UWAGA !!! Moze jednak awansu ma nie być !!!???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ALOSZA 2005-10-11, 10:57 pm

Jeszcze odnośnie działalności Pana Rudego a raczej jej braku. Dziś sie dowiedziałem że Sląsk Wrocław podpisał umowę sponsorską z Calsbergiem i jak stwierdził prezes z Wrocławia pieniądze są spore i wydatnio pomogą w awansie drużynie z Wrocławia. Jak widać jedni mogą a inni nie.
ALOSZA
Żółta kartka

Re: ??

Postprzez mały 2005-10-12, 8:01 am

Diouf39 napisał(a):A nie jest to czasami tak, że dopóki dobrze ma sie ERSI - ERGOM, dopóty kasa na nasz klub idzie i " pierze" sie dobrze.
Tylko ,że te środki w żaden sposób nie są wystarczające aby myśleć o awansie. Po drugie w przypadku awansu kasa musi być niewspółmiernie większa od tej , która jest teraz ! Bo nikt mi nie powie , że będą budować zespół z zawodników z kartą na ręku i pensjami 1 800 brutto. I to jest największy problem . Taka kasa nie znajdzie się od ręki.
Tak więc w moim odczuciu brak zainteresowania klubu w poszukiwaniu alternatywnych środków do finansowania jest równoznaczne z polityką właściciela. ( kasę daje Ja i tylko Ja i tyle ile chce, a jak się nie podoba to do widzenia !!!!!!!).
Niektórzy z Was , którzy są blisko przy ludziach z klubu wiedzą o czym mówię !! A reszta no cóz :shock:
mały

Postprzez MrCricket 2005-10-12, 8:05 am

Kol. Alosza bawisz się w w "forumowego Leppera". Czepiasz się i szukasz haków, nawet tam gdzie ich nie ma. Odnoszę wrażenie, że chcesz startować na stołek dyrektora sportowego. Były już dawno zapewnienia, że sytuacja w AC Torino nie ma wpływu na finansowanie Zagłębia i tyle wiemy. Reszta to są ploty, ludzi szukających dziury w całym.
MrCricket

Postprzez ALOSZA 2005-10-12, 10:13 am

Napisałem nie o stosunku sytuacyjnym w AC Torino a Zagłębiu tylko o tym ze jedni ludzie działający w Klubach mogą załatwiać sponsorów a inni nie. Zresztą kolega mały bardzo trafnie napisał powyżej.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez darco 2005-10-13, 12:39 pm

ALOSZA napisał(a):Jeszcze odnośnie działalności Pana Rudego a raczej jej braku. Dziś sie dowiedziałem że Sląsk Wrocław podpisał umowę sponsorską z Calsbergiem i jak stwierdził prezes z Wrocławia pieniądze są spore i wydatnio pomogą w awansie drużynie z Wrocławia. Jak widać jedni mogą a inni nie.

Mam szacunek do W.Rudego jako byłego piłkarza, ale głowy do interesów to on raczej nie ma (przykład - nawet coś tak małego jak sklep na Suchej), a na tym stanowisku które pełni w Zagłębiu mozna albo urzędować, albo działać na poważnie. Jakie są sukcesy pana Rudego każdy widzi, ilu sponsorów pozyskał też widać po reklamach na Ludowym. Tłumaczenie różnej maści działaczy Zagłębia o braku poważnych kontrahentów to totalna bzdura :!:
Należy po prostu ruszyć d... i złozyć oferty współpracy, a na pewno ktoś zainteresowany się znajdzie, no ale to już jest trochę pracy. A niektórym wystarczy urzędowanie i pensja :wink:
Przykład z Wrocławia potwierdza zainteresowanie browarów piłka nożną (Okocim, Tychy) i mają na to ogromne pieniądze :!: :!: :!:
Tak się składa, że znam pewnego gościa z Żywca i według niego także i ten browar rozglada się za jakąś drużyną piłkarską (taka moda i konkurencja tak robi)
W zwiazku z tym mam pytanie do pana dyrektora Rudego, czy w Żywcu już był :?: A przy okazji niech także powie gdzie wogóle już był :?:
A może czeka (tak jak na piłkarzy z wolną kartą),że ktos sie sam zgłosi :?:
Poważny dyrektor manager to i "poważni" sponsorzy się zjawiają :cry:
darco

Postprzez ALOSZA 2005-10-13, 8:39 pm

Bardzo prawdziwie napisałeś darco tylko niestety nic to nie da. Ja juz mówiłem że prawdopodobnie trzeba by wymienić więcej ludzi jak pan Rudy bo poprostu nasz klub jest ZLE ZARZĄDZANY.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez keff79 2005-10-14, 7:08 am

Tu macie coś na temat działalności p.Rudego..

http://90minut.pl/news.php?id=334501

może się "Leppery" troche pozytywniej nastawią do p.Rudego :lol: bo na 100% to nie jest "za darmoche" jak w przypadku TVP3, lepsza jakość transmisji i większe szanse na poważne oferty sponsorów.
keff79

Postprzez dynamitek 2005-10-14, 3:14 pm

keff79 napisał(a):Tu macie coś na temat działalności p.Rudego..

http://90minut.pl/news.php?id=334501

może się "Leppery" troche pozytywniej nastawią do p.Rudego :lol: bo na 100% to nie jest "za darmoche" jak w przypadku TVP3, lepsza jakość transmisji i większe szanse na poważne oferty sponsorów.

Taaaa.... tylko kto to obejrzy? Bo ja niestety nie... Faktycznie, druga liga jest dla elit, jak widać... :roll: Telewizja publiczna niestety nie pokaże meczów. Oglądalność telewizji komercyjnej siłą rzeczy musi być mniejsza, bo kosztuje... A zatem jaki sens jest w reklamie, skoro dotrze ona tylko do nielicznych? Jeśli ktoś liczy na ogormne wpływy z reklam, to powodzenia... Powiem tak, im większy odbiór, tym większy sens reklamy. No ale nic już nie mówię, bo znów jeden taki mądrala się doj...bie!
No i jeszcze jedno. Ile Zagłębie na tym zarobi? Jeśli w ogóle zarobi.

A tak poza tym chciałbym pogratulowac działaczom Śląska W. za pozyskanie sponsora. Brawa za upór, za inicjatywę i pomysł. Zarząd naszego klubu powinien troszkę zejść z tonu, jeśli chodzi o poczucie własnej wartości. Trzeba spojrzeć bardziej perspektywicznie, szukać pieniędzy wszędzie, gdzie tylko można, budować drużynę na solidnych zawodnikach, skład wzmacniać, a nie osłabiać i za wszelką cenę dążyć do rozwoju. Ja tego u nas nie widzę... Powiem tak... Ja nie znam kolegi Małego (tak mi się wydaje), ale zauważyłem, że czasem mnie zaskakuje swoimi informacjami... I bynajmniej nie dlatego, że są wzięte z księżyca, ale dlatego, że... no mniej więcej się pokrywają z moimi... "tajnymi"... hehe... Pomyślcie, co się stanie, jak plany trenera co do wzmocnień zimą legną w gruzach, bo "nie zapłacimy za nikogo nawet równowartości dwóch piłek i pary trampek", Przemek Pitry dostanie jednak jakąś propozycję gry w innym klubie i się na nią zdecyduje... Obudzimy się z ręką w nocniku, a ja prędzej umrę ze starości, niż zobaczę moją drużynę w I lidze... W dupie mam, że Zagłębie będzie pokazane w jakimś Polsat Sport Extra! Bo ja tego nie zobaczę! A skoro przeciętny Kowalski ma utrudniony dostęp do reklamy, to po co się w taki sposób reklamować? I niech się nikomu nie wydaje, że zrobiliśmy na tym taki zajebisty interes... Śmiem twierdzić, że ani trener, ani żaden zawodnik, ani nawet sprzątaczka, tego nie odczują! A zatem przyzwyczajajmy się, że Zagłębie jest stabilnym finansowo drugoligowcem, bo dopóki coś się nie zmieni w mentalości niektórych, tak właśnie będzie... I na dodatek będzie trzeba nowego trenera poszukać, bo tego w końcu ch.j strzeli i sobie pójdzie! No ale nie mnie krytykować... "Trzymta się" chłopaki! :?
dynamitek

Postprzez ALOSZA 2005-10-14, 8:51 pm

Podejrzewam dynamitek , że właśnie zostaniesz okrzyknięty kolejnym zresztą "Lepperem" tego forum , który w opinii woelu osób roztacza czarną wizję. Tyle tylko , że ta czarna wizja to najzwyklejsza prawda, o czym mam nadzieje pare osób wie a jeżeli nie wie to przynajmniej sie domysla, poparta na dodatek informacjami , jak ty to sam powiedziałeś "tajnymi" :D . Niestety ale tak jak piszesz to że nasze Zagłebie bedzie pokazywane w ....no jak sie nazywa ta znaaana telewizja "ogólnopolska"...???, nie bedzie miało dla klubu takiego przełozenia jak tu wiekszość mysli - oby miało jakies wogóle ! Realna działalność marketingowa przynosi realne=wymierne korzyści jak sponsorzy, jak reklamy itp.....wiem ,wiem powiecie żę jakoś trzeba tych sponsorównakierować na nasz klub np. poprzez transmisje tylko czy transmisje w ....no wiecie o jaka stacje mnie chodzi, tym zaowocują szczerze watpie. Owoce trzeba sobie nazbierać samemu a jeżeli ich nie ma to sie jue szuka....Panie Rudy.....
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez keff79 2005-10-14, 9:45 pm

ALOSZA napisał(a):Podejrzewam dynamitek , że właśnie zostaniesz okrzyknięty kolejnym zresztą "Lepperem" tego forum , który w opinii woelu osób roztacza czarną wizję. ...

Prawdziwy Endriu jest tylko jeden! :lol:

A wracając do transmisji w Polsacie to raczej lepsze rozwiązanie niż regionalna:

1. Od razu wpada nam kasa.
2. Skróty/bramki i takie tam z Polsatu sport zazwyczaj pokazują w Informacjach na Polsacie [kanale ogólnopolskim nie regionalnym TeFałPeeTrzi]
3. Jakość przekazu.

ps. w ogóle ten temat jakby wziąść dosłownie : "UWAGA !!! Moze jednak awansu ma nie być !!!???" w aspekcie forum piłka nożna to jest on bardzo odkrywczy.. tak awansu może nie być zgadzam się, jak się nic nie ugra to faktycznie może nie być..
keff79

Postprzez LucasUSA 2005-10-14, 10:31 pm

Dajcie juz spokoj z tym narzekanie - jak nic nie robi, to zle, jak cos zrobi - jeszcze gorzej. Moim zdaniem dopial swego w sferze transmisji - zaplacone, a w dodatku nie na szeroko dostepnym kanale, zeby nie odciagac tych "najwierniejszych" od stadionu. I zauwazcie, ze znalezlismy sie w doborowym gronie druzyn drugoligowych, ktorym zaproponowano trasmisje. Ja sie ciesze, kto lubi narzekac - droga wolna, ale ciezko czasem czytac to forum - narzekanie starych bab na wszystko. Badzcie czasem obiektywni.
LucasUSA

Postprzez twari 2005-10-14, 11:28 pm

LucasUSA napisał(a): Ja sie ciesze, kto lubi narzekac - droga wolna, ale ciezko czasem czytac to forum - narzekanie starych bab na wszystko. Badzcie czasem obiektywni.

Niestety ostatnimi czasy to forum zaczyna schodzic na psy... Dawniej dostrzec mozna bylo conajwyzej jeden glupi post posrod grona ciekawych wypowiedzi utrzymywanych na pewnym (dosc wysokim jak na pilkarskie forum) poziomie! Natomiast teraz sensownej wypowiedzi ze swieca szukac... Ciezko cos wydobyc z tej lawiny narzekan, placzu, lamentu... idiotycznych wpisow, niedomowien, glupawych odzywek i obrzucania sie blotem. Ucichly glosy forumowiczow ktorzy trzymali poziom... sporo odeszlo w cien, usuneli sie na bok z niewiadomej przyczyny...
Naprawde teraz zdecydowanie ciezej czyta sie to forum... a tematy takie jak ten tylko podbudowuja ta sytuacje. Takie tematy to kolejna okazja do spekulacji, czarnych wizji, siania paniki... przeciez co ma byc to bedzie. Ten temat nie zmieni sytuacji Zagłębia. Chocby nie wiem co tu napisac - nie wplyniemy takim biernym narzekaniem na awans... Albo awansujemy albo nie. Ale jaki jest sens poruszac taki temat jeszcze w rundzie jesiennej? Gdy wszystko jeszcze jest mozliwe a takie pierdzielenie od rzeczy burzy tylko atmosfere wsrod kibicow! Pytam po co? Awansujemy - bedzie radosc! Nie - wtedy zastanowimy sie czemu nie wyszlo. A nie na rok przed koncem sezonu juz czarne wizje... juz placz... Ciagle straszenie nas ze ten odejdzie, Ci sie wycofaja, tamten brzy atmosfere, kolega kolegi slyszal ze koledze kolega powiedzial ze Zagłebie nie awansuje... ja pierdziele... jak Koło Gospodyń Wiejskich!

PS. Co za ironia - zeby zwrocic uwage na ciagle narzekania musialem.. ponarzekac! :)
twari

Postprzez michaelus 2005-10-15, 12:28 am

Relacje na żywo (ze stadionu Ludowego i stadionów tych innych klubów) będą na żywo na tym jakimś tam Polsacie Sport Ekstra. Relacja live ze Stadionu Ludowego nie jest mi potrzebna, bo na mecze chodzę. Ale na przykład na Polsacie zwykłym w niedzielę po północy mogą puścić retransmisję tego meczu, bo o tej porze puszczają coś, co w trakcie weekendu było na żywo na Polscaie Sport (czyli ekstra pewnie też) i odbywało się w Polsce. Może to być gala boksu, ale też np. jakiś II-ligowy mecz.
michaelus

Postprzez twari 2005-10-15, 8:51 am

michaelus napisał(a):(...) Ale na przykład na Polsacie zwykłym w niedzielę po północy mogą puścić retransmisję tego meczu, bo o tej porze puszczają coś, co w trakcie weekendu było na żywo na Polscaie Sport (czyli ekstra pewnie też) i odbywało się w Polsce. Może to być gala boksu, ale też np. jakiś II-ligowy mecz.

Tak jak to mialo miejsce w przypadku meczu WKS - Zagłębie
twari

Postprzez Gilardino 2005-10-15, 11:26 am

keff79 napisał(a):ps. w ogóle ten temat jakby wziąść dosłownie : "UWAGA !!! Moze jednak awansu ma nie być !!!???" w aspekcie forum piłka nożna to jest on bardzo odkrywczy.. tak awansu może nie być zgadzam się, jak się nic nie ugra to faktycznie może nie być..

w kwestii bardziej formalnej >> jest zasadnicza różnica pomiędzy stwierdzeniem "awansu ma nie być" a zwrotem "awansu może nie być "

Ale to tak na zupełnym marginesie. pozdro
Ostatnio edytowano 2005-10-16, 11:39 am przez Gilardino, łącznie edytowano 1 raz
Gilardino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna