Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adas 2008-01-09, 8:53 am

PaprykarZ19 napisał(a):Adam, wcześniej pisałem jeszcze o plotkach, że Teresa ze względów zdrowotnych w tej rundzie nie będzie mógł nas wzmocnić. Mógłbyś się do tego odnieść, zdementować bądź potwierdzić? ;>
Owszem mógłbym. Nie było rozmów z Danielem Treścińskim na temat jego powrotu.
adas

Postprzez Sir 2008-01-09, 8:57 am

Widzę, że co poniektórzy zamiast zimą ODPOCZYWAĆ I REGENEROWAĆ SIŁY na rundę wiosenną to bawią się w menadżerkę

Dajcie ludziom, którzy są odpowiedzialni za transfery ( jesli tacy są w klubie ) czas, aby mogli się wykazać. Jeszcze mają trochę czasu.

Potem przyjdzie czas na ocenę!

myslę, że gorszych transferów niż przed rundą jesienną nie możemy poczynić.
Sir

Postprzez flex 2008-01-09, 9:34 am

Sir napisał(a):... myslę, że gorszych transferów niż przed rundą jesienną nie możemy poczynić.

No już poczyniono lepsze, bo się ich pozbyto.
flex
Administrator

Postprzez Blajpios 2008-01-09, 1:52 pm

Poza tym - to jeszcze coś takiego daje mi do myślenia. Trzeba uczciwie przyznać, że kiedy jeszcze myśmy tutaj męczyli rzecznika o politykę informacyjną (hm. ja męczyłem) - to już działy się rzeczy niebywałe! Popatrzyłem do archiwum, rzeczywiście, pierwsze 2 wiadomości w roku 3 stycznia, dwie następne 4 I i trzy chyba 5 I. Ale już po Trzech Królach się zaczyna: 7 stycznia 3 wieści a pod koniec naszych dyskusji, 8 stycznia już siedem! I co? Ano, pozytywu nawet nie dostrzegamy, ani słowem - ale rusza fala dalej! Adam - a o tym, a co o tym a co jeszcze. Choć jak wiadomo, nie ze wszystkim się zgadzałem z Kol. adam - także i co do tego, że w każdym wypadku nie można nic mówić i o negocjacjach, że choćby trwają, bo uważam, że czasem można: to jednak jest oczywiste, że w niektóre kwestie w ogóle nie można oczekiwać, by rzecznik wchodził i coś za dużo mówił! I to choćby nieoficjalnie, jako kolega. Dlatego oby nie skończyło się tą drogą koleżeńskich pytań poufałych "otwarcie worka wiadomości" na stronie... oby to otwarcie nie stało się chwilowe... Trochę tajemnic firmy wiadomo, że nie zostaje odkrywanych, zwłaszcza w pewnych okresach, jak np szczegóły negocjacyjne, tak więc i to trzeba mieć na uwadze...
Blajpios

Postprzez fan78 2008-01-09, 1:59 pm

Blajpios napisał(a):Poza tym - to jeszcze coś takiego daje mi do myślenia. Trzeba uczciwie przyznać, że kiedy jeszcze myśmy tutaj męczyli rzecznika o politykę informacyjną (hm. ja męczyłem) - to już działy się rzeczy niebywałe! Popatrzyłem do archiwum, rzeczywiście, pierwsze 2 wiadomości w roku 3 stycznia, dwie następne 4 I i trzy chyba 5 I. Ale już po Trzech Królach się zaczyna: 7 stycznia 3 wieści a pod koniec naszych dyskusji, 8 stycznia już siedem! I co? Ano, pozytywu nawet nie dostrzegamy, ani słowem - ale rusza fala dalej! Adam - a o tym, a co o tym a co jeszcze. Choć jak wiadomo, nie ze wszystkim się zgadzałem z Kol. adam - także i co do tego, że w każdym wypadku nie można nic mówić i o negocjacjach, że choćby trwają, bo uważam, że czasem można: to jednak jest oczywiste, że w niektóre kwestie w ogóle nie można oczekiwać, by rzecznik wchodził i coś za dużo mówił! I to choćby nieoficjalnie, jako kolega. Dlatego oby nie skończyło się tą drogą koleżeńskich pytań poufałych "otwarcie worka wiadomości" na stronie... oby to otwarcie nie stało się chwilowe... Trochę tajemnic firmy wiadomo, że nie zostaje odkrywanych, zwłaszcza w pewnych okresach, jak np szczegóły negocjacyjne, tak więc i to trzeba mieć na uwadze...
Reasumujac:tak zle i tak nie dobrze?:)
fan78

Postprzez jls 2008-01-09, 2:48 pm

Blajpios ma rację. Ruszyła sprawa informacji, lecz nie powinno to być na zasadzie wyciągania za język. Informacje mają być zwięzłe i jasne, tak aby pozostawiały pewien niedosyt, ale rozwiewały wątpliwości i zmuszały do konstruktywnej dyskusji.
Kilka treściwych wiadomosci podanych w ostatnich dniach do pewnego stopnia uspokoiło atmosferę na forum. Oby tak dalej.
Lepsza wiadomośc krótka i treściwa podawana częściej, niż szukanie domysłów i plotek powodujących zamieszanie.
jls

Postprzez Blajpios 2008-01-09, 2:53 pm

fan78 napisał(a):]Reasumujac:tak zle i tak nie dobrze?:)

A może tak?: dobrze, że były oznaki zmiany polityki informacyjnej, choć na razie to bardzo mało, by wnioskować, że to już realna zmiana. Niemniej - warto te oznaki zauważyć, by utwierdzić, że to dobrze odbierany kierunek. A źle byłoby - gdyby tego potwierdzenia, że dobry kierunek nie było. Dalej, następne "źle byłoby" - gdyby zamiast takiego utwierdzenia było działanie na zasadzie "wziąłem palec, chcę całą rękę": czyli że za dużo byłoby nacisków na rzecznika dalej idących, które mogłyby doprowadzić do wycofania się z oznak pozytywnych. Raczej tak bym napisałem "reasumując", jeżeli by chodziło o styl dobrze/źle - choć od razu dodam, że nie jest to domaganie się zaprzestania traktowania przez Kolegów Kol. adam jak Kolegę ani nie jest to domaganie się nie zadawania pytań itp. To tylko "danie pod rozwagę", trochę sygnał "z ostrożności", niemniej jakoś z racji tego, co było do zauważenia.
Blajpios

Postprzez LucasUSA 2008-01-11, 6:24 am

Jewgenij Demidenko, 21-letni pomocnik z Ukrainy dołączył do zespołu z Sosnowca.
Demidenko trenował z Zagłębiem już jesienią. Razem z nim w Sosnowcu przebywał wtedy na testach Anton Prychodko, kolejny pomocnik. Działacze Zagłębia są zdecydowani na transfery obu piłkarzy Dynama Kijów, ale Prychodko nie ma na razie zgody na zmianę klubu.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Widzieliscie go na treningu jesienia moze?
LucasUSA

Postprzez STS_1906DG 2008-01-11, 9:51 pm

No i dupa, Olszar miał dać odpowiedź w ciagu 2 dwóch dni i... zniknął, po prostu zniknął. Czyżby wolał Widzew? Pewnie myśli ze lepiej grać w 2 z Widzewem niż z Zagłębiem w 3...
STS_1906DG

Postprzez tymin 2008-01-11, 10:20 pm

Georgi Bizhev. Wiedziałem, że o niego chodzi już od początku. Był on na testach również w Śląsku Wrocław, w grudniu.
tymin

Postprzez zag23 2008-01-11, 11:19 pm

Widzę już tę akcje Demydenko do Biżewa i GOLLLLLLLLL ! Zobaczymy co z tego wyjdzie. Do boju Zagłębie.

Bizhev ostatnio występował w bułgarskim Welbażd Kjustendił (II liga), wcześniej grał w innych bułgarskich klubach, także z ekstraklasy. W sezonie 2005/2006 reprezentując klub Marek Dupnica w 13 meczach (1001 minut) zdobył 3 gole. W sumie mierzący 178 centymetrów zawodnik w trakcie kariery w 165 meczach zdobył 73 gole, a w sezonie 2002/2003 wywalczył tytuł króla strzelców zaplecza ekstraklasy. Napastnik ma na koncie 15 goli w młodzieżowej reprezentacji kraju (w 37 meczach). W grudniu był na testach w Śląsku Wrocław.
zag23

Postprzez mario1 2008-01-12, 12:36 am

no to niezly mam nadzieje jest do bulgarskiej mlodziezowki sie zalapac nie kazdy moze
PS Sarmacja Bedzin dorobila sie wreszcie strony w necie zapraszam wszystkich http://www.sarmacja-bedzin.w8w.pl/
mario1

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-01-12, 10:32 am

Przyjście do zespołu Bułgara i Ukraińca to dobre posunięcia ale nie można spoczywać na laurach. Musimy powalczyć o Olszara oraz kilku innych piłkarzy, którzy mogą wzmocnić Zagłębie wiosną :
Paweł Szwajdych , Rafał Bałecki , Tomasz Brzyski , Ilijan Micanski , Łukasz Trałka , Bartek Chwalibogowski , Igor Kozioł , Piotr Rocki , Dariusz Stachowiak , Piotr Świerczewski , Piotr Bania , Ireneusz Kowalski , Karol Gregorek .
sosnowiczanin !

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-12, 2:00 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Przyjście do zespołu Bułgara i Ukraińca to dobre posunięcia ale nie można spoczywać na laurach. Musimy powalczyć o Olszara oraz kilku innych piłkarzy, którzy mogą wzmocnić Zagłębie wiosną :
Paweł Szwajdych , Rafał Bałecki , Tomasz Brzyski , Ilijan Micanski , Łukasz Trałka , Bartek Chwalibogowski , Igor Kozioł , Piotr Rocki , Dariusz Stachowiak , Piotr Świerczewski , Piotr Bania , Ireneusz Kowalski , Karol Gregorek .

Brzyski już jest w Ruchu i to chyba na 3lata...

Czytałem też gdzieś, że niebiescy rozmawiają z Piątkowskim i Kłodą...
PaprykarZ19

Postprzez maciek123 2008-01-12, 3:00 pm

niech biora piatkowskiego !! Jak zostaniemy bez Klody to bedziemy dostawac lanie od każdego !! Ale skyszalem ze klub niechce sprzedawac Arka !! ;P
maciek123

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna