TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez SO_1906 2009-02-09, 7:07 pm

Apropo tego co nasi robili-pytał chyba Darek. To ja słyszałem od kumpla z Katowic że nasi podjezdżali na przystanki autobusowe lali hanysów (raczej facetów) i odjeżdżali
SO_1906

Postprzez emdżej 2009-02-09, 9:07 pm

Przypominam, że to temat o stadionie. OSTATNI RAZ przypominam
emdżej

Postprzez manuel90 2009-02-09, 9:41 pm

ale to oni pierwsi zniszczyli nam grafy! przed feriami zniszczyli 2 grafy na Środuli...
od tego się zaczęło... później była ta akcja z malowaniem Katowic...w tym Bukowej...
i teraz był rewanż za nasz rewanż. Może nie w 100% tak jak piszę, ale w 90 raczej napewno ;)
tyle wyczytałem...usłyszałem ;)
I przez to nasze Piękne kasy wyglądają tak jak wyglądają... Ale mam nadzieję że nasz piękny Ludowy nie straci nic na piękności i to co zostało zepsute zostanie szybko naprawione ;)
Jeśli jest ktoś z okolic stadionu, i spaceruje tam czasem to niech napisze co jakiś czas jak to wygląda... czy zmazali te bazgroły... ;)
manuel90

Postprzez flex 2009-02-09, 10:14 pm

Proponuję zakończyć dyskusję na temat graffiti pojawiających się w różnych miejscach.
Kolejne posty na temat graffiti będą skutkowały upomnieniami.
flex
Administrator

Postprzez Łuki19 2009-02-09, 10:48 pm

ja proponuje aby ktorys z administratorow zalozyl nowy temat w ktorym bedzie mozna dyskutowac na temat graffitti
Łuki19
Obserwowany

Postprzez flex 2009-02-10, 8:13 am

Nie proponuj tylko załóż. Najlepiej na forum kibice.
flex
Administrator

Postprzez sektorówka 2009-02-10, 10:07 am

nowe kasy
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
sektorówka

Postprzez sektorówka 2009-02-10, 10:08 am

nowe kasy 2
sektorówka

Postprzez sektorówka 2009-02-10, 10:11 am

kasa 3
sektorówka

Postprzez jls 2009-02-10, 2:36 pm

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/ludo ... e-w-oczach…,1,4,13705

Ludowy brzydnie w oczach…
Maciej Wasik

Charakterystyczny napis nad głównym wejściem jest już historią / zdj. TL
Zniknął napis Zagłębie znad głównego wejścia, powstały nowe kasy i dach. Czy jest ładniej? Przetargi publiczne mają to do siebie, że działają na dziwnych zasadach. Nie liczy się wygląd, nie liczy się jakość, liczy się cena - im niższa tym lepsza.

Budowa nowego Stadionu Ludowego upadła, na razie największy obiekt w regionie jest sukcesywnie modernizowany. Lata temu zasiadało na drewnianych ławeczkach ponad 30 tysięcy ludzi, ostatnio oblężenie, choć nieporównywalnie mniejsze, „Ludowy” miał w 2004 roku. Na spotkanie III ligi, pomiędzy Zagłębiem a Śląskiem Wrocław, wybrało się 15 tysięcy Zagłębiaków. Aktualnie frekwencja jest bardzo niska, bo i sam stadion nie zachęca ludzi, by chodzili na mecze. Trybuna „Stawiki”, to beton z plastikowymi krzesełkami, po drugiej stronie kibice mogą się chociaż schować przed deszczem pod nowym „dachem”.

Teoretycznie ma się tam zmieścić 1000 osób, jednak gdy będzie padał deszcz przy silnym wietrze, to obawiam się, że polowa i tak zmoknie. Konstrukcja jest przestarzała, dach opiera się na filarach, co prawda tylko 4, bo powiem szczerze, że jak usłyszałem, iż ma być ich 8, zastanowiłem się, jaką część boiska zasłonią. Zresztą panie prezydencie Kazimierzu Górski, na billboardzie przed ostatnimi wyborami, widniał pan na tle zadaszonej trybuny „Stawiki”, a kibice nie zapominają. Dach wygląda więc nieciekawie, zresztą jak i cały stadion, do którego jestem bardzo przywiązany. Mamy XXI wiek. Dookoła słyszy się o planach budowy nowych obiektów. W gazetach oglądamy wizualizację stadionów Górnika Zabrze i Odry Wodzisław. Stadion Zagłębia Lubin rośnie w oczach. Euro 2012 tuż, tuż, miasta będą walczyć o goszczenie reprezentacji, w Sosnowcu zresztą też o tym myślą. Jednak „Ludowy” jak straszył, tak dalej straszy, tyle że z nowym „dachem”.

Dla mnie najgorszą informacją było, iż zniknął znad kas stary, poczciwy napis ZAGŁĘBIE. Byłem przyzwyczajony do niego od dziecka. Zawsze patrzyłem na niego z dumą przed meczem; po meczu to już różnie bywało - po zwycięstwach z uśmiechem, bądź smutkiem i złością po porażkach. Jednak był on dla mnie nieodłącznym elementem „Ludowego”. Ciężko mi powiedzieć kiedy został umieszczony. Najprawdopodobniej między latami 1962 (kiedy to wymyślono nazwę GKS Zagłębie), a 1966. Jedno jest pewne stał przez ponad 40 lat. Teraz cała konstrukcja poszła na złom (z nieoficjalnych informacji dowiedziałem się, iż została odkupiona przez kibiców Zagłębia z Dąbrowy Górniczej. Brawo!). Kibiców będą witać nowe bramy, z nowym napisem. Ciekawe, czy będzie kiedyś równie mocno przemawiający jak poprzedni?

Cieszy jedynie fakt, iż w tym roku mają ruszyć prace wokół Stadionu Ludowego. W miejsce starych boisk treningowych mają powstać nowe, w tym jedno ze sztuczną murawą, powstanie również zaplecze sanitarne. Jest to bardzo ważna decyzja włodarzy miejskich, gdyż obecnie sosnowieckie drużyny (z prawie ćwierćmilionowego miasta!) rozgrywają swoje sparingi w Szopienicach bądź w Będzinie.
jls

Postprzez DarekB 2009-02-10, 2:49 pm

"...poczciwy napis ZAGŁĘBIE... (z nieoficjalnych informacji dowiedziałem się, iż została odkupiona przez kibiców Zagłębia z Dąbrowy Górniczej. Brawo!). "
BRAWO, BRAWO, i po tysiąckroć BRAWO !!!!!!!!!!!!!!! :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
DarekB

Postprzez MartinZS 2009-02-10, 3:58 pm

delete
Ostatnio edytowano 2013-05-08, 9:30 pm przez MartinZS, łącznie edytowano 1 raz
MartinZS

Postprzez LukaszB 2009-02-10, 7:15 pm

P.s. z tego co widzialem na stronie miasta Sosnowca,odnosnie artykulu o Stadionie Ludowym,widac zamazane napisy,tam gdzie foto kas jest{brzydko to wyglada}szpeci :-) ;-(
LukaszB

Postprzez jls 2009-02-10, 7:35 pm

Właśnie na TVN pokazali z pięknym komentarzem zajścia w trakcie meczu Zagłębie-Pogoń.
Nic tyko pogratulować kilku osłom mieniącym się "kibicami".
Po aferze korupcyjnej doszło teraz huligaństwo i bandytyzm kibiców Zagłębia.
Wielkie gratulacje!
jls

Postprzez August 2009-02-10, 7:53 pm

jls napisał(a):Właśnie na TVN pokazali z pięknym komentarzem zajścia w trakcie meczu Zagłębie-Pogoń.
Nic tyko pogratulować kilku osłom mieniącym się "kibicami".
Po aferze korupcyjnej doszło teraz huligaństwo i bandytyzm kibiców Zagłębia.
Wielkie gratulacje!

A dlago w tivi przypomnieli sobie akurat o tym meczu ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna