PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: absurd też powinien mieć granice

Postprzez kwachu 2006-09-01, 10:00 am

Blajpios napisał(a):
MarcelZS napisał(a):Niech nas zdegradują od razu, bo klub Gierka, a teraz lustracja, dekomunizacja i VI RP - Prawo i Sprawiedliwość

Powoli. Przecież ta cała sytuacja korupcyjna, działania "fryzjerskie", to pozostałość, wykwit po epoce właśnie Gierka, Dziurowiczów itp.

We Włoszech pewnie też był Gierek i komunizm i dlatego tam też była afera, hm?

Jestem jak najbardziej za rozliczeniem wszystkich zamieszanych w kupowanie spotkań, ale mam podobne obawy, że cała akcja może się zakończyć ukaraniem pionków a nie grubych rybek. Widziałem tyle przekrętów na Ludowym od 5 ligi aż do 2, że na dzień dzisiejszy uważam że to my jesteśmy tu pionkiem a nie grubą rybą. A PiS nie kocha Sosnowca, bo wie że tutaj nigdy nie będą mieli takiego poparcia jak np. na południowym wschodzie Polski.

Co do decyzji PZPN to jest skandaliczna, bo gdy w Bydgoszczy rzucano fałszywe oskarżenia na naszych zawodników nikt z centrali nie protestował. To faktycznie może budzić podejrzenia o "siłę przebicia" Bogusława B. w związku. A może został on już świadkiem koronnym w znanej wszystkim aferze?
kwachu

Postprzez mariusz76 2006-09-01, 10:28 am

A swoją droga to bym CEZARA(głupoty) dał temu co takie kary wymyśla.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez MarcelZS 2006-09-01, 10:33 am

Pisząc o "Prawie i Sprawiedliwości" - chciałem tylko zaznaczyć że nie może być równych i równiejszych, sprawiedliwych i niesprawiedliwch.
Jestem, też za tym by oczyścić tą "stajnie Augiasza" tylko albo wszyscy albo nikt, nie możemy być kozłem ofiarnym i czerwonym październikiem, na który się poluje.
Może to "teoria spiskowa", ale zobaczycie, że to nie koniec.

Czy to nie precedens, że za obrazę trener czy dryżuny przeciwnej zamyka się stadion - to mecze z Ruchem czy z Polonią też powinny się kończyć zamykaniem stadionów - a jednak wiemy że to piłka i zwyczje panujące na stadionach mają swoje prawa - a na oszczerstwa i brak honoru tak się reaguje?!

Z mojej strony wszystko - a co do Baniaka to kolejny punkt dla niego - kim on jest w polskiej piłce - popłakał Misiowi, zaprosił ojaca i się z nas śmieje.

A ja swoje .... Baniak! Co? Ty ....... !!!!
MarcelZS

Postprzez martinho 2006-09-01, 11:24 am

Taki mały sabotaż.

Może by tak kilka haseł w strone B.... w sobotę na meczu repry. Wtedy konsekwentnie PZPN powinien zrobić zakaz na stadionie Zawiszy..

(trochę żarcik)
martinho

Postprzez WAB 2006-09-01, 11:38 am

W klubie potwierdzili telefonicznie (po dłuższych konsultacjach), że karneciarze wchodzą, bo podobnie jak na Wiśle (konsekwencja meczu Wisła-Arka), mimo zakazu posiadacze karnetów (kilka tysięcy) weszło na pierwsze mecze. Coć czuję, że wszystkie karnety do przyszłego tygodnia zostaną sprzedane :wink:
Kara, jak i jej uzasadnienie jest tak bzdurna, że klub (narażony decyzją administracyjną PZPN na straty) powinien odwołać się i poprosić w odwołaniu o zawieszenie kary do czasu rozstrzygnięcia postępowania odwoławczego (na co PZPN musi przystać, ze względu na nieprawomocność decyzji - instancyjność (rozumiana tutaj jako zasada zapewniająca konstytucyjne prawo do sprawiedliwego sądu) obowiązuje również PZPN jako podmiot postępowania administracyjnego ). Ale rozumiem, że klubowy prawnik nie ma co innego na głowie :wink:.
WAB

Postprzez konradt 2006-09-01, 11:39 am

Jesli mozna zabrac glos to ja mam takie spostrzezenia:
1. Panowie, przeciez wszyscy wiemy, ze Polska to kraj, w ktorym liczy sie kasa... wlasnie kto ja ma ten rozdaje karty. Przeciez to kraj "Prawy i sprawiedliwy, sluszny i zbawienny" mowiac ironicznie. Baniak kase ma - w zasadzie to powinien sie ten koles nazywac Baniek bo prosciej by bylo mowic np: ile dal?? 10 Baniek :P:P:P:P
2. Pan B. ma plecy wieksze w tym Prymitywnym Zwiazku Popapranych Nieudaczników, niz Pudzian na zywo, cos mi sie tak zdaje.
3. Spojrzmy kto rzadzi w PZPNie - na palcach jednej reki a nawet polowy jednej reki mozna policzyc kompetentnych ludzi w tym za przeproszeniam Zwiazku.
4. Pozatym patrzcie - kary odnosnie braku publicznosci sa skierowane glownie w kiicow bo "zle sie zachowywali itd". Hmmm kare wymierza sie by ktos nie popelnialwiecej "bledu", "zachowywal sie lepiej" to co te barany (przepraszam nie wytrzymalem) z PZPNu mysla?? Ze juz bedzie cisza i najwiekszym wyzwiskiem bedzie "sedzia kalosz"?? Za bardzo znam Brac Kibicow zeby w to wierzyc!! Bedzie jeszcze wiecej "Baniak ty kur.." i piosenek jak to kochamy (chyba kur.. od tylu :P) nasz Zwiazek... pogarszaja tylko sprawe takimi decyzjami uwazam.
5. popatrzcie na inna sprawe - po co Baniak wzial ojca na mecz?? Z calym szacunkiem dla Pana Baniaka Seniora ale uwazam, ze syn wiedzial co sie bedzie dzialo na meczu a ojca potraktowal jako dodatkowy argument w PZPN. Bo chyba kazdy inaczej by spojrzal gdyby ktos przyszedl i powiedzial: "Wyzywali mnie na meczu..... byl tam moj Ojciec" no i taki dzialacz zaczyna wspolczuc (normalnaludzka reakcja). Moze sie myle, ale to temat do dyskusji.

Chyba wszystko ale pewnie o czyms jeszcze zapomnialem :P:P:P:P

a odnosnie meczu z Janikowem - telebim zajeb... pomysl :D:D:D stanelibysmy na bocznym i dopingowali tak zeby nas Kopacze slyszeli :):)):) Takie moje prywatne marzonko :):):)

Ale sie rozpisalem - sorka za byki, jesli kogos urazilem to sorysław, mam nadzieje, ze kartek nie dostane ani nic w tym sensie :)
konradt

Postprzez tomi2509 2006-09-01, 11:42 am

tylko prosze bez ostrej riposty!!!
slyszalem ze jesli mecz bedzie zamkniety dla kibicow Rudy chce zorganizowac telebim wiadomo cos o tym?????
tomi2509

Postprzez adas 2006-09-01, 11:59 am

tomi2509 napisał(a):tylko prosze bez ostrej riposty!!!
slyszalem ze jesli mecz bedzie zamkniety dla kibicow Rudy chce zorganizowac telebim wiadomo cos o tym?????
PLOTKA!
adas

Postprzez Misaki 2006-09-01, 12:01 pm

panowie w PZPN którzy wykazują się brakiem kompetencji i po których odejściu było by zdecydowanie lepiej z nazwiska to: KOLATOR KRĘCINA ZYGO tym panom już dziękuję
Misaki

Postprzez adas 2006-09-01, 12:09 pm

WAB napisał(a):W klubie potwierdzili telefonicznie (po dłuższych konsultacjach), że karneciarze wchodzą.
POWIEDZ PO CO PISZESZ TAKIE BZDURY JAK NIKT W KLUBIE CI TEGO NIE POTWIERDZIŁ BO I NIE MÓGŁ. WŁAŚNIE PYTAŁEM W TEJ SPRAWIE I DALEJ DECYZJI PZPN NIE MA.
adas

Postprzez Łuki19 2006-09-01, 12:13 pm

I tak pod stadionem przy bramie bedziemy sie czuli jak na stadionie tylko niebedziemy widziec co sie dzieje na boisku :D :lol:
Łuki19
Obserwowany

Postprzez xXx_1906 2006-09-01, 1:41 pm

A co do władz polskiej piłki to dodam jeszcze, że gdzieś czytałem o karze finansowej jaką dostał ŁKS za to, że pozwolił kibicom Legii oglądać mecz. To ja się pytam co miał zrobić klub ŁKS Łódź, nakazać ochronie wyprosić Legionistów? Przecież wiadomo jakby się to skończyło. Są awantury są kary, jest spokój też są, to co te kurwy w końcu chcą?
xXx_1906

Postprzez RobertPiaski1906 2006-09-01, 2:02 pm

jeszcze troche i w przerwie meczu bedzie wychodził ksiądz i wszyscy na stadionie będą musieli się modlić, bo pzpn nakże :?
RobertPiaski1906
ULTRAS ZAGŁĘBIE

kara

Postprzez dziejus 2006-09-01, 3:04 pm

misie z pzpn nie wiedzš chyba ze odpowiedzialnosc zbiorowa skonczyla sie wraz z komuna.Rownie dobrze mozna by isc dalej i wylaczyc prad w calym Sosnowcu za kare.Kolo dupy wisi mi ich zakaz,wiem o nich swoje i wszyscy kibice dalej powinni robic swoje.
dziejus

kara

Postprzez dziejus 2006-09-01, 3:05 pm

misie z pzpn nie wiedzš chyba ze odpowiedzialnosc zbiorowa skonczyla sie wraz z komuna.Rownie dobrze mozna by isc dalej i wylaczyc prad w calym Sosnowcu za kare.Kolo dupy wisi mi ich zakaz,wiem o nich swoje i wszyscy kibice dalej powinni robic swoje.
dziejus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna