Zagłębie-Widzew 12.04 Środa 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez maras24 2006-04-12, 5:44 pm

Co tu dużo pisać przecież ta "Gra??" to jedna wielka parodia w wykonaniu naszych "piłkarzy??":ZERO AMBICJI ZERO POMYSŁU NA GRE ZERO GRY!!!JEDEN WIELKI PRZYPADEK,BYLE KOPNĄĆ DO PRZODU,PRZYJECIA PIŁKI RÓWNIEŻ "PROFESJONALNE"...A CELNE STRZAŁY NA BRAMKE TO SIE ZDARZAJĄ 4-5 ALE W TRZECH MECZACH RAZEM WZIETYCH..Bravo Bravo Bravo..
maras24

Postprzez Arek W 2006-04-12, 5:56 pm

Żenada!!! :evil: :evil:
To jest gra? :shock:
Po co ten Lachowski,żadnego udanego zagrania,bez pomysłu.
Jestem zawiedziony tą wiosną.
Trener też nie żyje grą!
Módlmy się żeby nie grać w barażach o utrzymanie :oops:
Arek W

Postprzez mike79 2006-04-12, 5:59 pm

Najlepszym "zawodnikiem" dzisiejszego spotkania byli... KIBICE.
BRAWA DLA NICH I TYLKO DLA NICH !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez musztra 2006-04-12, 6:03 pm

Mecz w naszym wykonaniu fatalny , piłkarze już nie po raz pierwszy grają do siebie bardzo nie wygodne i nie dokładne piłki ,grają tak jakby każdy z nich chciał się pozbyć piłki. Szkoda gadać z taką grą to utrzymanie maksymalnie.
CO TU DUŻO MÓWIĆ TRENER NIC NIE ZMIENI POPROSTU MAMY SŁABYCH ZAWODNIKÓW :!: :!: JEST MOŻE 5-6 ZAWODNIKÓW KTÓRZY COŚ GRAJĄ RESZTA TO BANDA ŻELOBOJÓW SOLARÓW ITP KTÓRZY KASUJĄ TYLKO KASE A NA GRZE IM NIE ZALEŻY WOGÓLE SZKODA ŻE NIKT W KLUBIE TEGO NIE DOSTRZEGA :!: :!: :!:
ADIOS I-SZA LIGO
musztra

Postprzez krzysztof 2006-04-12, 6:10 pm

Co tu dużo pisać oglądaliśmy dziś prawdziwy popis nieudolności panów:
    Morawskiego,
    Zubanowicza,
    Skrzypka,
    Paczkowskiego,
    Wolańskiego

Na słowa pochwały zasługuje może Hosic, Adżem, Piętka, Kłoda i może jeszcze Treściński gdyby w końcu przestał piszczeć "Czas, Czas, Czaaaaaaas".

Ogólnie mecz ujmując to nasza kochana drużyna nie podjęła dziś wogóle walki. Dla mnie mogliby nie wychodzić wcale na boisko, w końcu co to za różnica 0:3 czy 0:1. Przynajmniej ci którym się jeszcze chce grać by nie nabawili się kontuzji.
Wstydźcie sie partacze !!!!
krzysztof

Postprzez Leyton 2006-04-12, 6:46 pm

W dzisiejszym meczu można naszym piłkarzom odmówić i umiejętności i pomysłu na grę. Z tym się mogę zgodzić. Ale jeśli ktoś odmawia im ambicji i tego, że nie podjęli dzisiaj walki to znaczy, że śledził wynik meczu w telegazecie.
Przez 90 minut trwała zażarta walka, której jednym z efektów było kilku piłkarzy z obu drużyn znoszonych z boiska na noszach. Niestety w telegazecie tego nie widać...
Umiejętności to jedna sprawa, a walka i ambicja to druga...
Wytężcie umysł i postarajcie się oddzielić te dwie sprawy. Jednak sądząc po niektórych wpisach szczególnie to pierwsze nie wchodzi w chyba w rachubę.

PS. Jak chyba dla mało kogo na tym forum, dzisiejsza porażka jest dla mnie wyjątkowo dotkliwa. Nie znaczy to jednak, że bedę bluzgał piłkarzy za brak ambicji w meczu z Widzewem. Bo TEGO ODMÓWIĆ IM DZISIAJ NIE MOŻNA.

Aha. I jeszcze jedno... kibice. WIELKI PLUS DLA MŁYNA ZA DOPING I HASŁO W 2 POŁOWIE. Reszta na ten temat w dziale "kibice".
[/list]
Leyton

Postprzez Cygan 2006-04-12, 6:46 pm

krzysztof napisał(a):Co tu dużo pisać oglądaliśmy dziś prawdziwy popis nieudolności panów:
    Morawskiego,
    Zubanowicza,
    Skrzypka,
    Paczkowskiego,
    Wolańskiego

Na słowa pochwały zasługuje może Hosic, Adżem, Piętka, Kłoda i może jeszcze Treściński gdyby w końcu przestał piszczeć "Czas, Czas, Czaaaaaaas".

Ogólnie mecz ujmując to nasza kochana drużyna nie podjęła dziś wogóle walki. Dla mnie mogliby nie wychodzić wcale na boisko, w końcu co to za różnica 0:3 czy 0:1. Przynajmniej ci którym się jeszcze chce grać by nie nabawili się kontuzji.
Wstydźcie sie partacze !!!!

Nie zgodzę sie z Toba Krzysztof i częścia powyższych wypowiedzi forumowiczów też (np: maras24 - dlaczego uważasz, że naszym piłkarzom brakowało ambicji?).

Morawski był jednym z najlepszych zawodników meczu. Pokażcie mi zawodnika, który walczył bardziej od niego w tym meczu w naszej drużynie? Który oddał więcej niebezpicznych strzałów z dalszej odległości? Moraś wziął w II połowie ciężar gry na siebie, walczył w odbiorze piłki (przynajmniej w walce o górne piłki nie odbijał się od przeciwników, jak większość naszych grajków) Na równi postawiłbym jedynie Arka Kłodę (szkoda jego kontuzji)
Lacha jest po kontuzji i jak na te okoliczność zaprezentował sie przyzwoicie (w pierwszej połowie zagrał kilka ciekawych piłek - wiem, troche to mało jak na zawodnika tego formatu,ale przypominam o jego dłuższej absencji).

Natomiast Piętka spisał się dziś słabo. Zapieprzył sytuację z bramka dla Widzewa. Panie Piętka: Jak się krzyczy MOJA!!! to się wychodzi do piłki i ją łapie!!! Nie rób nam tutaj drugiego Grzegorza Harasiuka!!

Oczywiście zgadzam sie co do jednego. Zespół: zero pomysłu na gre! Dostosowaliśmy się do poziomu ligi.... do której niechybnie zmierzamy... Przykre, ale prawdziwe

Czasami miałem dziś wrażenie, że Widzew gra z juniorami Zagłębia, którzy z racji warunków fizycznych adekwatnych do wieku, przegrywają pojedynki w walce o piłkę jeden na jeden.
Cygan

Postprzez Martin1906 2006-04-12, 6:55 pm

DOKLADNIE!!!!

a Morawski to może i chęci miał duże, ale niewiem czy on sie boi uderzyć w bramkę, czy co??? Wogóle połowa wrzutek była niezakończona!!!!! Niema w druzynie osoby który przejęła by ciężar wykończenia akcji!!!!! Piłkarze wyglądają jakby albo bali sie piłki, albo uderzenia w bramke!!

A szkoda gadac wogole...
Martin1906

Postprzez Waldus 2006-04-12, 7:04 pm

Dzsiaj tylko kibice staneli na wysokosci zadania , ale cala reszta to katastrofa nasze pilkarzyki to juz pomijam bo kazdy widzial jak nasze "gwiazdeczki" graly,policja i jeb...ny delegat pzpn oczywiscie musieli uatrakcyjnic widzewowi pobyt na naszym stadionie.rozpacz czlowieka bierze jak na to wszystko patrzy :evil:
Waldus

Postprzez zgredos 2006-04-12, 7:05 pm

To że przegrywamy mecz za meczem to mnie nie dziwi skoro nasz były trener mówił, że naszym kopaczom wystarczy 1,5 godzinny trening to mamy teraz efekty. Piłkarze mają sił na około 10-15 min, brawo trenerze za wzorowe przygotowanie drużyny do rozgrywek.
Przyjdzie nam walczyć o utrzymanie i oby to się udało.
zgredos

Postprzez krzysztof 2006-04-12, 7:28 pm

Cygan napisał(a):
Nie zgodzę sie z Toba Krzysztof i częścia powyższych wypowiedzi forumowiczów też (np: maras24 - dlaczego uważasz, że naszym piłkarzom brakowało ambicji?).

Morawski był jednym z najlepszych zawodników meczu. Pokażcie mi zawodnika, który walczył bardziej od niego w tym meczu w naszej drużynie? Który oddał więcej niebezpicznych strzałów z dalszej odległości? Moraś wziął w II połowie ciężar gry na siebie, walczył w odbiorze piłki (przynajmniej w walce o górne piłki nie odbijał się od przeciwników, jak większość naszych grajków) Na równi postawiłbym jedynie Arka Kłodę (szkoda jego kontuzji)

Ja raczej odnoszę wrażenie, że Morawski bardziej strał sie udawać że mozolnie walczy na boisku, aniżeli ambicje. Nie stworzał on żadnego zagrożenia dla bramkarza Widzewa poza jednym (niecelnym) strzałem, chyba nie nazwiemy tego podania do bramkarza Widzewa w drugiej połowie strzałem z jego strony.
Sorry ale zawodnik, który kwestionuje autorytet trenera powinien sam sobą coś prezentować na boisku. A jego umiejętności pozwalają mu na grę maksymalnie w III lidze. Dzisiaj ani nie potrafił przyjąć piłki, ani jej celnie podać ani też strzelić z pierwszej piłki. Z czym według Ciebie był najlepszym zawodnikiem ?

Nie miałbym pretensji o tą porażkę do zespołu w końcu graliśmy z drużyna która jest wyżej od nas w tabeli gdyby ze słabszymi przeciwnikami wygrywali. Ale niestety ze słabszymi grają jeszcze gorzej.
krzysztof

Postprzez Sir 2006-04-12, 7:42 pm

Więc kilka słow ode mnie.

POMYSŁU NA GRĘ ---brak. Jesli brak to 3 liga.

Przygotowanie kondycyjne na 90 minu tZEROWE !!! Oni maja sile grac 45 minut ! tu m.in tkwi problem

Ambicja..hmm prosty przyklad NAWET HOSIC nie walczyl o kazda pilke tak jak nas do tego przyzwyczail ---cos z tym zespolemj est nie tak.

Mamy paru zawodnikow do gry RESZTA TO POZIOM NA 3 LIGE !!
Sir

Postprzez keff79 2006-04-12, 7:50 pm

Walczą walczą.. i nic z tego nie wynika, po ostatnim gwizdku stoją bezradni jak dzieci totalnie nie wiedząc co się stało - ja też nie wiem! Czy Ujek, Pitry i Łuczywek stanowili 80% zespołu? ..przeciez skład jest podobny do tego z przed roku, a umiejętności gdzieś w lesie. Jeśli chodzi o Widzew.. hmm? to ma byc ten postrach II ligi?! mizeria.. ogórek II liga i tyle, bezwzględu na to jaki zespół wejdzie do OE, podejrzewam że będzie dostawał notoryczne lanie. No i na koniec ciekawostka - już wiem od czego jest Milicja Obywatelska! od ściągania flag, tudzież prania ze sznurków oraz innych prac na świeżym powietrzu.. kompromitacja, teraz tylko czekam na jakiś artykuł dziennikarza od sensacji jak to pseudokibice zrobili rozróbę na stadionie..

Plusy to bardzo dobry doping! świetne transy.. z każdym następnym było coraz ciekawiej :wink: a pomyśleć, że zaczeło się od podziękowań.. :twisted: no i poczucie humoru wśród zagłębiowskiej publiczności oraz "przekazanie" przez klub piłek dla dzieci i młodzieży :lol:
keff79

Postprzez sympatyk 2006-04-12, 8:12 pm

zgredos napisał(a):To że przegrywamy mecz za meczem to mnie nie dziwi skoro nasz były trener mówił, że naszym kopaczom wystarczy 1,5 godzinny trening to mamy teraz efekty. Piłkarze mają sił na około 10-15 min, brawo trenerze za wzorowe przygotowanie drużyny do rozgrywek.

zgredos przestan zgredzic,tzn.zgrzędzić.pamietaj ze to "góra"narzucila Tochelowi jakiegoś fizjologa od przygotowania motorycznego.Bądż chociaz troche obiektywny.szkoda ze dziś nie skandowales nazwiska trenera wraz z kibicami...!
sympatyk

Postprzez Soyer 2006-04-12, 8:21 pm

zgredos napisał(a):To że przegrywamy mecz za meczem to mnie nie dziwi skoro nasz były trener mówił, że naszym kopaczom wystarczy 1,5 godzinny trening to mamy teraz efekty. Piłkarze mają sił na około 10-15 min, brawo trenerze za wzorowe przygotowanie drużyny do rozgrywek.

W zeszylm roku ten sam trener przygotowywal druzyne do rundy wiosennej i jak pamietamy wygrywali mecz za meczem !
Druga sprawa - malo druzyn w Polsce mialo takie super warunki przygotowawcze do rundy - Cypr, 3x Dzierzoniow a graja jakby trenowali przez przerwe zimowa na Górniku Sosnowiec
Soyer
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna