Kiedy odzyskamy fotel lidera !?!?!?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CharoN^ 2003-11-05, 12:40 pm

Można zauważyć, że i kibice Zagłębia darzą sympatią kibiców Śląska. Napewno nieliczni kibice mogą mieć coś przeciwko sztamie z Śląskiem ... ale myślę że jedynym tego powodem jest Wasza przyjaźń z kibicami Wisły Kraków i Lechii Gdańsk. No ale pewnie niektórzy kibice Śląska mają to samo do nas (zgody z Legią i BKS'em, no cóż ...).

P.S PozdrO_o :D
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez marek 2003-11-05, 5:55 pm

dla takich jak tu wpisuja nie ma miejsca miedzy prawdziwymi kibicami
marek

Postprzez WOJTEK 2003-11-05, 6:11 pm

marek napisał(a):dla takich jak tu wpisuja nie ma miejsca miedzy prawdziwymi kibicami
NIEZŁY DEBIUT. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Sztamy ?

Postprzez Diouf39 2003-11-07, 10:38 am

Nie będę się rozpisywał na tematy zgód między poszczególnymi klubami bo to termat rzeka. Powiedzcie czy naprawdę nie lepiej ogląda się mecz jak są kibice obydwu zespołów i człowiek przyjdzie bez żadnej obawy o swoje zdrowie.Chyba już nikt nie chce bijatyk i awantur, wyrywania ławek, krzesełek i latających butelek i kamieni nad głowami. Mnie 20-25 lat temu też rajcowały awantury i bijatyki.Chodzilem na Ludowy z ojcem, potem już we trójkę z bratem i gdy w domu po meczu spotkaliśmy się, każdy na swój sposób komentował jak kibice Górnika Zabrze wskakiwali do brynicy i błagali żeby w nich kamieniami nie rzucać. Wyjazdy to osobny temat, bo kiedyś było inaczej gdy na GKS albo Ruch jechało nas 2 tyś. W ilości była siła, a teraz jedzie tylko 100 -300 osób i potem się wyśmiewacie że ktoś tam spieprzał bo go goniło 20 chłopa, a co miał się dać skopać i sponiewierać. Starsi kibice napewno pamiętają naszą 6-cio miesięczną zgodę z Polonią Bytom na hokeju, a potem walki na patelni i latające kawałki szyb w przejściu podziemnym zatrzymujące się na plecach i cała ul 3-go Maja zdemolowana. Taka zgoda to był wtedy sztuczny twór nie wiem po co i komu to było potrzebne.Powiedzcie czy nie lepiej jechać na mecz 200 km samochodami z wywieszonymi szalikami i flagami bez żadnej obawy o swoje zdrowie i środek transportu. Napewno nigdy nie dojdzie do tego żeby i na samym stadionie nie padło ani jedno wulgarne słowo bo wiem, że to jest poprostu niemożliwe. Już mecz z Radzionkowem wyzwoli w kibicach wielką adrenalinę i wyzwiska na oba kluby będa sypały się jak z rękawa, ale takie jest życie. Gdy Zagłębie przegrało w Radzionkowie 1:3 to też my starzy nie czekając na kibiców poszliśmy do samochodów zaparkowanych na stacji benzynowej po przeciwnej stronie stadionu. I każdy z Was wie, że skończyło się regularną bitwą z młodymi HANYSKAMI i policją z zabawkami gładkolufowymi.Myśleliśmy,żę nas zgredów nie zaatakują a tu takie rzeczy, oj porobiło się. Dlatego Zagłębie dobiera sobie swojch przyjaciół nie za Brynicą i chwała im za to.
A ...... już za 7 dni Radzionków do Sosnowca przyjeżdza, ale będzie fajnie.
Diouf39

Kiedy...

Postprzez zgredos 2003-11-07, 11:43 am

Diouf 39- przypomnij mi kiedy to na Ruchu lub GKS było 2 tys. kibiców Zagłębia? Ja pamiętam że na przełomie lat 70 i 80 jeżdziło nas tam 20-50 osób.
zgredos

Re: Kiedy...

Postprzez Diouf39 2003-11-07, 12:13 pm

zgredos napisał(a):Diouf 39- przypomnij mi kiedy to na Ruchu lub GKS było 2 tys. kibiców Zagłębia? Ja pamiętam że na przełomie lat 70 i 80 jeżdziło nas tam 20-50 osób.

A przypomnij sobie wyjazd kiedy ktoś pociągnął za hamulec ledwie pojawił się peron w Katowicach i pałowanie już na dworcu. Zasiedliśmy wtedy na nowo wybudowanej trybunie i zajęliśmy jej 3/4. To było juz w latach 80-tych. Wtedy było 20 czy 50 osób??
Diouf39

Re: Kiedy...

Postprzez zgredos 2003-11-07, 1:21 pm

Diouf39 napisał(a):
zgredos napisał(a):Diouf 39- przypomnij mi kiedy to na Ruchu lub GKS było 2 tys. kibiców Zagłębia? Ja pamiętam że na przełomie lat 70 i 80 jeżdziło nas tam 20-50 osób.

A przypomnij sobie wyjazd kiedy ktoś pociągnął za hamulec ledwie pojawił się peron w Katowicach i pałowanie już na dworcu. Zasiedliśmy wtedy na nowo wybudowanej trybunie i zajęliśmy jej 3/4. To było juz w latach 80-tych. Wtedy było 20 czy 50 osób??

Diouf 39- ja pisałem że na przełomie lat 70 i 80 jeżdziło nas po 20 osób pod koniec lat 80 bywało więcej, choćby w Zabrzu.
zgredos

Postprzez voytech 2003-11-07, 1:34 pm

Heh, pamietam jak w polowie lat '80 ojciec zabral mnie na wyjazd do Gornika Zabrze, byl to jeden z moich pierwszych wyjazdow. Ojciec zadecydowal, ze bedziemy siedzieli wsrod kormeli i udawali tubylcow. Padl gol dla Zabrza, dookola sie ciesza, my siedzimy spokojnie.
Padl gol dla Zaglebia, ja jako debiutujacy wyjazdowiec, przyzwyczajony do zachowan z Ludowego wyskakuje do gory jak na sprezynie drac radosnie ryja "Jeeeeeeest!!!", opadam na stopy, dziwiac sie, czemu sam jestem w gorze, czyzbym z daleka zle dojrzal? Przeciez pilka w siatce, sedzia pokazuje na srodek boiska, to czemu nikt sie nie cieszy? Widze morderczy wzork mojego ojca, skapowalem gdzie jestem, rozejrzalem sie, czy nikt do mnie nie leci i szybciutko usiadlem. Do konca meczu siedzialem cicho.
voytech

Postprzez slawoj 2003-11-07, 3:14 pm

Podobnie jak voytech, ok. 6 lat temu (miałem 22) wybrałem się z kuzynem do Zabrza na mecz z Legią, on kibic Górnika, usiedliśmy między miejscowymi kibicami. Cieszyłem się, i wcale tego nie kryłem, gdy Legia trafiała na 1, 2, 3 do zera, reakcja miejscowych była taka - najpierw krzywe spojrzenia, potem pytania czy jestem z Warszawy, potem pytania dlaczego Sosnowiec trzyma z Legią, i było całkiem spoko, potem śmiali się ze mnie gdy Górnik trafiał na 1:3, 2:3 i byłem dla nich do końca meczu taką swoistą atrakcją. Legia dowiopzła zwycięstwo do końca, nikt mnie nie pobił, nawet nie wyzywał, a chcę zwrócić uwagę, że w otoczeniu siedzieli goście w moim wieku między 20-30 lat
slawoj

Postprzez slawoj 2003-11-07, 3:29 pm

Z kolei innym razem wybraliśmy się z kumplami (z Pszowa) do Wodzisławia na mecz z Legią, usiedliśmy z miejscowymi. Akurat idąc w kierunku stadionu, nasi kibice (z Sosnowca) lali się z policją. Mecz trwa, siedziałem cicho, tymczasem z sektora obok szkolny kolega z Wodzisławia mnie dojrzał i drze się: te, Sławoj, ale przyjechało tych waszych z Sosnowca! więcej niż Warszawioków! widziołeś ta rozróba?!
Tylko pot mnie oblał i patrzyłem z której strony pięści polecą. A tu nic, parzę dookoła, większość patrzy na mnie, czerwony jak cegła, po chwili pytania: a to wasze Zagłębie to w której lidze teraz grają, itp itd
Legia wygrała nikt mi nie wpierdolił
slawoj

Postprzez WOJTEK 2003-11-07, 3:46 pm

MIAŁEŚ WIELE SZCZĘŚCIA.BO W INNEJ SYTUACJI MOGŁO BY BYĆ OSTRO.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez slawoj 2003-11-07, 4:38 pm

Zgadza się, Wojtek, mogło być...
ale jak widać, nie taki kibic straszny jak go malują...

a wracając do tematu, to wydaje mi się że lidera odzyskamy dopiero na wiosnę po meczu ze Śląskiem i do końca go już nie oddamy, a w Opolu Sląsk straci jutro punkty, ale my stracimy je w Głogowie coś mam takie przeczucie
slawoj

Postprzez Monti 2003-11-07, 5:50 pm

JUTRO :!: :!: :!: :!: :!: :lol:
Monti
Moderator

Postprzez Leyton 2003-11-07, 6:24 pm

Monti napisał(a):JUTRO :!: :!: :!: :!: :!: :lol:

Biorąc pod uwagę jutrzejszy zestaw par (Chrobry-Zagłębie, Odra-Śląsk, Kietrz-Polonia B) może się okazać, że ani my na ten fotel nie powrócimy, ani Śląsk na nim nie pozostanie. Przykre to, ale niestety bardzo możliwe.
Leyton

Postprzez edddie 2003-11-07, 6:54 pm

My wtopimy 8) , Wy wtopicie 8) i Kietrzańczyki na pierwszym miejscu :lol: :lol: no bo gdzie dwóch się bije, tam trzeci...

Byłoby dobrze chyba! Mistrz jesieni prawie nigdy nie zostaje mistrzem wiosny (a ona najważniejsza)!!!

Hej Śląsk! :twisted:
edddie
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna