MIEDĹš LEGNICA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Artur 2004-03-20, 9:47 pm

niewiele sie pomyliłem, stawiałem na 1:0 - wiedziałem że ze skutecznością będzie nie za dobrze - ale mam nadzieje, że już za tydzień Swornicy załadują minimum 3 bramki. pozdro
Artur

Postprzez tomi2509 2004-03-20, 10:29 pm

niestety nasza gra byla znowu malo imponujaca . niepewnie grala obrona , napad tez niezbyt poukladany slowem -slabo.miejmy nadzieje ze w nastepnych meczach bedzie o duzo lepiej.brawo dla kibicow za doping po utracie bramki!!!!!!oby tak zawsze!!!!
tomi2509

Postprzez CharoN^ 2004-03-20, 10:53 pm

Pierwsza bramka popisem Dawida Skrzypka. Wyprowadzona kontra, Skrzypek włączył piąty bieg i pięknym strzałem w długi róg nie pozostawił bramkarzowi Miedzi żadnych złudzeń. Następnie, jak zwykle po szybko strzelonej bramce, nasi niepotrzebnie zwolnili grę i trochę pola oddali zespołowi z Legnicy. W pierwszej połowie gra można powiedzieć poukładana. Na początku drugiej połowy mogło być już po przysłowiowych "ptokach", kiedy to bodajże Skrzypek trafił w okolice spojenia. Później jak dla mnie bramka troszkę z niczego, wogóle jej nie widziałem, liczę na skrót z tego meczu :wink:. Niepotrzebnie stracona bramka i znowu dużo nerwów w poczynaniach Sosnowiczan. Dużo górnych "zawiesinek" rzucanych oczywiście na Uja (mam do niego sentyment. Wg mnie jest obecnie najlepszym zawodnikiem Zagłębia. Ma ogromną ilość zalet : walka, gra głową, aktywność, niekonwencjonalność, instynkt snajpera i wiele wiele innych). Na szczęście wszystko dobre co się dobrze kończy. Dokładnie 83 min. podyktowany karny za "głupote" piłkazy Miedzi. Wzorowym strzałem bramkę zdobywa Treściński (84 min), szaf na trybunach :P, ja niemogłem się powstrzymać i musiałem rzucić sobie serpentynke (o ile zauważyłęm to chyba jedyną :wink:). Podsumowując gra naszych pupili przyzwoita, jak dla mnie.

Ps. Wojtek jednak Twoje wyczucie nie zawodzi ---> Skrzypek dobry mecz + bramka. Najlepszy był Ujo, po meczu na kraty i do nas "2 Liga 2 Liga Zagłębie" :twisted:.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez arek 2004-03-20, 11:01 pm

Pierwsza połowa za wyjątkiem bramki nudna i bez strzałów. W drugiej sporo emocji i szczęścia. Ręka w polu karnym ewidentna ale czy napewno na rzut karny? Zawodnik po prostu dostał piłką w rękę którą trzymał przy ciele ale cieszę się że tak się skończyło. Z przebiegu całego spotkania Zagłębie zasłużyło na zwycięstwo i mogło pokusić się o lepszy wynik chociaż Miedź wypadła nieźle i wcale nie murowała własnej bramki tylko atakowała na naszej połowie. Gratulacje dla obu drużyn i kibiców chociaż te śpiewy przez mikrofon przed meczem to mogliby sobie odpuścić.
arek

Postprzez Leyton 2004-03-20, 11:07 pm

Nie wiem czy jakakolwiek drużyna będzie w stanie przez 90 minut grać na Ludowym tak agesywnie i stosować tak krótkie krycie jak zrobiła to dzisiaj Miedź. Nasi praktycznie nawet przez moment nie mieli chwili swobody. Inna sprawa, że Zagłębie zaczęło "coś" grać dopiero po utracie bramki. W każdym razie dość szczęśliwe, ale zasłużone zwycięstwo naszej drużyny. Jeśli Miedź będzie grała tak w każdym meczu to trochę punktów niektórym pourywa. Mecz bez finezji, ale dużo walki i emocje do końca. W końcu o to w tym sporcie chodzi. :mrgreen:
Leyton

Postprzez Wally 2004-03-20, 11:11 pm

Mecz taki sobie. Zawodzi mi ochota do gry Zagłębia. Za słabszymi drużynami nie grają na 100% mozliwości, a z najgroźniejszymi Śląskiem im Włokniarzem wysokie porażki, czyli też nie grają na maxa. Ręka była i karny się należał. Zwycięstwo, bo zwycięstwo. Lepiej w marnym stylu wygrać niż po znakomitym meczu przegrać,bo... w tej grze liczą się punkty. Niepewny dziś był Kurdziel, jak nigdy! Ale wierzę, że powróci do swojego normalnego rytmu.
Wally

Postprzez Franz 2004-03-20, 11:16 pm

Jak dla mnie to Grzegorz Kurdziel jest troche za słabym bramkarzem jak na II ligę. W III jeszcze może grać ale po awansie trzeba pomyśleć nad nowym brakarzem, bo Kurdziel jest niestety zbyt niepewny :( .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez _PAoLO_ 2004-03-21, 12:19 am

wszystko już chyba zostało napisane,dodam tylko ręke w polu karnym Miedzi bodajże około 18 minuty, i pare minut póżniej bardzo kontrowersyjna sytuacja gdy sedzia dyktuje faul dla Miedzi gdzie nasz zawodnik wchodzi w pole karne w sytuacji sam na sam,poza tym dwie naprawde fatalne interwencje Kurdziela, które powinny jemu samemu jak i trenerowi dać wiele do myślenia(może czas postawić na Brzeziańskiego?).
Miedz ogólnie zaskoczyła mnie in plus, to drużyna która dopiero jest tworzona przez nowego trenera, a swoją grą potwierdziła że wyniki ostatnich sparingów nie są przypadkowe.Cieszą punkty, troche mniej gra, ale jest ogólnie dobrze i jedziemy dalej z koksem.
2 liga, 2 liga ZAGŁĘBIE!!!!!!!!!!!!!
_PAoLO_

Postprzez warchlak 2004-03-21, 12:26 am

wynik lepszy od gry :evil: w 1 połowie zagłebie zagrało nawet dobrze ale niestety 2 połowa(do 80 min) była w naszym wykonaniu bardzo słaba co wykorzystali piłkarze miedzy którzy wkurzając wszystkich kibiców podbiegli pod nasz sektor i zaczeli tańczyć i pokazywać różne gesty co oczywiście nie było zbyt ładne ze strony miedzianki.naszczęście głupota piłkarza miedzi albo przypadek(była chyba ręka) i rzut karny.teresa juz udowodnił na sparingach ze karne potrafi wykonywac i pewnie trafił do bramki z 11m.warto podkreślić ze dzisiaj(a przynajmniej przez ostatnie minuty )cały stadion spiewał z fb.ogólnie mecz ocenie na taki sobie :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-03-21, 12:33 am

Slyszalem,ze Miedzianka napedzila wam troche strachu i wcale nie bylo tak latwo jak sobie to wyobraziliscie. Kontrowensyjny karny w koncowce meczu zawsze pozostawia niesmak,bo jak sie nie moze to i sedzia pomoze. Brawo Miedz.
Gość

Postprzez Pesto 2004-03-21, 12:57 am

Zagłębiu dopisało szczęście , ale ono z reguły sprzyja tym lepszym.
Miedziaki pokazały , że umieją grać w piłkę , ale jedno u nich wkurwia - symulanctwo. Co chwilę któryś leżał na boisku.
Kontra Skrzypka - wzorowa , bramka Miedzi - ładna , karny - raczej zasłużony (była ręka , a piłkarz chyba się ruszył).
Warto nadmienić , że Zagłębie miało jeszcze 2 słupki , co też mówi o przebiegu meczu.
W sumie : awansuje Śląsk Wrocław

... za rok 8)
Pesto
kumaty

Postprzez Gość 2004-03-21, 9:30 am

beda jakies filmiki z meczu ?????
Gość

Postprzez xxxx 2004-03-21, 10:36 am

Anonymous napisał(a):Slyszalem,ze Miedzianka napedzila wam troche strachu i wcale nie bylo tak latwo jak sobie to wyobraziliscie. Kontrowensyjny karny w koncowce meczu zawsze pozostawia niesmak,bo jak sie nie moze to i sedzia pomoze. Brawo Miedz.

Gościu nikt nie wypowiadał tu się przed meczem ze będzie łatwo bo miedzianka w sparingach pokazała ze potrafi grać ,ale widze ze jesteś tak samo zorientowany jak te prostackie buraki piszące na forum Miedzi :x
xxxx

Postprzez the djinn 2004-03-21, 11:32 am

xxxx napisał(a):
Anonymous napisał(a):Slyszalem,ze Miedzianka napedzila wam troche strachu i wcale nie bylo tak latwo jak sobie to wyobraziliscie. Kontrowensyjny karny w koncowce meczu zawsze pozostawia niesmak,bo jak sie nie moze to i sedzia pomoze. Brawo Miedz.

Gościu nikt nie wypowiadał tu się przed meczem ze będzie łatwo bo miedzianka w sparingach pokazała ze potrafi grać ,ale widze ze jesteś tak samo zorientowany jak te prostackie buraki piszące na forum Miedzi :x

Jakim forum przecierz to jakaś zwykła tabelka :lol: :lol:
the djinn

Postprzez Gość 2004-03-21, 11:55 am

Ktoś tam stwierdził, że wszystko zostało napisane. Chyba, a właściwie to na pewno nie. Jeśli chodzi o przebieg meczu to gra Zagłębia (przy wyniku 1:0) mogła mocno irytować, nerwówka w II połowie była wyłącznie na własne życzenie. Nikt nie wspomniał o urazie Skrzypka, który juz kiedyś grał z maską na twarzy, a wczoraj zaliczył znowu jakiś łokieć na swoim nosie.
Następna rzecz to debilne zachowanie kibiców po bramce Miedzi (butelki, jabłka na boisku).
Ze spraw czysto piłkarskich trzeba zwrócić uwagę na powrót Jajeśniaka. On na prawej obronie, Stemplewski w pomocy i zrobiło się miejsce z przodu dla Bugaja. Ten chyba nie jest po to zeby siedzieć na ławce. Rywalizacja między nim a Stolpą o miejsce w ataku wyjdzie tylko wszystkim na dobre.
No i jeszcze jedno - Wurzel. Przez kilkanaście minut nie przyjął poprawnie piłki, zanim strzelił w światło bramki.
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna