Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Darian 2009-08-03, 10:22 pm

Mam pytanie: Czemu usunięto prośbę Kreta??

Nikt Was nie zmusza do tego żeby zamieścić kondolencje z powodu śmierci "Mustika".
Darian

Postprzez Schabu 2009-08-03, 10:29 pm

Muslik pokój twojej duszy ;-(

Oś.Piastów
Schabu

Postprzez yahaya 1906 2009-08-04, 9:37 am

Serdeczne kondolencje składają całe Mydlice ;-(
yahaya 1906

Postprzez novack 2009-08-04, 4:02 pm

Szatan znowu uwierzył w Zagłębie
Rozmawiał Wojciech Todur 2009-08-03, ostatnia aktualizacja 2009-08-03 22:11

Właściciel klubu z Sosnowca nie chce zmieniać prezesa
Wojciech Todur: Czy miasto wciąż jest zainteresowane przejęciem akcji Zagłębia?

Krzysztof Szatan, właściciel Zagłębia: Rozmowy trwają i zmierzają w dobrą stronę. Klub też musi się przygotować na takie wyzwanie, stąd badanie naszych finansów przez biegłego rewidenta. W połowie sierpnia czeka nas posiedzenie rady nadzorczej spółki. Po nim będziemy mądrzejsi. Jestem przekonany, że jeszcze w trakcie rundy jesiennej miasto stanie się akcjonariuszem klubu. Czy akcje przejmie Agencja Rozwoju Lokalnego? Słyszałem o takim pomyśle, ale naprawdę nie wiem.

Klub zarabia teraz na użyczaniu stadionu Wiśle i Cracovii. Podobno wasz budżet może się wzbogacić o ponad dwa miliony złotych. Może uda się coś zaoszczędzić?

- Najpierw musimy te pieniądze mieć. Przecież Wisła i Cracovia nie muszą grać w Sosnowcu do końca sezonu. Gdy przejmowałem klub po awansie do ekstraklasy, też snuliśmy plany o zaoszczędzonych złotówkach. Tymczasem na koniec trzeba było jeszcze do tego biznesu dołożyć.

REKLAMY GOOGLE
Zarobić do 500 € dziennie
Skuteczne i darmowe metody. Zarabiaj sam od zaraz !
www.zarabiac.com
Porównanie Lokat
W 5 minut porównaj lokaty w 24 bankach. Zapraszamy!
www.OpenFinance.pl
Samuraj Gra Online
Czekają na Ciebie kraje pełne wojowników i niebezpieczeństw
www.last-emperor.pl/Gra

Myśli Pan o kolejnych wzmocnieniach?

- Trwają rozmowy z napastnikiem z Bośni. Nie powiem jednak z kim, żeby nie spalić tematu.

Co z dymisją prezesa Pawła Hytrego. Zostanie przyjęta?

- Wiosną nie wytrzymał presji kibiców. Namawiam go, żeby został. Przecież to on prowadził rozmowy transferowe, starał się o licencję, negocjował umowy z krakowskimi klubami. Teraz powtarza, że jego decyzja jest nieodwołalna. Tym problemem też musi się zająć rada nadzorcza.

Nie tak dawno mówił Pan, że ma dosyć piłki, ale teraz znowu słyszę w Pana głosie optymizm.

- Nowy sezon to i nowe nadzieje. Patrzę na piłkarzy i w końcu widzę drużynę z charakterem. Cieszę się z transferów, jestem zadowolony z powrotu Pawła Ryngiera [specjalista od przygotowania kondycyjnego - przyp. red.]. Wierzę, że dzięki niemu piłkarzy nie będą już łapać skurcze po 70 minutach gry.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2009-08-10, 12:32 pm

Niepokoi mne fakt, że po podpisaniu najmu stadionu z Cracovią ustały wszelkie informacje dotyczące prowadzenia jakichkolwiek rozmów sponsorskich.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-08-10, 12:39 pm

Co było do przewidzenia niestety.
django

Postprzez August 2009-08-10, 1:19 pm

No dobra, ale nawet zakładając, że krakusy będą grać u nas aż do czerwca następnego roku te pieniądze iśe skończą. Co wtedy ? Znowu bedą wycieczki do UM po jałmużnę ? Teraz, kidy pojawiło się troche gotówki a co za tym idzie lepsza gra lepszej drużyny zaczyna sie robić ciekawszy klimat dla przyciągnięcia sponsorów.
August

Postprzez maniek-75-75 2009-08-10, 2:16 pm

August napisał(a):No dobra, ale nawet zakładając, że krakusy będą grać u nas aż do czerwca następnego roku te pieniądze iśe skończą. Co wtedy ? Znowu bedą wycieczki do UM po jałmużnę ? Teraz, kidy pojawiło się troche gotówki a co za tym idzie lepsza gra lepszej drużyny zaczyna sie robić ciekawszy klimat dla przyciągnięcia sponsorów.

o ile mnie pamięć nie myli to krakusy grają u nas tylko jesień, a z tego co pamiętam to UM ma prowadzić rozmowy z potencjalnymi sponsorami....
maniek-75-75

Postprzez August 2009-08-10, 4:00 pm

maniek-75-75 napisał(a):
August napisał(a):No dobra, ale nawet zakładając, że krakusy będą grać u nas aż do czerwca następnego roku te pieniądze iśe skończą. Co wtedy ? Znowu bedą wycieczki do UM po jałmużnę ? Teraz, kidy pojawiło się troche gotówki a co za tym idzie lepsza gra lepszej drużyny zaczyna sie robić ciekawszy klimat dla przyciągnięcia sponsorów.

o ile mnie pamięć nie myli to krakusy grają u nas tylko jesień, a z tego co pamiętam to UM ma prowadzić rozmowy z potencjalnymi sponsorami....

Podejrzewam, że krakusy bedą grali u nas do końca marca bo Hutnik nie będzie miał podgrzewane murawy. Zatem pieniążków i tak troche będzie. Nie tylko na wzmocnienia ale mam nadzieję ża w końcu ruszy się cos z marketingiem. Wszystkiego potrochu to i chętni do sponsoringu się znajdą. Byleby ktoś za tym chodził przede wszystkim z klubu. Liczę też w końcu na zmiany w Zarządzie.
August

Postprzez maniek-75-75 2009-08-10, 8:12 pm

ja liczę jednak na przejęcie większościowe przez UM. to buduje zaufanie potencjalnych sponsorów/patrz górnik zabrze czy śląsk wrocław/ , niech tęgie głowy które biorą wypłaty za nasze podatki się tym zajmują a zarząd ZAGŁĘBIA niech zajmuje się lepiej kontraktami grajków i zbilansowaniem budżetu . co do meczy krakusów ,jeśli tak będzie to tylko :brawo: :brawo: , niech płacą!! byleby te pieniądze zostały właściwie spożytkowane...pozdrawiam
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2009-08-10, 8:13 pm

August napisał(a):Liczę też w końcu na zmiany w Zarządzie.

kto Ci tak zalazł za skórę??jeśli można wiedzieć?
maniek-75-75

Postprzez django 2009-08-10, 10:11 pm

Wielkimi krokami zbliża się RN. Coś czuję, że Hytry zostanie na stanowisku. Oczywiście z ciężkim sercem i dla dobra Zagłębia.
django

Postprzez August 2009-08-10, 10:52 pm

maniek-75-75 napisał(a):kto Ci tak zalazł za skórę??jeśli można wiedzieć?

Widzę, że cały czas jestem posądzany o fobię wobec Prezesa Zarządu. I wyjaśniam. To nie tak. Nie mam nic przeciwko Panu Hytremu. Ani jako człowiekowi, bo go nie znam. Nie neguję równiez tego, że zależy mu na Zagłębiu. Uważam po rpsotu, że jako Prezes Zarządu się po prostu nie sprawdził.W profesjonalmy klubie potrzeba zawodowego menago, który się poświęci pracy w klubie i bedzie miał jakąś wizję jego rozwoju wykraczająca poza zarabianie pieniędzy wynajmu stadionu. A teraz jest dość dobry czas aby zainwestować pieniądze nie tylko w dobrego napastnika ale własnie zatrudnienie zarządcy. Pan Hytry o ile mi wiadomo prowadzi swój biznes i siłą rzeczy musi się skupić przede wszystkim na tym gdzie zarabia kasę. Ponadto uważam, że jest on - przynajmniej formalnie - odpowiedzialny za to, co się działo wiosną.
August

Postprzez bbartek 2009-08-11, 7:17 am

Mam wrażenie, że Klub nadal żyje tylko dniem dzisiejszym i dzięki pieniądzom od Wisły i Cracovii.To jest polityka na krótką metę i nie odbudujemy Klubu w ten sposób.

1/ dlaczego Miasto powinno przejąć pakiet większościowy Zagłębia:

- dzięki środkom od Wisły i Cracovii, Klub pozbył się zadłużenia, więc nie padnie argument,
że Miasto płaci za długi prywatnej firmy ( Pana Szatana),
- Miasto jako większościowy udziałowiec będzie zdecydowanie bardziej wiarygodnym
partnerem do rozmów z potencjalnymi sponsorami,
- będzie pełna kontrola na wydatkami,
- taka jest też opinia większości kibiców.

2/ Możliwa struktura własnościowa Klubu:

Miasto lub jego Agendy: 60% - 80%
Pan Szatan 20% -10%
Indywidualni udziałowcy 20% - 10%

3/ działania medialne:

Aby podjąć skuteczne działania znalezienia i zachęcenia sponsora konieczne jest pokazanie
że Klub jest silny w mediach i ma koncepcje marketingową

3.1 Umowa z TVPInfo i/lub TV Silesia

Co oferuje Klub:

- bezpłatna możliwość z transmisji ( całości, fragmentów),
- logo TVP Info lub TV Silesia, na tablicy pod wywiady,
- możliwość bezpłatnego umieszczenia dwóch bannerów na stadionie na czas określony,
później na warunkach handlowych
- opieka trenerska ( 1 w tygodniu zajęcia z trenerem z Klubu na obiektach Klubu) nad
zespołem piłkarskim TVPInfo lub TV Silesia

3.2 Inne media ( prasa , radio)

- patronat nad turniejem drużyn amatorskich: TV, radio, prasa
- proponuje spotkanie z red. Jaroszyńskim aby usłyszeć Jego sugestie.
- co miesięczne spotkania z mediami „ przy kawie”

4/ SPONSORING

4.1 Warunkiem wstępnym jest wprowadzenia w życie działań związanych z mediami.
4.2 Stadion musi zapełnić się reklamami, nawet początkowo bezpłatnymi,
4.3 Nie wiem czy umowy z Wisłą i Cracovią pozwalają Klubowi na umieszczanie własnych
reklam, ale wokół stadiony i na stadionie ( poza płyta boiska) jest dużo przestrzeni do
wykorzystania, na rozsądnych warunkach.
KLUB MUSI ZAINWESTOWAĆ W REKLAME ŻEBY ZACHĘCIĆ SPONSORÓW DO DALSZJ WSPÓŁPRACY.

4.4 Ewentualni sponsorzy:

- producenci wody mineralnej np. bezpłatne dostawy wody za banner na stadionie(inni
potencjalni sponsorzy muszą widzieć inne reklamy bo to znaczy że to się opłaca
to spróbujmy i my),
- umowa z dostawcą sprzętu i ubrań sportowych ( może jedna firma dla piłkarzy,
hokeistów,koszykarek itp…)
- czescy producenci piwa ( na pewno chcą wejść mocniej na nasz rynek),
Zaproponować ustawienie balonów/bannerów na 4 mecze , w tym 2 bezpłatnie,
- supermarkety: np. za okazanie 4 biletów z meczów Zagłębia= dodatkowe punkty do
karty lojalnościowej klienta,
- tańsze bilety w Realu ( sponsorowanie przez Real),
- wspólny program z supermarketem zachęcający kobiety do kibicowania i kupowania
w tym supermarkecie ( szczegółowe propozycje do opracowania),
- program „ Kolorowe Zagłębie” współpraca z producentem farb,
- opracowanie programu dla okazjonalnych ( otwarcie nowego sklepu/biura/oddziału)
sponsorów na 1-2 meczy,
- przy pomocy Miasta , zachęcenie lokalnych firm do sponsoringu, nawet na 1-3 meczy
( przy ograniczonych możliwościach finansowych będzie to łatwiejsze niż stały
sponsoring na cały sezon).

To tylko , mniej lub bardziej, realne pomysły, ale trzeba próbować….
bbartek

Postprzez Minion 2009-08-11, 8:21 am

szacunek
Minion

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna