Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):jak dla mnie "gra" Bełchatowa wynika z tego, że chcą jak najszybciej pozbyć się Lenczyka. Stąd to wysokie zycięstwo Polonii. Bo w cuda nie wierzę. Ale fakt jest taki, że Bytom ma kolejne 3 pkt.
dziejus napisał(a):Moze trzeba zapytac wUjka jakie byly stawki?A w ramach oszczednosci moze znalazlo by sie kilku ochotnikow na rozmowe z naszymi pilkarzami[niekoniecznie z dyplomami psychologii].
tomeknh napisał(a):Mowilem kiedys, ze lepsza bylaby degradacja od razu i w 2 lidze budowa zespolu na awans i start w OE w przyszlym sezonie. No to teraz bedzie 3 liga, czyli 2-ga po reorganizacji i zespol sie rozsypie. Znajac zycie znajda sie huraoptymisci, ktorzy zjebią moje podejscie do sprawy, ale takie jest zycie. Podobnie jak ze stadionem, ktory mial byc na mecz z Kielcami (ciekawe kto tak naprawde w to wierzył)... Ogolnie rzecz biorac po meczu z Gornikiem - dobry bramkarz pilnie potrzebny i wiara, ktora czyni cuda. W koncu przetrwała!!!!
Przemek26 napisał(a):I niestety muszę sie z tym zgodzić , choć na początku takich wypowiedzi byłem przeciw.
II liga nie wygląda w tym sezonie tak strasznie jak to wyglądało wcześniej.A my Jesteśmy chłopcem do bicia nawet większym od Polonii , która notabene też gra na obczyźnie.
Misaki napisał(a):Jakoś nie chce mi się wierzyć, że przyjdzie jakiś nowy trener i jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczniemy dobrze grać - był Białek, Dworczyk teraz jest Kowalik - tego, że będzie ciężko można było się spodziewać obserwując naszą drogę do ekstraklasy - ten awans rodził się w strasznych bólach i teraz jeśli mamy wygrywać to trzeba przygotować się na to samo - bo "MATERIAŁ POZOSTAŁ TEN SAM" i musiał by przyjść nie wiem kto (ale na pewno na tego kogoś nas nie stać) by z tego ulepić coś konkretnego. Narzekałem na Dworczyka bo nie miał "papierów", teraz jest trener, który te papiery ma i ciągle wierze, że jeszcze to co ma zaskoczyć to zaskoczy i z tych ludzi co mamy wyciśnie on w końcu te 90% (realista ze mnie) i zaczniemy punktować.
Jak przychodził Kowalik to była mowa o długofalowym planie, w którym to rozciągano perspektywy co do szkolenia młodzieży - czyli ma on jakiś pomysł a to już dużo - mam nadzieje, że to jest nadal wszystko aktualne i niedługo zobacze jakieś zmiany.
Szkoda tylko, że już kilka kolejek wiosennych zostanie rozegranych jesienią bo to oznacza mniej meczów dla nas po dokonaniu kilku zmian osobowych - teraz będzie więcej czasu, trochę większe pole manewru i decyzje personalne w porównaniu z poprzednim okienkiem transferowym też lepsze.
Jeszcze scenariusz może wyglądać inaczej - to znaczy Kowalik sam stwierdzi, że nie jest w stanie zrobić już nic, żeby ta gra wyglądała lepiej i po (odpukać) przegranych powiedzmy dwóch kolejnych meczach podda się do dyspozycji zarządu - wtedy wcale się nie będę z tego cieszył bo jego zastępca będzie zaczynał od nowa - poznawanie zawodników, ustawień - a jak już powiedziałem na specjalistę, który by wprowadził jakieś nowe elementy, bodźce na treningu dla mocno przeciętnych jak na ekstraklasę zawodników, jest trafić tak trudno jak piątkę w totka lub inny wariant - nie stać nas na takowego.
I jeszcze słowo do zawodników - panowie ważne, żeby się nie załamywać i grać tak jak w pierwszych meczach sezonu - gdzie czuć było ten optymizm - ostatnio go raczej nie ma i nie trudno się temu dziwić ale już wiadomo, że w tej lidze wygrywać można co pokazały mecze z Bytomiem czy Jagiellonią Grajcie tak jak w tych meczach i wyszarpiemy to 13 miejsce. Trochę szczęścia też można mieć ale trzeba mu trochę pomóc - tak jak robi to Polonia Bytom.
sosnowiczanin ! napisał(a):Wydaje mi się że należy się poważnie zastanowić nad sensem dalszej współpracy z trenerem Kowalikiem ...
Przed sezonem uważałem że to najlepszy z możliwych na nasze możliwości trener .
Jeszcze do meczu z Kurnikiem miałem nadzieję że ten trener ruszy do walki zawodników ale on nie potrafi ich zmobilizować , pobudzić .
Teraz nadarza się okazja zatrudnienia trenera o klasę lepszego jakim jest były piłkarz Zagłębia Orest Lenczyk .
Naszej drużynie brakuje chęci do walki a taką chęć prędzej pobudzi lepszy trener .
Jednak osobiście nie jestem pewien do końca czy powinno się w tym momencie zwalniać trenera i właśnie dlatego piszę żeby poznać Waszą opinię na ten temat .
A najlepsze i tak jeszcze przed Nami !!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników