II liga - typy, nadzieje, oczekiwania

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ckspeter 2004-07-07, 10:04 am

Miło, że się ze mną zgadzasz a co reszta na taki przebieg, co o takim scenariuszu sądzicie??
ckspeter

Postprzez Leyton 2004-07-07, 10:49 am

Bardzo podobny scenariusz przedstawiłem zakładając ten temat. Widzę, że nie jestem odosobniony.
Drużyny prowadzone przez K.Tochela jesień mają raczej gorszą niż wiosnę. Dlatego przewiduję, że właśnie wiosną będziemy gonić rywali. I dogonimy :mrgreen:
Pozdrawiam hurraoptymistów "dmuchających w balon", który nie ma prawa pęknąć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PS. Wojtek widzę, że tym razem nie gramy w tej samej drużynie. Szkoda.
Leyton

Postprzez Asja 2004-07-07, 11:16 am

A ja myślę że tak:
runde jesienną zakończymy w okolicach miejsc 5-7
na wiosne ruszymy z kopyta i dojdziemy do miejsc w okolicach 3-5

Ale oczywiście chiałoby się awansu , oj chciało ... :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez fabian 2004-07-07, 12:50 pm

Co oczywiście nie zmienia faktu, że na dnie serca tli sie płomyk nadziei, że awansujemy z pierwszego miejsca :D Ale realia są chyba takie jak wyżej.
fabian

Postprzez Kamilsts 2004-07-07, 2:12 pm

Moim zdaniem Bełchatów i Szczakowa będą walczyć o 1 miejsce.
A My z Koroną,Podbeskidziem,Radomskiem o 3 upragnione.Ale oczywiście może być lepiej.Gorzej nie :-)
Kamilsts

Postprzez Asja 2004-07-09, 8:52 am

Przegląd Sportowy podaje dziś następujące informacje:

Największym błędem władz naszej piłki w ostatnich dniach jest decyzja zarządu PZPN z 28 czerwca, która przesądza, iż w sezonie 2004/2005 z ekstraklasy spada tylko jeden zespół.

Wcześniej uzgodnienia były inne - miały zostać zdegradowane dwie drużyny, a z drugiej ligi awansować cztery. Takie stanowisko wypracowali w dyskusji prezes związku, Michał Listkiewicz, oraz szef Piłkarskiej Ligi Polskiej, Zbigniew Koźmiński.

"Obecne rozwiązanie zabija rywalizację w lidze" - stwierdził Janusz Wójcik.

W cieniu Euro 2004 przygotowano decyzję, która psuje ligę - oby w najbliższych tygodniach udało się to naprawić.
Asja
Gwiazda

Postprzez IQ 2004-07-10, 10:42 pm

Moje typy 1 (czyli to co dyktuje mi rozum)

1/ BEŁCHATÓW
2/ KSZO
3/ PODBESKIDZIE (ŁKS)

Może też namieszać Kujawiak

Moje typy 2 (czyli to co dyktuje mi serce)

1/...
2/...
3/ ZAGŁĘBIE

Mam nadzieję, że jeszcze zmienią zasady spadku z ekstraklasy. Jeden spadkowicz to żart - przynajmniej jeszcze 1 zespół powinien grać w barażach z 4 zespołem II ligi - a wtedy szanse awansu Zagłębia wzrosną.
IQ

Postprzez Warson 2004-07-10, 11:44 pm

Ja Wam powiem tyle: Uważam że pierwszy mecz Dostaniemy z radomskiem 0:3 i bedziecie mieli wtedy spekulacje Na Temat tego 3 Miejsca Zagłębia!!! Ale Osobiście marze o awansie (ale zawsze tak sie gadalo jak zaglebie bylo w 2 lidze a tu dupa TYLKO GADANIE I MARZENIA)
Warson

Postprzez Lars 2004-07-11, 11:25 am

W nadchodzącym sezonie II ligi o awans powinni walczyc: Bełchatów, Korona, Podbeskidzie. Walczyć o utrzymanie powinni: Kujawiak, ŁKS, Mława, Radomiak, Radomsko, Chorzów, Lukullus, Widzew(ew. Tłoki). W środku tabeli powinni znależć sie: Arka, Polkowice, Jagiellonia, Piast, Kszo, Szczakowianka, noi mierząc siły na zamiary wydaje sie ze ZAGŁĘBIE. Ale to jest sport, to jest piłka, wiec nalezy byc optymistą przed nadchodzącym sezonem i moze uda sie nam wywinąć jakiś numer i moze nawet wygrac lige o co bedzie bardzo ciezko.

Do Warsona: o wynik meczu z Radomskiem mozesz być spopkojny, bo ten zespół nie bedzie raczej nalezał do czołówki ligi.

Myśle że runda jesienna powinna być lepsza od wiosennej w naszym wykonaniu, bo pierwsze mecze mozemy pewnie wygraywac moze czsami z lepszymi zespolami tzw. siłą rozpedu. Wcale bym sie niezdziwil gdyby ZAGŁĘBIE grało tak jak Jagiellonia rok temu.

Na koniec dodam: Ambicja dzisiaj nam każe grać na całego i walczyć do upadłego w nadchodzącym sezonie!!! 8) m.in po to by udowodnic władzą miasta ze piłka w Sosnowcu bedzie, i predzej czy pozniej bedą zmuszeni zrobic nam ten stadion, bo my kibice Zagłębie, kibice piłki nożnej napewno na stadion budowany przy mireckiego czesto zaglądać niebedziemy!!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez kl@kot 2004-07-11, 9:00 pm

Jestem pewien tego co piszę co podpowiada mi rozum i serce.

1 Podbeskidzie
2 Zagłębię
3 Szczakowianka
kl@kot

Postprzez Oko 2004-07-11, 9:55 pm

Teraz po transferach dokonanych przez ogólnie wszstke drużyny typuje miejsca na koniec sezonu:

1. GKS Bełchatów
2. TS Podbeskidzie
3. Zagłębie Sosnowiec :D
Oko

Postprzez -Marek- 2004-07-19, 10:01 am

Witam,odnośnie tych typów to moje sa takie:

1.GKS Bełchatów
2.TS Podbeskidzie
3.ŁKS Łódż
4.Szczakowianka Jaworzno
5.Zagłębie Sosnowiec
6.Arka Gdynia
7.Ruch Chorzów
8.Jagiellonia Białystok
9.Korona Kielce
10.Widzew Łódz
11.RKS Radomsko
12.Piast Gliwice
13.Kujawiak Włocławek
14.Radomiak Radom
15.KSZO ostrowiec
16.MKS Mława

Ciekawy mecz będzie Ruch-Zagłębie :lol:
-Marek-

Postprzez ARAS1906 2004-07-19, 12:04 pm

Ogólnie typ dość ciekawy :roll: myślę, że między "Twoją" pierwszą piątką różnice punktowe będą niewielkie i walka do końca!!!!! Może się przetasować ta góra......
Ponadto myślę, że Arka i Piast będą niżej i uważał bym na Radomsko.....
ARAS1906
Środula

Postprzez Erazmus 2004-07-19, 12:20 pm

-Marek- napisał(a):Witam,odnośnie tych typów to moje sa takie:

1.GKS Bełchatów
2.TS Podbeskidzie
3.ŁKS Łódż
4.Szczakowianka Jaworzno
5.Zagłębie Sosnowiec
6.Arka Gdynia
7.Ruch Chorzów
8.Jagiellonia Białystok
9.Korona Kielce
10.Widzew Łódz
11.RKS Radomsko
12.Piast Gliwice
13.Kujawiak Włocławek
14.Radomiak Radom
15.KSZO ostrowiec
16.MKS Mława

Ciekawy mecz będzie Ruch-Zagłębie :lol:

A co ze Świtem i Polkowicami ?;-) Już je zdegradowałeś do III ligi ? 8)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Gość 2004-07-19, 7:52 pm

W poniedziałek 19 lipca odbyło się w Polskim Związku Piłki Nożnej posiedzenie Komisji ds. Licencji Klubowych II Ligi.

Uprawnienia na grę w drugiej lidze w sezonie 2004/05 otrzymały: Stasiak Opoczno, Ruch Chorzów oraz MKS Mława.

Klub z Mławy został poddany nadzorowi PZPN w zakresie kryteriów infrastrukturalnych (w przypadku niedotrzymania terminu prac modernizacyjnych stadionu w Mławie, MKS będzie rozgrywał mecze w roli gospodarza na stadionie Świtu w Nowym Dworze Mazowieckim), a Ruch objęto nadzorem finansowym.

Przyznania licencji odmówiono Widzewowi Łódź. Łódzki klub nie przedstawił pełnego rejestru zobowiązań finansowych przejętych z mocy prawa przez RTS Widzew od SPN Widzew SSA, a także dokumentów określających termin spłaty zobowiązań wobec struktur PZPN, klubów sportowych i osób fizycznych (piłkarzy, szkoleniowców, pracowników klubu).

Widzew ma prawo złożyć odwołanie do Komisji Odwoławczej ds. Licencji w terminie 4 dni od daty otrzymania decyzji.

Ĺšródło: www.90minut.pl
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna