Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez peterrabit3 2007-08-17, 9:54 pm

Przepraszam......
Oczywiscie ..Belchatow....mialem w glowie Pitrego
peterrabit3

Postprzez Persymona 2007-08-17, 10:07 pm

peterrabit3 napisał(a):Do Bartheza
nie ma, nie ma ..........
Jacek Berensztajn to zawodnik 2 ligowy....
Skrzypek to solildny gosc ale miial juz swoj pierwszoligowy epizod i marnie to wygladalo....choc mam do niego Wielki szacunek bo to nasz chlopak ktory nie spapral sobie rak korupcja...Dawid zawsze bedziesz dla mnie Wielki.
Szkoda ze nie mamy Chwalibogoeskiego bo chlopak marnuje sie w Lechu siedzac na lawie...
Takie sa realia a pozostaje tylko nadzieja ze bedzie lepiej....
Jutro jednak pewne zwyciestwo!!!!!

Jacek Berensztajn to zawodnik 2 ligowy?Nie wyszło mu parę meczy i już jest 2 ligowcem?Jacek to nasz najlepszy pomocnik,jak ma formę, to jest lepszym playmakerem w polskiej lidze.
Persymona

Postprzez Tom 2007-08-18, 7:50 am

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4397645.html

Działacze klubu z Sosnowca wciąż szukają piłkarzy, którzy mogliby wzmocnić skład beniaminka. Tym razem na celowniku znalazł się piłkarz z Afryki
To środkowy pomocnik z Ghany, który grał ostatnio w Egipcie. Piłkarz ma też za sobą występy w drugiej lidze niemieckiej. Jeżeli uda się załatwić formalności wizowe Ghańczyk w przyszłym tygodniu przyjedzie na testy do Sosnowca.

Z klubem skontaktowali się też działacze FC Wilno - klubu, w którym grał ostatnio przymierzany do Zagłębia Brazylijczyk Ribas. Początkowo Litwini chcieli za wypożyczenie Ribasa kilkadziesiąt tysięcy euro, teraz chcą go oddać za... darmo. - Tylko, że teraz to my już nie chcemy - rozkłada ręce Leszek Baczyński, prezes klubu. - Wciąż szukamy wolnych piłkarzy. Do końca sierpnia [koniec okresu transferowego - przyp. red.] jeszcze zostało trochę czasu - dodaje Baczyński, który szuka też nowego kierownika drużyny. Po zwolnieniu Waldemara Włosowicza tę funkcję pełni trener bramkarzy Grzegorz Kurdziel. - Nie jest łatwo znaleźć kogoś, kto jednocześnie będzie psychologiem, ojcem i magazynierem - uśmiecha się prezes.

Tymczasem zespół wyjechał w piątek na minizgrupowanie przed sobotnim meczem z Polonią Bytom (godz. 19). Zgodnie z zapowiedziami władz miasta sosnowieccy kibice zostaną przewiezieni do Wodzisławia (spotkanie odbędzie się na stadionie Odry) specjalnymi, bezpłatnymi autobusami. Odjazd o godz. 14.45 z parkingu przy ulicy Kresowej. - Apeluję do kibiców, by docenili przychylność władz Wodzisławia. Zachowujcie się godnie - kończy Baczyński.
Tom

Postprzez damian_2006 2007-08-20, 7:30 am

Moze by tak Grzesia Piechne kupic albo Gorawskiego bo im sie znudzilo w Rosji i beda wolni Piechna ju w tym okienku a Gora w nastapnym
damian_2006

Postprzez wierny do końca 2007-08-20, 9:22 am

damian_2006 napisał(a):Moze by tak Grzesia Piechne kupic albo Gorawskiego bo im sie znudzilo w Rosji i beda wolni Piechna ju w tym okienku a Gora w nastapnym

a łyżka na to niemożliwe!!!

podobno barca i liverpool czyszczę ławkę...więc może i od nich kogoś weźmy!!
wierny do końca

Postprzez Lord Vania 2007-08-20, 1:51 pm

O ile Gorawski odpada ze względów finansowych to myślę, że Piechna jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Poza tym Grzesio wraca jako syn marnotrawny i myślę, że czołówka ligi to sie na niego wypnie i szansu będzie szukać w takich klubach jak Zagłębie, Ruch i może ŁKS.
Lord Vania

Postprzez wierny do końca 2007-08-20, 2:00 pm

Lord Vania napisał(a):O ile Gorawski odpada ze względów finansowych to myślę, że Piechna jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Poza tym Grzesio wraca jako syn marnotrawny i myślę, że czołówka ligi to sie na niego wypnie i szansu będzie szukać w takich klubach jak Zagłębie, Ruch i może ŁKS.

podobno Legia jest nim zainteresowana.
wierny do końca

Postprzez damian_2006 2007-08-20, 2:09 pm

Legia to sie wszsytkimi interesuje
damian_2006

Postprzez fan78 2007-08-20, 2:15 pm

Moje zdanie jest takie ze powinni juz zamknac kadre i zaczac zgrywac sie ze soba,to przyniesie lepszy efekt niz ciagle proby coraz to nowych grajków.
fan78

Postprzez mike79 2007-08-20, 2:41 pm

No i tu się mylisz drogi przedmówco !! Dopóki okno transferowe jest otwarte, trzeba testowac każdego zawodnika który ma chęc u Nas grac, prezentuje jakiś poziom i jest wolnym zawodnikiem. Niestety nie dane Nam było normalnie zbudowac drużyne i odpowiednio wszystko poukładac przed sezonem. Teraz więc musimy gonic stracony czas...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-08-23, 10:06 am

Czemu w sparingu z Wojkowicami nie zagrał ten murzyn ?
sosnowiczanin !

Postprzez Tom 2007-08-23, 9:34 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4429050.html

Po zwycięskim meczu z Polonią Bytom, pierwszym w sezonie, w Sosnowcu wróciła wiara, że jeszcze nie wszystko stracone
- Wybrzmiał ostatni gwizdek spotkania z Polonią i już zacząłem myśleć o taktyce na Legię. Nie jesteśmy bez szans - zapewnia trener Jerzy Kowalik. Pisaliśmy już o dylematach szkoleniowca, który w sobotę musi wybierać pomiędzy piłką a ślubem brata. Działacze stwierdzili, że obowiązki wynikające z kontraktu są ważniejsze. - W październiku sytuacja się powtórzy, bo w dniu meczu z Koroną ślub bierze córka trenera. Wtedy ojca na ślubie na pewno nie zabraknie - uśmiecha się Leszek Baczyński, prezes klubu.

W Sosnowcu zanosi się na kolejne roszady w składzie. Według prezesa Baczyńskiego, w poniedziałek z klubem może pożegnać się trzech, czterech piłkarzy. - Decyzję podejmie sztab szkoleniowy. Wystarczy spojrzeć na kadrę, żeby się zorientować, że nie wszyscy grają - tłumaczy Baczyński. Działacze mówią nieoficjalnie, że największym obciążeniem dla budżetu są gracze kontuzjowani. Wskazują na Huberta Kościukiewicza, Hadisa Zubanovicia i Jacka Paczkowskiego. Zaraz dodają też, że wszyscy maja ważne kontrakty. W klubie myślą też o wzmocnieniach. Nic nie wyjdzie z testów pomocnika z Ghany, który nie zdąży załatwić formalności (brak zaproszenia), by przyjechać do Sosnowca przed 31 sierpnia (koniec okienka transferowego). Pisaliśmy już, że trenerowi zaproponowano transfer Piotra Klepczarka (GKS Bełchatów) - tyle że ten dopiero wraca do zdrowia po kontuzji.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Tom

Postprzez flex 2007-08-24, 7:50 am

Cały czas się zastanawiam jak długo jeszcze klub będzie utrzymywał Hadisa.
Kościukiewicza skoro nie jest przydatny w klubie to też nie ma sensu go trzymać na siłę.
Co do Paczki mam mieszane uczucia bo miewał zarówno mecze dobre i mecze słabe.
Z całym szacunkiem dla Zubanovica, ale mógłby się określić czy chce/może grać, czy też zdrowie mu na to nie pozwala. Za ery Rudego i Ersi przypuszczałem już, że chodzi o jakieś układy i trzymają Hadisa po znajomości, ale władze się zmieniły a gość jak nie grał tak nie gra a zawodnikiem ciągle jest.

Jako kibic nie mam nic przeciwko aby w klubie było jak najwięcej piłkarzy bo kto wie co się przydarzy wkrótce i nawet mimo szerokiej kadry liczącej 28! zawodników może się okazać, że nie ma kim grać. Patrząc na to jednak od drugiej strony nie wiem czy opłacanie aż tylu zawodników biorąc pod uwagę budżet klubu jest opłacalne.
flex
Administrator

Postprzez fan78 2007-08-24, 2:58 pm

Ja bym tych darmozjadów na ich miejscu dawno wywalił.Sprowadzic w ich miejsce jakies talenty z 3,4 ligi i ogrywac ich np. w PE.Za rok mogą nam sie przydac w walce o powrót do OE.Tylko czy u nas w klubie ktoś zajmuje sie wyszukiwaniem talentów w nizszych ligach?
fan78

Postprzez emdżej 2007-08-24, 3:20 pm

fan78 napisał(a):Tylko czy u nas w klubie ktoś zajmuje sie wyszukiwaniem talentów w nizszych ligach?

Widocznie jest bo niby skąd Przemek Oziębała? Zimą obserwacją testowanych, młodych graczy z tego co pamiętam zajmował się Kurdziel.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna