ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gigaland 2004-05-18, 10:13 pm

Młodzi Stolpa i Stemplewski to wg mnie objawienia tego sezonu. U Tomka nie wynika z niczego taka ilość strzelonych bramek. Natomiast Patryk dzięki dobrej grze jako defensywny pomocnik już zyskał sobie przydomek Makalele.
Wg mnie będzie z nich pożytek.

Jeśli chodzi o Włochów. Wolę żeby zaskoczyli mnie niespodziewanym transferem niż obiecywali złote góry. Dzieki ich polityce mamy tak stabilne finanse.
Gigaland

Postprzez IQ 2004-05-18, 11:36 pm

Ja tam pamiętam jak Zagłębie grało po poprzednim awansie do II ligi - gdzie teraz są filary i młode nadzieje z tamtego skladu - Stawecki, Miśkiewicz, Derbin, Koster, Baczyński, Nowak, M.Adamczyk ???? Raz już postawiliśmy na "swoich" i gdyby nie desant w postaci M.Adamczyka i R.Zięby pod koniec rundy jesiennej to spadlibyśmy o sezon wcześniej do III ligi. Trzech solidnych piłkarzy to minimum - pomocnik pokroju R.Rosińskiego (szkoda chłopaka bo moim zdaniem to najlepszy nasz nabytek ostatnich lat a trafił na chory układ w Zagłębiu, a potem kłopoty ze zdrowiem), napastnik typu W.Adamczyk, oraz obrońca typu K.Węgrzyn. Jak przeglądam nasze transfery w ostatnich latach to niestety sporo jest pomyłek - kto pamięta Rzeczyckiego, Sołtyska, Zajdla, Michalskiego, Stachurskiego, Gielzę, Pikutę, Jaroszka no i oczywiście Fasindoha???
IQ

Postprzez zgredos 2004-05-19, 8:23 am

WOJTEK piszesz, że na rok nie opłaca się podpisywać kontraktów. Może masz racje ale jak zawodnik "nie przyjmie się" to po co trzymać go i płacić mu kase, a tych żle trafionch transferów podaliście już sporo. Jeśli piłkarz profesjonalnie podchodzi do zawodu to uczciwie będzie grał do ostatniego meczu, żeby wyrwać jak najwięcej kasy od przyszłego pracodawcy. Przykładem może być Ujek za miesiąc kończy mu się kontrakt a gra na maxa
zgredos

re

Postprzez Qba 2004-05-19, 9:27 am

tak sobie czytam dzisiejsza prase i widze, ze istnieje mozliwosc odejscia naszych filarow defensywnych :( Wlosi sa zainteresowani Drzimim i Teresa.. nie dobrze...
Qba

Postprzez Gość 2004-05-19, 12:01 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=148786

czyzby Bała w Sosnowcu????
Gość

Postprzez CharoN^ 2004-05-20, 11:51 am

Sądzę, że Sosnowiczanie muszą nabyć 3-4 dobrych zawodników, aby nie spotkała Nas wszystkich przykra niespodzianka w następnym sezonie. Moim zdaniem potrzebny jest zawodnik pokroju Jacka Berensztajna, brakuje Zagłębiu prawdziwego lidera drużyny, który poprowadzi zespół w najtrudniejszych momentach, a także będzie potrafił wziąść ciężar gry na swoje barki. Bramkarz oczywiście jest niezbędny, bardzo chciałbym powrotu Marcina Bębna ... z drugiej strony Malarz jest również goalkeeperem wysokiej klasy. Adam Bała ... niedawno świetny zawodnik, teraz jakby trochę "przygasł", jednakże sądzę, iż byłby naprawdę dobrym wzmocnieniem dla 11-nastki Tochela. Obawiam się o Ujka, nie dopuszczam do wiadomości jego odejścia, kończy mu się kontrakt i mam nadzieję, że działacze z Kresowej zrobią wszystko, aby Mariusz został z nami na następnych parę lat. Nie można również sprzedać Teresy, przecież na nim opiera się defensywa Zagłębia. Trudno będzie znaleźć takiego solidnego obrońcę. Na sezon transferowy przyjdzie czas ... na razie pozostaje czekać ...
CharoN^
Zagłębiak

Kontrakty

Postprzez ważny 2004-05-20, 5:46 pm

Czy wy wiecie że zawodnicy tworzacy trzon druzyny tacy jak:Ujek,Drzymont,Treściński,Lachowki,Skrzypek jeszce nie maja podpisanych kontraktow na kolejne sezony!!!! a kazdy z nich ejst jzu po rozmowach z innymi klubami.Co wy na to???Czy te kilka lat budowania zespolu pojdzie na marne, czy nasi dzailacze stana na wysokosci zadania?? a moze znow posciagaja niewiadomo jakei nazwiska i zaczym sie zgra zespol to albo spadna albo bedzie to znwo trwalo kilka lat??? jestem ciekaw waszej opinii bo ja i bardzo wielu moich kolegow stalych bywalcow stadionu ludowego jestesmy niezapokojeni obrotem takiej sprawy!!!!! :evil:
ważny

Postprzez Blaszany 2004-05-20, 6:25 pm

Kolego jak cos piszesz pisz fakty Lachowski ma kontrakt na 3 lata Skrzypek albo juz podpisal albo na dniach podpisze nowyTrescinskiemu i Drzymontowi koncza sie kontrakty ale jesli nie wezma ich wlosi to je raczej przedluza jedyny wedlug mnie problem to Ujek nie siejcie niepotrzebnie paniki
Blaszany

Postprzez olo69 2004-05-20, 9:36 pm

olo69

Postprzez krzysiu 2004-05-20, 11:09 pm

IQ napisał(a):<ciach>
Jak przeglądam nasze transfery w ostatnich latach to niestety sporo jest pomyłek - kto pamięta Rzeczyckiego, Sołtyska, Zajdla, Michalskiego, Stachurskiego, Gielzę, Pikutę, Jaroszka no i oczywiście Fasindoha???

Zapomniałeś wspomnieć o Józefowiczu :wink:
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez Karo 2004-05-21, 2:03 pm

Jozefowicz byl dobry, ale niestety dal dupy na koniec sezonu... Z tego co pamietam, to z tych wszystkich zawodnikow najlepiej zaprezentowal sie Michalski, na mnie przynajmniej wywarl pozytywne wrazenie... Czy ktos moze wie, gdzie on sie teraz podziewa??
Karo

Postprzez rrr 2004-05-21, 10:17 pm

Jeśli w Zagłębiu miałaby grać jakaś Małocha czy Bała to pieniędzy jest chyba za dużo. Lepiej je dać Teresie i Skrzypkowi. Najwieksze potrzeby - bramkarz, ale Bęben to dopiero po następnym awansie, potem boczny obrońca - za Antczaka. Ruszanie pomocy całkowicie bez sensu - Skrzypek, Lachowski, Malina, Łuczywek plus zmiennicy Stemplewski, Chwalibogowski i oczywiście Rak - zestaw prawie na I ligę.
Do wylotu - Wurzel, Koźminski, Słupecki (teoria-długi kontrakt). Nie rozpaczałbym też ani za Bugajem, ani za (zdziwienie) Ujkiem. Obaj najmocniejsi są w gębie. Ujek niech próbuje przewrotek w I lidze, tam gdzie go ponoć chcą. Najwazniejsze że jest Tochel. Liczę, że powtórzy transfery klasy Lachowskiego czy Malinowskiego.
rrr

Postprzez olo69 2004-05-21, 10:31 pm

rrr
z tym Malinowskim to chyba troche przesadziłeś - średnio-dobry mecz to on rozegrał dopiero ostatnio z bardzo przecietną Zieloną Górą, natomias jesli chodzi o obrońców to prawie wszyscy strasznie chwalicie Teresę (czasami zdarzaja mu się fantastyczne podania wszerz (k***a coż to za słowo i chyba z błędem) boiska), a mnie bardziej podoba sie gra Drzymonta ( który 3, 4 lata temu był często wygwizdywany grając ostatniego jako 18 latek)
olo69

Postprzez Fan 2004-05-21, 10:33 pm

Malocha na pewno musi dostac kupe kasy. Ale jak widac poznali sie na nim w Kielcach i teraz go chca wywalic. Gdyby byl dobry nie puszczali by go z Korony. Co bedzie z Ujkiem to zobaczymy. Gra bo gra, ale zawodnik jak on powinien byc krolem strzelcow naszej ligi, taka jest prawda a w meczu z Lechem pokazal w jakiej jest formie. Jesli odejdzie, osobiscie za nim plakac nie bede. Najwazniejsze jest utrzymac Drzymonta, Terese, Skzypka i Lachowskiego.
Fan
Working Class

Postprzez CZaRnYY 2004-05-21, 10:35 pm

Karo napisał(a):Jozefowicz byl dobry, ale niestety dal dupy na koniec sezonu... Z tego co pamietam, to z tych wszystkich zawodnikow najlepiej zaprezentowal sie Michalski, na mnie przynajmniej wywarl pozytywne wrazenie... Czy ktos moze wie, gdzie on sie teraz podziewa??

Nie wiem czy to ten sam Michalski ale zdaje mi się, że tak. Gra w Pogoni Szczecin tej 2gligowej i jest chyba nawet w podstawowym składzie, ostatnio strzelił jakoś 2 bramki...
CZaRnYY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna