Jerzy Kowalik - nowy trener Zagłębia.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez laki 2007-06-29, 3:34 pm

Jerzy Kowalik to trener na doropku , ale miał możliwość uczenia się fachu od najlepszych
w Polsce.
Jeżeli Pan Szatan zapewni kase na kilku przyzwoitych graczy to z Kowalikiem zagramy w
O.E. i w przyszłym sezonie , pewnie będą maruderzy dla nich proponuje alternatywe ,
Fabio Capello jest do wzięcia.
laki

Postprzez MrCricket 2007-06-29, 5:07 pm

Z tym Kaliciakiem też mi się sytuacja nie podoba. Facet 32 lata, przez ostatnie lata grał w przeciętnych klubach, kiedyś bohater skandalu %. I niby teraz ma być wzmocnieniem w Zagłębiu ? Oby to nie był kolejny Małocha, bo wzrostem bardzo podobni ;)
MrCricket

Postprzez jad 2007-06-29, 5:19 pm

To po prostu kolega Kowalika.
Mam nadzieje , że Baczyński na to nie pójdzie.
jad

Postprzez eric 2007-06-29, 5:34 pm

Mnie też nie podoba się pomysł ze sprowadzaniem niewiadomych. Teraz jesteśmy w OE, wole grać tymi co mamy niż brać gościa/ści (nie tylko chodzi o Kaliciaka, również Owczarek, czy ci trzecioligowi grajkowie z Kmity), którzy nie grając (bo może okazać się np.: za słaby/i lub kontuzjogenny) będzie stroił fochy. Wolę mieć mniej, ale konkretniej. Chodzi Arifovica, Kizysa, i jeszcze kilku, ich trzeba wyszarpać, obiecać, Pan Baczyński jest konkretny, mam nadzieję, że coś działa w tym kierunku. Jako szkoleniowiec bez gadki mi się podoba (tzn. jako asystent Kasperczaka widział nie jedno - Schalke, Lazio, Zaragoza), ale jak usłyszałem te jego wzmocnienia to mnie jasny c*** strzelił po prostu. I nie mówcie mi, żebym dał mu czas, bo my musimy w tym sezonie walczyć o miejsce 8-10, bo nam PZPN po złości rembnie z -15pkt i się obsramy. Więc wolę porażkę, z nazwiskami (niewieloma) i w mniejszym stopniu go obwiniać (a za tym idzie zarząd) niż bez nazwisk (to będę nazywał upokorzeniem). Więc Panie Leszku, proszę nie pozwolić na te a'la transfery, bo już się z nas zaczynają śmiać hanysy. Przykład Ruchu (Radolsky, Lilo); Jaga (Kałużny); Bytom (Wierzchowski-wiem, że powiecie, a kto to jest ten Wierzchowski, ale ja pamiętam jak on przeszedł do nas, myślałem, że nadeszło lepsze jutro :) i złożę się, że kibice Polonii Bytom myślą tak samo - tego im zazdroszczę - pewności). I wolę widzieć jak ktoś zostaje i podpisuje długoterminowe kontrakty (Folc, Prymula, Hosic, Peskovic, Piątkowski, Kłoda Marek).
I rozglądać się w młodzieżówkach Repry, bo na pewno nas by to usatysfakcjonowało, w Gieksie jest ten Pod...cośtam, o którego pyta się Lech, może trzeba z nim pogadać. Wiem, że o wiele łatwiej się pisze, ale nie chce u nas żadnych Kaliciaków. Najwyżej dwóch bardzo młodych z Kmity, których można wstawić do Młodej.
Pzdr
eric

Postprzez fan78 2007-06-29, 5:52 pm

Równiez Kaliciakowi mowie stanowcze nie,gdyby byl zdrowy to jeszcze bym zrozumial ale brac kolesia z kontuzja,to jakas paranoja.Szczegolnie ze na rynku sa pilkarze z umiejetnosciami podobnymi do Kaliciaka ale zdrowi.Szpitalu niech pan w Sosnowcu nie zaklada panie Kowalik.
fan78

Postprzez slimp 2007-06-29, 6:11 pm

Z tego co zauważyłem to jeśli trener odchodzi do jakiegoś innego klubu to przewaznie zabiera ze soba kilku ze starego,tylko musza to być dobrzy zawodnicy przedewszystkim ,a nie po protekcji i na dodatek zaawansowani wiekowo
slimp

Postprzez fan78 2007-06-29, 7:01 pm

Troche uboga ta informacja o treningu na stronie glownej.Orientujecie sie kiedy do treningow wracaja kontuzjowani?Szczegolnie mi chodzi o Terese.
fan78

Postprzez dziejus 2007-06-29, 7:37 pm

Na dzisiejszym treningu oprocz 2 wymienionych na stronie glownej widzialem jeszcze jednego i o ile sie nie myle byl to Owczarek`

[ Dodano: 29-06-2007, 9:57 ]
2 trener P.Jawien czy ktos zna go blizej.Fajnie sie rozmawia z samym soba gdy mecz siatkarski w telewizji
dziejus

Postprzez Sir 2007-06-30, 8:29 am

Juz widze lament w niektorych wypowiedziach!

LUDZIE DAJCIE SPOKOJ!

1 Trzeba dac czas trenerowi, zeby pokazal nam NOWE oblicze druzyny ( przede wszystkim lepsze przygotowanie kondycyjnie do sezonu!!! )

2. NIKT INNY NIE CHCIAL przyjsc...nie mielismy w zasadzie w czym wybierac...takze darujcie sobie ten lament.

Mysle ze po Bialku, Dworczyku, Moskalu...przyszedl wreszcie fachowiec.

Pozdrawiam
Sir

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-30, 10:16 am

Sir napisał(a):Juz widze lament w niektorych wypowiedziach!

LUDZIE DAJCIE SPOKOJ!

1 Trzeba dac czas trenerowi, zeby pokazal nam NOWE oblicze druzyny ( przede wszystkim lepsze przygotowanie kondycyjnie do sezonu!!! )

2. NIKT INNY NIE CHCIAL przyjsc...nie mielismy w zasadzie w czym wybierac...takze darujcie sobie ten lament.

Mysle ze po Bialku, Dworczyku, Moskalu...przyszedl wreszcie fachowiec.

Pozdrawiam

Z tego co wiem to pan Moskal chyba chciał zostać ;P I wg mnie szkoda, że odchodzi. W meczach pod jego wodzą gra mi się bardziej podobała jak za Dworczyka, tylko szczęścia trochę brakowało i czasu nie miał na pracę z zespołem. Może ktoś lepiej zorientowany w temacie mógłby zdradzić co miał do zaoferowania podczas rozmowy z Baczyńskim, jakie Zagłębie widział w OE? ;>
Ale to już przeszłość, jest Kowalik i teraz musimy trzymać kciuki z całej siły żeby mu się udało.
PaprykarZ19

Postprzez turku 2007-06-30, 10:41 am

Może ja sie nie znam ale pomysł żeby w OE grała połowa kimity nie jest chyba zbyt dobry. koro kmita nie zdołała sie utrzymać z tymi zawodnikami to jak Zagłębie ma z nimi coś zwojować. A że byli oni dobrzy w kmicie to ja tu dobrym nie byc na tle słabej druzynyto i przeciętniak błyszczy. Na razie to mi to wyglada jakby kmita w (w sensie kadrowym) miała grać w OE. JAkos tego optymistycznie nie widzę. Obym się mylił
turku

Postprzez laBombonera 2007-06-30, 10:55 am

turku napisał(a):Może ja sie nie znam ale pomysł żeby w OE grała połowa kimity nie jest chyba zbyt dobry. koro kmita nie zdołała sie utrzymać z tymi zawodnikami to jak Zagłębie ma z nimi coś zwojować. A że byli oni dobrzy w kmicie to ja tu dobrym nie byc na tle słabej druzynyto i przeciętniak błyszczy. Na razie to mi to wyglada jakby kmita w (w sensie kadrowym) miała grać w OE. JAkos tego optymistycznie nie widzę. Obym się mylił

czy ty umiesz liczyc do 11.

dajcie facetowi troche czasu
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez turku 2007-06-30, 5:40 pm

laBombonera napisał(a):
czy ty umiesz liczyc do 11.

dajcie facetowi troche czasu

Ja wiem że trzeba trenerowi dac czas. Wiadomo że jego sposób prowadzenia zespołu może zarówno pomóc Zagłębiu jak i zaszkodzić ale chyba nie najlepszym rozwiązaniem jest przenoszenie zawodników kmity do Zagłebia skoro tam nic nie zwojowali to i OE nie zwojują.
A co słyszę o jakims nowym zawodniku to albo w kmicie grał albo był u niej na testach.

Może trzeba poszukać czegos poza kmitą w końcu to mała mieścina była i klubik mieli niewielki.

Nie przenoście nam kmity do Sosnowca
Taki jest mój postulat

A kowalikowi życze powodzenia i udanych transferów
turku

Postprzez marcin___ 2007-06-30, 7:53 pm

jest jedna rzecz ktorej bardzo boje sie u tego trenera a mianowicie to, ze w kmicie jego druzyne trapilo wiele kontuzji co czesto swiadczy o trenerze ukazujac jego podejscie do rozgrzewki, no ale miejmy nadzieje ze nie mialo to jednak zwiazku
marcin___

Postprzez Tomowitz 2007-07-01, 3:22 pm

marcin___ napisał(a):jest jedna rzecz ktorej bardzo boje sie u tego trenera a mianowicie to, ze w kmicie jego druzyne trapilo wiele kontuzji co czesto swiadczy o trenerze ukazujac jego podejscie do rozgrzewki, no ale miejmy nadzieje ze nie mialo to jednak zwiazku

Niekoniecznie wina rozgrzewki ale może cyklu treningowego, przetrenowania, braku podejścia indywidualnego do każdego z zawodników a może czysty przypadek.
Tomowitz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników