Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-17, 1:59 pm

Co do naszych działaczyków to oczywiście mam wiele zastrzeżeń, ale Smulski........czy to nie przypadkiem za jego niedokładność i burdel w papierach w 1993 r mogliśmy całkowicie przestać istnieć, bo z tego co pamiętam to między innymi ten pan robił wszystko żeby powstała Stal Sosnowiec a długi zniknęły..tylko że niestety bardzo nieporadnie to czynił.
Chyba że się mylę....sprawdze to jeszcze....
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2009-06-17, 5:16 pm

pawelpkibicpogoń napisał(a):Chyba że się mylę....sprawdze to jeszcze....

W 1993 r. to akurat zniknęliśmy. Ale nie przez Smulskiego
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-06-18, 12:58 pm

mariusz76 napisał(a):Nie zapomnij że zarząd musi dostać premie za sezon: to -1 000 000
Nowe auta w firmie Szatan : -1 000 000
długi(kredyty) ... itd.... itd...
To taki żart z mojej strony (BAN?) :lol: :lol: :lol:

Poniekąd się z tym poglądem zgadzam. Może nie przedstawiłbym tego tak jaskrawo. Faktem jest, że jakość i kompetencje nie są najlepszą stroną naszych działaczy i to mnie martwi. Tym bardziej, że uważam iż naprawdę zapaliło się światełko w tunelu. Przedstawione przeze mnie źródła finansowania pozwalają z optymizmem patrzeć na przyszły sezon. Ale też martwię się, aby możliwości te zostały właściwie wykorzystane. Nie tylko pod względem sportowym (udane transfery) ale też a może przede wszystkim pod względem organizacyjnym no i oczywiście marketingowym. Aby wreszcie rozpoczął się prces budowania marki "Zagłębie Sosnowiec".
August

Postprzez arek123 2009-06-18, 5:14 pm

po upadku kwk nasze zaglembie Zagłębie seszlo zeszło na psy :brawo:
:brawo:

turku: Dyskutujesz sam ze sobą a dodatkowo ten twój monolog nie wnosi nic do tematu dlatego pousuwałem część twoich postów. Co więcej ortografia u ciebie jest na zerowym poziomie. Tym razem ostrzeżenie za kolejne popisy schizofreniczne będzie BAN - naucz się edytować posty, nabijaczy nam tu nie trzeba
arek123

Postprzez KalF92 2009-06-18, 5:44 pm

Do arek123
1) Zaśmiecasz Forum.
2) Piszesz posty które niewiele wnoszą do tematu. Więszkość klubów sponsorowanych przez kopalie po ich odejściu wiele na tym straciło, ale to nie główny powód problemów Zagłębia.
3) Nazwy własne a zwłaszcza własnego klubu pisze się z wielkiej litery.
4) Nasz Klub to Zagłębie a nie zaglembie.
Sorki za post nie na temat ale nie mogłem tego nie napisać.
KalF92

Postprzez August 2009-06-18, 5:44 pm

arek123 napisał(a):po upadku kwk nasze zaglembie seszlo na psy

masz szczęście że nie jestem moderatorem. Bo byś głupku dostał dożywotniego bana.
August

Postprzez Smazu 2009-06-18, 9:45 pm

Przypominam , że temat o Przyszłości Zagłębia a nie o jakimś ***** .... ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 8:15 am

August napisał(a):
pawelpkibicpogoń napisał(a):Chyba że się mylę....sprawdze to jeszcze....

W 1993 r. to akurat zniknęliśmy. Ale nie przez Smulskiego

No i sprawdziłem.. Po części masz racje to nie było przez Smulskiego, a największą winą to ja osobiście obarczyłbym niejakiego krzysztofa kubowicza, a co do Smulskiego to on też był w Klubie i to nawet w tzw.Komisji Likwidacyjnej Zagłębia, która to miała zajmować się majątkiem bankrutującego Klubu.
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2009-06-20, 8:39 am

pawelpkibicpogoń napisał(a): i sprawdziłem.. Po części masz racje to nie było przez Smulskiego, a największą winą to ja osobiście obarczyłbym niejakiego krzysztofa kubowicza, a co do Smulskiego to on też był w Klubie i to nawet w tzw.Komisji Likwidacyjnej Zagłębia, która to miała zajmować się majątkiem bankrutującego Klubu.

Rozdziel dwie rzeczy. jedna to bankrutujący klub i próby jego ratowania (vide sprawa Stali Sosnowiec), druga to brak zgody Dziurowicza i jego przybocznej cipki Bugdoła na przejęie przez władze Sosnowca drużyny w 3 lidze od bankrutującego klubu, podczas gdy na taki myk zgodzono się wobec Lecha i zdaje się Górnika Zabrze.
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 9:06 am

W 100% zgoda, ale i tak śmiem twierdzić, że nasi ówcześni działacze nie przygotowali się dobrze do "przemianowania" na Stal, od strony prawnej to właściwie nie zrobili nic pozytywnego, tak przynajmniej twierdziła pani Kurlej z sądu w Dąbrowie, która została syndykiem masy upadłościowej Zagłębia.
pawelpkibicpogoń

Postprzez August 2009-06-20, 1:02 pm

pawelpkibicpogoń napisał(a):W 100% zgoda, ale i tak śmiem twierdzić, że nasi ówcześni działacze nie przygotowali się dobrze do "przemianowania" na Stal, od strony prawnej to właściwie nie zrobili nic pozytywnego, tak przynajmniej twierdziła pani Kurlej z sądu w Dąbrowie, która została syndykiem masy upadłościowej Zagłębia.

Co do syndyków też mam swoje zdanie. Ale było minęło.Temat jest o przyszłości Zagłębia anie przeszłości. Miejmy nadzieję, że ta sytuacja się więcej nie powtórzy
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-06-20, 2:09 pm

Oby nigdy więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pawelpkibicpogoń

Postprzez NHK12 2009-06-21, 1:41 pm

Witam, nowy sezon będzie pod dyktando Zagłebia, bedzie sponsor i to nawet nie jeden , bedzie dobrze ,( info o sponsoringu od pewnego kogoś ) co by nie zapeszac .....cisza
Pozdrawiam .... bedzie dobrze
:niezle:
NHK12

Postprzez uzielone 2009-06-21, 4:23 pm

Koszmarny sezon nareszcie się zakończył i możemy z jednej strony odetchnąć z ulgą a z drugiej zastanowić się co dalej? Skład mamy fatalny i trzeba zespół budować od nowa, oczywiście dokonując wzmocnień. Na nie musimy jednak mieć stabilną sytuację finansową. Skoro odrzucono nasz wniosek licencyjny to znaczy, że w klubie dalej jest kiepsko a może nawet jeszcze gorzej. Lato zapowiedział od tego sezonu zaostrzenie wymogów licencyjnych także dla 1 i 2 ligi. Jeżeli w drugiej lidze z licencjami będzie kiepsko a na to się zanosi to z dwóch grup PZPN może zrobić jedną 18-20 zespołową. Zanim wpłyną do nas pieniądze od Wisły Kraków musimy sami pozbyć się długów i wyjść w końcu na prostą.
uzielone

Postprzez adik1924 2009-06-22, 11:30 am

Wczoraj nasz najmlodszy rocznik pilkarzy 2002 wygral turniej w Siemianowicach Slaskich.Kolejnosc turnieju 1.Zaglebie Sosnowiec 2.APN Czestochowa 3.Odra Opole 4.Gwiazda Ruda Sl 5.Wisla Krakow 6.Gks Katowice 7.Hutnik Krakow 8.Stadion Slaski Chorzow 9.Ruch Chorzow 10.Uks Siemianowice.Byl to Puchar Slaska Dzieci.Sklad;D.Cebulski,M.Rutkowski,K.Bak,B.Kowalczyk,P.Kiwior,K.Szwenk,W.Stemplewski,M.Niemiec, A.Dygon,D.Paliga
adik1924

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna