Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez druciak86sc 2009-06-14, 8:42 pm

Jestem ciekaw jak niektorzy nasi pilkarze sie zaprezentuja. Wlasnie dzis dokladnie o 20.50 widzialem kilku zawodnikow naszej druzyny m.in. A. Marek. Chlopaki kupowali sobie zapasy browaru bo widocznie im braklo. Wiec zobaczymy jak beda grac w ewentualnych barazach.

Dodam tylko ze zakupow dokonywali na stacji Orlen na dandowce.
druciak86sc

Postprzez spitfire 2009-06-14, 8:48 pm

Ja kiedyś widziałem dzień przed meczem trzech w McDonaldzie, potem w meczu wszyscy trzej zeszli z boiska w tym jeden jeszcze w pierwszej połowie bez konkretnego powodu.
spitfire

Postprzez druciak86sc 2009-06-14, 8:54 pm

Cos powinni z tym zrobic, a pozatym A. Marek tak kozaczy ze to jest paranoja!!! Jemu sie chyba wydaje ze wszystkie rozumy pozjadal.
druciak86sc

Postprzez django 2009-06-14, 8:54 pm

spitfire napisał(a):Ja kiedyś widziałem dzień przed meczem trzech w McDonaldzie, potem w meczu wszyscy trzej zeszli z boiska w tym jeden jeszcze w pierwszej połowie bez konkretnego powodu.

A ja kiedyś widziałem dwóch jak przed meczem kupowali prezerwatywy na Shellu, a pod koniec pierwszej połowy obaj poprosili o zmianę i zeszli razem do szatni trzymając się za ręce.Też bez konkretnego powodu.
Ostatnio edytowano 2009-06-14, 8:59 pm przez django, łącznie edytowano 2 razy
django

Postprzez druciak86sc 2009-06-14, 8:57 pm

django napisał(a):A ja kiedyś widziałem dwóch jak kupowali prezerwatywy w kiosku, a później na meczu wyglądali jakby ich tyłki bolały i w pierwszej połowie obaj zeszli razem do szatni trzymając się za ręce.Też bez konkretnego powodu.

Trzyma sie ciebie humor. :D
druciak86sc

Postprzez spitfire 2009-06-14, 9:14 pm

Naprawdę tak było :) Pewnie to nie miało związku z tym McDonaldem no ale jednak było zastanawiające.
Ostatnio edytowano 2009-06-14, 9:19 pm przez spitfire, łącznie edytowano 2 razy
spitfire

Postprzez django 2009-06-14, 9:17 pm

To powoli McDonald na Kresowej staje się synonimem wszystkiego co złe w Zagłębiu. Rozjebać, zaorać i idziemy na majstra :-)
django

Postprzez August 2009-06-14, 10:33 pm

druciak86sc napisał(a):Jestem ciekaw jak niektorzy nasi pilkarze sie zaprezentuja. Wlasnie dzis dokladnie o 20.50 widzialem kilku zawodnikow naszej druzyny m.in. A. Marek. Chlopaki kupowali sobie zapasy browaru bo widocznie im braklo. Wiec zobaczymy jak beda grac w ewentualnych barazach.

Dodam tylko ze zakupow dokonywali na stacji Orlen na dandowce.

Nigdy nie lubiłem donosicielstwa ale tym razem nie miałbym nic przeciwko gdyby ktos przekazał to przynajmniej Pierscionkowi. Zwłaszcza, że nazwisko Marka co do chlania pojawia się nie po raz pierwszy. Czy nie ma nikogo, kto postawiłby gościa do pionu ? Zagłębiak zakichany.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-06-16, 7:01 pm

ALE JAJA:

Wygrana z Polonią/Spartą Świdnica wcale nie musi zapewnić utrzymania w drugiej lidze. Klub z Sosnowca przygotował słaby wniosek licencyjny. Na drugą ligę liczy też BKS Stal Bielsko-Biała.
Gdy drużyna Zagłębia będzie w środę rozpoczynała pierwszy mecz barażowy w Świdnicy (g.17.) rozgrywanie tego spotkania może już nie mieć sensu. Wszystko za sprawą Kotwicy Kołobrzeg, która zgodnie z naszymi informacjami wycofuje się rozgrywek z powodu remontu stadionu. PZPN przesądzi o losie Kotwicy w środowe popołudnie. - To za późno, by odwołać baraż Zagłębia. Trzeba jednak założyć, że jeżeli klub z Sosnowca przegra, to właśnie on zajmie zwolnione miejsce - powiedziano nam w Warszawie. Dodajmy, że kolejne miejsce w drugiej lidze zwolni bankrutująca Odra Opole.

W Sosnowcu takiego rozwiązania nikt nie bierze pod uwagę. Działacze już starają się o drugoligową licencją, ale ich wniosek jest niestety słaby. - Dokumenty Zagłębia zawsze były perfekcyjne, a dziś... szkoda gadać - macha ręką Krzysztof Smulski z Komisji ds. Licencji dla klubów drugiej ligi.

- Brakuje dokumentów z ZUS-u, Urzędu Skarbowego. Nowej umowy z dyrektorem klubu i trenerem. Niektóre braki można wyeliminować od ręki, ale i inne - takie jak plan spłaty czy restrukturyzacji długu - to już poważna sprawa. Licencja jest zagrożona - dodaje Smulski. Jerzy Lula, dyrektor Zagłębia zapewnia, że klub się poprawi. - Nie ukrywamy naszych długów. Nie boimy się powiedzieć, że nęka nas komornik. Czekamy na niezbędne zaświadczenia z Urzędu Skarbowego i ZUS-u - mówi i potwierdza informacje "Gazety", że do kadry Zagłębia dołączył pomocnik Marcin Lachowski. Piłkarz odszedł z klubu trzy lata temu, ponieważ był zamieszany w futbolową aferę korupcyjną.

Smulski przypomina, że kolejne posiedzenie Komisji Licencyjnej odbędzie się 24 czerwca. Wtedy będą też rozpatrzone wnioski GKS-u Tychy oraz beniaminka z Radzionkowa. - Kluby mają olbrzymie problemy z przedstawieniem szczegółowego programu szkolenia młodzieży. Klecą informacje jak dzieci z pierwszej klasy. Nie pytamy, jaki trener szkoli jaką grupę, tylko o cele i podstawy współpracy - irytuje się Smulski.

W Bielsku-Białej miejscowy BKS zagra o drugą ligę z Jarotą Jarocin. Środowy mecz rozpocznie się o godzinie 17. Rewanże zaplanowano na sobotę.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... ikiem.html
August

Postprzez Smazu 2009-06-16, 9:18 pm

Za mało im?Nie dość że mają burdel to znowu zaczynają :!: Przenosiny do ligi czeskiej nie były by złym pomysłem..
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez druciak86sc 2009-06-16, 9:22 pm

No to bardzo ciekawie ;(
druciak86sc

Postprzez August 2009-06-17, 7:46 am

To jest wstyd jeśli były działacz Zagłębia Smulski stwierdza, że nawet wniosku licencyjnego porządnie w klubie sklecić nie mogą. A wie ktoś , któż to taki ma tytuły egzekucyjne na klub ?
August

Postprzez Mathof 2009-06-17, 8:10 am

To jest komedia niezły tam burdel jest w tym zarządzie hehehe nie nie będe sie rozpisywał bo w pracy jestem i szkoda czasu :D
Ostatnio edytowano 2009-06-17, 10:34 am przez Mathof, łącznie edytowano 2 razy
Mathof

Postprzez Lars 2009-06-17, 8:37 am

1) jak już mamy długi to za 2-3 lata skonczymy jak Odra Opole...
2) nigdy wczesniej tak często nie pojawiały się info ze ktoś któregoś piłkarza widział z browarem.
potem wszyscy sie zastanawiają czemu słabo grają. apropos mcdonaldsa to jak któs jest sportowcem 'na powaznie' to raczej unika fast foodów. wbrew pozorą takie artykuły spożywcze jak dania fast food czy piwo nawet w małych ilościach wpływają negatywnie na wydolność organizmu
3) nie sposób teraz zatrudnić kilka nazwisk i dalej się zadłużać. Jesli Panie Szatan nie masz Pan kasiory to nie podpisujemy kontraktów bez pokrycia bo już wiele klubów tak zaczynało swoją agonię. łatwo się zadłużyć a potem spłacic 1mln lub 2 mln zł jest bardzo trudno. poza tym w zadłużony klub nikt nie zainwestuje. Dlatego wszystko ładnie pieknie transfery sie szykuja, wzmacniamy sie, prawdopodobnie zagramy od lipca o awans, tylko mam nadzieje ze nie bedziemy grac na kredyt.
chciałbym zeby ktos z klubu zabrał zdanie w tej sprawie, bo skoro sie zadłużamy mając skład jaki mamy, to czy aby napewno spac nas na wzmocnienia? logicznym chyba jest ze skoro jest kasa na transfery to i powinna być kasa na biezące wydatki. a wiec jaka jest przyczyna zadłuzenia???
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Minion 2009-06-17, 8:38 am

No Panowie zarząd. Tego to juz Wam kibice nie wybaczą jeśli natychmiast nie poprawicie papierów. Żarty sobie k... robicie?
Minion

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna