Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Pawelek_S. 2007-08-03, 6:24 pm

uważam że będzie jednym z trzech równorzędnych. Jakoś nie chce mi się wierzyć że ten Ukrainiec jest lepszy od Gąsińskiego i Bensza. Pewnie każdy z nich będzie miał równe szanse, a o tym kto w danym meczu będzie bronił decydować będzie praca na treningu i aktualna dyspozycja.
Tak przynajmniej mi się wydaje.
Pawelek_S.

Postprzez tomi2509 2007-08-04, 9:48 pm

mati2114 napisał(a):Cytat: 21-letni Jewgienij Kopył podpisał w dniu dzisiejszym 2-letni kontrakt z naszą drużyną. Zawodnik urodził się 25 maja 1986 roku i występuje na pozycji bramkarza. Jest wychowankiem Dynamo Kijów w zeszłym sezonie występującym w zespole rezerw kijowskiego klubu.

Czy to znaczy że to bedzie bramkarz nr. 1 w Zagłębiu??

no i po co nam taki bramkarz ktory smiem twierdzic umiejetnosci ma slabe a watpie ze lepsze od Gasinskiego lub Bensza
tomi2509

Postprzez Osman 2007-08-05, 10:54 am

heh! Powiem wam że nawet nie tak trudno jest być lepszym od Bensza i Gąsińskiego...

Co mecz musi im sie przydarzyć jakiś kiks, ani razu bez błędnie nie może być :/
Przykład Gąsińskiego w Poznaniu i Bensza wczoraj (choć calkiem nieżle sie prezentuje, bo jest bardzo szybki i zwinny) gdy prosta piłka mu przełamała ręce i Kłoda z linii wybił, no i ta brama, taki lekki strzał aż z trybuny gości nie było widać bo banery reklamowe zasłaniałi i nikt nie dowierzał jak to mogło wpaść :(
Osman
Żółta kartka

Postprzez Gilardino 2007-08-05, 12:58 pm

No i mamy już pierwsze potwierdzenie moich opinii na temat Pana piłkarza/drwala Berlińskiego. Wystarczy przeczytać wypowiedź piłkarza Odry o tym , że kolega Berliński myli boisko piłkarskie z ringiem do K2. A o jego pseudoumiejętnościach piłkarskich wystarczy przeczytać z kolei w wypowiedzi trenera , że nadal szukamy defensywnego pomocnika.
DRAMAT że ten koleś u nas gra. Potrafi tylko rąbać, walić łokciami i pluć.

STANOWCZE NIE DLA BERLIŃSKIEGO !!!
Gilardino

Postprzez Misaki 2007-08-05, 12:58 pm

Mnie trochę dziwi fakt, że kupujemy kolejnego młodego bramkarza, mając już 2 takowych w składzie. Teraz przedałby się ktoś doświadczony w bramce - no chyba, że ten Ukrainiec to jakiś talencior jest ale jednak myślę będzie tak, że zapłaci frycowe kilka razy za naukę.
Misaki

Postprzez jackal29 2007-08-06, 7:28 pm

hej. co to za brazylijczyk ma do nas przyjsc?
jackal29

Postprzez mayday77 2007-08-06, 7:50 pm

jackal29 napisał(a):hej. co to za brazylijczyk ma do nas przyjsc?

Andreson Dourado Ribas "Andreson" gra w FC Vilnius w 1 lidze litewskiej.Może(jeżeli nasi podpiszą z nim kontrakt) u nas zająć miejsce defensywnego pomocnika.
mayday77

Postprzez LucasUSA 2007-08-06, 8:01 pm

jackal29 napisał(a):hej. co to za brazylijczyk ma do nas przyjsc?

Byla kiedys taka druzyna, w ktorej grali sami Brazylijczycy. Wiadomo, jak to sie skonczylo.

Poza tym wydaje sie, ze odejscie Peskovica i Prymuli (zwlaszcza Peskovica) jest powaznym oslabieniem...
LucasUSA

Postprzez Michał_Wwa 2007-08-06, 8:05 pm

Też uważam że trzeba nam starego wyjadacza do bramki a nie kolejnego "młodego zdolnego" dlatego myślałem że zatrudnimy tego Litwina co grał w Orlenie (Leus czy jakoś tak). To że będzie to cudzoziemiec jest wg mnie akurat plusem, gośc nie będzie miał przynajmniej kontaktów żeby podilować meczami
Michał_Wwa

Postprzez kuba16 2007-08-07, 6:42 pm

Zgadzam się. Bramkarz powinien być doświadczony. Co nam może zaoferować młody. Młodych piłkarzy potrzebujemy do gry w polu, gdzie potrzebna jest szybkość i technika. A w bramce raczej widzę kogoś z większym doświadczeniem. Jewgienij Kopył nie wiem czy na dużo nam się przyda. Myślę, że jest na równorzędnym poziomie co Bensz i Gąsiński, a Ci nie wiem czy nadają się na OE.
kuba16

Postprzez PaprykarZ19 2007-08-08, 6:57 am

A Borisa testuje od wczoraj Górnik Zabrze i jestem na 99% pewien, że im się spodoba, a kasa dla nich już nie jest problemem..
Ja jestem ciekawy co z Prymulą? Bo na testach w Lechu miał być do 6 sierpnia, a dziś mamy już 08.08. i dalej żadnej informacji na stronie głównej. Wie ktoś cokolwiek na ten temat?
PaprykarZ19

Postprzez Kry's 2007-08-08, 7:06 am

CZYTAŁEM ŻE łkS JEST NIM ZAINTERESOWANY(PRYMUŁĄ)

[ Komentarz dodany przez: YOOSHKY: 08-08-2007, 8:07 ]
A kto to taki ten Prymuła? Już się wystraszyłem ze chodzi o Prymulę. Nie piszemy z capsem.
Ostatnio edytowano 2007-08-08, 7:08 am przez Kry's, łącznie edytowano 2 razy
Kry's

Postprzez Dżony 2007-08-12, 11:57 am

Witam! Jeżeli chodzi o Prymule to dla ciekawość moge powiedzieć że w Sosnowcu na 100% go nie ma, ponieważ mieszka u mnie na osiedlu i od czasu kiedy wyjechał do Poznania na testy gościu sie nie pojawia . Pozdrawiam
Dżony

Postprzez *Tolek* 2007-08-12, 9:16 pm

A może tak mecz sprzedamy?! Albo sędziego kupimy? My przecież w to jeszcze nie pogrywaliśmy, nie? Przecież piłka ważna dla kibiców, taaak?

Ale tak na serio... Przydało by się nam wzmocnienie pola. Dla mnie doskonale pasował by Rafał Boguski z Białej gwiazdy, który podawał by piłkę do nieskutecznego ataku Zagłębia, w którym najchętniej bym widział zamiast Folcusia Mariusza Zawodzińskiego, widziałem jakiś mecz z nim w ataku, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie on grał... chyba w Bocie Bełchatów, ale nie daje głowy.
*Tolek*

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-08-13, 8:45 pm

Rzecz o Krystianie Prymuli...

Lech mu wreszcie uświadomił że nie jest wielką gwiazdą tylko przeciętnym kopaczem z niemieckiej IV ligi .
Myślał że jest za dobry na Zagłębie i po testach w Lechu wraca do nas z podkulonym ogonem !!!
To typowy najemnik lgnący do kasy i do tego kto zaproponuje więcej ale przyda się nam, więc w gruncie rzeczy cieszę się że wrócił bo jeśli nie w I składzie z Kmiecikiem, to przyda się żeby grzał ławę a w odpowiednim momencie wszedł i przyśpieszył grę pod polem karnym rywala.
Rozczarowany jestem po 3 kolejkach OE grą Bagnickiego bo spodziewałem się po nim gry w stylu Prymuli a on wydaje się mało ruchawy !!!
Poza tym zupełnie nie widzi mi się gra Berlińskiego bo on nic nie gra: ani nie wspiera obrony ani ataku !!!
Zawiodłem się na Gawędzkim bo myślałem że będzie grał jak np. Adżem a on sobie nie radzi na skrzydle ogóle !!!
Spodziewałem się więcej od Kozubka i Ciesielskiego ale oni mogą się rozkręcić .
Niestety kontuzji doznał A.Marek i nie wiadomo kiedy zagra...

Po 3 kolejkach mogę śmiało powiedzieć że pozytywną niespodziankę sprawili Bednar,Paczkowski i Bensz.

Wciąż jednak czegoś nam brakuje skoro przegrywamy lecz myślę że to sprawa przygotowania fizycznego ale i psychicznego. Mamy problem z przełamaniem się oraz ze stwarzaniem przewagi optycznej na boisku co jest ważne jeśli chce się strzelić bramkę i utrzymać prowadzenie do końca meczu.

Myślę, że powinniśmy w końcu zacząć wygrywać bo wszystko przed nami a sezon dopiero się zaczął. Jest to jednak opinia subiektywna bo jako kibic Zagłębia nie tylko tak twierdzę ale przede wszystkim w to wierzę !!!
sosnowiczanin !

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna