2 Liga 2006/2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krzysztof15 2007-02-11, 2:53 pm

Na szczęście, wszystko jednak zmierza w dobrym kierunku :D

Nie dawno odbyłem telefoniczną rozmowę z trenerem Zawiszy Bydgoszcz Bogusławem Baniakiem. Oczywiście temat rozmowy nie trudno zgadnąć - co z Zawiszą? - na odpowiedź nie trzeba było czekać długo, bowiem już po pierwszym pytaniu wszystko stało się jasne…a raczej ciemne dla kibiców…

Wieczór: Jak pan ocenia szanse gry Zawiszy Bydgoszcz w II lidze?
Bogusław Baniak: Szczerze mówiąc już nie ma żadnych szans.
Jestem po wielu rozmowach z osobami, które wyraziły chęć sponsorowania drużyny, ale co z tego, że są w Bydgoszczy ludzie dobrej woli, jak najbliższe otoczenie nie chce aby Zawisza grał nadal w II lidze. Jest mi bardzo przykro z tego powodu.
Wieczór: Co z panem? czy zamierza pan jeszcze kontynuować karierę trenerską?
Bogusław Baniak: Jeśli chodzi o trenowanie jakiegoś polskiego zespołu to absolutnie nie. Mam dość afer, korupcji.
Wycofuję się z polskiej piłki.

Jak widać Baniak bez Fryzjera i układów nic nie znaczy :!:
Krzysztof15

Postprzez MrCricket 2007-02-11, 4:22 pm

Krzysztof15 napisał(a):Bogusław Baniak: Jeśli chodzi o trenowanie jakiegoś polskiego zespołu to absolutnie nie. Mam dość afer, korupcji.
Wycofuję się z polskiej piłki.[/i]

Na to stwierdzenie niektórzy forumowicze dłuuuuuuuuugo czekali :lol:
MrCricket

Postprzez gruby 2007-02-11, 4:24 pm

Ale się na tego Baniaka upierd*****,koniec Hydrotworu=koniec Baniaka i temat tego pana powinnien być skończony :wink:
gruby

Postprzez Przemek26 2007-02-12, 11:47 pm

Tak ogólnikowo o ewentualnej przyszłości Hydro kopaczy:
W piątek Zawisza Bydgoszcz SA przeprowadził ostatni trening, jednak już w jego trakcie, większość piłkarzy wiedziała, gdzie będzie grać w najbliższej rundzie. Poniżej przedstawiamy sytuację zawodników bydgoskiego klubu.
Robert Mioduszewski: Zainteresowany nim był Ruch, jednak lider drugiej ligi pozyskał już bramkarza. Jak na razie czeka na oferty.Nam go proponują
Maciej Truszczyński: Szuka klubu. Nam go proponuj
Krzysztof Michalski: Zainteresowana jest nim Polonia Warszawa, jednak jeszcze nie podpisał kontraktu, jak na razie tylko uzgodnił warunki.
Rafał Lasocki: Do Śląska Wrocław miał przejść po zakończeniu rundy jednak uczynił to już teraz. Kilka dni temu uzgodnił warunki umowy.
Zbigniew Wójcik: Podobnie jak Lasocki podpisał kontrakt z wrocławskim WKS-em.
Piotr Klepczarek: Tak jak Michalski, jest bardzo blisko przejścia do Polonii, jednak zainteresowanie jego osobą wraziła także Unia Janikowo.
Arkadiusz Miklosik: Chrapkę na tego piłkarza ma Wisła Kraków i ŁKS Łódź. - Jak na razie czekam na rozwój wydarzeń - mówi piłkarz.Podobno tez oferowany nam.
Vuk Sotirović: Podobnie jak Miklosik w rundzie wiosennej najprawdopodobniej zagra w klubie z Krakowa.
Marcin Rackiewicz: Zainteresowanie nim wyraził Groclin Grodzisk Wielkopolski, jednak na razie żadne szczegóły nie są znane.
Adam Majewski: Najprawdopodobniej zakończy karierę, chyba, że dostałby ofertę z klubu z okolic swojego miejsca zamieszkania (Płock).
Tomasz Bekas: :evil: :evil: Zostanie zawodnikiem Unii Janikowo, w barwach, której w weekend zagrał w sparingu z Lechią Gdańsk.
Damian Staniszewski: :evil: :evil: Najprawdopodobniej zostanie na Kujawach i będzie grał w Janikowie, chyba, że dostanie jakąś lepszą ofertę. - Najlepiej dla niego byłoby do czerwca zostać w Unii - mówi Bogusław Baniak.
Marcin Klatt: Zainteresowanie nim wyraziła Unia Janikowo i Lech Poznań, jednak bliżej mu do ekipy z Kujaw.
Przemek26

Postprzez lacosanostra 2007-02-13, 12:28 am

Przemek26 napisał(a):Vuk Sotirović: Podobnie jak Miklosik w rundzie wiosennej najprawdopodobniej zagra w klubie z Krakowa.

chyba raczej nie. Sotirović wzmocni Jagiellonię
http://www.90minut.pl/news.php?id=510522
lacosanostra

Postprzez Darian 2007-02-13, 11:42 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=510635

Odra Opole pozyskała kolejnego gracza.

A ja czekam aż wreszcie u nas coś drgnie i kupimy ofensywnego, lewonożnego gracza.
Darian

Postprzez Przemek26 2007-02-14, 9:57 am

A ci z Janikowa to chcą awansować do OE czy co :lol: :lol:

http://www.90minut.pl/news.php?id=511025
Przemek26

Postprzez Krzysztof15 2007-02-14, 2:23 pm

Tak prognozuje nasz były trener:

Krzysztof Tochel (trener Podbeskidzia Bielsko-Biała):
- Piłkarze Ruchu już jesienią udowodnili, że są najpoważniejszym kandydatem do awansu. Rynek transferowy pokazał, że do Chorzowa trafili zawodnicy, a nie dopiero kandydaci na nich. W ostatnim meczu sezonu nie będę się niczego obawiał ze strony "Niebieskich", bo będą oni już mieli zapewniony awans i podejdą do tego meczu na luzie. Tuż za Ruchem na pewno będzie Jagiellonia Białystok i Zagłębie Sosnowiec. Te dwie drużyny będą walczyły między sobą o drugie miejsce.
Krzysztof15

Postprzez Przemek26 2007-02-14, 9:54 pm

Działacze Ruchu Chorzów znów zaskakują na rynku transferowym. Nowym nabytkiem chorzowian został dziś bramkarz Hydrobudowy Bydgoszcz, Robert Mioduszewski!

Nowy golkiper "Niebieskich" jeszcze dziś rano rozwiązał za porozumieniem stron umowę ze swoim byłym klubem, po czym wsiadł w auto i pognał w kierunku Chorzowa. Na Cichej zjawił się popołudniu. W gabinecie dyrektora Mirosława Mosóra czekał już na niego nowy kontrakt i ... bilet na samolot, którym jutro doleci na zgrupowanie drużyny Ruchu, przebywającej w Grecji.

Chcieli Toplskiego , przyszedł do nas, chcieli Peškoviča może przyjdzie do nas :? , choć szczerze to wydaje mi się że Mioduszewski jest lepszy od Borisa a Miodek na Ludowym nie puścił gola, zobaczymy jak się spisze przeciw nam na Cichej.
Przemek26

Postprzez krzysztof 2007-02-14, 10:19 pm

Szczerze to nie wątpie w umiejętności Mioduszewskiego, ale bałbym się żeby nam numeru nie wykręcił w bramce. Bramkarz to mimo wszystko najodpowiedzialniejsza pozycja.
Już zdarzali się w naszej drużynie na tej pozycji "fachowcy" którzy grali przeciwko Zagłębiu.
krzysztof

Postprzez MrCricket 2007-02-14, 10:29 pm

Mioduszewski to najlepszy bramkarz jesienią w 2 lidze. Ale bramakrz w piłce nie ma, aż takiego znaczenia jak w hokeju. Jak dobrze strzelisz to musi wpaść :wink:
MrCricket

Postprzez Misaki 2007-02-14, 10:51 pm

No ale patrzcie jakich obrońców miał w poprzedniej rundzie Mioduszewski przed sobą Nie jest powiedziane że teraz będzie wpadało do bramki Ruchu mało bramek tak jak to było w Zawiszy (2)
Misaki

Postprzez Cygan 2007-02-14, 11:06 pm

MrCricket napisał(a):Mioduszewski to najlepszy bramkarz jesienią w 2 lidze. Ale bramakrz w piłce nie ma, aż takiego znaczenia jak w hokeju. Jak dobrze strzelisz to musi wpaść :wink:

Mam nadzieje, że ta wypowiedź to żart oczywiście? Dobry bramkarz to połowa sukcesu. Niemniej jednak uważam, że mamy niezłych bramkarzy - Szymek i Adam.
Czy ktoś może wypowiedzieć sie, co sie dzieje z młodymi z grup juniorskich na ta pozycję? Nasz klub miał bardzo dobre szkolenie bramkarzy wcześniej. Nie sadzę, by w tej kwestii teraz sie wiele zmieniło. Może jednak jestem w błędzie? A może poprostu nie mamy kogo szlifować?
Cygan

Postprzez MrCricket 2007-02-14, 11:21 pm

Cygan napisał(a):
Mam nadzieje, że ta wypowiedź to żart oczywiście? Dobry bramkarz to połowa sukcesu.

Masz rację może to jest połowa, a w hokeju wg mnie to ponad 80 % sukcesu :wink:
MrCricket

Postprzez Carlos 2007-02-15, 6:42 pm

kogoś chyba pojebało z tym terminarzem , az dwa mecze u nas w środy .
Po co oni się tak spieszą
Carlos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna