20.09.2005 Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec PP

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2005-09-20, 7:05 pm

twari napisał(a):Troche obciach taki wynik...

No nie da się ukryć! Wynik idzie w Polskę!
Jednak z drugiej strony, za parę dni pewnie zapomnimy o tej klęsce, a braku awansu w tym sezonie do 1 ligi pewnie długo byśmy nie zapomnieli. Taki jest priorytet i czy nam się to podoba, czy nie K. Tochel nie będzie rozliczany z PP, ale z wyników w lidze.
Zresztą do porażek na różnych szczeblach PP zdążyliśmy się już przyzwyczaić.
3 punkty w Gliwicach i będzie git. :D
Leyton

Postprzez Schabu 2005-09-20, 7:06 pm

Bardzo przykre jest to że większość drużyn rozgrywki pucharowe traktuje jak mecz sparingowy :cry:
Zauważyłem że te mecze szczególnie olewają kluby II ligowe.Osłaniają się tym że liga ważniejsza itd.Ja osobiście nie jestem zwolennikiem takiej polityki klubów.W takim razie po co w ogóle było jechać do Wodzisławia i przegrać paroma bramkami :!: Trzeba było zagrać sparing z Czarnymi na Ludowym.

I co najważniejsze mam nadzieję,że ten odpoczynek rzeczywiście bardzo dobrze wpłynie na zawodników którzy nie grali z Odrą a,zagrają w meczu z Piastem :!: :!:
Schabu

Postprzez SCORPARO 2005-09-20, 7:17 pm

...nie zapominajmy że pozostał jeszcze mecz rewanżowy, i może Przem Pitry znów pokaże jak się strzela bramki :-). Nie stawiał bym Zagłębia na z góry przegranej pozycji, ale faktem jest że mecze pucharowe sa traktowane "ulgowo" - tylko ciekaw jestem czy jest to "umówione" ? czy moze dla zasady się odpuszcza takie mecze (czyt. puchar).

Inna sprawa to ... aż głupio.... BRAK BRAMKARZA... nie mam nic osobistego do M.Bębna, ale ... może pora odpocząć ?? (nie tylko 2 "przymusowe" mecze),moze jednak dać szansę Panu Piętce ?? (czt. więcej szans:-) )
Sam nie wiem.
W każdym razie szanse zawsze pozostały (niewielkie - ale zawsze jakieś są).
SCORPARO

Postprzez MarcelZS 2005-09-20, 7:28 pm

Trudno, dla mnie najważniejsz są mecze o punkty, wynik mi lata, zagrali dublerzy, więc jest ok.
Wydaje mi się, że nie ma sensu grać podstawową 11 w takim meczu, kontuzje, kartki, itp.., poza tym mecz prawdy dla zawodników pukających do 11, nie byłem w Wodzisławiu choć żałuje, więc zobaczymy po składzie w Gliwicach, kto szansę wykorzystał.
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2005-09-20, 7:34 pm

Szkoda, że aż różnicą trzech bramek :( . Już Odra jest jedną nogą w następnej rundzie. Ten skład był tylko tłem dla Odry, ale mimo wszystko dobra decyzja Tochela, że grali zmiennicy. My musimy wygrywać w lidze i awansować do ekstraklasy. Z tego będziemy ich rozliczać.

Schabu napisał(a):W takim razie po co w ogóle było jechać do Wodzisławia i przegrać paroma bramkami :!: Trzeba było zagrać sparing z Czarnymi na Ludowym.

Uczyć się trzeba zawsze od lepszych od siebie. Niech zobaczą jaka dzieli ich różnica od 1 ligi. Przekonali się, że sama ambicja to zbyt mało.
MrCricket

Postprzez olo69 2005-09-20, 7:51 pm

Mam prośbe do obecnych na meczu, niech ktos skomentuje grę Zubanovica.
olo69

Postprzez mike79 2005-09-20, 8:21 pm

Patrząc na skład w jakim graliśmy wyszło "planowo". A szkoda ... :(
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Lars 2005-09-20, 8:29 pm

mike79 napisał(a):Patrząc na skład w jakim graliśmy wyszło "planowo". A szkoda ... :(

a w jakim składzie grlaiśmy. Zuban, Beben, Skrzypek, Butryn, Malinowski, Warakomski....to i pozostali to zawodnicy którzy depczą po ciękiej czerwonej lini prowadzącej do pierwszej jedenastki lub grający w pierwszej jedenasce. byłem na hokeju, przebiegu meczu nie znam. ale 4:1 ! za duzo :?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez SkOwRoN 2005-09-20, 8:34 pm

Na temat meczu się nie wypowiadam bo nie byłem, ale jeśli chodzi o wynik to niechciałbym zobaczyć takiego wyniku u nas w Sosnowcu :roll: miejmy nadzieję że będzie lepiej ! 8) 8)
SkOwRoN

Postprzez Ader 2005-09-20, 8:38 pm

reszta grupy dojezdza a ja mialem przystanek wczesniej :) . Nas okolo 150 osb dopingujemy przez 20 minut potem piknik.Odra co tam krzyczy i prezentuje Ultras. O grze pilkarzy ,szczegolnie Warakomskiego nie wypowiem sie...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez adas 2005-09-20, 9:01 pm

olo69 napisał(a):Mam prośbe do obecnych na meczu, niech ktos skomentuje grę Zubanovica.
Grę to zbyt wielkie słowo, był na murawie podobnie jak Paweł robiący zdjęcia
adas

Postprzez emdżej 2005-09-20, 9:05 pm

Ja powiem tyle. Spodziewałem się zaciętej walki. Szkoda, że w Polsce zawsze przywiązuję się bardzo małą wagę do Pucharu choć nie ukrywam, że byłem zwolennikiem występu w pierwszej drużynie Gmaja i Smarzyńskiego. Ale tu nie chodzi tylko o skład, ale i zaangażowanie. Taka polityka klubu i już. Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Najważniejsza jest liga i awans do ekstraklasy. I tego się trzymajmy.

P.S. Wielkie podziękowania i wielki szacunek dla Pana Rudego.
emdżej

Postprzez Sadek 2005-09-20, 9:06 pm

Słaba widoczność z sektora gości, słabo cały zespół, cos tam Chwalibogowski biegał ze Skrzypkiem, Moraś troszke lepiej, Bęben bez szans przy kilku bramkach, występ przeciętny, ale nie ma co sie dziwić skład rezerwowy

Sadek
dj. transfer

Postprzez IQ 2005-09-20, 9:08 pm

Szkoda pisać. Tragiczna gra Butryna i Malinowskiego. Zubanowicz też strasznie słabo, podobnie jak Małocha. Pochwalić to w zasadzie można tylko Chwalibogowskiego za 20 minut w 2 połowie - kilka razy ładnie urwał się na skrzydle i zacentrował. Skrzypek mimo bramki jak zwykle - bieg po skrzydle i wywrotka - raz jest faul a raz nie, ale zagrożenia z tego żadnego. Co do Bębna to nawet sporo obronił, a przy bramkach chyba nie bardzo mógł coś zdziałać.
Niestety nie tylko piłkarze w konfrontacji z pierwszoligowcami znacznie odstają. Stadionik Odry malutki, kameralny ale jest oświetlenie, duuużo większa trybuna kryta niż u nas oraz jest jeszcze coś o czym na Ludowym nikt nie słyszał - catering (trudne słowo panie R).
pzdr
IQ

Postprzez warchlak 2005-09-20, 10:01 pm

beznadziejna gra naszych grajków. widać było przepasc między 1 a 2 liga aczkolwiek graliśmy rezerwą ale podobniez trener Tochel mówił coś w stylu pokażcie mi ławke a ja wam powiem jaki macie zespoł. czyli mamy bardzo słaby zespół z tego wynika. gra obrońców na poziomie A klasy. Bęben tez nie pokazał się przed swoim dawnym pracodawcą. w rewanżu na pewno nie odrobimy tych strat nawet jak byśmy grali 1 składem
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna