Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez robercik 2004-06-15, 8:01 am

Wspanialy poczatek dnia. Mowcie mi tak jeszcze... Juz nie moge doczekac sie pierwszego meczu w II lidze.
Dzieki Ujo!!!
robercik

Postprzez krzywy 2004-06-15, 9:15 am

Tomano napisał(a):Qba , to nie pilkarze zaczeli skandowac tylko kibice tyle ze nie przez megafon 8)

:oops:

Ujo DZIEKI :!:
krzywy

Postprzez michaelus 2004-06-15, 9:20 am

Zapowiada się ciekawie. Zagłębie może wiele zdziałać w II lidze. Pierwszy krok ku temu już uczyniło nie osłabiając się.
michaelus

Postprzez Misiek DG 2004-06-15, 2:36 pm

Mariusz wielkie dzięki za to co zrobiłeś dla Zagłębia :!:

Fajnie że zostałeś, teraz czas zawojować drugą ligę :!:

:D :D :D
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez Franz 2004-06-15, 3:07 pm

xXx_1906 napisał(a):po tym widać że gra nie tylko dla pieniędzy ale również dla nas kibiców.

Mi się wydaje że dla takiego piłkarza jak on to obojętne czy będzie pobiegał do kibiców Zagłebia, czy np Odry Wodzisław.

Ale oczywiście nie zmienia to faktu, że cieszę się że został, najważniejsze że jak narazie nie osłabiamy zespołu...
Ostatnio edytowano 2004-06-15, 9:40 pm przez Franz, łącznie edytowano 1 raz
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez ŁOSKI1906 2004-06-15, 9:27 pm

Dziękujemy :!: :!: :!:
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez olo69 2005-06-12, 9:44 am

he he ale stary temat odgrzebałem, kilka słów głównie do Uja jesli zdarza mu się zaglądac na forum.
Wiadomo kariera piłkarza nie trwa zbyt długo i każda okazja lepszego zarobku i awansu sportowego jest bardzo ważna i ciężko z niej zrezygnować, ale jakoś Ujo nie pasuje mi do Ciebie ta skandynawia, przy Twoim temperamencie na boisku i umiejetności kontaktu z kibicami w czasie i po spotkaniu wydaje mi sie że, idealną ligą dla Ciebie byłaby Turcja, Grecja ew. Włochy lub Hiszpania gdzie wisząc na ogrodzeniu po udanym meczu miałbyś na przeciwko 15, 20 tyś. kibiców wydaje mi się że byłbyś wtedy w swoim żywiole, ale Szwecja?, Norwegia? - człowieku przecież Ty się tam będziesz męczył.
A teraz z innej beczki - jeśli w przyszłym sezonie od początku będziecie grać dobrze (a raczej trudno wyobrazić sobie inną możliwość) to nie przypuszczam aby na meczach było mniej niż 5,6tyś kibiców, a jak myslisz ile bedzie na meczu ze Śląskiem, Lechią Gdańsk, GKSem(jeśli dostanie licencję), Ruchem(jeśli nie spadnie, (chociaż wolałbym żeby spadł)), na pewno więcej niż średnia w 1 lidze goraco dopingujących kibiców, czy Ciebie to nie rusza?- wydaje mi się, że jednak tak?
I jeszcze jedno pytanie, będziesz to miał w zimnej skandynawii? - odpowiedź jest jedna - NIE
olo69

Postprzez adas 2005-06-12, 11:57 am

Troche Panie Mariuszu brak mi u Pana ambicji sportowych. Kasa, kasą, ale Tomek Stolpa też tak myślał, a teraz pewnie chętnie by wrócił do Zagłębia. Tu jest Pan idolem, uwielbianym przez kibiców, ma Pan szansę grać o najwyższe cele. Pierwsza liga, poźniej kto wie. Przy tym poziomie gry, przy awansie Zagłębia, wierze iż miejsce w reprezentacji może się znaleźć. A skandynawia, no cóż, kasa sporo większa ale i życie dużo więcej kosztuje. Warto się zastanowić.
adas

Ujek

Postprzez malina14t 2005-06-12, 11:59 am

Ujek jest bardzo dobrym graczem !!!!!!!!!
malina14t

Postprzez keff79 2005-06-12, 12:13 pm

adas napisał(a):Troche Panie Mariuszu brak mi u Pana ambicji sportowych. Kasa, kasą, ale Tomek Stolpa też tak myślał, a teraz pewnie chętnie by wrócił do Zagłębia...
<??!> o co chodzi??! jaki brak ambicji?! piłkarz w jego wieku pogra jeszcze ze 4 lata na dobrym poziomie i to są te cztery lata przez, które musi się zabezpieczyć finansowo bo nigdy nie wiadomo co będzie po zakończeniu kariery - nie każdy zostaje treneiro. A o ambicje Uja to Ty się nie martw, czasami mi się wydaje że mam jej nadmiary.. jeśli zostanie powinni dać mu podwyżke bo sobie na nią zasłużył - jeśli odejdzie to należy mu się WIELKI DZIĘKI!
keff79

Postprzez twari 2005-06-12, 12:46 pm

Tym razem nie uda nam sie go zatrzymac! Stawiam dyche ze odjedzie! Dlatego ze za wiele czasu mu nie zostalo a taka okazja moze sie mu nie powtorzyc... zawsze to jakis odskok... okaze sie z czasem czy sluszny! Nam zostaje tylko zastanowic sie jak zalatac po nim dziure! Mysle ze jak wroci do zdrowia Lacha to zalata po nim srodek a w ataku uwazam ze Pitry - Zuban to para napastnikow ktorzy graja szybka pilke i mogli by do siebie pasowac! Stawialbym na nich...
PS.Chcialbym przegrac ta dyche... :)
twari

Postprzez SCORPARO 2005-06-12, 1:00 pm

...Może jednak jeszcze nie wszystko stracone ?? ... uważam że odejście M.Ujka wcale nie jest przesądzone na 100 %, wystarczyło by żeby prezesi (zarząd, działacze i kto tam jest odpowiedzialny za kontrakty), odpowiednio " odświeżyli" kontrakty z zawodnikami (czytaj - dali duuuże podwyżki - niektórym się należą ! ), a i wilk bedzie syty i owca cała ( miejmy nadzieje). Sądzę że Zatrzymanie M.ujka (i paru innych) jest jak najbardziej realne - wszystko zleży od tego co maja w planach właściciel i dyrektorzy klubu.

Uważam że jezeli myśli sie poważnie o awansie i zwojowaniu "czegoś" w I lidze to m.Ujek, M.Lachowski i inni potencjalni kandydaci di odejścia, po podpisaniu " nowych" (czytaj - wyższych) kontraktów,pozostana w Zagłębiu i dzadzą nam jeszcze trochę radości w next sezonie.

Z drugiej strony, nawet gdyby odeszli, ci najlepsi (wiadomo o kim mowa), to nie należy mieć żalu do nich (wiadomo że każdy będzie chciał zarobić jak najwięcej kasy celem zabezpieczenia sobie finansowo przynajmniej najbliższej przyszłości),bo zrozumiałe jest że każdy chce jak najlepiej dla siebie, lecz żal miałbym do działaczy naszego klubu że nie potrafią utrzymać zawodników, bądź co bądź chyba jednych z lepszych w II lidze (powiem więcej - wybijających się ponad II ligowe umiejętności - chyba się ze mną godzicie). Tak więć drodzy działacze ( jeżeli wogóle czytacie te moje wypociny..), STAŃCIE NA GŁOWACH ABY SKŁAD ZAGŁEBIA NIE ULEGŁ ZMIANIE NA GORSZE (czytaj odejście Uja, Lachy, Pitrego...), A CAŁKIEM PRAWDOPODOBNE, ŻE ZWRÓCI WAM SIE TO Z NAWIĄZKĄ, W POSTACI KILKUNASTU TYSIĘCY LUDZI NA STADIONIE W NASTĘPNYM SEZONIE (a co za tym idzie, może jacyś sponsorzy...)
SCORPARO

Ujek Najleprzy z najleprzych

Postprzez malina14t 2005-06-12, 1:11 pm

Ujek niech zostanie na Zagłebiu Zagłębie może wejść nawet do pierwszej Ligi
malina14t

Postprzez mike79 2005-06-12, 2:23 pm

Sprawa jest prosta jak ............. ( i tu niech każdy sobie dopowie co chce:)). Jeśli Mariusz Ujek otrzyma pieniążki adekwatne do umiejętności,zaangażowania i wkładu w wyniki drużyny ZAGŁĘBIA, to "WYJAZD SKANDYNAWSKI" będzie sobie mógł przełożyć na inny termin:).

PS.Swego czasu będąc w Szwecji odbyłem rozmowę z Dawidem Banaczkiem, ówczesnym zawodnikiem średniaka 2 ligi szwedzkiej IFK NORRKOPING.Wtedy (a było to w 2003 roku) jego zarobki wahały się między 5000-10000 euro(uzaleznione od ilości meczów w pierwszej "11",zdobytych punktów itd.).Dodatkowo miał zagwarantowane takie sprawy jak mieszkanie,samochód,opieka zdrowotna itd. I mimo tego że tzw."życie" jest w Skandynawii bardzo drogie, to On był bardzo zadowolony z tego co miał, a jak sam stwierdził "żyje się fajnie,nic mnie nie interesuje,wszystko zapewnia klub, no i odłożyć można troszki grosza"( cytuję nie dosłownie ale mniej więcej tak powiedział).Stąd też nie należy się dziwić Mariuszowi Ujkowi że jest zainteresowany "ofertą skandynawską", zwłaszcza że jak głosi plotka chodzi o jeden z czołowych klubów 1 ligi szwedzkiej(najprawdopodobniej z MALMO),mających aspirację gry o mistrzostwo kraju i będącym jednym z najbogatszych w tym kraju.A skoro tak to na podstawie tego co wyżej napisałem można wywnioskować że można tam naprawdę SPORO zarobić, a jak każdy zapewne wie NIC NIE TRWA WIECZNIE i kariera piłkarza też.
Aha !! Dla mniej zorientowanych Dawid Banaczek jest obecnie piłkarzem klubu AMICA WRONKI.
POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez mike79 2005-06-12, 2:27 pm

Rzecz jasna chodziło o zarobki miesięczne !! Ot małe sprostowanko :)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna