BARAŻE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2005-06-16, 9:18 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=292150
ciekawe dlaczego nieprzyznano walkowera dla Ruchu za mecz z Koroną tam chyba też nie dokończono meczu - Ruch zagrałby wtedy z Unią Janikowo i zakończył dwuletnią agonię spadkiem
olo69

Postprzez Pesto 2005-06-16, 10:49 pm

SCORPARO napisał(a):
zgredos napisał(a):
WOJTEK napisał(a): NIE MYŚLAŁEM, ŻE TO KIEDYŚ POWIEM - TRZYMAM KCIUKI ZA SZCZAKOWIANKĄ.

Ja też

Nie jesteście sami ... nienawidze "BYTUMIA"

a ja właśnie życzę Polonii awansu.

Lwowska trójka (Polonia+Piast+Odra) przynajmniej przyjeżdżała do nas w porządnej liczbie, czego o szczak.wiątkach nie idzie powiedzieć.

Niech ten skorumpowany klubik z gimnazjum-młynem leci do III ligi na pysk. Takich derbów mi nie żal.
Pesto
kumaty

Postprzez bankier 2005-06-16, 11:41 pm

Moje zdanie w tej kwestii - wolę "derby" z gimnazjalistami ze Szczakowej niż partyzantkę w okolicach ul. Olimpijskiej w Bytomiu. Swoją opinię opieram na doświadczeniach z sezonu 2004/2005 gdzie śląskie kluby (i policja) niechętnie widziały na swym terenie kibiców Zagłebia. A Jaworzno - liczba mówi sama za siebie... a i stadion (w porównaniu z Bytomiem) mają przynajmniej na drugoligowym poziomie. Mój typ w tej parze Szczakowianka (bez uwzględniania elementów czysto piłkarskich)!
bankier

rozdrażnię Wojtka ;–) :-))

Postprzez Blajpios 2005-06-16, 11:53 pm

A może tak pójść dalej - okazać solidarność zespołowi ze "wchodzącego w Zagłębie miasta"? Oczywiście, że nie chodzi o rozdrażnienie drugiego tylko dla rozdrażnienia. Też nawiązuję do wypowiedzi Wojtka, że nie spodziewał się, iż będzie "trzymać kciuki za Szczakowiankę". Doskonale tu wyszło na jaw - pośród innych rzeczy - że główna i mocniejsza granica jest ze Śląskiem, co jest niezależne od możliwej z nimi współpracy Zagłębia. Inne wszakże niż ta ze Śląskiem, granice Zagłębia są jeszcze nie tak wykrystalizowane: pod pewnymi względami odnosić to można nawet nie tylko do Jaworzna ale i do Mysłowic, biorąc pod uwagę południowo–zachodni zakątek. Jaworzno zaś to bezsprzecznie - sprawa nie tak kontrowersyjna jak Mysłowice.
Tymczasem konieczność wzmacniania swego rozumieją nawet Ślązacy (prez. Uszok niedawno wskazywał, że chcąc się liczyć w UE Śląsk musi mieć centrum nie tylko z Katowic złożone, ale zaproponował Chorzowowi i Świętochłowicom jedność, jako ten organizm centrum Śląska, czyli "Katowic rozwojowych"). Tylko Zagłębie przeciwnie: chce dywagować nie tylko czy lepsze jest 100 % krwi czy 99 % zagłębiowskiej - ale wręcz czy w tej 100 % aby bordowy jej odcień nie jest lepszy niż wiśniowy. Tacy "emocjonalni ideowcy zagłębiowscy" jakby zupełnie nie rozumieli, że jednocześnie mówią: "wystarczy, jeżeli to «sprawdzone co do krwi Zagłębie» stanowić będzie jedynie 15 % populacji z terenu, na który sięga Zagłębie".
A - w związku z tym, że Ślązacy rozumieją potrzebę swego wzmacniania (choć jest ich tylu więcej!) - wybór teraz jest swoisty! Jeżeli Jaworzno, mające tak samo Małopolskie korzenie, tyle że to do dziś jest bardziej widoczne - nie "polubi się dogłębnie jak rodzina" z Zagłębiem: to Ślązacy nie mają wątpliwości, jaka jest "ich rzeczywistość". Czy to w Sporcie, czy w innych gazetach piszą o Jaworznie bez cienia "ekwilibrystyki": śląskie miasto, śląski klub. Nie podejmując odwagi rozwoju - Zagłębie samo sobie "strzela samobója".
Jednym słowem, "nie ma wyjścia" ;–)
Wojtek pokazał dobrą drogę. Choć może - "nieco zbyt nieśmiałą"?!
Blajpios

Postprzez twari 2005-06-17, 12:10 am

Blajpios Zagłębie nie strzela sobie samobuja! Wrecz przeciwnie! Jaworzno nie chce, nigdy nie bylo i nigdy nie bedzie nalezec do Zagłębia Dąbrowskiego wiec dlaczego mamy sobie go przywlaszczac? Nie potrzebujemy odrzutu ktory sam nie wie jaka ma tozsamosc! Niby blisko do K-c ale tez i Krakow nie daleko... Jest i Sosnowiec.. jest tez Chrzanow.... sami nie wiedza do kogo sie przyczepic...
Czlowieku - zeby tam dojechac trzeba sobie kupowac inne bilety a Ty tu wyjezdzasz z tekstami o jakiejs integracji!

A jesli nawiazujesz do wypowiedzi Uszoka o poszerzaniu "centrum Śląska" o kolejne miasta to zauwaz ze robi to uczac sie od nas! :) U nas coraz bardziej zazebia sie wspolpraca miedzy miastami i region Zagłębia Dąbrowskiego coraz bardziej sie ujednolica natomiast na śląsku jest jeden wielki hasiok!
Mysle ze budowa wspolnego stadionu Zagłębia Dąbrowskiego bylaby ukoronowaniem prac wlozonych w scalanie naszego regionu i budowanie jego tozsamosci!

PS. Sorki za bledy i jakies dziwne zdania jesli takie mi sie zdazyly ale ta godzina i zmeczenie dają popalic....
twari

Postprzez Greg1906 2005-06-17, 9:10 am

Tradycyjnie życze hanysom jak najgorzej. Nie widze żadnego powodu dla którego Ruch mialaby spotkać nagroda w postaci pozostania w drugiej lidze. Niech sobie hanysi na swoich śmiesznych "stadionach" graja derby w trzeciej lidze. Zyczę pozostania Radomiakowi. I spadku Odrze.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Lars 2005-06-17, 10:18 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=292356

przez takie zachowanie kibiców zycze Poloni zwyciestwa ze Szczaksą.
nie mają kasy, na nic nie ma, ale starają sie, próbują. a dał przykład w Sosnowcu Baczyństki ze jak sie chce to mozna zrobic cos z niczego. wiec moze im tez sie uda. w sumie hanysy, ale... mają chęci.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez xXx_1906 2005-06-17, 11:34 am

Wolę Polonię Bytom, patrząc z kibicowskiego punktu widzenia prezentują przyzwoity poziom, w przeciwieństwie do konfidentów ze Szczakowej. Dalej Radomiak, bez dwóch zdań ciekawszy rywal niż Stal Gorzyce. Piast - Unia Janikowo, wolę Gliwice. No i zostaje nam Ruch ze Zniczem. Mimo wszystko wolę Ruch, w końcu to 14-krotny mistrz Polski.
xXx_1906

Postprzez WOJTEK 2005-06-17, 12:02 pm

WG MNIE RUCH POWINIEN ZLECIEĆ NA RYJ DO 3 LIGI . DLACZEGO ?? PO PIERWSZE :
NIE BĘDĄ MIEĆ JUŻ KŁOPOTU Z KIBICAMI GOŚCI.
PO DRUGIE : WYŚMIEJE MOJEGO KOLEGĘ I ZEMSZCZĘ SIĘ ZA 5 LAT PRZEŚLADOWAŃ W SZKOLE. :lol:
POLONIA ? PRZYPOMNĘ TYLKO SŁYNNĄ "ŚLĄSKĄ GOŚCINNOŚĆ". A W JAWORZNIE NIE BYŁO ŻADNYCH KŁOPOTÓW Z WEJŚCIEM NA STADION. WEĹšMY TO POD UWAGĘ.
W POZOSTAŁYCH PARACH PARACH JESTEM ZA PIASTEM I RADOMIAKIEM. Z OCZYWISTYCH WZGLĘDÓW.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez olo69 2005-06-17, 4:43 pm

ja bym wolał żeby Polonia i Ruch zagrały w 3 lidze, Polonia to raczej nie da rady Szczakowiance, ale Ruch dobrze trafił i chyba się utrzyma (niestety)
olo69

Postprzez Pesto 2005-06-17, 5:56 pm

ja w sprawie Ruchu :lol:
wiem że to klub z potężnymi tradycjami , ale za chlewno - etniczne odzywki życzę im spadku.

Piast i Radomiak niech zostają , wielkie NIE dla wiosek w II lidze.
Pesto
kumaty

ruch do 3 ligi PRECZ!!!!

Postprzez kret75 2005-06-17, 6:09 pm

Ha kibice rucha niewejdą na mecz w Pruszkowie i bardzo dobrze hanysom!!
kret75
Osiedle Piastów

Re: ruch do 3 ligi PRECZ!!!!

Postprzez Kamil^ 2005-06-17, 6:10 pm

kret75 napisał(a):Ha kibice rucha niewejdą na mecz w Pruszkowie i bardzo dobrze hanysom!!

Zacznijmy od tego, że oni by tam pewnie nie pojechali.
Kamil^

Postprzez UK 2005-06-17, 6:20 pm

U siebie dużo ich przyjdzie. Na cichej mają wjazd za friko podobno.
Wolę Znicz Pruszków w 2 lidze, a nie tych niebieskich :evil: . Przynajmniej w 3 lidze z sektorem gości będą mieć większy spokój :D . Radomiak, Piast zostaną pewnie. Bytom i szczakowa - pulonia 3 liga, ale obawiam się, że będzie odwrotnie (obym się mylił). Jedni i drudzy i tak kasy na dostateczne występy w 2 lidze nie mają.
UK

Re: ruch do 3 ligi PRECZ!!!!

Postprzez gruby 2005-06-17, 7:08 pm

Kamil^ napisał(a):
kret75 napisał(a):Ha kibice rucha niewejdą na mecz w Pruszkowie i bardzo dobrze hanysom!!

Zacznijmy od tego, że oni by tam pewnie nie pojechali.

oj przepraszam A. największa fanka Ruchu,jedzie... 8) 8)
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna