Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sebek 2005-08-17, 12:00 pm

Cieszę się że pan SPRAWIEDLIWY nie przechodzi obojętnie obok moich postów! Jeszcze bardziej cieszę się że przychodzi pan na mecz -ukochanego przez wszystkich kibiców ZAGŁEBIA!Musiał Pan jednak chyba ominąc te w tym sezonie,skoro uważa Pan że Butryn "zapieprza".LITOŚCI!!!I nie trzeba być w młynie,aby usłyszeć podobne opinie na ten temat.Poza tym czy na tym forum przyjęło sie tylko bezkarne nadawanie na W. Małoche???Bo jeżeli napisze się coś na innego zawodnika to jest już afera.Dla mnie Butryn jest chybionym zakupem!Takie jest MOJE zdanie z którym oczywiście nie musi się Pan zgadzać!!!Do tego nie piszę nic obraźliwego,tylko wyrażam swoje zdanie na dany temat.I nie jestem typem pesymisty,który wiecznie narzeka ,jak widać to w wyciętych przez Pana Sprawiedliwość skrawkach moich postów.Bo zawsze wyróżniam zawodników,którzy zaprezentowali się moim zdaniem na plus w meczu.To byłoby tyle na ten temat.
Pozdrawiam
Sebek

Postprzez MarcelZS 2005-08-17, 12:48 pm

Włączając się do dyskusji odnoście Butryna, pragnę zaznaczyć, iż jest to zawodnik raczej w typie defesywnego pomocnika, rozbijającego zaczątki ataków drużyny przeciwnej w środku boiska, przejmujący, bądź raczej przecinający podania przeciwnika. Napewno jest waleczny, ambitny i bardzo chce grać w 11, ale to nie zawodnik który zagra jak Ujek, bądź Lachowski w ofensywie tj. raczej nie rozegra piłki, z której padnie bramka.

Może być przydatny, ale jako konstruktora akcji ofensywnych ja go niewidzę, być może nie takiego zawodnika szukał Trener, ale z drugiej strony jest Chylaszek, na którego ja osobiście liczę i chciłbym, żeby zagrał cały mecz z Lechią, choć to wymagało by zmiany ustawienia lini pomocy.

Ale życzę Krzyśkowi, jak najwięcej udanych meczy w barwach Zagłębia i cierpliwości ze strony kibiców, niech gra to co potrafi najlepiej.
MarcelZS

Postprzez maras24 2005-08-17, 2:22 pm

Jeżeli myślimy o awansie to jak inaczej sobie wyobrazacie scenariusz sobotniego meczu jak nie nasze zwycięstwo???!!!U siebie wygrywać trzeba wszystko a tym bardziej mecze z beniaminkami.Co z tego że Lechia nie przegrała w 3 meczech??W zeszłym sezonie też przyjechał super pewniak-beniaminek z Kilec i chociaż wcześniej przegraliśmy z Radomskiem Polkowicami Kujawiakiem i remis z Mławą to złomotalismy Kielczan 4:1.Także mimo słabego meczu z Ruchem typuje 2 lub 3:1 dla Zagłębia.Szkoda tylko że bez kibiców Lechi się obędzie :evil:
maras24

Postprzez rrrr 2005-08-17, 3:56 pm

Na temat Butryna mozna powiedziec tyle: Malina jest lepszy.Mozna sobie to było dokładnie porównac na Ruchu. Poza tym na placu ZAWSZE powinien byc fachowiec od rzutów wolnych, ktory może rozstrzygnąć mecz choćby w ostatniej minucie.
A najważniejsze jest to, że Pitry powinien mieć ZAKAZ POWROTU na swoją połowę. Z dwóch powodow: po pierwsze dlatego, że szkoda jego sił na to od czego sa pomocnicy, a po drugie, najwazniejsze - jest w stanie sam sobie poradzic z 2-3 przeciwników (ale tylko wtedy gdy będzie miał dość sił)
rrrr

Postprzez maras24 2005-08-17, 4:34 pm

Widze że temat Zagłębie Sosnowiec--Lechia Gdańsk powoli zamienia sie w "Krzysztof Butryn:za i przeciw..." O ewentualnej grze pana Krzysztofa w tym meczu pogadamy po meczu póki co skupmy sie na temacie... :lol:
maras24

Postprzez Greg1906 2005-08-17, 6:29 pm

W temacie Krzysztof Butryn powiem, że będzie 1-0. Ale nie zdziłbym się gdyby było 0-1.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez slawojka 2005-08-18, 7:56 am

Śledząc dotychczasowy rozwój wydarzeń, mam kolejne spostrzeżenie:
otóż w rozegranych trzech meczach, Lechia za każdym razem traciła jako pierwsza bramkę i potem goniła wynik. To obrazuje, że nie załamują się po utracie gola, a wręcz przeciwnie - pełna mobilizacja. I w każdym meczu tracili dokładnie jedną bramkę.
Zatem 1:0 i jedną passę im przerwiemy, a drugą podtrzymamy na pocieszenie :wink:
slawojka

Postprzez Wally 2005-08-18, 8:51 am

Skład pełny, bez kontuzji (tylko D. Kruszyński).

Pan W.W. zapytany o nastawienie przed meczem odpowiedział: liczy się tylko zwycięstwo. I ja mu wierze 8) Wygramy!
Wally

Postprzez kyru 2005-08-18, 11:53 am

Z jednej strony beniaminek, który nie uległ już takim drużynon jak Widzew i Jagiellonia, z drugiej Zagłębie okrzepłe stabilne i nastawione o grę o awans. Szykuje się ciekawy mecz, gdzie wynik jest sprawą otwartą. Faworytem jest drużyna Zagłębia i jeżeli patrzeć na poprzedni sezon to wynik remisowy nie wchodzi w rachubę. Wszystiego u siebie nie da się wygrać i nawet najlepsi tracą punkty. Mam jakieś złe przeczucie co do tego meczu. Oby moje obawy się nie potwierdziły i Zagłębie skasowało 3 punkty.
kyru

Postprzez ASTER 2005-08-18, 12:39 pm

Widziałem Lechie w jednym spotkaniu, mają bardzo wybieganą drużynę ( zwłaszcza pomocników i napastników), poza tym ambicje, dużo wiekszą niż nasi grajkowie. Jak chcemy wygrać to trzeba biegać przez 90 minut, bo Lechia nie odpuści!
ASTER

Postprzez MACIEK 86 2005-08-18, 12:46 pm

A mecz poprowadzi sędzia Mariusz Górski (Łódź)
MACIEK 86

Postprzez Minion 2005-08-18, 2:17 pm

Skromnym swoim zdaniem poprę tezę o wygranej Zagłębia,lecz mecz raczej się będzie toczył na NASZEJ połowie boiska :-D
Minion

Zaglebie - Lechia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-18, 2:32 pm

Mecz z Lechia to przeciez mecz z tradycjami od prawie pol wieku z wielkimi nazwiskami chociazby takimi jak rodzina KORYNTOW a coz to byl za stoper oczywiscie Senior.
A w sobote spotkaja sie dwie druzyny prowadzone przez mlode pokolenie trenerow - nasz trener z pewnymi osiagnieciami oraz Pan Kaczmarek - jr
ktory wprowadzil LECHIE na zaplecze ekstraklasy.
Dwoch trenerow dwa rozne sposoby, style gry, nasz znamy brzydka gra a skuteczna, natomiast Lechia gra w stylu anglikow pilke szybka i do samego konca meczu. Prowadzac jeden zero nie ma sie pewnosci, iz mecz jest wygrany bo w koncowce mozna go przegrac - potwierdzeniem jest post Kol. ASTER.
Przekonamy sie w sobote , ktory styl bedzie skuteczniejszy, a nie zapominajmy ze Kaczmarek jr to rowniez uczen swego Ojca BOBO Kaczmarka. Zobaczymy w sobote. Ja wierze w moje ZAGLEBIE.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez universal 2005-08-18, 6:27 pm

8) ...jeżeli Zagłebie bedzie grało dobrą piłke od pierszych minut ...i mocno przyciśnie mamy mecz wygrany...ja stawiam 3-1 dla chłopaków z Sosnowca...
universal
Zagłębiak

Postprzez twari 2005-08-18, 6:39 pm

Wyniki naszych rywali budzą respekt... najbardziej boli potyczka z Widzewem... :/ Mam nadzieję ze pojedziemy z nimi jak z Koroną! Z drugiej strony z kim mamy zremisowac w tej rundzie? Mysle ze moze to byc wlasnie Lechia. Ale nawet wynik remisowy nie bylby zly! Zalezy jak potoczy sie spotkanie! Bo gdybysmy prowadzili 1-0 i po cofnieciu oni pykneliby nam bramke to byloby malo przyjemnie...
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna