Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kamilosx 2008-01-05, 6:24 pm

adas napisał(a):
django napisał(a):
maciek123 napisał(a):Mam nadzieje ze jak sprzedadza Folca to im sie zwroci z nadwyzka !! Czytam tu ze niektorzy z was chca aby Folc pozostal ! Ja jestem innego zdania lepiej wziasc za niego kase i wyp. chodzby Rockiego !! Pzdr ;)

Folc powinien zostać. Jakby nie było zdobył jesienią 5 bramek i gdyby nie on to nie mielibyśmy nawet tych marnych ośmiu punktów. Zresztą jaką widzisz dla niego alternatywę? Rocki, nawet gdyby Groclin go puścił to nie jest typowy snajper. Oziębała mimo tego, że na boisku zostawia serce, to nie zdobył w OE ani jednej bramki, a kilka dobrych okazji zmarnował. To kto jeszcze został? Smarzyński? Strojek? Bez żartów.
Marcin zostaje, a Rocki, hmm.... dlatego na stronie nie publikujemy tego typu newsów, gdyż są to zwykłe plotki nie mające odzwierciedlania w rzeczywistości. Dla Pismaków jest sezon ogórkowy, więc sami wymyślają sobie tematy do pisania, ale przyznać muszę, że niektóre nazwiska uda im się trafić. Uwierzcie mi, ja sięgam po prasę tylko i wyłącznie z obowiązku służbowego, a nie z chęci dowiedzenia się czegoś konkretnego.

Adaś, to z Olszarem to też tylko plotka? Poza tym myślę, że powinieneś chociaż ujawnić kiedy zamierzacie ogłosić jakieś transfery, nie chodzi mi o dokładne nazwiska.
Kamilosx

Postprzez Blajpios 2008-01-05, 6:28 pm

adas napisał(a):
django napisał(a):
maciek123 napisał(a):Mam nadzieje ze jak sprzedadza Folca to im sie zwroci z nadwyzka !! Czytam tu ze niektorzy z was chca aby Folc pozostal ! Ja jestem innego zdania lepiej wziasc za niego kase i wyp. chodzby Rockiego !! Pzdr ;)

Folc powinien zostać. Jakby nie było zdobył jesienią 5 bramek i gdyby nie on to nie mielibyśmy nawet tych marnych ośmiu punktów. Zresztą jaką widzisz dla niego alternatywę? Rocki, nawet gdyby Groclin go puścił to nie jest typowy snajper. Oziębała mimo tego, że na boisku zostawia serce, to nie zdobył w OE ani jednej bramki, a kilka dobrych okazji zmarnował. To kto jeszcze został? Smarzyński? Strojek? Bez żartów.
Marcin zostaje, a Rocki, hmm.... dlatego na stronie nie publikujemy tego typu newsów, gdyż są to zwykłe plotki nie mające odzwierciedlania w rzeczywistości. Dla Pismaków jest sezon ogórkowy, więc sami wymyślają sobie tematy do pisania, ale przyznać muszę, że niektóre nazwiska uda im się trafić. Uwierzcie mi, ja sięgam po prasę tylko i wyłącznie z obowiązku służbowego, a nie z chęci dowiedzenia się czegoś konkretnego.

To dlaczego sympatycy i kibice Zagłębia nie mają takiego luksusu. Kto ma wiadomości z pierwszej ręki - jak rzecznik - to może mieć luksus nie sięgania po prasę dla zdobywania wiadomości. Czemu zaś inni muszą sięgać i wyłuskiwać, dedukować, co jest dziennikarską sensacyjnością a co wiadomością sprawdzoną, tylko wiadomo, że Zagłębie tego za szybko nie poda? Choćby przykłady ostatnio wymieniane: o sparingach najpierw prasa, klubowa strona Lecha i prasa - za dwa dni Zagłębie. Ilość ofert w konkursie na prezesa - znowu najpierw "ta zła prasa" ma przecieki, potem udaje się po dwóch dniach wymusić na oficjalnych stronach informację, ale jedynie w odpowiedzi na forum. Itd. Ten temat już był poruszany szerzej, niemniej wygląda na to, że warto go przypomnieć.
Blajpios

Postprzez gothblack 2008-01-05, 6:51 pm

W regionalnej TV podali,że konrakty z nami podpisali Łuczywek i Olszar....nie wiem płakać czy się śmiać......dla mnie to żadne konkretne wzmocnienia...wypaleni goście...chociaż jeśli podpisali dłuższe umowy to na 3 ligę ok.
gothblack

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-05, 7:36 pm

Podobno do roboty pod dykatndo GenerałoSponsoroInwestoroDobrodzieja nadeszły DWA zgłoszenia... W tym jedno przez pomyłkę od połykacza zimnych ogni a drugie od kobiety. I to mnie intryguje o wiele bardziej niż polityka transferów w jedną stronę. Jakiej konstrukcji psychicznej musi być kobieta szukająca zajęcia w klubie sportowym, gdzie 99,9% kontaktów interpersonalnych jest z facetami? I co się dzieje z jajami facetów, którym w takim hipermęskim światku nagle przychodzi wykonywać polecenia kobiety. I nie gdaczcie mi tu, że to normalne, bo przecież wszędzie są kobiety-szefowie, kobiety-prezesy i że badania wykazują, że są lepsze od facetów pod wieloma względami - to wiem. Ale przecież klub jest tak cholernie specyficznym miejscem.
kurzy_kuper

Postprzez mefisto 2008-01-05, 7:57 pm

Jednego możemy być pewni, ze to napewno nie będzie żadna kura domowa.

[ Dodano: 2008-01-05, 8:36 pm ]
kurzy_kuper napisał(a):a drugie od kobiety. I to mnie intryguje o wiele bardziej niż polityka transferów w jedną stronę. Jakiej konstrukcji psychicznej musi być kobieta szukająca zajęcia w klubie sportowym, gdzie 99,9% kontaktów interpersonalnych jest z facetami? I co się dzieje z jajami facetów, którym w takim hipermęskim światku nagle przychodzi wykonywać polecenia kobiety. I nie gdaczcie mi tu, że to normalne, bo przecież wszędzie są kobiety-szefowie, kobiety-prezesy i że badania wykazują, że są lepsze od facetów pod wieloma względami - to wiem. Ale przecież klub jest tak cholernie specyficznym miejscem.

Ale słuchoj, pewno se załatwiła grupe, to się nado, bo bedzie tani.
mefisto

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-05, 8:37 pm

Na pewno przysłała CV plus "przez pomyłkę" zdjęcie całej sylwetki rozebranej jak do rosołu... Więc jeżeli to nie jest jakaś stara kwoka to wg mnie ma szanse.
kurzy_kuper

Postprzez fan78 2008-01-05, 9:07 pm

W kadrze kierowniczej klubu byla juz kobieta.Z nadania Ergomu pierwsza po bogu,prawa reka Ojca Dyrektora byla-Anna Grodecka.Tylko ze ona przynajmniej miala pojecie czym dla ludzi bylo i jest Zaglebie.Sto razy bardziej wolabym ja niz jakiegos bylego dyrektora hokejowego GKS Katowice.
Dla ciekawskich: http://zaglebie.sosnowiec.pl/wywiady/sh ... hp3?idw=52
Wywiad z Grodecka.
fan78

Postprzez STS_1906DG 2008-01-05, 9:28 pm

Olszar to z pewnością byłby bardzo dobry transfer, jak trafi formę to potrafi nawet po kilka hat-tricków w sezonie jebnąć. Chwalibogowski ? Bardzo bym chciał, ale pytanie czy taki ktoś będzie chciał przyjść do naszego klubu? A moze zadecyduje przeszłość :) Luczywek oczywiście też się przyda ale pytanie czy to jest pilkarz na 1 ligę? Costly ? Ludzie pomarzcie. Ja na jego miejscu już bym wolał do Hondurasu wrócić niż kisic się w jakimś przeciętnym polskim zespole. Zresztą on chce grać w reprezentacji, a z drugiej, a może nawet (odpukać) trzeciej ligi polskiej raczej się nie wybije. PODSTAWOWA ZASADA TEGO OKIENKA TRANSFEROWEGO: nie nastawiać się na 3 ligę i wzmacniać zespół ! Jutro chcę wstać i przeczytać o że Olszar jest już z nami.
STS_1906DG

Re: Wychowankowie Zagłębia Sosnow.Lepszy Łuczywek niż zacięż

Postprzez wojtek_cc 2008-01-05, 10:20 pm

django napisał(a):
wojtek_cc napisał(a):Wolę Łuczywka i innych wychowanków Zagłębia, niż armię zaciężną wymagającą tylko kasy.

Jakby każdy myślał tak jak Ty, to taki np. Arsenal by w ogóle nie miał kibiców

Na sukcesy, dobrych i bardzo dobrych zawodników, potrzeba bardzo dużo pieniędzy.
My jako kibice też _musimy_ pomóc klubowi kupując drogie lub wręcz bardzo drogie bilety.
wojtek_cc

Postprzez marcin___ 2008-01-05, 10:33 pm

ale bilety powinny byc chociaz trche adekwatne do gry a niestety nie byly, ale to chyba troche nie na temat.
Mysle ze nie mamy na co liczyc w tym sezonie dlatego grajmy mlodymi niech sie ogrywaja, ale pod jednym warunkiem ze za rok dwa jak z nich cos bedzie to ich nie sprzedamy tylko bedziemy nimi grac i pomoga nam w walce o i w ekstraklasie.
marcin___

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-06, 12:38 am

Ale słuchoj, pewno se załatwiła grupe, to się nado, bo bedzie tani.[/quote]

Tak się parę razy zastanowiłem mefisto, o jaką "grupę" ci może chodzić aż mnie olśniło, że przecież faktycznie zatrudnianie piłkarzy z grupą inwalidzką (jinwalidzkom) to superpomysł na obniżenie kosztów funkcjonowania klubu. Jeżeli Dobrodziej przekształci klub w Zakład Pracy Chronionej to ZUS-owi się nie trzeba kłaniać co miesiąc, PFRON da sowitą dotację a państwo odda VAT. Jeszcze Platini przyśle list gratulacyjny za wzorowe "kohabitasją" zdrowych kibiców i niepełnosprawnych piłkarzy. Jak się tak głębiej zagłębić w problem, to każdy się zgodzi, że np. na ławce mogą siedzieć nawet niewidomi a oni na pewno mają najwyższą "grupę" czyli będą najtańsi.
kurzy_kuper

Postprzez adas 2008-01-06, 9:29 am

Blajpios napisał(a):
adas napisał(a):........
Blajpios, w wielu kwestiach masz rację w niektórych jednak zgodzić się z Tobą nie mogę. Podajesz tu jako argument sparingi naszego klubu - te opublikowane na łamach Gazety Wyborczej nie były potwierdzone i jak się później okazało terminy uległy zmianie, podajesz za przykład dwie kandydatury na stanowisko prezesa - owszem to się zgadza, jednak nazwisko podane przez prasę już nie. Dalsza sprawa. Wczorajsze informacje w telewizyjnej trójce o podpisaniu kontraktów przez Olszara i Łuczywka. Olszar kontraktu nie podpisał z naszym klubem, niemniej jednak rozmowy trwają. Uważasz, że dobrym posunięciem jest podawanie informacji o negocjacjach z jakimkolwiek zawodnikiem? Ja nie. Może to spowodować zwyczajne podebranie nam tego zawodnika przez inny klub. Tomek Łuczywek - owszem kontrakt podpisano, jednak celowo nie umieściliśmy tej informacji gdyż Tomek nie porozumiał się jeszcze z poprzednim klubem, Hetmanem Zamość, w sprawi rozwiązania swojego kontraktu i sam poprosił aby do tego czasu nie podawać do publicznej wiadomości tej informacji, gdyż w tym przypadku spodziewać się możemy, że klub z Zamościa może stwarzać problemy. Masz jednak rację kolego Blajpios, pierwszym źródłem informacji powinna być oficjalna strona klubowa i odkąd objąłem to stanowisko w klubie, walczę aby tak było i daję tu publicznie słowo, że do sytuacji takiej doprowadzę.
adas

Postprzez mefisto 2008-01-06, 10:56 am

kurzy_kuper napisał(a):
Tak się parę razy zastanowiłem mefisto, o jaką "grupę" ci może chodzić aż mnie olśniło, że przecież faktycznie zatrudnianie piłkarzy z grupą inwalidzką (jinwalidzkom) to superpomysł na obniżenie kosztów funkcjonowania klubu. Jeżeli Dobrodziej przekształci klub w Zakład Pracy Chronionej to ZUS-owi się nie trzeba kłaniać co miesiąc, PFRON da sowitą dotację a państwo odda VAT. Jeszcze Platini przyśle list gratulacyjny za wzorowe "kohabitasją" zdrowych kibiców i niepełnosprawnych piłkarzy. Jak się tak głębiej zagłębić w problem, to każdy się zgodzi, że np. na ławce mogą siedzieć nawet niewidomi a oni na pewno mają najwyższą "grupę" czyli będą najtańsi.

A co myślałeś, że chodzi mi o GTW? A może lepiej GTZ (Grupa Trzymająca Zagłębie)? Specjalnie puściłem delikatnego bąka, żeby wybadać teren. Oczywiście nie zawiodłem się na tobie, gdyż jako jedyny (poza mną i django) myślisz głową na tym forum. Reszta oczywiście albo nie zakumała, albo olała, albo się oburzyła święcie i dała ostrzeżenie. Nawiasem mówiąc - witam w klubie "pod czerwoną kreską". Jak to szło? "Za pełne złośliwości, a nic nie wnoszące do tematu posty". Jakoś sam nie mogę się niczego konstruktywnego doczytać w postach, zwłaszcza moderatorów. I tu mała rada dla nich. Proponuję wam wyjąć języki z tyłka Krzysia, bo to jest psi obyczaj, a wy macie wszelkie cechy piesków, poza tą najważniejszą - lojalnością. Jak tylko Krzysiu wam podziękuje, a podziekuje z pewnością, bo jemu potrzebne są kreatywne indywidua, z których będzie miał realny pożytek, a nie dupowłazy, to zaczniecie na nim psy wieszać. (Hi, hi dobre - pieski będą wieszać psy...)
Ale wracając do tematu. Wiem, że to jest dobry pomysł (nota bene już drugi przedstawiony przeze mnie, bedzie jeszcze jeden, ale to za jakiś tydzień i koniec - co ja jestem Święty Mikołaj?), nietuzinkowy, ale warty rozważenia i wbrew pozorom niebyt trudny do realizacji, zwłaszcza, ze klub posiada najważniejszy element infrastruktury ZPChr - zaplecze sanitarno - socjalno - lecznicze - a tego się najbardziej czepiają. Kwestia dostosowania infrstruktury do potrzeb osób niepełnosprawnych - i tak trzeba to bedzie za kilka lat zrobić - wymogi unijne.
A o co chodzi - wiadomo - o kasę. Bez tego, to sobie nawet o trzeciej lidze można zapomnieć. A skoro nie ma sponsora jak należy - miasto też nie kwapi się do przejęcia klubu (to i nie bedzie w nieskończoność inwestować), to trzeba sie czepiać wszystkiego, co przynosi kesz.
Oczywiście wielu się popuka w głowę, ale ja wiem co piszę. Zresztą, nigdy nic kontruktywnego nie wychodziło z łbów osobników płynących jak gówno z prądem, tylko potrzebna była kreatywność niepoprawnych, niezależnych umysłów.
No, ale zawsze prościej jest pisać, że lepiej kupić tego,a nie tamtego, a najlepiej... zaraz, jak to ty napisałeś? "Pomocnika o żelaznych płucach". - Nie wiedziałem, że cybernetyka w polskiej piłce nożnej stoi na tak zaawansowanym poziomie. Ale nie jest to dobry pomysł - żelazo i tlen - zaraz zacznie się utleniać, znaczy - uwzględniając poziom czytelników - rdzewieć.

Ps. Niestety, Vat trzeba płacić na ogólnych zasadach.
mefisto

Postprzez emdżej 2008-01-06, 11:11 am

mefisto napisał(a): Reszta oczywiście albo nie zakumała, albo olała, albo się oburzyła święcie i dała ostrzeżenie. Nawiasem mówiąc - witam w klubie "pod czerwoną kreską". Jak to szło? "Za pełne złośliwości, a nic nie wnoszące do tematu posty". Jakoś sam nie mogę się niczego konstruktywnego doczytać w postach, zwłaszcza moderatorów. I tu mała rada dla nich. Proponuję wam wyjąć języki z tyłka Krzysia, bo to jest psi obyczaj, a wy macie wszelkie cechy piesków, poza tą najważniejszą - lojalnością. Jak tylko Krzysiu wam podziękuje, a podziekuje z pewnością, bo jemu potrzebne są kreatywne indywidua, z których będzie miał realny pożytek, a nie dupowłazy, to zaczniecie na nim psy wieszać. (Hi, hi dobre - pieski będą wieszać psy...)

W tej chwili już nas obrażasz Panie Idealny. Ostrzeżenie drugie i ostatnie.
emdżej

Postprzez mefisto 2008-01-06, 12:33 pm

emdżej napisał(a):W tej chwili już nas obrażasz Panie Idealny. Ostrzeżenie drugie i ostatnie.

Ta, i co zrobisz, dasz bana? I tak wrócę i tak. Ciągle nie kumasz o co biega. Im bardziej będziesz mnie uciszał, tym bardziej będziesz mnie motywował do pisania, a ludziom dawał do zrozumienia, że jednak może rzeczywiście warto mnie czytać.

A tak na marginesie. To co proponujesz celem ratowania sytuacji w klubie?

Ps. kurzy_kuper co jest z tobą? Ociągasz się w rankingach.
mefisto

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna