Zagłębie Sosnowiec - Kmita Zabierzów (7 IV godz. 15:00)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kozik79 2007-04-07, 3:57 pm

i oto chodzilo!!!!3-0!!! :564: (no comment)
Kozik79

Postprzez Warson 2007-04-07, 4:13 pm

No wiec beda spokojne i radosne swieta :D

łądny mecz i Jeśli zawodnicy dadze jeszcze wiecej zaangazowania w Meczuz Ruchem o wynik jestem Spokojny

Na +

Mierzejewski (Ambicja, Bieganie, Waleczność)
Prymula ( 2 Bramka i 2 Kapitalna)

Na -
Paczkwski (Jedno Clne podanie w Całym meczu)

Wesołych Świąt.
Warson

Postprzez Sławek 2007-04-07, 4:17 pm

piękne zwycięstwo 3:0, tylko się cieszyć , mam nadzieje że za tydzień też będzie taki wynik:)

GRTULACJA dla strzelców brameczek
Sławek

Postprzez Schabu 2007-04-07, 4:28 pm

Zwycięzców się nie sądzi,ale ci co bili to widzieli co sie działo na Ludowym.Wynik poszedł w świat bo gra to przypomina mecze dzieci na kartoflisku,a nie zespół który jest u progu ekstraklasy.Aby nie psuć nastroju świątecznego,chciałbym tylko odnotować jedno wydarzenie z 47 minuty na początku drugiej połowy,gdy na naszym polu karnym chyba z 7 piłkarzy na polu karnym walczyło o jedną wysoką bezpańską piłkę!!!
Myślę że to wydarzenie najlepiej świadczy o chosie w drużynie pomimo dwu tygodniowej przerwy.Musimy jednak podziękować rywalom za to że w drugiej połowie zespół się otworzył co spowodowało że mogliśmy grać z kontry.Na uwagę zasługuje na pewno piękna bramka Prymuły.I to tyle bo jakoś ciężko chwalić cokolwiek innego,tymbardziej że na trybunach tyle wyzwisk,drwin i śmiechu po kątem naszej drużyny to ja od lat nie słyszałem.
Wszystkim Wesołych Świąt!!!!!!!
Schabu

Postprzez fan78 2007-04-07, 4:36 pm

Jezeli chodzi o wynik to jest pieknie.Sama gra natomiast momentami bardzo chaotyczna.Prymula udowodnil ze nalezy mu sie miejsce w 1-szej jedenastce.Tak samo zreszta jak Folcowi ktory sie przelamal i teraz mam nadzieje bedzie trafial tak jak na jesieni.Chcialbym ich obu widziec na w wyjsciowym skladzie na Cichej ale znajac Dworczyka to o tym mozna tylko pomarzyc.Bardzo dobrze tez Mierzejewski.Hanysy dawac bilety!!! :621:
fan78

mecz

Postprzez cezaros_prowokator 2007-04-07, 4:44 pm

Bardzo słaby mecz ze słabym przeciwnikiem. Dobrze ze graliśmy z Kmitą bo swięta spędzalibyśmy w innym nastroju. Zero pomysłu na gre ślepe wybijanie na afere. Ambicja może i była ale umiejętności to już temat zupełnie nieznany najemnikom spod znaku "trójkąta". Oby obalili mit nieudaczników w meczu z Ruchem
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez Misaki 2007-04-07, 5:07 pm

Co do gry to zauważyłem że w ogóle nie zmieniamy strony tylko cały czas męczymy jedną. W pierwszej połowie kilka razy był wolny Paczka na lewej ale na podanie się nie doczekał ani razu Tak samo zmiana tempa gry za to powinien odpowiadać Berek i Pach. Znowu za dużo gry "na afere" za dużo dalekich piłek. Popracować nad tym na treningach i będzie lepiej.
Misaki

Postprzez kallisto 2007-04-07, 5:20 pm

Cieszy to że wreszcie udało nam się stworzyć w całym meczu kilka ciekawych sytuacji podbramkowych. Wynik zasłużony, dobrze że było bez tej nerwowej końcówki. Bardzo rozczarował mnie Paczkowski, możne komuś nie wyjść mecz, mieć zły dzień, ale u niego to już weszło w nawyk. Chaotyczna gra, brak zrozumienia z zespołem tym się wyróżniał dzisiaj, bo niecelne podania i odskakujące piłki widziałem już bardzo wiele w jego wykonaniu. Moim zdaniem nie powinien być w pierwszym składzie.
kallisto

Postprzez Przemek26 2007-04-07, 5:23 pm

Trójka ładna cyfra zwłaszcza jeśli jest pomnożona przez 2 .Bo taki wynik powinien być. Ogólnie Zagrało ok. Najepsze w całym meczu było pierwsze 7-9 minut w drugiej połowie. Takie Zagłębie powinno grać przez 90 minut. Łatwiej jest dzis wymienić - niz +. Na minus : Paczka ( w całym meczu na X prób 2 celne zagrania) ; Bednar ( czekał aż piłka do niego doleci, zero gry bez piłki) ; Obrona na + znów świetny Teresa. Topol dziś zaskakiwał kilka razy ,szczególnie jakwydarł z piłka do przodu i minimalnie spudłował . Prymula... no gol zajebisty, zrobił se jaja z Sarnata i obrońców. Folc ... chyab juz po kontuzji ani śladu. Jak zwykle sedziowie to już by lepszy był Mariusz Grząba.Boris pewny w bramce i na przedpolu.Jak zagramy z Ruchem cały mecz jak wymienione kilka minut w II połowie to wygramy pewnie.
Przemek26

Postprzez emdżej 2007-04-07, 5:44 pm

Wynik konkretny i takie rezultaty powinny padać z takimi rywalami. Imponował mi dzisiaj ambicją i wybieganiem Mierzejewski. Szkoda, że tracił tyle piłek. Nie wiedział co robić w końcowych fazach akcji. Wszystkie trzy bramki bardzo ładne. Precyzyjna "główka" Folca, spokój i wyczekanie Mierzejewskiego (nie dał szans 16 lat starszemu Sarnatowi) i kapitalny gol Prymuli, który wykorzystał świetnie swoją szybkość. Bardzo dobrze na przedpolu grał Peskovic. I przede wszystkim genialny występ Treścińskiego. Cieszą trzy punkty i to się liczy najbardziej!
emdżej

Postprzez Darian 2007-04-07, 5:49 pm

Po dzisiejszym spotkaniu można się zastanowić co tak faktycznie robi Dworczyk z zawodnikami na treningach?Jak zobaczyłem rozgrzewkę Zagłębia to przecierałem oczy ze zdziwienia :570: .
Jeżeli zawodnicy przez ponad 15 minut skaczą wokół jakiś misek i jeżeli tening u Dworczyka jest w głównej mierze oparty na bieganiu,skakaniu itp. to nie dziwmy się że w trakcie meczu zawodnik nie potrafi podać celnie do partnera który jest ustawiony od niego 5 metrów.
Taktyka a w zasadzie jej wprowadzenie w życie?U Dworczyka nie ma czegoś takiego!!!Zawodnicy biegają bez celu(np. Pach),brakuje dobrej gry bez piłki efektem czego są straty,próby indywidualnych rozwiązań. Zaodnicy nie tworzą zespołu a jedynie zbiór indywidualności.
Podsumowując dzisiejszy mecz: poziom góra czwartoligowy, mecz na pół gwizdka, zero taktyki.
Pozytywy:stałe fragmenty gry,powrót Lachy i dobra gra z jego strony oraz indywidualna akcja Prymuli. :064:
Darian

Postprzez Przemek26 2007-04-07, 5:57 pm

Tak z poza meczu . Dziś pojedynek Zagłebia ogladał z trybun Bartek Chwalibogowski, w przerwie Jaroszewski zrobił z nim wywiad chyba.
Przemek26

Postprzez wieszczu 2007-04-07, 6:21 pm

Co do samej gry-tragedia!!!! Ale,że zwycięzców się nie sądzi...reszta jest milczeniem. Ot,cały komentarz.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez lord 2007-04-07, 6:25 pm

Jest zwyciestwo jest dobrze

krótko i na temat
lord

Postprzez mayday77 2007-04-07, 6:35 pm

Najważniejsze są 3 pkt.Gra momentami dobra(początek 2 połowy),po strzeleniu 2 bramki,nasze "Orły"dopiero zaczęły grać,chociaż nie za bardzo im to wychodziło,ale ogólnie gra była lepsza niż kompromitacja z Łomżą.Na + Topolski(jego rajd zakończony strzałem o mało nie przyniósł nam gola),pewny w obronie.Mierzejewski + bramka( zachował zimną krew przy jej strzeleniu)był ważną postacią.Treściński + rozbijał wszystkie ataki rywala.Peskovic + Kmita ani razu poważnie Mu nie zagroziła,spokojny w swych interwencjach.Prymula + wszedł w końcówce,a zrobił więcej zamieszania niż nie którzy przez cały mecz,poza tym gol-marzenie!!!na - niestety Paczkowski,w całym meczu 3 celne dośrodkowania to stanowczo za mało.Bednar - 2 razy zapędził się pod bramkę Kmity i 2 razy mógł strzelić gola( Jego wpadka,na czystej pozycji,5 metrów cała pusta bramka,nie trafił w piłkę). Ogólnie nasi piłkarze zrobili co mieli zrobić-wygrali. Życzę wszystkim Wesołych Świąt!!!
mayday77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna