ZAGŁĘBIE - FINISHPARKIET 22.04.06 godzina 16.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-22, 6:44 pm

jak kraść to tylko miliony... jak Tadziu to tylko TYC :D

5 pkt w jeden dzień 8)
problematyk-ziom

Postprzez Codino 2006-04-22, 6:56 pm

Tomano napisał(a):Panie Treściński, jak pan po takim meczu ma jeszcze czelnosc pyskowac do kibicow, po meczu wygranym w haniebnym stylu z najsłabsza druzyna ligi... Ja jestem fanatykiem tego klubu, fanatykiem Zagłebia. Zawsze chce widziec was, i widze was jako najlepszych... Własnie dlatego tak ciezko znosze takie mecze w waszym wykonaniu.. Mi na Pana miejscu byloby wstyd!

Ee? O co chodzi:)?

Ja dziś nie będę dużo narzekał. W moim odczuciu mecz nie był wcale tak zły. Ładnie chodziły skrzydła, należy pochwalić Chwalibogowskiego. Obrona też całkiem nieźle. Tyc dziś zagrał znakomity mecz, naprawdę zdziwiony byłem jak zawodnik ważący 90kg może mijać rywali w tak łatwy sposób, może to świadczy tylko o piłkarzach z NML, ale fakt faktem, Tadziu był dziś bohaterem.
Fatalnie Zuban, Butryn, słabo też Morawski, nie najlepiej Chylaszek. Nadzwyczaj aktywnie zagrał dziś Paczkowski, którego chyba pierwszy raz muszę pochwalić, z czego zresztą się bardzo cieszę:) Malinowski też dzisiaj nieźle.
Są pewne pozytywy tego meczu, choć oczywiście wiele jeszcze do szczęścia brakuje, dobrze że wrócił Arek Kłoda, niestety dalej nie ma kto pograć w środku.
Codino

re

Postprzez Qba 2006-04-22, 7:00 pm

dodam jeszcze, ze jak wygramy z Radomiakiem i zaczniemy w koncu grac z jakims pomyslem, nie bezmyslne kopanie byle do przodu, to wracamy do gry o OE. i mam nadzieje, ze tak sie stanie, bo znowu wszyscy graja pod nas, wiec nie ma co, trzeba to wykorzystac!!!!
Qba

Postprzez eMeR 2006-04-22, 7:08 pm

grunt że pogoda była ładna ;)
bo sam mecz hmmm trza było grajków opier... to się troszkę do roboty wzięli... ps. pozytywny bohater - Kłoda nr 10.
eMeR

Postprzez Wally 2006-04-22, 7:08 pm

Tak teraz patrze na tabele i na prawdę jest szansa na awans :lol: Jaga i KSZO przegrały u siebie z kandydatami do spadku, Kujawiak zremisował z ŁKS, Widzew zremisował z Radomiakiem (kupon mi nie wszedł :| ) i mamy 4pkt straty do 2 miejsca na 10 kolejek przed końcem....
Wally

Postprzez Socio 2006-04-22, 7:24 pm

Cieszy zwyciestwo. Fajnie bylo w koncu ogladac Zaglebie jako druzyne dominujaca. Fakt jestesmy nieskuteczni, styl ciagle kiepski ale sa pewne przeblyski. W bramce jak zwykle pewnie Pietka, obrona ogolnie na + choc mieli pare wpadek (Hosic, Teresa), uwazam ze bardzo dobrze zagrali boczni obroncy a zwlaszcza Paczkowski, dobry odbior, przyjecie pilki i niezle centry, Zuban fatalnie, Tadziu- bardzo dobry mecz-oby tak dalej. Najgorzej jak zwykle srodek... ktorego nie ma. Butryn powinien dac sobie spokoj z pilka, Morawski slabiutko- coz z tego ze biega i biega jak gdy odbierze pilke nie umie celnie podac, nie mowiac o tym ze ciagle bierze sie za wykonywanie rzutow wolny, roznych a dosrodkowanie ze stojacej pilki sprawia mu najwyrazniej duzo problemu. Fakt gralismy z outsiderem i to nie powinno zaciemniac obrazu ale w koncu widac jakis sens tej gry-opiera sie na skrzydlach, ktore mamy dosc mocne. Eh gdyby tu byl klasowy rozgryajacy to mielibysmy pare punktow wiecej. No ale trzeba walczyc teraz w Radomiu i przywiesc jakies punkty.
Socio

Postprzez Gość 2006-04-22, 7:31 pm

A mnie sie mecz nie podobal. Z taka gra daleko nie zajda.
Gość

Postprzez Minion 2006-04-22, 7:36 pm

Tadziu Tyc mój ulubieniec ale ma wadę: szybko się męczy. Kondycyjnie odstaje od najlepszych w zespole. Potrafi stanąć ,odwrócić się tyłkiem do piłki i zaniechać ataku. Ładne dośrodkowania.
Malinowski: chłopie, weź się ogarnij. No spaprałes występ poprostu.
Zubanovic: potrzebuje drugiego oddechu. Mam wielki sentyment do tego gracza i wierzę ze jeszcze w tym sezonie zabłyśnie. Ale psychicznie musi odpocząć.
Obrona: tradycyjnie dobry występ, pomimo błędów walka do ostatka.No ale przynajmniej jedną setkę parkiet miał.
Piętka: nie tęsknię za Bębnem jak stoisz na bramce.
Kłoda,Treściński: podobało mi się.
I tutaj kurcze nie pamiętam który to tak wypruł do piłki ze o mało mu korki nie spadły, ale brawo :-)
Ogólnie mecz na plus, ale skutecznosc jak zwykle.
Pozdrawiam.
ps. Dawid: w kły trzeba było wyciąć parkietowi zasmarkanemu. Na starej niech sobie leży a nie na Tobie.
Minion

Postprzez Codino 2006-04-22, 7:56 pm

Aha, co do Skrzypka. Nie rozumiem dlaczego Białek go nie zmienił, choć było widać, że od 65- 70minuty nie ma sił na grę, już lepiej jakby Morawski dalej grał bo w końcówce Dawid już wyraźnie odstawał.
Codino

Postprzez cyfron24 2006-04-22, 8:02 pm

Mam mieszane uczucia po tym meczu... na plus oczywiście Tadziu i wyjątkowo dobrze grający Dawid Skrzypek. Wreszcie była jakaś gra, nawet trochę myślenia. In minus to postawa kibiców. Chłopaki czemu nie przyjdziecie do młyna trochę pokrzyczeć? Za dorośli jesteście, czy za mądrzy?
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-22, 8:13 pm

cyfron24 napisał(a):Mam mieszane uczucia po tym meczu... na plus oczywiście Tadziu i wyjątkowo dobrze grający Dawid Skrzypek.

nie wiem może to ja się nie znam ale... Skrzypek dobry? słaby... a od 70 min to juz bardzo słaby, człapał po boisku :? nie wiem czemu ciągle grał a nie poszedł do zmiany... zresztą to niestety staje (już się w sumie stało) "wizytówką" Dawida... 60-65 min koniec sił i do zmiany...

Tadziu dobry ale widać było że sił mu brakuje... jednak z kondycją jest na bakier

Pietka pracy dużo nie miał... ale nie jest on w 100% pewny przy interwencjach takie odnosze wrażenie. Obrona troche nerwowo dziś było kilka dziwnych zamieszań szczególnie w 2 połowie gdzie piłka była wykopywana byle dalej dość nerwowo. Środek... z 4 zawodników jakich zobaczylismy dziś... Malinowski najlepszy potem Morawski... a co do dwójki Butryn, Chylaszek nie mogę się zdecydować, który gorszy :roll: Zuban słabo choć się starał, Bednar kiedy został przesunięty na prawą strone wyraźnie odrzył i biegał i nękał ich tam porządnie w 2 połowie... Wejście Chwalibogowskiego spory plus cos sie dziać zaczeło. Paczkowski lepiej niż ostatnio... dla mnie bez rewelacji ale poziom przyzwoity. No i na Koniec Arek Kłoda, który moim zdaniem zagrał naprawde dobre spotkanie!
problematyk-ziom

Postprzez Sir 2006-04-22, 8:20 pm

Tomano napisał(a):Panie Treściński, jak pan po takim meczu ma jeszcze czelnosc pyskowac do kibicow, po meczu wygranym w haniebnym stylu z najsłabsza druzyna ligi... Ja jestem fanatykiem tego klubu, fanatykiem Zagłebia. Zawsze chce widziec was, i widze was jako najlepszych... Własnie dlatego tak ciezko znosze takie mecze w waszym wykonaniu.. Mi na Pana miejscu byloby wstyd!

Możesz powiedzieć więcej o co chodzi ??
Sir

Postprzez Robson_sc 2006-04-22, 8:27 pm

Mecz oceniam pozytywnie. Od tej mizerii jaka nasi grajkowie prezentowali chocby w Bielsku ten mecz byl duzo lepszy. Fakt gralismy z ostatnia druzyna w tabeli ale wreszcie stworzylismy wiecej sytuacji skrzydla tez graly niezle. Na + Tadziu Tyc szarpal z przodu jak mógl szkoda tylko ze czesto nie mial wsparcia. Pozytywnie Kloda, Skrzypek i po wejsciu na boisko Chwalibogowski. Jesli chodzi o srodek to Malina powinien grac w pierwszym skladzie wg mnie. Mimo jego niedostatkow i tak jest lepszy od Butryna i Morasia. Na - nieskutecznosc i zdecydowanie Zuban. Nie wiem co sie z nim dzieje ale to co on pokazuje na boisku to jest parodia. . Teraz czas na Radom. Trzeba sie postarac o kolejne 3 punkty bo sytuacja w tabeli ciagle jest otwarta.
Robson_sc

Postprzez cyfron24 2006-04-22, 8:36 pm

Do wielbicieli Skrzypka z pewnością nie należę, ale po dzisiejszym meczu należą mu się słowa uznania. Nasz stadion ma to do siebie, że nie zawsze wszystko dobrze widać. Ja odniosłem wrażenie, że dzisiaj za Dawidem nikt nie mógł nadążyć. Były dwie - trzy takie akcje, że czekał na kolegów, nie miał do kogo zagrać, bo szybciej biegł z piłką, niż oni bez. A i tak nie tracił zimnej krwii, a np. nabił obrońcę i wywalczył róg. A co do Tadzia, to faktycznie demonem szybkości koleś nie jest, zdarza się, że nie nadąża za akcją, ale co w takim razie o Zubanie powiecie? Poza tym Tadziu strzelił i dał nam trzy punkty. Pozdrawiam i idę się urżnąć.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez Greg1906 2006-04-22, 8:37 pm

He he czyżby Teresa znowu nawywijał?
Greg1906
Nadzieja białych

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna