ZAGŁĘBIE Sosnowiec - JAGIELLONIA Białystok 27.05.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Smok Wawelski 2005-05-25, 6:56 am

Thomi napisał(a):Moze kibice Jago beda sie zle czuc bo to zmiana klimatu z polnocny na poludniowy ;) moze ich dobic zly wynik ;] ale zycze sobie i wszystkim Zaglebiakom abysmy sie my czuli dobrze nie od klimatu a od wyniku :] 1-0 dla nas :]

Myślę, że Wisłą zadba by im się szybko klimat południa spodobał :twisted: <melanż> :twisted:

O formę kibiców Jagi się nie martwcie ;)
Smok Wawelski

Postprzez VasquezBKS 2005-05-25, 12:20 pm

Witam!

Zapowiada się świetny mecz, zlądujemy do Was w sile ok. 400 głów (szacunkowa prognoza) plus Armia Białej Gwiazdy (zapewne drugie tyle), więc będzie ciepło i to nie tylko ze względu na pogodę. 8)

O wyniku zadecyduje forma dnia, ale mój prognostyk to 3:2 dla Jagi.

PS.
Przypominam, że pomimo iż grają mniejsi bracia (odpowiednio Zagłębie Legii oraz Jaga Wisły), to liczy się tylko kulturalny doping. Pozdro
VasquezBKS

Postprzez keff79 2005-05-25, 12:53 pm

VasquezBKS u nas zawsze jest kulturka :twisted: ..btw widze że obstawiamy tak samo ZS 3:2 Jaga! heh.. - spotykają się dwie drużyny z tradycjami, dobrą forma i wiernymi kibicami bo tak oceniam i Was i Nas! także musi byc pięknie! ..ps. tylko nie rzucać mi na murawę kartaczy i innych kiszek ziemniaczanych to będzie git!
keff79

NIE RÓBCIE KICHY!

Postprzez GEBELS 2005-05-25, 2:18 pm

keff79 napisał(a):VasquezBKS u nas zawsze jest kulturka :twisted: ..btw widze że obstawiamy tak samo ZS 3:2 Jaga! heh.. - spotykają się dwie drużyny z tradycjami, dobrą forma i wiernymi kibicami bo tak oceniam i Was i Nas! także musi byc pięknie! ..ps. tylko nie rzucać mi na murawę kartaczy i innych kiszek ziemniaczanych to będzie git!

wIDZE,ŻE MACIE PAMIĘĆ SŁABĄ!, ajesienią gdy mieliście zakaz wyjazdów to właśnie Kibice J agiellonii Wam udostępnili swoje miejsca abyście mogli oglądać Zagłębie w Białymstoku!,po co taka napinka,nie wspone już o tej wywłoce HANYSCE "pesto"-zgorzkniała napinaczka,jakieś to dziwne,że Admin nie wykasował jej postów i jej nie zbanował.Co ona szpanuje,przed kim przed kibicami Jagiellonii,jedna z lepszych ekip w Polsce,a chłopaków tak jak ona pisze "KUMATYCH" kilkunastu zanm osobiście z puchy i to po pajdach.
ZBANOWAĆ-wytłuka,bo i Wam i nam LEGII robi obciach wieśniara!
Nie przypominam też,żeby z B-stoku ktoś się napinał teraz i rundzie jesiennej,także zanim coś napiszecie myślcie i nie robić wiochy.
A pestke sam znajdę w piątek i do lasu zawiozę i osobiście zakopię frajera!
Białystok! to miasto ponad 300 tysięczne, wielokulturowe,mają potraw mnóstwo,nie tylko kiszkę-która apropo jest smaczna,w Wa-wie też mamy potrawy regionalne i jak się nie mylę u Was tez ich nie mało i nikt nie napinał się do Was czy będziecie rzucać krupniokami,czy czymś tam jeszcze.
Żart jest śmieszny jak ma sens!
Także ziomy nie róbcie wioski i docenić prawdziwych ultrasów,że tak silną ekipą do Was jadą tyle kilometrów,to jest też wyraz szacónku dla Was i Waszego Klubu!,bo kto nawet w 1 lidze ma tyle km. do przejechania i wynajmuje 2 składy,a i jesienny gest Jagielloni także zasługuje na szacunek,bo inni by się cieszyli ,że was tam nie będzie i nie wspomożecie swojej drużyny dopingiem.
Respekt i pamiętać o honorze ultrasa inaczej robi sie kicha!,a napinke i szpanowanie zostawić sobie do pabów!
Ps. nie gracie z Wisłą tylko z Jagiellonią,a więc też o tym nie zapominamy,bo zacznie się pomiędzy W-wą,ą Krakowem kocioł i będzie lipa zamiast meczu który pewnie pobije swoją oprawą i grą nie jednego pierwszoligowca!,a wynik wiadomo każdy za swoimi,ale w tym przypadku "Niech wygra lepszy"
Narka do piątku,My wam pomożemy w dopingu,a dalej już wszystko w nogach piłkarzy.!
Mistrz Legia Mistrz![size=9]
[/size] :P
Ostatnio edytowano 2005-05-25, 2:23 pm przez GEBELS, łącznie edytowano 1 raz
GEBELS

Postprzez buli11 2005-05-25, 2:23 pm

Tylko nie krupniokami :!:
buli11

oj! sory bardzo!

Postprzez GEBELS 2005-05-25, 2:28 pm

buli11 napisał(a):Tylko nie krupniokami :!:

o i to jest rozmywanie i niepotrzebna napinka,dałem tylko przykład,cofam "krupnioki"kiełbasa niech będzie,tak i kiszka ziemniaczana jak się nie mylę pochodzi z oddalonych od Białegostoku Krynek(60 kilometrów)
Przepraszam Pana! :lol:
GEBELS

Postprzez wieszczu 2005-05-25, 2:49 pm

Legionisto Gebels daruj sobie te wszystkie pouczenia.My wiemy jak się mamy zachowywać.Każdy zorientowany w temacie kibic wie,że fanom Jagiellonii należy się szacunek.U mnie będą go mieć zawsze(mam nadzieję).Jedna czy dwie nieprzemyślane wypowiedzi nie mogą kreować ogólnie negatywnego wizerunku Jagi,bo ten jest(jak sądzę)w naszych wyobrażeniach raczej pozytywny.
wieszczu
Żółta kartka

re

Postprzez Qba 2005-05-25, 3:05 pm

jak widze Pesto ma nawet w Warszawie swoich wielbicieli (Ci z Bialego juz sie ujawnili :) ) moze jakis fan klub powstanie?

a co do tematu to oczywiscie Jagielloni nalezy sie wielki szacunek za to, jakich kibicow maja, za ich wyjazdy itd. nie moge sie juz doczekac piatku, bo to moze byc kibicowsko najlepszy mecz w rundzie wiosennej.

pozdro
Qba

Postprzez GEBELS 2005-05-25, 3:14 pm

wieszczu napisał(a):Legionisto Gebels daruj sobie te wszystkie pouczenia.My wiemy jak się mamy zachowywać.Każdy zorientowany w temacie kibic wie,że fanom Jagiellonii należy się szacunek.U mnie będą go mieć zawsze(mam nadzieję).Jedna czy dwie nieprzemyślane wypowiedzi nie mogą kreować ogólnie negatywnego wizerunku Jagi,bo ten jest(jak sądzę)w naszych wyobrażeniach raczej pozytywny.

Wieszczu! nikt Was nie uczy,a tym samym do Was się nie p......la!,mam nadzieję,że inni Kibice Zagłębia nie wezmą do siebie tego co napisałem tak jak Ty i poprzedni rozmówca.Spójrz obiektywnie jak to właśnie wygląda z boku jaki to jest szacunek i czy to było wogle potrzebne,a skoro Ty wziąłeś to tak osobiście i ktoś tam wyżej te krupnioki,teraz tylko brakuje wśród Kibiców Jagi podobnego spojrzenia i przez 1 czy tam 2 wpisy coś co trzeba latami budować(nie mówię o zgodzie,ale o szacunku)jedna osoba,mam tu na myśli "pesto",nie wadomo zresztą do końca o co jej biega,może zniweczyć słuszne w założeniu postawy i dzialanie wielu osób,także miej i to na uwadze,nie tylko szowinizm regionalny,który zreszta zawsze był i będzie pod każdą szerokością geograficzną,choćby nie wiem jak był skrywany.W dalszym ciągu uważam ,że osoby nie mają ce odpowiedniego stosónku do pewnych spraw nie powinny się wogle udzielać w takich miejscach jak forum,a wypowidzi obraźliwe,bądź chamskie powinny być usuwane ,a wraz z tym i osoby bez mózgu,chrzaniące od rzeczy po antku,albo trawie.Z całym szacunkiem dla Ciebie ,dla mnie "pesto" jest miękim f.....tem pod postacią baby której już nikt i nic nie dogodzi,a swoim zachowaniem robi lipę ogólną ludziom którzy utorzsamiają się z Zagłębiem,a tym samym z Legią,chyba ,że coś przeoczyłem w temacie o Nas i coś złego się zaczyna dziać.Może jeszcze z kilka osób tak myślących jak "pesto" i skłuca wszystkich,a menda pewnie czyta i dusi się z radości ,że jest na świeczniku i ,że zaistniała.Znalazła najdurniejszy z możliwych sposobów na zaistnienie,ale jak widać skuteczny i tym samym cel osiągnęła!
tyle więcej w tym temacie nic nie powiem bo nie jest wart zachodu.
Tak jak pisałeś większość wie o co biega i tak ma być i jest OK.Pozdrowienia i bez urazy!
GEBELS

Postprzez BKS. 2005-05-25, 3:36 pm

Spoko , ze osoby w poruszaja temat szacunku , mysle ze obu ekipom sie nalezy bo czy LEGIA ,WISLA czy ZAGLEBIE to zawsze mecz wnosi cos nowego a jesli niektorzy napinacze koniecznie chca zaistniec to proponuje na forum AMICI - bez urazy , ale tam ani tradycji ,ekipy ani szacunku nie widac. Pozdro. niech wygra LEPSZY........ :twisted:
BKS.

Postprzez wieszczu 2005-05-25, 3:43 pm

Gebels na pewno jest dużo racji w tym co napisałeś.Pesto w żaden sposób nie bronię,co więcej jego posty dotyczące Jagiellonii,delikatnie mówiąc nie budzą mojego entuzjazmu.Jednak prawda jest też taka,że gościa po prostu nie znam i nie chciałbym go zbyt pochopnie oceniać,bo czasami człowiek może się po prostu pomylic.Każdy ma prawo do swoich sympatii,a że akurat nie lubi Jagi. No cóż...Ale to też nie znaczy,że może ich obrażać w sytuacji,gdy na to nie zasługują.Tutaj się zgadzamy.Pozdrawiam.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez tomas1906 2005-05-25, 3:45 pm

wiem o co chodzi gebelsowi i w pelni sie z nim zgadzam [no moze bez tych wyzwisk na pesto] ale nie mozemy traktowac jagi jak druzyny z okregowki a ich kibicow jak niedorozwojow z pulnocy bo oni na to nie zasluguja wrecz przeciwnie jedna z lepszych ekip i szcunek sie im nalezy a wojne psychologiczna lub tego typu zeczy zostawcie w domu
tomas1906

Postprzez Kamil^ 2005-05-25, 3:51 pm

Pesto prosze się nie przejmować. Jego posty traktujcie jak powietrze.(do kibiców Jagi)
Kamil^

Postprzez asdf 2005-05-25, 4:23 pm

Temat brzmi "Pesto" ? Po co personalne wrzuty na forum ? Nie macie nic do napisania w temacie pilkarskim to nie piszcie nic. Prowadzacy wie jak ma spiewac, FB jak palic, wiec wskazowki sa zupelnie niepotrzebne. A mecz bedzie z pewnoscia ciekawy, obie druzyny sie odslonia i rusza do ataku. Mam nadzieje ze pan Tochel dokona slusznego wyboru w obsadzie ofensywy.

Ps. Trzymajcie poziom forum jaki byl dotychczas.
asdf

Postprzez wieszczu 2005-05-25, 4:39 pm

Ciśnienie tego meczu jest juz bardzo duże zarówno u nas jak i w Białymstoku,czy nawet w Krakowie.Nie ukrywam,że bardzo mnie to cieszy.Przeczuwam atmosferę na trybunach nie gorszą od tej w meczu ze Śląskiem w III lidze.Frekwencyjnie też powinno być super.Pokażmy gościom z Jagi i Wisełki na co nas tak naprawdę stać.Jestem o tym przekonany,że tym razem się wzajemnie nie zawiedziemy.
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna