu 2007-12-01, 5:08 pm

Kumpel jest na stadionie a światła się nie palą, coś się stało?
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez mroziu 2007-12-01, 6:05 pm

Jak poinformowali dziennikarze Canal Plus, zaplanowany na godzinę 18. mecz 16. kolejki piłkarskiej Orange Ekstraklasy pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec i Lechem Poznań nie odbędzie się.
Powodem są kłopoty z oświetleniem na Stadionie Ludowym.

strona lecha:
Spotkanie Zagłębia Sosnowiec z Lechem Poznań rozpocznie się o godzinie 18:30. Opóźnienie związne jest z chwilową awarią jupiterów na Stadionie Ludowym. Światła zapaliły się dopiero o 17:30, a zawodnicy muszą mieć czas na przeprowadzenie rozgrzewki.
mroziu

Postprzez krzkra 2007-12-01, 6:21 pm

Ale klapa ten Sosnowiec!! Tydzień temu na meczu z nami basem na murawie, dziś awaria światła!!
Ale wygrajcie ten mecz z Lechem, zróbcie to dla Wisły!!!
krzkra

Postprzez gregor 2007-12-01, 7:31 pm

jeśli wygramy to dla siebie , nie gramy dla Wisły , gościu pamięć masz krótką ...
gregor

Postprzez mroziu 2007-12-01, 8:37 pm

no i jest bezbramkowy remis, dobry i jeden punkcik:)
mroziu

Postprzez Strooś 2007-12-01, 8:56 pm

Duży plus za dzisiejszy mecz dla Dżenana (mam nadzieję, że taką formę będzie prezentował zawsze), Arka Kłody (jedyne zagrożenie dla Lecha po naszej lewej stronie, a przypomnę, że grał na obronie) Adasia Bensza i Vlado Bednara. Niech jeszcze reszta dostosuje się do nich poziomem i będzie dobrze. Dobry i 1 punkt, chociaż liczyłem na 3.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez maxnet10 2007-12-01, 9:07 pm

zagłebie sosnowiec - lech poznan 0:0
maxnet10

Postprzez Sachi 2007-12-01, 9:17 pm

Było ładnie, było dobrze. Szkoda tylko niewykorzystanych okazji. 1 punkt zawsze jest, szkoda, że nie 3 ale mecz był wyrównany chociaż IMO w 2 połowie byliśmy lepsi.
Sachi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna