Kto kapitanem Zagłębia?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2006-01-16, 11:04 am

Dzenan świeci przykładem na boisku i poza nim - prywatnie ustatkowany gość z dzieciakami i fajną żoną.. b.fajną :wink: ..a na boisku wyróżniający się charakterem, doświadczeniem i przede wszystkim umiejętnościami. Ale jak sobię przypominam świetną gre i zaangażowanie Teresy, który wychodzi na murawę ze złamanym nosem bo CHCE walczyć i pomóc Zagłębiu w bardzo trudnym momencie to aż się robi ciepło na serduchu, że są tacy piłkarze w naszym klubie..

Każdy z nich będzie bardzo dobry w roli kapitana.

Lacha za bardzo brał wszystko na siebie.. wystarczy przytoczyć pare jego wypowiedzi po nie udanych spotkaniach..
keff79

Postprzez Dj_mdc 2006-01-18, 1:46 pm

Dženan Hošić kapitanem Zagłębia!

W rundzie wiosennej kapitańską opaskę Zagłębia będzie nosił Dženan Hošić. W wyborach przeprowadzonych w trakcie zgrupowania w Międzybrodziu Bialskim, stoper z Bośni otrzymał najwięcej głosów od swoich kolegów z zespołu. Mniej głosów od Hošicia dostali Marcin Lachowski, Daniel Treściński i Janusz Wolański. Hošić gra w Zagłębiu od wiosny 2005. Do tej pory w barwach naszego zespołu rozegrał 30 spotkań i strzelił 2 bramki.
Dj_mdc

Postprzez slawojka 2006-01-18, 3:09 pm

Ciesze sie z tego wyboru. I bardzo głęboko wierzę /bo w świetle aktualnych ruchów klubowych, tylko wiara pozostaje/ że "nowy" kapitan będzie solidnym fundamentem drużyny i jej sukcesu.
Gratulacje dla Dzenana! To nagroda za postawę na boisku, za profesjonalizm i wyraz zaufania, olbrzymiego zaufania. Rzadko się zdarzao ile w ogóle w naszej poskiej lidze, aby kapitanem drużyny został obcokrajowiec i to taki który od tak niedawna przecież jest w naszym klubie. Jeszcze raz wyrazy szacunku i uznania.
Do boju Dzenan! Pociągnij nasze ZAGŁĘBIE do ekstraklasy, do chwały...
slawojka

Postprzez MrCricket 2006-01-18, 3:53 pm

Generalnie byłem za Teresą, ale myślę, że Dżenan to też właściwy człowiek na właściwym miejscu. Mimo, że obcokrajowiec, ale już świetnie mówi po polsku. Poza tym ta jego zadziorność i spore doświadczenie. Dobra decyzja.
MrCricket

Postprzez CharoN^ 2006-01-18, 4:40 pm

j.w

W każdym razie nie robi mi różnicy który z tych dwóch filarów obrony jest kapitanem. Dżenan z pewnością pasuje do roli kapitana. Imponuje odpowiedzialnością, spokojem, wyrachowaniem, a takie ceche kapitanowi są niezbędne.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Sir 2006-01-21, 11:13 am

Do powyzszej wypowiedzi sie nie moge zgodzic. Owszem Dzenan ma w sobie wiele cech ktore winien miec kapitan..ale jego TEMPERAMENT ( negatywny )...na boisku.... Musi zachowywac sie bardziej odpowiedzialnie i bedzie dobrze
Sir

Postprzez CharoN^ 2006-01-21, 12:28 pm

Mam rozumieć, że sugerujesz lekką nieodpowiedzialność Dżenana na boisku? Może masz na myśli nieliczne błędy, które przytrafiły mu się przed polem karnym (zamiast wyekspediować piłkę starał się ograć napastnika). Jeśli o to Ci chodziło, to w pewnym sensie masz racje. Jednakże każdy obrońca popełnia jakieś błędy, a Hosić ma ich zdecydowanie najmniej. W Sosnowcu nie znajdziemy drugiego zawodnika z taką wolą walki i zwycięstw.

Jeszcze odnośnie temperamentu, wg. mnie jego bałkański polot jest cechą jak najbardziej pozytywną. Te akcje ofensywne, niczym Lucio (:wink:), nie raz ożywiły zespół. Trzeba zaznaczyć także, że Hosić zdobył już dwa gole w Zagłębiu (a obrońca o skromnych warunkach fizycznych nie często je zdobywa), a co najważniejsze jednym z nich było arcyważne dla nas wszystkich trafienie z bytomską Polonią.

pzdr
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez MACIEK 86 2006-01-21, 12:32 pm

CharoN^ napisał(a): a co najważniejsze jednym z nich było arcyważne dla nas wszystkich trafienie z bytomską Polonią.

Drugie to tak samo ważne trafienie w meczu z Ruchem w poprzednim sezonie :twisted:

Hosić kapitanem bardzo dobry wybór zawodnik który zawsze walczy do końca
MACIEK 86

Postprzez WOJTEK 2006-01-21, 12:39 pm

Wazne jest też to, że Dżenan jako pierwszy zawsze podbiega do kibiców czy to u siebie czy na wyjeździe. Uważam, że teraz bedzie pilnował by robiła to cała drużyna bo róznie z tym bywało.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Leyton 2006-01-21, 6:12 pm

MACIEK 86 napisał(a):
CharoN^ napisał(a): a co najważniejsze jednym z nich było arcyważne dla nas wszystkich trafienie z bytomską Polonią.

Drugie to tak samo ważne trafienie w meczu z Ruchem w poprzednim sezonie :twisted:

Hosić kapitanem bardzo dobry wybór zawodnik który zawsze walczy do końca

a jeszcze ważniejsze - poderwanie drużyny do walki o zwycięstwo po wyrównującym golu na 3-3 w meczu z ŁKS. Pamiętacie? Po trafieniu na 3-3 cała drużyna skacze ze szczęścia, że udało sie w końcówce uratować remis, a Dżenan zabiera piłkę kładzie ją na środek boiska i woła wszyskich, aby jak najszybciej wracali na swoje pozycje. Jak wiadomo opłacało się.... Malina i 4-3. To jest właśnie duch przywódcy i kapitana !!!!
Leyton

Postprzez Sebastian 2006-01-21, 9:05 pm

Leyton napisał(a):
a jeszcze ważniejsze - poderwanie drużyny do walki o zwycięstwo po wyrównującym golu na 3-3 w meczu z ŁKS. Pamiętacie?

Takich meczów się nie zapomina :!: :)

Dla mnie również Dżenan to dobry wybór.
Sebastian

Postprzez Sir 2006-01-21, 9:58 pm

CharoN^ napisał(a):Mam rozumieć, że sugerujesz lekką nieodpowiedzialność Dżenana na boisku? Może masz na myśli nieliczne błędy, które przytrafiły mu się przed polem karnym (zamiast wyekspediować piłkę starał się ograć napastnika). Jeśli o to Ci chodziło, to w pewnym sensie masz racje. Jednakże każdy obrońca popełnia jakieś błędy, a Hosić ma ich zdecydowanie najmniej. W Sosnowcu nie znajdziemy drugiego zawodnika z taką wolą walki i zwycięstw.

Jeszcze odnośnie temperamentu, wg. mnie jego bałkański polot jest cechą jak najbardziej pozytywną. Te akcje ofensywne, niczym Lucio (:wink:), nie raz ożywiły zespół. Trzeba zaznaczyć także, że Hosić zdobył już dwa gole w Zagłębiu (a obrońca o skromnych warunkach fizycznych nie często je zdobywa), a co najważniejsze jednym z nich było arcyważne dla nas wszystkich trafienie z bytomską Polonią.

pzdr

Chodzi mi tutaj o jego czasami niedojrzale zachowania na boisku. Niepotrzebne dyskusje z sedzia lub glupie faule. Musi bardziej panowac nad sobą...a powinno byc dobrze.
Sir

Postprzez Wally 2006-01-22, 3:16 am

Dżenan jest odpowiednim człowiekiem. Nie raz, nie dwa widzieliśmy jego drybling z przeciwnikiem, gdy miał piłkę, a był stoperem. Nasi zawodnicy powinni miec tyle spokoju w sobie i pewnosci siebie, co on. A Teresa no cóż, ileż można słuchać jego "czas, czas!" Dobry wybór!
Wally

Postprzez Sir 2006-01-26, 9:56 pm

...przeczytalem wywiad z naszym nowym kapitanem - Dżenanem i tak

....nie maunas w ogóle obiboków....hmm...jakos tego po meczach w rundzie jesiennej nie mozna bylo powiedziec ( generalizuje ). No ale z drugiej strony co ma powiedziec kapitan...

...dobrze ze nie obiecuje...bo niektorzy juz obiecywali w lipcu..a wiemy jak to sie skonczylo...albo moglo skonczyc

Mam nadzieje zewybor ktory padl na Hosica bedzie udany i poprowadzi nasdo 1 ligi...bez stadionu,,,
Sir

Postprzez Leyton 2006-01-27, 8:34 pm

Co sądzisz o Slobodanie Miloševiciu? Bohater narodowy czy może morderca?
GŁOS_PRAWDY

Ahmed Dženan Hosić jest Bośniakiem , natomiast Slobodan Milošević jest serbskim nacjonalistą oskarżonym przez Trybunał w Hadze o zbrodnie ludobójstwa w Bośni, w czasie wojny w latach 1992–1995. Pytanie więc Bośniaka czy uważa Miloševicia za bohatera narodowego jest co najmniej nie na miejscu, by nie powiedzieć, że jest kompletnym debilizmem.
Jestem ciekaw jak przy tym pytaniu poczuł się Dženan? Pewnie tak samo jak na przyklad poczułby się Artur Boruc zapytany przez kibica Celticu Glasgow: "Hitler to bohater narodowy czy może morderca? "

Obrazek

PS. Chciałbym jeszcze dodać, że temat, w którym to wyjaśniałem został przez moderatorów usunięty. Mam nadzieję, że Panowie Moderatorzy z równie błyskawiczną prędkością i dokładnością będą kasować idiotyzmy pojawiające się zarówno na tym forum i na stronie głównej serwisu
Leyton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna