Nie ma zgody na transmisje w Tele5. !!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2005-03-11, 11:08 am

HEHE , PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI.
MÓJ PRZYJACIELU, POKAŻ MI ,PROSZĘ MIEJSCE GDZIE NAPISAŁEM ,ŻE WOJTEK JEST PRZECIW TRANSMISJOM, ŻE TO WOJTEK JEST PRZECIW NOWYM REKLAMODAWCOM I , ŻE WOJTEK UWAŻA,ZE KASY DOSYĆ.

JEDNAK Z MOICH WIELU WIZYT W KLUBIE WYWNIOSKOWAŁEM ,ŻE OBECNY WŁAŚCICIEL JEST NIE DO KOŃCA PRZEKONANY DO DO NOWYCH SPONSORÓW, ŻE TAK TO UJMĘ.
WCALE NIE MIAŁEM ZAMIARU DEPRECJONOWAĆ TWOJEGO ZDANIA, WRĘCZ PRZECIWNIE, JEST ONO CAŁKIEM SENSOWNE. JEDNAK CO Z TEGO ? NIC , BO WŁAŚCICIEL KLUBU POWIEDZIAŁ NIE.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-03-11, 1:05 pm

Wczesniej wypowiadalem sie w sprawie transmisji ze spotkan ZAGLEBIA w Sosnowcu (slownie:DWA) prze TELE 5. Otoz jestem ZA SPRAWOZDANIAMI TELEWIZYJNYMI ZA OPLATA.
Otoz wiadomsc z pierwszej reki : TELE 5 zamierza przeprowadzic 2 transmisje za FRICO, natomiast Dyrekcja ZAGLEBIA wyrazi zgode na transmisje za uzgdniona kwote w polskich zlotych KROPKA.
Otoz wszystkie wymysly na stronie mijaja sie z prawda a Kol. IQ przylozyl z grubej rury - proponuje , aby sie zastanowic.

Szanowni Koledzy to po co ta cala zabawa transferowa, aby sie bac pokazac szerokiej publicznosci jaka zbudowano druzyne.
To przeciez tylko woda na mlyn tych NAPIETYCH ktorzy beda mieli fantastyczne tematy kogo zwolnic i tak trenera, Dyrektora noi zawodnikow.

Nie bojmy sie pokazac ZAGLEBIE w telewizji to tylko wyjdzie na dobre dla zawodnikow, Klubu i Kibicow.

Dzisiejszy Przeglad Sportowy podaje budzety Klubow II ligowych wg. gazety ZAGLEBIE ma budzet 2,5 mil zl natomiast BELCHATOW 6 mil. zl a KOLPORTER,KUJAWIAK i JAGIELONIA - po 5 mil. zl odziwo WIDZEW - 4 mil. zl a KSZO 3,2 mil. zl sa to Roczne Budzety Klubow.

Na naszej stronie pada kwota min. 100.000.- zl - Sponsor ktory wplaca do ZAGLEBIA. Wg mojej wiedzy i doswiadczenia SPONSOR 100,000.- przy wkladzie Wlochow 2,5 mil - to jest po prostu uzupelnienie biezacych wydatkow bez zadnych praw w Klubie.

Natomiast stanowcze NIE - Kol. WOJTKA - rozumiem, iz wlasciciel wloski nie chce sponsorow duzych, malych - chce zarzadzac KLUBEM jednoosobowo wedlug wlasnego uznania.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

"na marginesie"

Postprzez Blajpios 2005-03-11, 2:56 pm

W zasadzie bardziej pasowałoby to może do działu o funkcjonowaniu serwisu, ale akurat tu kwestia była niedawno poruszona, więc "ad hoc" dopiusuję, niejako "dwukrotnie" (dzięki, LucasUSA) "wywołany do tablicy". Otóż - trzeba rozróżnić. Pisanie grafomańskie stricte, czyli nawet subiektywnie przez autora mało nastawione na rozwinięcie tematu. "Do ścigania jednoznacznie". Drugie - już nieco niebezpieczne: rozwlekłe, lecz jednak nie ściśle grafomańskie, subiektywnie piszący coś rozwija w temacie, natomiast "przyplątują mu się" rozwlekłości, nieporadności itd itp. (w tych przyplątywaniach właśnie jest niebezpieczeństwo, że staje się zaśmiecaniem). Miałbym nadzieję i w tym nurcie się nie zmieścić, mam nadzieję, że nie wpadłem w takie tryby, choć zdaję sobie sprawę ze swoistego niebezpieczeństwa - i faktycznie czasem dla odbiorców przez to mogłem się tu mieścić - gdy choćby z pośpiechu pisze się skrótowo, nazbyt skrótowo, albo "myśli równolegle z pisaniem co do nowych, dodawanych w trakcie wątków" albo w końcu jest po prostu b. późna pora itp. itd. Tam jednak, gdzie jest trzecia możliwość, czyli składnie przeprowadzona merytoryczna wypowiedź a jednak długa: to może wręcz też można zauważyć, że jest to coś wnoszącego przemyślenia do dyskusji, można też docenić wkład czasu, że ktoś jednak tyle wysiłku włożył, więc uważa sprawę za ważną a także PT Odbiorców, że chce im coś przedstawić do głębszej analizy.
Zwłaszcza przy tym ostatnim aspekcie, chciałbym się mocno przeciwstawić polskiej pewnej słabości, jaką jest swoista "pogarda dla myślenia". "Teoretyczne", "przemyślane", "zanalizowane" - to jest synonim dla wielu "głupie", "nie do użytku". Oczywiście - zależy to od jakości myślenia. Niemniej, takie nastawienie samo w sobie należałoby wyrugować. Jest coś niepokojącego w polskich zakładach i instytucjach. Po części jest to zrozumiałe, bo dzieje się z racji braku pieniędzy też, ale właśnie tych pieniędzy brak i dlatego, że jednocześnie ten brak pieniędzy jest swoistą wymówką, a głębszą przyczyną jest brak zrozumienia. Otóż - dopóki w polskich zakładach, instytucjach: biura projektowe, komórki strategiczne nie staną się głównymi komórkami, dopóki nie zrozumie się, że myślenie jest wiodącym elementem, "paliwem i silnikiem": będzie się odstawać od czołówki. Będzie się dla koncernów pozostawać siłą roboczą, elementem wykonawczym. Tak więc - choćby nawet na poziomie hobby, kibicowskim, wśród ludzi zaangażowanych w jakąś ideę: podrzucanie myśli, tematu do przemyślenia, obszerniejsze nawet opracowanie, może być wkładem pozytywnym.
Dla wyjaśnienia: bynajmniej nie odebrałem źle wypowiedzi Krawca, czy nawet potem LucasaUSA (choć tu było mniej jednoznaczności) - sam się uśmiechnąłem przy nich i chciałem odwzajemnić :-)) :bz: W tym samym duchu dodam: mieli pecha, nie przewidzieli ;-) że po prostu skorzystam z okazji. Nie zauważyli, że dali okazję do czegoś więcej! :raca: Po prostu, mogłem znów coś z przemyśleń dodać i ewentualne kierunki niekorzystnej interpretacji LucasowejUSA wypowiedzi naprostować.
Zgoda - w wypadku forum internetowego jest jeszcze jeden aspekt, w świetle którego trzeba odczytać te przemyślenia o trzech rodzajach długich wypowiedzi, od grafomaństwa godnego odrzucenia począwszy aż do wkładów pożytecznych.
Mianowicie jest aspekt jeszcze: oczekiwań. Z założenia - spodziewają się ludzie krótszych. Niektórych wręcz dłuższe, wymagające myślenia bardziej szczegółowego męczą - po części w sposób zrozumiały, bo szukają tu kibicowskiego hobby. (mam nadzieję, ba - jestem pewien, bo chodzi o kibiców Zagłębia obecnie, już coraz mniej prostacko-tylkochuligańskich: mam więc nadzieję, że jesteśmy tu poza mówieniem o takich, których można scharakteryzować w stylu "myślenie ma przyszłość - ale tylko dla niektórych; szkodzi niewprawionym"). W każdym razie, jest trudność jeżeli chodzi o dłuższe wpisy, nawet prezentujące coś sensownego do myślenia - trudność "produktu nie tego gatunku, którego się spodziewamy".
W odpowiedzi na to napiszę tak: Mam nadzieję, że wyraźne nie raz było, jak pisałem, że biorę to pod uwagę, nie chcę zamęczyć itp. Niemniej, czy ma dojść do tego, że taki wpis ma nie mieć w ogóle "prawa obywatelstwa" na tym forum? Chyba nie o to chodzi. Chyba też nie byłoby rozwiązaniem osobne "forum dla rozpraw na dany temat". Czasem niektóre serwisy mają układ po prostu dobry, że prezentują początek wypowiedzi a potem dla chętnych resztę "na kliknięcie". Niemniej to sprawa technicznie bardziej skomplikowana. Pozostaje więc nadzieja, że piszącym tak - po prostu uda się wyważyć proporcje, by odpowiednio podsunąć treść tym, co chcą więcej się zastanowić a jednocześnie: nie zamęczyć za bardzo pozostałych. Sądzę, że Dynamitek też to brał pod uwagę - a może nawet nie o to chodzi: pisał po prostu swoją pasją (nie piszę więc do Niego "hej, witamy w klubie analityków": bo może to był tylko jeden "temat do opracowania", świadczący o pasji, emocjonalnym zaangażowaniu, więc wypada to po prostu docenić a nie "znakować go"?!)
Co do tego zaś tematu jeszcze dodam (dzięki czemu nie będę całkiem "poza prawem wpisania tego tutaj"):
Myślę, że m.in. Dynamitek dość słusznie zwrócił uwagę, iż jest więcej wymiarów do oceny "warto czy nie warto" aniżeli kasa otrzymywana. Co prawda nie mam jednoznacznie urobionej opinii, jak poszczególne elementy wycenić, czyli czy w końcu pochwalić decyzję zarządu, czy nie. Są różne elementy, jak cele i sposoby, o które chodzi (utrzymanie się, ale też i narzucenie pewnych standardów itp). Czy właściciel chce samodzielnie - czy potrzebuje małe dodatki, czy chce współwłaściciela. Czy ustawia te cele licząc się z kibicami (wychodzi z wypowiedzi pozytywnej Prezesa, że chyba tak, w mierze w jakiej przysługuje prawo właścicielowi dba o swoje, ale nie lekceważy kibiców). Czy te kierunki zgadzają się z tym, co chieliby kibice? W zależności dopiero od tego przychodzi ocena: jak się uzna wartość tego, co samo w sobie daje transmisja nawet nie dając kasy (czyli transmisja łącznie z odejściem od standardów zachodnich, co może razić, niemniej jest w warunkach też odbiegających od zachodnich jeszcze). Czy więc - "sama czysta propaganda, pokazanie kibicowania a nie chuligaństwa, pokazanie gry Zagłębia): jest wystarczająco warte bez kasy?
Za dużo danych, by jednoznacznie ocenić, by właściwie wyliczyć z moich pozycji. Ba - za dużo tych zmiennych, by nawet jednoznacznie pisać nie tylko w świetle obiektywnej wyceny, ale nawet subiektywnych, emocjonalnych oczekiwań, choć dla mnie najczęściej - a dla LucasaUSA to wręcz chyba jedynie: taka transmisja byłaby szansą jedyną zobaczenia Zagłębia obecnie w akcji.
Kurcze, Lucas, nie zamierzałem wyskakiwać "z kicia u Pandory"! ;-)
Ale mnie poniosło! :-)
Byłem jednak tam sam - chyba nikogo nie pociągnę za sobą, nie bój się!
Blajpios

Postprzez dynamitek 2005-03-11, 3:21 pm

"HEHE , PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIĘ NIE BOI. "

Wojtek, w porządku! Ja wcale nie twierdzę, że nie chcesz (chyba wręcz przeciwnie), ale przyznasz chyba, że ton Twojej wypowiedzi, do której się odniosłem, był równie mało optymistyczny, jak wypowiedź kolegi, którego skrytykowałeś. Tylko tyle. Cieszę się jednak, że Cię nie uraziłem, bo i też nie taki był mój zamiar. Powiem jeszcze raz, że (jak zauważyłem) jesteś zdecydowanie na bieżąco, jeśli chodzi o sprawy klubowe i wiesz lepiej, co jest grane, jakie jest nastawienie do pewnych kwestii...

"JEDNAK Z MOICH WIELU WIZYT W KLUBIE WYWNIOSKOWAŁEM ,ŻE OBECNY WŁAŚCICIEL JEST NIE DO KOŃCA PRZEKONANY DO DO NOWYCH SPONSORÓW, ŻE TAK TO UJMĘ.
WCALE NIE MIAŁEM ZAMIARU DEPRECJONOWAĆ TWOJEGO ZDANIA, WRĘCZ PRZECIWNIE, JEST ONO CAŁKIEM SENSOWNE. JEDNAK CO Z TEGO ? NIC , BO WŁAŚCICIEL KLUBU POWIEDZIAŁ NIE."

W tej kwestii popieram właściciela klubu... Kolejni sponsorzy są może i niepotrzebni, ale... ja cały czas mówię tylko i wyłącznie o reklamie (sprzedaży powierzchni reklamowych ściślej rzecz ujmując). Powiem jeszcze raz - sponsoring i reklama to tylko pozornie tożsame pojęcia. To jak porównać hulajnogę i ścigacza (choć oba to jednoślady) - jeśli chodzi o złożoność problemu... :lol:
Jak wynika z wypowiedzi dyr. Rudego, Tele5 chciałoby w 100% wykorzystać miejsce na reklamę przy murawie (tak zrozumiałem) i samodzielnie z tego czerpać korzyści. Rozwiązanie wydaje się nie fair, ale... Zawsze przecież można w umowie znaleźć luki, które pozwolą na korzyści i dla nas. Jeśli mowa o murawie, to reklamy nalezy ustawić tam, gdzie budowlańcy rozkopali trybuny i jakoś nie mogą skończyć remontu. I tym sposobem zastawimy to, czego możemy się ewentualnie wstydzić (jak wspomniał Krawiec).
No ale jak słusznie zauważyłeś, jeśli nie ma chęci, to nie ma działania... Nadal jednak taka "burza mózgów" na forum może być super skarbnicą wiedzy i pomysłów dla włodarzy klubu! I taką rolę forum stawiam na pierwszym miejscu.
Jeszcze jedno już bardziej ogólnie - żaden argument do tej pory mnie nie przekonał, że transmisja telewizyjna obniży frekwencję. Rozumiem, że pogoda, ceny biletów, ale transmisja? Ci kibice, którzy przychodzą na mecze, chcą oglądać piłkę na żywo i przyjdą i tak! Na tym polega zabawa... Nie sądzę, aby ktokolwiek, kto lubi piłkę w wydaniu naszego Zagłębia wolał siedzieć w domu przed telewizorem, zamiast na stadionie. Oczywiście jeśli będzie lało, będzie zimno i wietrznie, to połowa zostanie w domu... I to dla mnie byłby argument... Ale mogę się mylić. Amen!
dynamitek

...

Postprzez Krawiec 2005-03-11, 8:12 pm

Dynamitek jeszcze raz powtórzę, że teoretycznie masz rację ale nie znasz realiów. Ileż to było już dyskusji na temat marketingu. Odkąd ta strona istnieje , a nawet wczesniej na jdnet i alpha dziwiliśmy się, że klub nie prowadzi działalności marketingowej

Były burze mózgów - i to nie jedna - a nawet jeden ze znanych kibiców ułożył strategię marketingową i chciał za darmo pozyskiwać różne firmy z Zagłębia . Klub wyraził się jasno - nie interesują ich pomniejsi sponsorzy jesli ktoś ma wyłaożyć 1000 zł to niech lepiej da sobie spokój.

Wszyscy jak jeden mąż stwierdziliśmy, że jest to błąd.

Jest sytuacja taka jaka jest i nie zmienimy tego chociażby powstał na forum huragan mózgów. Ewentualnie możnaby spróbowac bezpośrednio wywrzeć nacisk.

Ta bierność ze strony klubu paradoksalnie służy rozwojowi ruchu kibicowskiego. Kibice potrafią wydrukować i rozkleić 2000 plakatów, kibice potrafia zaprojektować i wyprodukować super gadżety, kibice potrafia zrobić nawet bilboardy i powiesić je na mieście.

Natomiast są teraz inne sprawy również z zakresu marketingu do załatwienia, jest organiozacja wyjazdów jest Wielka Flaga Zagłębia więc jeśli masz energię i pomysły jak poprawić stan konta i chcesz aktywnie się w to właczyć to zapraszamy.

Jest też sprawa, która jeśli się urzeczywistni , a wszystko jest na dobrej drodze to poważne stacje telewizyjne, reklamodawcy i sponsorzy będą sami pukać do drzwi .

Jest to idea STADIONU ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO , która potrzebuje wciąz poparcia (podpisy) http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/

Natomiast jeżeli uważasz, że potrafisz przekonać G. Motto i W. Rudego, to zapraszamy na spotkanie. Wyłożysz strategię i jeśli stwierdzimy, że masz siłe przebicia i potrafisz to wypowiedzieć poprzemy twoje argumenty na spotkaniu w klubie.

Ja osobiście uważam, że na razie jest za wcześniej na TV ale jeśli większość uzna, że należy klub przekonywac do transpmitowania meczy na tele 5 , to dynamitek chyba nikt nie będzie miał przeciwko temu żebyś spróbował poprowadzić ten temat.
Krawiec

tele 5

Postprzez eskuero 2005-03-11, 8:30 pm

:evil: rrruuudddyyy,zawsze za toba nieprzepadalem ale teraz to kolejne przegiecie :evil: przecierz tele 5 dopiero zaczyna
dajcie im cos na zachete(promocja) w tej polwce sezonu zobaczal jak ciekawe sa mecze zaglebia i w przyszlym mozna (trzeba)podyskutowac o forsie ,a nie sytuacja pierwszy raz w zyciu chce ktos pokazac mecz zaglebia na zywo w telewizji a ci odrazu za ile$$$.
eskuero

Postprzez czeladzianin 2005-03-11, 9:03 pm

Moze ktos mnie tu zbeszta ale ja uwazam, ze zarzad nie chce pokazac naszego niestety fatalnego stadionu, miedzy innymi dlatego, ze w koncu ktos sie moze nim zainteresowac i zamknac, kto, co, by nie mowil jest on w fatalnym stanie co mnie bardzo smuci. To jest jeden z powodow. Chodze na mecze i nie zniechecilo by mnie to, ze w TV jest transmisja, sport na zywo ma swoj klimat ktorego nawet zgrzewka piw nie zastapi. Jednak chetnie obejzalbym taki mecz na spokojnie przy piwku, odtworzony z magnetowidu, czy skrot na TV. Mysle, ze zarzad wstydzi sie swojego stadionu bo kibicow i pilkarzy chyba nie...
czeladzianin

Postprzez Banan 2005-03-11, 9:53 pm

Dyr.Rudy przekonuje że mecz jest produktem ,który można sprzedać.Ciekawe jak nazwać mecze z Mławą,Radomskiem ,czy Podbeskidziem-produkt wybrakowany?bubel? Kto za to zapłaci? :roll:
Banan

Postprzez Codino 2005-03-12, 2:33 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Dzisiejszy Przeglad Sportowy podaje budzety Klubow II ligowych wg. gazety ZAGLEBIE ma budzet 2,5 mil zl

Skarb kibica Piłki Nożnej podał, że jest to 4mln zł, więc już sam nie wiem :roll:

Co do tematu, to popieram decyzje zarządu. W ogóle jest to dla mnie śmieszne, że Tele 5 chciala transmitować te mecze za darmo.
Codino

Re: ...

Postprzez dynamitek 2005-03-12, 3:22 pm

Krawiec, wiesz, nie jestem zaskoczony tym, co napisałeś w temacie "Zarząd Zagłębia S. a marketing ". Szczerze mówiąc, wiedziałem, że "prochu nie odkryłem"... :wink: Widzę przecież, że jest kilka osób, które są blisko klubu i widzą/wiedzą, co się dzieje, jakie jest podejście do wielu kwestii, które ja znam tylko z prasy czy netu... Wiedziałem, że moje argumenty nie są jakieś super odkrywcze... I nie sądziłem, że nikt nigdy wcześniej nie doszedł do podobnych wniosków... Jednak pozwoliłem sobie zabrać zdanie w dyskusji, bo po pierwsze uważam, że temu ma służyć forum, po drugie uważam, że każdy pomysł, nawet najgłupszy i najmniej realny jeśli chodzi o jego realizację, jest pożyteczny, bo forum właśnie to "burza mózgów", o której już wspominałem, po trzecie wreszcie chciałem zwrócić uwagę uczestników forum na korzyści pozamaterialne, jakie niosą ze sobą działania marketingowe, w tym promocja klubu/kibiców w tv. Bo to, że marketing w dzisiejszych czasach staje się integralną częścią działalności wielkich korporacji, to nie żadna tajemnica...Jednak małe firmy (powiedzmy, że również i nasz klub) boją się ryzyka i raczej mniej się angażują w podobne działania... A szkoda. Nie sztuką jest przecież mieć dobry produkt, którego nikt nie zna, tylko sztuką jest produkować coś, co mimo, że nie jest doskonałe, każdy zna i chętnie kupi, bo... i tu można znowu się rozpisać, ale skoro i tak do mnie podobno należy rekord w długości postu (kolega Blajpos potrafi lepiej i dłużej moim zdaniem), to dam sobie spokój... :wink:
No ale już poważnie, to zdaję sobie również sprawę, jak wiele robi dla klubu pewna grupa kibiców (mam tu na myśli również i Ciebie) i wiem, że jeśli ktoś ma koncepcję prowadzenia klubu, zarządzania nim, to raczej trudno będzie go przekonać, żeby ją zmienił... Jestem jednak pewien, że podejście się zmieni, musi się zmienić, bo tego wymagają nowe, europejskie realia, zmiana systemów zarządzania, nacisk na dotąd niedoceniane w zarządzniu elementy itp... Ale to nie miejsce ani czas, żeby nudzić o nowoczesnych formach zarządzania. Ważne jest jednak to, że w wielu kwestiach się zgadzamy... Nawet czysto teoretycznie.
A na koniec jeszcze jedna uwaga. Jeśli taki sposób zarządzania klubem ma w konsekwencji w perspektywie kilkuletniej doprowadzić nasze Zagłębie do Ligii Mistrzów, to ja nie chcę żadnego marketingu!!! :D
I tym miłym akcentem się już pożegnam, życząc jednocześnie wszystkim miłego weekendu!!!
dynamitek

Postprzez Siara 2005-03-12, 7:28 pm

a ja uwazam ze mogli by sie zgodzic na transmisje,z takim podejsciem nic nigdy sie nie ruszy w tym temacie a wszyscy w Polsce narzekaja ze w tv nie ma pilki polskiej...a po drugie to nie kazdy ma zawsze mozliwosc isc na mecz z roznych powodow...
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2005-03-13, 9:11 am

Nie wiem co napisac bo zaskoczyłes mnie tym pożegnaniem. Jedno wiem w tej kwestii na pewno tzn. jeśli ktoś chce przekonać ogół do swoich racji i do swojej osoby nie może zrażać się przeciwnościami losu.

Nikt kto chciał robić "burzę mózgów" nie wszedł na to forum jak po maśle - bo nie jest to forum sztukadlasztuki.pl tylko forum kibiców, którzy coś robią dla naszego klubu i nie są to flash moby - te dyskusje powinny mieć później odbicie w realnym świecie.

Więc nie dziw sie, że ktoś będzie od Ciebie jako osoby która kreuje się na tego "który wie jak", wymagał czegoś więcej niż robienie "burzy mózgów".
Nie toleruje się tu postawy "weźcie i zróbcie".

Każdy forumowy wizjoner debiutant przez to przechodził i będzie przechodził.
Krawiec

Postprzez Tomano 2005-03-13, 11:54 am

Troche zejde z głownego watku, tak sobie czytam ten temat i nie moge sie nadziwic jak duzo w nas kibicach jest pasji, pomyslow, szczerych checi, a jak malo tych cech wykazuja osoby ktore biora pieniadze za prosperowanie Zagłebia. Mam wrazenie ze gdyby w klubie znalazl sie jeden moze dwa etapy dla ludzi zaangazowanych wiele spraw wygladaloby zupelnie inaczej, lepiej (utopia) Praca w takim klubie sportowym jak Zagłebia wymaga poza umiejetnosciami serca do tego co sie robi, a wlasnie tego widze u naszych decydentow najmniej :?
Tomano
Adventure Group

Postprzez tomi2509 2005-03-13, 2:18 pm

a moje zdanie jest takie : jeden mecz "promocyjnie " za darmo a reszta juz niestety za kase!!!!!!!! moim zdaniem to dobre potencjalni sponsorzy zobacza ze jest mozliwosc reklamowania sie na stadionie (transmisja na cala Polske) i moze byc z tego kaska dla klubu
tomi2509

Postprzez preclix 2005-03-13, 3:03 pm

Witam.Przepraszam ze nie do tematu alejest to dla mnie bardzo wazne.
Jestem z Rzeszowa mam do zaoferowania vlepki Stali Rzeszów czy ktos byl by chetny do wymiany??moje gg:1409951
preclix

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna